Начална страница

Алапаха Блу Булдог 

Произходът на тази порода се свързва с кучетата на плантаторите,които били някога разпространени в Южна Джорджия.С тяхното възстановяване се заел Бък Лейн.

 

Тези атлетични и изключително предани кучета били със спокоен,сдържан характер,но при отбрана или защита на стопанина се превръщали в необуздана лавина.

 

Височина: 24 инча (61 см.)
Weight: Dogs up to 100 pounds (47 kg.) Females - about 78 pounds (34 kg.) Тегло: - (34 кг) Кучета до 100 паунда (47 кг) Женски около 78 паунда
There is a considerable difference between the males and females. Има значителна разлика между мъже и жени. Males can be almost twice as heavy as the smallest females. Мъжките могат да бъдат почти два пъти по-тежки, от най-малката женска.


 Тоса Ину
Кучешките боеве „Токен" са известни в Япония от Ранното средновековие, а като своеобразен спорт, наистина без забранените от закона парични залагания и отдавна вече без смъртни случаи на арената, съществуват и днес. Когато през втората половина на XIX в. заедно с различните „блага на цивилизацията" в Япония се появили и чуждоземни бойни кучета, „четириногите самураи" започнали да търпят поражение след поражение. В началото на ХХ в. в княжество Тоса най-добрите дресьори подготвили „бойния отговор на Япония" - „четириногия боец по сумо”, тежък и едновременно подвижен, нечувствителен към болката и неукротим в боя, широко разпространеното в Япония и почти неизвестно извън пределите й тоса-ину.

Това сравнително младо бойно куче е било създадено в префектура Кочи в средата на 19 век.Целта е била да се получи подходщо за японските правила животно,което да се бие мълчаливо и упорито.

Породите ,които са били използвани са:бултериер,булдог,мастиф и най-голямо участие е взел немският дог.

Японците обичат различните церемонии, без тях не минават и турнирите на тоса-ину. В началото - парад на участниците, след това - демонстрация на сила и свирепост, после - преминаващи в пълна тишина двубои в различните категории: лека, средна и сумо. Наградите за победителите са красиви, скъпи и престижни. Националният шампион получава ръчно изработено наметало, истинско произведение на изкуството, чиято цена надхвърля 30 хиляди долара! Японските шампиони никога не се продават зад граница, а ако собствениците им все пак започнат преговори, то исканите суми са направо астрономически и никога не се стига до сделка.

За разлика от европейците в годините на Втората световна война японците се оказали доста по-предвидливи - преди началото на бойните действия те запазили ценната порода. Откарали елитните кучета от породата тоса-ину в труднодостъпни места на остров Хокайдо, в Корея и дори в Тайван.

Благодарение на това днес  в Япония живеят повече от 10 хиляди кучета от тази порода, сочат данни на Иосио Икзути, директор на Асоциацията за съхранение на тоса. Притежават ги местни банкери, фабриканти и дори босовете на Якудза, които ги ползват като телохранители. Тези кучета са спокойни, ненатрапчиви, мълчаливи и незабележими в дома, лесни за управление, но крайно опасни за всеки, който посегне на стопанина им или неговото имущество.

Да се купи тоса-ину в Япония е практически нереално - много е скъпо, освен това никой не предлага кучета за износ. По-лесно е да се купи такова куче от Корея, където не се обръща голямо внимание на екстериора за сметка на бойните качества. В Чехия и Унгария има малък брой тоса-ину от шоуклас с „неизветрял" боен дух.

Битките между „четириногите самураи" се провеждат в осмоъгълен ринг, ограден с лакирани стебла на бамбук. Схватките продължават от 5 до 30 минути.Задачата на „боеца" е да повали противника, да го притисне към земята, да му попречи да се изправи на крака. Ухапване, лай, вой, отстъпване от съперника на повече от три стъпки - това е незабавно поражение, а за преднамерено ухапване се налага дисквалификация!  Победителят получава титлата „йокосума" - шампион на ринга, и се окичва с венец от коноп с ленти, украсени със самурайски символи и емблеми.

Породата се нуждае от качествена суха храна и витамини.Най-използваните витамини са XtraCare-които дават сила и енергия на кучето.XtraCare Power Snacks (Енергийни блокчета) с палмово масло, L – карнитин и лецитин
Хранителна добавка за активни и суперактивни кучета

Кучетата подложени на краткотрайни и средни физически натоварвания, се нуждаят от енергийни резерви (глюкоген) за техните мускули и клетки. Тези, които са подложени на дълготрайни натоварвания се нуждаят от повече мастни киселинни резерви в клетките.

XtraCare Енергийна закуска с енергийни блокчета, направени от въглехидрати и мазнина, помагат за по-добра регенерация на енергийните резерви и осигуряват издръжливост и енергия на организма. XtraCare Power Snacks - подобрява състезателните качества и издръжливостта.Увеличава физическата сила, намалява образуването на млечна киселина, подобрява въстановяването. Подобрява синтеза на червените кръвни телца, които пренасят кислород до мускулите. Помага на организма да се пребори с атлетичната анемия.
L – карнитин подпомага оптималното разграждане на мазнинините, регулира кръвната захар и нивото на мазнина в кръвта, укрепва сърдечните мускули.

За ловни кучета и такива подложени на дълготрайни натоварвания:
XtraCare Power Snacks -дава се преди и по време на работа.До четири часа след тренировката да се ХРАНИ с Нутрам-Актив.
За кучетата подложени на краткотрайни физически натоварвания:
XtraCare Power Snacks-дава се преди тренировката. До четири часа след това се храни с Нутрам Актив.

Бележка: Поради високото енергийно съдържание на добавките, не е желателно да се приема от кучета със слаба активност или кучета с наднормено тегло.


Протектори за ставите

Естествена ежедневна хранителна добавка с глюкозамин и хондроитин за кучета.
За по здрави хрущяли, стави и кости

Описание:
Ежедневното взимане на глюкозамин таблетки осигурява важни вещества за ставите на вашето куче. Глюкозаминът е носител на glycosaminoglycans и играе жизнена роля за образуването на хрущялите и тяхното възстановяване. Хондроитинът е част от огромна протеинова молекула (proteoglycan), която осигурява еластичност на хрущялите. Двете хранителни добавки заздравяват хрущялите и подобряват функцията на ставите. Може да се използва и като успокояващо средство за артритни болки. Глюкозамин таблетки + хондроитин са изцяло естествени хранителни добавки и могат да се взимат толкова дълго колкото е необходимо. В случай на някакво съмнение е добре да се обърнете към Вашия ветеринар за съвет.K-9 Large Breed Maintanance Super Premium Dog Food.
 Протеин 22%,мазнини 12%.

К-9L.Breed Maintanance е храна за всекидневно хранене на израснали кучета от едрите породи.

К-9 ХРАНА ЗА СПОРТНИ,ЛОВНИ И ПОЛИЦЕЙСКИ КУЧЕТА. Тези кучета се нуждаят от апетитна,високосмилаема и калорична храна . Съдържа над 55 хранителни съставки и витамини,годни за консумация и от хора.

Храната съдържа специални съставки(патентовани),които подобряват мускулния тонус повишават силата и издръжливоста. Съдържат специални добавки които подпомагат обучението,усилват самочувствието , притъпяват стреса и по този начин кучетата се справят по добре с възникналите ситуации.

Усвояемостта на продукта е много висока -над 90%.

Месото е сертифицирано и за човешка консумация.Всички съставки в К-9 са годни за консумация от хората.

К-9L.BREED  Maintanance е подходяща за всички едри породи кучета:ротвайлер,лабрадор,сетери,голдън ретривър,немски,белгийски и др. овчарки,средноазиатска овчарка,кавказка овчарка,кане корсо,мастифи,догове,българско овчарско куче,каракачанско куче,шарпланинец,много едри стафордшири и пит-були,ирландски вълкодав,булмастиф,тибетски мастиф,източноевропейска овчарка,кангал,гръцко овчарско куче и др.

Съдържа високо ниво на глюкозамин и хондроитин сулфат за защита на ставите.

Напълно завършен и балансиран режим на хранене, изготвен на основата на пилешко месо, препоръчва се за не-активни кучета на възраст от 1 - 1,5 до 7-8 години. Той предвижда всички основни хранителни вещества за поддържане на здравето на животните и тяхната форма. Режима на хранене е на базата на пиле, лесносмилаеми мазнини, оптимален избор на витамини минерали.
Продуктът не съдържа консерванти и синтетични оцветители.

Разфасовки 20кг,12кг и 3кг.


20 килограмов чувал,ще стигне на 50 килограмово куче за ЦЕЛИ - 40 ДНИ! Разходите за хранене за един месец,ще са под 70 лева!


К-9 Супер премиум храна за кучета


 

ПРОТЕИН 28%,МАЗНИНИ 18%.

K-9 GROWTH е предназначена за подрастващи кученца от средни породи. Изключително качествена храна -първа съставка е пилешко месо.

Оптимален баланс на калции и витамини.Съдържа над 50 хранителни добавки.Предназначена е за израстването на кученца ,които след това,ще извършват работа(лов,полицейска,охранителна дейност) или ще бъдат използвани за спорт.

Храната съдържа специални съставки(патентовани),които подобряват мускулния тонус повишават силата и издръжливоста. Съдържат специални добавки които подпомагат обучението,усилват самочувствието , притъпяват стреса и по този начин кучетата се справят по добре с възникналите ситуации.Усвояемостта на продукта е много висока -над 90%.

Много подходяща е за всички кученца от средните породи.

Храната подготвя малкия организъм за сериозните физически натоварвания когато израсте.

Изгражда здрава и мощна костна система,силни и мощни мускули и еластични сухожилия и връзки.Изготвена е от месо годно за консумация от хората.Много висока усвояемост.

Много висока усвояемост от ораганизма на кученцата.

 Разфасовки 20кг,12кг и 3 кг.

Производство-Канада.

 

 

 

Търсете в зоомагазините.

K-9 LARGE BREED PUPPY


 

 ПРОТЕИН 28%,МАЗНИНИ 18%.

K-9 Large Breed Puppy е пълноценна храна за подрастващи кученца от едри породи .

 

Изключително качествена храна -първа съставка е пилешко месо. Оптимален баланс на калции и витамини.Съдържа над 55 хранителни добавки.

Храната съдържа специални съставки(патентовани),които подобряват мускулния тонус повишават силата и издръжливоста. Съдържат специални добавки които подпомагат обучението,усилват самочувствието , притъпяват стреса и по този начин кучетата се справят по добре с възникналите ситуации.Усвояемостта на продукта е много висока -над 90%.

 

К-9 съдържа високоусвояем протеин и добавки,които помагат за развитието на мощна костна система на едрите породи кученца.Подготвя младия организъм за сериозно натоварване когато израсте (охранителна,лов,спорт,полицейска).

 

Подходяща храна за всички подрастващи кученца от едри породи.Развива много силна и обемна мускулатура и подготвя костите и сухожилията за сериозни тренировки.

 Много служебни кучета ползват К-9 всекидневно.

Разфасовки 20кг.

Производство-Канада.NUTRAM ADULT DOG-Super Premium Dog Food

CHICKEN & RISE FOR ADULT DOGS
За кучета от 1 до 10 години

26% висококачествен протеин от месо и 16% висококачествени мазнини!

Adult Dogs е пълноценна храна, формулирана за удовлетворяване на енергиините нужди на кучето в зряла възраст. Разработена е с много високо съдържание на пилешко месо и сьомга, тя е с изключителни вкусови качесва. Не се налага допълнително ползване на витамини и минерали.

Страхотен вкус,балансирани аминокиселини,овесени влакна и STTP за орално здраве и високи нива на глюкозамин и новозеландска зеленоуста мида за здрави стави.

Новозеландска Зеленоуста мида(хондроитин сулфат).

 • Овесени фибри-иновативен източник на дълги нишки ,които перфектно почистват зъбите.
 • Сьомга от канадските риболовни райони богати на Омега мастни киселини включително и DHA,важни за развитието на мозъка и очите мри млади животни.Сьомгата и маслото от сьомга придават невероятен вкус ,помагат за засилване на имунната система и допринасят за здрава кожа и козина.
 • Морски водорасли-супер съставка със супер пребиотично действие.Стимулира растежа на добрите микроорганизми в храносмилателния тракт,намалява действието на патогенните микроби.Помага за лъскава козина за имунната система
 • Съдържа лайка,ехинацея,спанак,овесени фибри,зелен чай,гинко,мента,магданоз,екстракт от корен цикория,ленено семе.
 • Балансираното съдържание на аминокиселини осигурява правилно развитие на мускулатурата и вътрешните органи, а пропорционалното съотношение на Омега-3 есенциални мастни киселини и минерали (например цинк), допринася за здравината на кожата и козината.
 • Страхотен вкус-висококачествено пилешко месо и канадска сьомга
 • Храносмилане-пребиотици,които подобряват усвояемостта на храната и помагат за малки изпражнения
 • Зъбна хигиена-овесени фибри и STTP за перфектно почистване на зъбите.Зелен чай за освежаване на дъха .


NUTRAM АГНЕШКО И ОРИЗ


LAMB & RICE ADULT DOG
За кучета от 1 до 10 години

26% висококачествен протеин и 16% мазнина годна за консумация от хората!

УСВОЯЕМОСТ НА ХРАНАТА 90% !

NUTRAM Lamb & Rice Adult Dog е формула с отличен вкус, която съдържа висококачествени протеини и е подходящаза здрави кучета в зряла възраст. Тя е пълноценна, балансирана храна, в състава на която е включено агнешко месо от Нова Зеландия, което е преминало санитарен контрол и е подходящо за консумация и от хора. Месото е източник на висококачествен и високоусвояем протеин. Храната съдържа естествени ароматизатори, които стимулират апетита на кучето.Тя се асимилира много добре, поради което се намалява количеството на отделяните фекалии. NUTRAM Lamb & Rice Adult Dog

Основни характеристики:

 • Балансираното съотношение на омега – 6 и омега – 3 есенциални мастни киселини подхранва кожата и съдейства за правилно функциониране на имунната система.
 • Елитна смес от антиоксиданти предпазва клетките от стареене, укрепва имунната система и подобрява цялостното състояние на Вашия домашен любимец.
 • Зъбна хигиена-почиства зъбите подобрява дъха -овесени фибри и STTP за перфектно почистване на зъбите.Зелен чай за освежаване на дъха.
 • Пребиотици за подобряване на храносмилането
 • Невероятен вкус-агнешко месо като първа съставка и добавена канадска сьомга
 • Ставни протектори-повишени нива на Глюкозамин  и хондроитин от новозеландска зеленоуста мида.
 • Съдържа лайка,ехинацея,спанак,овесени фибри,зелен чай,гинко,мента,магданоз,екстракт от корен цикория,ленено семе.
 • Овесени фибри-иновативен източник на дълги нишки ,които перфектно почистват зъбите.
 • Лайка-лайката е богата на флавоноиди,има успокоително действие,помага за храносмилането.Изследванията показват ,че лайката помага и за газовете в стомашно-чревния тракт.И не на последно място -укрепва имунната система.
 • Ехинацея
 • Спанак-Спанакът е богат източник на антиоксиданти и важни витамини и минерали. Спанакът е добър източник на натурален витамин К, важни за кръвосъсирването имоти.
 • -има силно анти-оксидантни действие,противовъзпалително и много силно анти-вирусно действие.Стимулира имунната система.
 • Гинко-има разнообразни фармакологични своиства.Антиоксидант със свободни радикали.Оказва много силно действие за подобряване на кръвообращението.Много полезна съставка при стареене и обучение.
 • Зелен чай-мощен антиоксидант,помага за орална защита и свеж дъх.
 • Мента-помага за храносмилането и успокояване на стомаха.

 • :: Новозеландска зеленоуста мида-за здрави стави -Новозеландската Зеленоуста   мида  е естествен източник на хондроитин. Тя също така съдържа уникална комбинация от есенциални мастни киселини. Зеленоустата   мида помага за насърчаване на здрави стави и хрущял, подобряване на мобилността и здравето на ставите.

 • Морски водорасли-"супер съставка"(Ascophyllum nodosum) е естествена съставка на морско растение ,което съдържа AOS (Alginate type Oligosaccharides) със силно пребиотично действие.Водораслите стимулират растежа на полезните микроорганизми в стомашмо-чревния тракт,намаляват разпространението на патогенните микроби.Тази съставка не само подобрява храносмилането засилва имунната система,подобрява пигмента и растежа на косъма.

Nutram Large Breed Puppy


LARGE BREED PUPPY
За кученца от 3 до 18 месец

24,3% ВИСОКОКАЧЕСТВЕН ПРОТЕИН И 14,3% МАЗНИНА ГОДНА ЗА КОНСУМАЦИЯ ОТ ХОРАТА.

УСВОЯЕМОСТ НАД 89% !

NUTRAM Large Breed Puppy гарантира цялостно и балансирано хранене за етапа на растеж на кученца от едрите породи.

Основни характеристики:

 • Балансирани аминокиселини, витамини и минерали гарантират оптимално тъканноразвитие при подрастващите кученца. Пропорционалното съотношение на калций и фосфор е от решаващо значение за правилното развитие на скелета и ставите и за предпазване от костни заболявания като тазобедрена дисплазия. Чрез поддържане на по-бавно израстване се редуцира вероятността от развитие на костни и ставни проблеми, както и от затлъстяване.

 • Сьомга от канадските риболовни райони богати на Омега мастни киселини включително и DHA,важни за развитието на мозъка и очите мри млади животни.Сьомгата и маслото от сьомга придават невероятен вкус ,помагат за засилване на имунната система и допринасят за здрава кожа и козина. 
 • Съдържащото се във формулата рибено масло, източник на DHA (докосахексаонова киселина – есенциална мастна киселина) е от решаващо значение за развитието на мозъка и очите. Кученцата, които поемат с храната DHA се поддават по-лесно на обучение и се справят по-добре с възникващи проблемни ситуации
 • Направена е с глюкозамин и хондроитин, които предпазват от артрити и допринасят за развитието на здрави стави-над 600 мг/кг!
 • Зъбна защита -овесени фибри,зелен чай и мента за свеж дъх.
 • Намалени нива на протеин за по-бавно и здравословно израстване.Едрите породи кучета се нуждаят от бавен растеж защото те растат над 2,5 години.
 • Това е важно за изграждане на здрави стави и сухожилия и много мощна мускулатура.
 • Всички изследвания показват ,че кутретата хранени с такава диета израстват много по-здрави и едри от кучетата ,които са хранени с високо-протеинова диета.
 • Протеин от животински произход-висококачествено пилешко месо  и сьомга(годни за консумация от хората)
 • Ставни протектори-повишени нива на Глюкозамин  и хондроитин от новозеландска зеленоуста мида.
 • Ехинацеяспанак,овесени фибри,зелен чай,гинко,мента,магданоз,екстракт от корен цикория,ленено семе.
 • Спанак-Спанакът е богат източник на антиоксиданти и важни витамини и минерали. Спанакът е добър източник на натурален витамин К, важни за кръвосъсирването имоти.
 • Овесени фибри-иновативен източник на дълги нишки ,които перфектно почистват зъбите.
 • Лайка-лайката е богата на флавоноиди,има успокоително действие,помага за храносмилането.Изследванията показват ,че лайката помага и за газовете в стомашно-чревния тракт.И не на последно място -укрепва имунната система.
 • Ехинацея-има силно анти-оксидантни действие,противовъзпалително и много силно анти-вирусно действие.Стимулира имунната система.
 • Гинко-има разнообразни фармакологични своиства.Антиоксидант със свободни радикали.Оказва много силно действие за подобряване на кръвообращението.Много полезна съставка при стареене и обучение.
 • Зелен чай-мощен антиоксидант,помага за орална защита и свеж дъх.
 • Сьомга от канадските риболовни райони богати на Омега мастни киселини включително и DHA,важни за развитието на мозъка и очите мри млади животни.Сьомгата и маслото от сьомга придават невероятен вкус ,помагат за засилване на имунната система и допринасят за здрава кожа и козина.
 • Мента-помага за храносмилането и успокояване на стомаха.
 • :: Новозеландска зеленоуста мида-за здрави стави -Новозеландската Зеленоуста   мида  е естествен източник на хондроитин. Тя също така съдържа уникална комбинация от есенциални мастни киселини. Зеленоустата   мида помага за насърчаване на здрави стави и хрущял, подобряване на мобилността и здравето на ставите.

 • Морски водорасли-"супер съставка"(Ascophyllum nodosum) е естествена съставка на морско растение ,което съдържа AOS (Alginate type Oligosaccharides) със силно пребиотично действие.Водораслите стимулират растежа на полезните микроорганизми в стомашмо-чревния тракт,намаляват разпространението на патогенните микроби.Тази съставка не само подобрява храносмилането засилва имунната система,подобрява пигмента и растежа на косъма.


Nutram Large Breed Adult Dog


LARGE BREED ADULT DOG
За кучета от 1 до 10 години

23,3% ПРОТЕИН И 13,3 ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА МАЗНИНА!

УСВОЯЕМОСТ 90% !

NUTRAM Large Breed Adult Dog e пълноценна и балансирана храна, подходяща  за едри кучета, предразположени към състояния, свързани с техните анатомични и физиологични особености.

 

 • -Големината на гранулите за едри породи кучета е съобразена с предотвратяване поемането на въздух при хранене и образуването на газове.
 • -Съдържа глюкозамин и хондроитин от новозеландска зеленоуста мида, които облекчават симптомите на артрит и контролират ставните проблеми, характерни за едрите породи кучета.Нивата на ставните протектори са повишени тройно!
 • -Пониженото съдържание на протеини и мазнини редуцира калоричността на храната и предпазва от присъщата за едрите породи тенденция към затлъстяване, което води до намаляване натоварването на ставите.
 • Изключителен вкус на висококачествено пилешко месо-добавена е и канадска сьомга .
 • Зъбна хигиена-овесени фибри и STTP за перфектно почистване на зъбите.Зелен чай за освежаване на дъха.
 • Храносмилане-пребиотици,които подобряват усвояемостта на храната и помагат за малки изпражнения.
 • Балансираното съдържание на аминокиселини осигурява правилно развитие на мускулатурата и вътрешните органи, а пропорционалното съотношение на Омега-3 есенциални мастни киселини и минерали (например цинк), допринася за здравината на кожата и козината.
 • Протеин от животински произход-висококачествено пилешко месо  и сьомга(годни за консумация от хората)
 • ЕХИНАЦЕЯ,спанак,овесени фибри,зелен чай,гинко,мента,магданоз,екстракт от корен цикория,ленено семе.
 • Спанак-Спанакът е богат източник на антиоксиданти и важни витамини и минерали. Спанакът е добър източник на натурален витамин К, важни за кръвосъсирването имоти.
 • Овесени фибри-иновативен източник на дълги нишки ,които перфектно почистват зъбите.
 • Лайка-лайката е богата на флавоноиди,има успокоително действие,помага за храносмилането.Изследванията показват ,че лайката помага и за газовете в стомашно-чревния тракт.И не на последно място -укрепва имунната система.
 • Ехинацея-има силно анти-оксидантни действие,противовъзпалително и много силно анти-вирусно действие.Стимулира имунната система.
 • Гинко-има разнообразни фармакологични своиства.Антиоксидант със свободни радикали.Оказва много силно действие за подобряване на кръвообращението.Много полезна съставка при стареене и обучение.
 • Зелен чай-мощен антиоксидант,помага за орална защита и свеж дъх.
 • Сьомга от канадските риболовни райони богати на Омега мастни киселини включително и DHA,важни за развитието на мозъка и очите мри млади животни.Сьомгата и маслото от сьомга придават невероятен вкус ,помагат за засилване на имунната система и допринасят за здрава кожа и козина.
 • Мента-помага за храносмилането и успокояване на стомаха.
 • :: Новозеландска зеленоуста мида-за здрави стави -Новозеландската Зеленоуста   мида  е естествен източник на хондроитин. Тя също така съдържа уникална комбинация от есенциални мастни киселини. Зеленоустата   мида помага за насърчаване на здрави стави и хрущял, подобряване на мобилността и здравето на ставите.

 • Морски водорасли-"супер съставка"(Ascophyllum nodosum) е естествена съставка на морско растение ,което съдържа AOS (Alginate type Oligosaccharides) със силно пребиотично действие.Водораслите стимулират растежа на полезните микроорганизми в стомашмо-чревния тракт,намаляват разпространението на патогенните микроби.Тази съставка не само подобрява храносмилането засилва имунната система,подобрява пигмента и растежа на косъма.

 • Разфасовки от 15 килограма и 0,800 грама.Разфасовката от 800 грама е на промоция-купувате един пакет и получавате един безплатно от Дядо Коледа!
Comments