Christopher Paolini


 
 

Ciklus Eragon:


Eragon

Prvorođeni
Vatra
Inheritance


ERAGON

ERAGON

 

Broj stranica: 484

 

Kratak opis knjige:


  Loveći u šumi Eragon nalazi prekrasan plavi kamen. Siromašni dječak s farme planira kamen prodati kako bi kupio hranu za svoju obitelj, no kad se iz njega izleže zmajica safirne boje, njegov će život krenuti sasvim drugim smjerom. Naoružani tek drevnim mačem i savjetima staroga pripovjedača, Eragon i Saphira putovat će kroz opasna područja staroga carstva kojim vlada kralj Galbatorix čije zlo ne poznaje granica i koji ne bira sredstva da bi dokazao kako je dostojan nositi naslijeđeni ogrtač legendarnih Jahača zmajeva koji su nekada čuvali .mir u Alagaesiji.
  Hoće li Eragon preuzeti ulogu legendarnih Jahaća zmajeva? Sudbina carstva možda je u njegovim rukama...
 
 
 

Za uvećanu sliku kliknite na sliku.

 
 
 
Prvorođeni
ELDEST

 

Broj stranica: 623

 

Kratak opis knjige:

  Eragon i njegova zmajica Safira upravo su spasili zemlju Vardena od strašnih i moćnih sila okrutnoga vladara Carstva, kralja Galbatoriksa. Eragon mora otputovati u Elesmeru, zemlju vila i vilenjaka, usavršavati magiju i mačevanje, najznačajnija umijeća jahača zmaja. Putovanje je to koje se pamti cijeloga života, prepuno pustolovina, raznih mjesta i ljudi koji ulijevaju strahopoštovanje. Eragon posvuda nailazi na kaos i izdaju te ne zna kome treba vjerovati. U međuvremenu u Karvahalu, njegov rođak Roran, mora u novu bitku, zbog koje će Eragon zapasti u još veću opasnost. Hoće li moćna ruka kralja Galbatoriksa spriječiti Eragona? Hoće li Eragon uopće uspjeti izvući živu glavu...
 
 


Vatra

BRISINGR

Broj stranica: 718

Kratak opis knjige: 

 Prošlo je samo nekoliko mjeseci otkako je Eragon izgovorio riječ „brisingr“, koja na drevnom jeziku označava vatru. Otada je naučio ne samo prizivati magiju riječima, nego je i svim svojim bićem uronio u nju. Nakon krvave bitke u Ognjenoj dolini, on i njegova zmajica Safira jedva su izvukli živu glavu. Ali na jahača i njegova zmaja već čekaju nove pustolovine, i on se zapleće u cijeli niz obećanja koja možda neće moći održati.
 Obećao je svom bratiću Roranu da će mu pomoći spasiti njegovu voljenu Katarinu iz Galbatoriksovih pandža, ali duguje svoju odanost i mnogim drugima. Vardeni očajnički trebaju njegove sposobnosti i snagu, kao i vilenjaci i patuljci. Kad pobunjenici krenu u napad i opasnost vreba sa svih strana, Eragon mora donositi odluke: odluke koje će ga voditi preko cijelog Carstva i izvan njegovih granica, odluke koje će ga dovesti do nezamislive žrtve.
 Eragon je jedina nada svih rasa da će se osloboditi tiranije. Može li jedan seoski dječak ujediniti pobunjeničke snage i poraziti kralja?


Inheritance 
 

 

 

 

Za uvećanu sliku kliknite na sliku.


 
 

Za informacije ili komentare obratite se na e-mail adresu: booksm5@gmail.com