Welkom bij Boheest!


Eenmalige kans om een eenmalig boek te kopen!

de kônkernöl - de vele gedaanten van cornus mas

25 verhalen opgetekend en bewerkt door Henk Hillegers


Dit werk over de kônkernöl oftewel gele kornoelje is in kleine oplage verschenen en de laatste stukken zijn te verkrijgen via Boheest als schakel tussen verkoper en koper.

Dit boekje brengt de gele kornoelje uitgebreid in beeld in Belgisch en Nederlands Limburg, met veel foto's.
  • Voorwoord door Coen Eggen
  • Vormgeving door Paul Smeets
  • De vertellers zijn Henk Hillegers, Flor Huls, Leen Pols, Patricia van Roosmalen, Wil van der Ende, Felix Rutten, Harry Maesen, Coen Eggen, Nadia Pons, Paul Smeets, Frits van der Zander, Inge Janssen, Jan Pinckaers, Pastoor Crombach, Huub Dolmans, Hans Snijders, Roger Grouwels, Stefan Christoffels, Jan van de Mortel, Bert Maes, Pierre Grooten, Wil Engels en Netty Engels-Geurts, René Rousseau, Cécille Többen, Joop Schaminée
  • 74 Bladzijden
  • Prijs: 25,00 euro
Stuur een bericht naar Carlos Montfort, carlos.montfort@gmail.com, indien je dit boek wenst te kopen, waarop Carlos jouw bericht doorstuurt naar de verkoper die woonachtig is in het zuidelijke Maasland in Belgisch Limburg.Lommel wittert! - Informatiemomenten over wateren in Lommel (B)

Van de website van Erfgoed Lommel:

Lommel wittert! Rijke waters, golvend gras

Er beweegt iets in Lommel-Kolonie, en dit al 40 jaar. Elk voorjaar wordt er “gewitterd”. Dan krijgen de vloeiweiden van de Grote Watering extra water om veel gras en bloemen te laten groeien. Gedurende enkele weken, de “witterweken”, heerst er een gezellige drukte. Op die manier houden een groep vrijwilligers een oud gebruik en een uniek stukje natuur in stand. Lees verder op de website van Erfgoed Lommel.


Opmerkelijke stormschade aan bossen

De laatste jaren zijn er verschillende stormen geweest in het noorden van België die veel stormschade aan bossen veroorzaakt hebben.
In 2011 was er de 'Pukkelpopstorm' die in Bokrijk veel bomen ontworteld en gebroken heeft.
En in juli 2012 was er een storm die in een bos Zutendaal een schade van ongeziene schaal aanrichtte en een stormvlakte achterliet van verschillende kilometers lang.

Eigen beelden van de stormschade in Zutendaal:


Externe beelden van een luchtopname:Rapportage van de Vlinderstichting over hakhout

De ontwikkeling en biodiversiteit van eikenhakhout
Eikenhakhout in De Meinweg, Kaapse Bossen en Hoog Buurlo
Naar het rapport.

Effecten van hakhoutbeheer op de biodiversiteit
Een literatuurstudie
Naar het rapport.