Lot´s sida

 
 
 
 
Beskrivning:
 
Arbetar på större fårbesättning. Eye, ej låsning, snabba sidorörelser, djurkänsla. Lot är snäll i alla lägen och vill alltid göra rätt. Familjehund.

Fungerar mycket bra både i trånga lägen och har stora naturliga hämt. Han rör sig snabbt i sidoförflyttningarna , pendlar gärna vid större flockar, men har annars ett eye som används rakt mot djuren. Mycket bra tävlingshund.

Lot är en hund man kan skicka ut var som helst att leta får, Han söker av skog och mark tills han hittar djur och jobbar självständigt på dom längsta avstånd där man inte kan styra en hund , 100 % pålitlig och kommer alltid med alla djur, lugnt och sansat. En hund som det är få förunnat att ha.
 
 
 
 

Vårt val av Lot

Skälet att vi valde Lot som far till valparna var flera.
Både jag och min man har sett Lot som unghund, och tyckt verkligt bra om hunden. Redan i starten av sin utbildning visade han många goda egenskaper. Sedan har det ju naturligtvis blivit bara bättre.
Min man har vid några tillfällen hälsat på hos Nina och Leif, och har då tillsammans med Nina tränat hund. Han har då fått se hunden i hemmiljö och skrutit över ekipaget Nina och Lot när han återvänt hem.
Som extra plus har Nina gentestat Lot beträffande CEA och han är, precis som Yan, normal - dvs ej anlagsbärare av CEA.
 
Om du vill se fler bilder av Lot kan du klicka på den här länken.
 
Comments