Főoldal


A Bonsai aikido Egyesület 2000. július 05-én tartotta első edzését. 2000 novemberében alakult hivatalosan egyesületté. Megalakulása óta tagja a Magyar Aikido Szövetségnek. Az egyesület létrejöttének célja az volt, hogy a 14 év alatti gyermekek számára is lehetőséget nyújtson az Aikido harcművészet gyakorlására. Az edzések felöl érdeklődő felnőttek számára 2001-től vált lehetővé az iskola látogatása. Azóta az egyesület igyekszik megteremteni a lehetőségét annak, hogy a családtagok – szülők, gyermekek-együtt edzenek.

 

Az Aikido mellett 2007-től Jodo harcművészeti edzések is folynak az egyesületben. Mindkét foglalkozás célja hogy, segítse a gyakorlók fejlődését a mozgáskoordinációban, a figyelem , a fizikai álló képesség, a csoportban való együttműködés, alkalmazkodás, vagyis egy környezete számára hasznos, önismerttel és önbecsüléssel rendelkező egészséges személyiség kialakításában.

 

Jelenleg az egyesület Győrben a Richter János utca 3 alatt tart edzéseket Kovács Zsolt (3. dan aikido) vezetésével. Az egyesület szakmai felügyeletét a MASZ technikai bizottságának tagjai végzik. Katona József (5. dan Aikido, 2. dan Jodo, 1.dan Iaido) a Budapesti Shuri Kosei vezető tanárával állandó és szoros az együttműködése az egyesületnek.

 

Lehetőséget nyújtunk önvédelmi ismeretek elsajátítására is.Comments