Algemene informatie


Hoe werken wij

Hondenuitlaatdienst de Bosbanjers komt uw hond(en) thuis ophalen en neemt ze mee naar een gebied waar de honden los rond mogen lopen in de bos- en waterrijke  omgeving van Almere. De wandeling duurt een uur. De honden lopen allemaal los en zijn vrij om te spelen, snuffelen, zwemmen of gewoon lekker mee te hobbelen.

Voordat uw hond mee mag kom ik eerst even bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek vraag ik u het een en ander over het gedrag van uw hond t.o.v. alles wat leeft en beweegt (paarden, joggers, fietsers, kinderen  enz ). En natuurlijk wil ik ook alles weten over zijn gezondheid.

Tijdens het gesprek laat ik u een overeenkomst doorlezen en ondertekenen waarin de afspraken staan over betalingen, vrije dagen,
inentingen, als uw hond loops is, enz. Tevens kunt u uw wensen kenbaar maken over waar de hond moet verblijven na de wandeling, of ik hem/haar eten moet geven enz . Als alles goed is doorgesproken kunnen we een afspraak maken voor de eerste gratis proefwandeling. Als de wandeling naar ieders wens is verlopen krijg ik (tenzij er iemand thuis is)  de huissleutel om de hond in het vervolg te kunnen ophalen.

Alle honden krijgen aan hun halsband een label van de uitlaatservice, zodat de honden altijd te herkennen zijn als klant van Hondenuitaatdienst de Bosbanjers. Om te voorkomen dat uw huis er uit ziet als een stukje bos na de wandeling droog ik uw hond af (mits er een handdoek klaar ligt).

Alle honden dienen sociaal genoeg te zijn om in een groep los te kunnen lopen. Ongesteriliseerde teefjes kunnen tijdens hun loopsheid niet mee, er kan wel voor een passende oplossing worden gezorgd! 

Honden met een genetische aanleg voor het vechten, waar ze oorspronkelijk voor gefokt zijn, neem ik niet in de roedel op.