Dagboek‎ > ‎

5. Donderdag 24 maart

Geplaatst 7 mrt. 2013 00:19 door Jane Pjb   [ 24 mrt. 2016 13:58 bijgewerkt ]
Goedemiddag!!

Wow, sjiek, zo cool, amai! Dit waren maar enkele reacties van deze voormiddag. Er stond namelijk wildcraft op het programma. Een gids leerde hoe ze zelf een veilige schuilhut konden maken. In ploegjes gingen ze aan de slag. Daarna werden ze getest op stevigheid en waterdichtheid! Niet alleen alleen schuilhutten kunnen we nu maken.... We weten ook perfect hoe we vuur kunnen maken. Firesticks, vuurstenen, staalwol, ... hebben voor ons geen geheimen meer. De groep van 6LA kreeg van de gids zelfs een geroosterde sprinkhaan! Baaigem werd door de gids verwend met marshmallows!

Momenteel smullen we weer van een heerlijk menu. Fishticks met spinaziepuree en als dessert een appelsientje! Hierbij alvast een bedankje naar het keukenteam van LPM! Deze vitamines zullen we alvast vanmiddag bij de wandeling van Wéris goed kunnen gebruiken!

Tot vanmiddag iedereen...
Nog één keer slapen en we zijn terug thuis!
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hallo daar!

We zijn terug van Wéris! Het was een fijne afsluiter. Monitor Jasper vertelde ons over de geschiedenis van dolmen en menhirs. We moesten zelfs mediteren! De klim naar de witte steen was even doorbijten maar gelukkig was het daarna dalen! Dalen... tot aan het duivelsbed. Er werd ons een heel geheimzinnige legende verteld. Wanneer je dit bed aanraakt zou het ongeluk brengen. De meeste kinderen bleven er dus ver van weg maar toch waren er enkele waaghalzen... Toen de bus ons terug wou brengen naar LPM bleek er 'plots' een probleem. De bus kon niet meer verder. Tijd om toe te geven wie aan het duivelsbed was geweest! Gelukkig kon de vloek ongedaan worden gemaakt door een andere menhir aan te raken... Oef! Gelukkig maar.... Zouden de stoere waaghalzen nu hun lesje geleerd hebben?

Momenteel maken de leerlingen zich klaar voor de laatste topactiviteit! Dé fuif!

Tot vanavond lezers!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gegroet iedereen,

Het wordt stil hier in Durbuy. De lichten zijn uit en de snaveltjes zijn dicht. Het was een top slotavond! Eerst was er een grote fuif met alle aanwezige scholen te LPM! De kinderen mochten er feesten met de monitoren die ze de voorbije week leerden kennen. Daarna kregen ze lekkere hotdogs. Het feestje werd nog even verdergezet in ons eigen lokaal met enkel Baaigem en Asper. En amai, amai, er zitten toch wel wat 'fuifbeesten' op onze scholen! Wat een danstalent. De foto's zeggen wellicht meer dan woorden :-)

Tot slot was er een fakkeltocht. Daar stonden we even stil bij de voorbije week. We hebben heel wat nieuwe ervaringen opgedaan en vrienden gemaakt. Mooie herinneringen werden gemaakt.... Een fantastisch gevoel.

Morgenochtend worden onmiddellijk de valiezen gepakt en zullen we nog kampen bouwen in het bos... Na de middagmaaltijd rijden we richting Asper en vervolgens Baaigem. Volg zeker de terugweg via het blog.

Tot morgen.

Comments