vioolles Bob van der Ent               
 

Voor wie?

Voor alle leerlingen is er de mogelijkheid om max. 60 minuten les te hebben.

Privé vioolles voor amateur-leerlingen van alle leeftijden vanaf 10 jaar; zowel beginners als gevorderden.

Voor getalenteerde leerlingen als voorbereiding op de vooropleiding of vakopleiding van het conservatorium.

Coaching van kamermuziek-ensembles

Groepsrepetities (1e en 2e viool) van strijkorkesten en symphonieorkesten
 
ontdek de magie van de vi


            Achtergrond 

Mijn leven als musicus in de uitvoeringspraktijk staat nauw verbonden met het delen van kennis en ervaring in het lesgeven.
Ook andersom geldt: door het lesgeven word ik mij altijd nóg bewuster van alle facetten van het musiceren.
Wat mij fascineert aan het lesgeven is hoe ieder individu weer om een geheel andere benadering vraagt.

Na mijn afstuderen in 2006, heb ik op het Conservatorium van Utrecht de basiscursus en de vervolgcursus methodiek gevolgd en een certificaat behaald bij de gerenommeerde vioolpedagoge Joyce Tan. Vervolgens heb ik mijn eigen lespraktijk in Amstelveen opgericht en vervang ik regelmatig docenten op muziekscholen en conservatoria.
                       terug naar violist Bob van der Ent 
Visie en werkwijze 

Als docent is het mijn streven om iemand bewuster te maken van zijn/haar spel en om te leren hoe men studeert en een compositie doorgrondt.
Voor mij is het uiteindelijke doel van het lesgeven om jezelf als docent overbodig te maken. De leerling kan dan alle informatie steeds beter zelfstandig toepassen.
 
Ik hecht er veel waarde aan dat de leerling zich op zijn/haar gemak voelt. Ik geef les met veel geduld en in een ontspannende sfeer met opbouwende kritiek.

Hoeveel er wordt gestudeerd hangt sterk of van de ambities en de mogelijkheden van de leerling. Het geheim om vooruit te gaan zit vooral in de regelmaat. Iedere dag een half uur brengt iemand al veel verder dan 1 keer per week de hele dag.

Voor het ontwikkelen van een technische basis zal er een gevarieerd pakket aan oefeningen, toonladders en etudes worden doorgenomen; daarnaast is er de nodige aandacht voor muziektheorie. Deze vaardigheden ondersteunen een breed repertoire met vele stijlen en periodes uit de muziekgeschiedenis.

Er is ook aandacht voor de specifieke wensen van de leerling. Dat kan bijvoorbeeld zijn: het oplossen van bepaalde viooltechnische problemen, hulp bij het instuderen van orkestpartijen en/of kamermuziekrepertoire, etc.