mijn ervaringen

hier staan dromen en ervaringen die opvielen

avalons eiland

sjamanisme

avalon linken

citaten en teksten

tarot

artikelen psychologie

berlijn 2006

taoisme

favoriete boeken

filosofie

 

Meditatie januari 2006

Ik deed de ogen dicht en deed wat ademhalingsoefeningen net zo lang tot ik helemaal ontspannen was. Voor mijn ogen doemde eerst een aantal droomflarden op uit lang vervlogen dromen. En toen kreeg ik weer dat huis te zien.Een langgerekte boerderij midden in een heuvellandschap en een zonnig klimaat. Ik heb dit huis in eerdere meditaties ook gezien maar dat was jaren geleden. Ik visualiseerde verder en bekeek het van dichtbij en bemerkte dat er best veel ramen in zaten. De boerderij was geheel verlaten en toen zag ik een lichtflits onder me die een aantal seconden aanhield. Heel apart want ik zag dit vanuit mijn ooghoeken aan de onderkant zeg maar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

droom 2-2-2005

we moesten met de auto terug en mijn oma thuisbrengen. Dit werd ons min of meer opgedrongen hetgeen in mijn familie wel vaker gebeurd. Dieuwke was het er niet mee eens en was aan het mokken erover. Thuisgekomen kijken we samen uit het raam en zien schimmen aan de overkant die we niet thuis kunnen brengen. We denken alletwee dat het spoken zijn. Dan komt er een hond aan. Een grote herdershond van de buren die voor het raam gaat zitten en later weer wegloopt. Een meisje met kort haar en een brilletje klimpt ineens omhoog en wurmt zich door het bovenraampje naar binnen. Ik help haar door haar naar binnen te trekken en op de grond te smakken. Haar handen op haar rug te leggen en vast te binden. Ik vraag me af of ik zal wachten op de politie en besluit dat maar te doen.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
droom 11-09-2006
 
Ina mijn ex vrouw was plotseling  overleden. Ze was onwel geworden door hoge bloeddruk en in elkaar gezakt. Ik moest in eerste instantie veel huilen omdat ik het gevoel had dat ik het had kunnen voorkomen. Maar werd getroost in de omgeving met de opmerkingen dat ze het aan zichzelf had te wijten. Vochtgebrek en teveel stress was de doodsoorzaak uiteindelijk. Later channelde iemand haar en vertelde Ina vanaf de andere kant dat ze heel gelukkig was en dat ze allerlei mooie kleuren zag. Ik suggereerde dat ze in essentie ook niet slecht was maar dat ze kampte met een laag intellect hier op aarde en daardoor zoveel fouten had gemaakt.