Feest van het bomen planten

Feest van het bomen planten.
Kinderen en jongeren gaan in deze week een boom planten. Het "bomenmuseum" is een plaats waar veel bijzondere bomen staan (Beatrixpark), een plaats van waaruit diverse routes gelopen kunnen worden. Elk jaar wordt Almere zo verrijkt met bijzondere bomen.  Voordat de jonge bomen worden gekozen en aangeplant, wordt door deskundigen eerst onderzocht op welke plek de boom het best zal gedijen. 

Natuurlijk is er al veel moois ondernomen in Almere. Denk maar aan Stadslandgoed de Kemphaan. Bij het buitencentrum vindt u informatie over de activiteiten op en rond de Kemphaan en in het Almeerderhout. Ook vindt u er informatie over de verschillende organisaties op het landgoed.

Openingstijden
Voor actuele openingstijden zie website Kemphaan (stadslandgoed / infopunt).

Vlindertuin
In de tuin van het stadslandgoed zijn vlinderlokkende struiken geplant, waaronder vlinderstruiken. In de bloeiperiode komen daar veel vlinders op af. Op onze informatiepanelen ziet u om welke soorten het gaat. Alle bezoekers van de tuin, jong en oud, kunnen helpen vlinders te tellen. Dit kan vanaf het voorjaar tot 30 september. De baliemedewerker van het buitencentrum geeft u graag een telformulier mee. Aan het eind van het seizoen kunt in het buitencentrum en in de media lezen welke vlinders en hoeveel er zijn gespot. De tuin van het stadslandgoed is dagelijks vrij te bezoeken.

Bereikbaarheid
Per fiets: De Kemphaan ligt tussen knooppunt 85 en knooppunt 88 van het fietsroutenetwerk 
Almere.
Per auto: vanaf A6 afrit 5 (Almere Stad), richting Zeewolde of vanaf A27 afslag 36 (Almere Stad), richting Almere. Via Waterlandseweg (N305) naar Kemphaanweg.
Per openbaar vervoer: vanaf NS-station Almere Centrum of Almere Haven, lijn 8 van Maxx en lijnen 156 en 159 van Connexxion
GPS coördinaten: N 52.20.459 - E 005.16.191.

Comments