favoriete boeken
 

avalons eiland   

sjamanisme

avalon linken

citaten en teksten

tarot

artikelen psychologie

mijn ervaringen

berlijn 2006

taoisme

filosofie

 

 

 

 

 

De gedachte van Franklin Leers

Op een aandoenlijke en bijna sprookjesachtige wijze neemt de
auteur u mee op een reis door het labyrinth van het leven.

Op symbolische wijze verhaalt ’De gedachte’ over de valkuilen, de ego’s
en de meningen van anderen die ons hinderen in onze groei en die
voorkomen dat wij in onze eigen kracht gaan staan. Op een bijna kinderlijk eenvoudige manier brengt 'De gedachte’ de complexe materie van de kwantumfysica terug tot haar ware essentie en daarmee onder ieders handbereik.

'De gedachte’ is een boek dat u in uw hart zal raken door haar warmte en eenvoud. Een boek waarin uw eigen leven centraal staat: De gedachte, meesterlijke wijsheid in zijn meest eenvoudige vorm!

Aanbevolen door MSN-bijnaammartaal, 11-4-2006.

-----------------------------------------------------------

a keeper of words van Anna Marie Ferguson

een handleiding voor de arthurian tarot deck. Met een beknopte geschiedenis van de arthurlegendeen beschrijvingen van deze aparte tarot deck. Helemaal in de stijl met keltische symboliek en gespitst op de legende zelf. Mooi naslagwerk met leggingen en beschrijvingen.

Aanbevolen door eric , 12-3-2005.

-----------------------------------------------------------

creatief dromen van Patricia Garfield

we kunnen onze dromen gebruiken ons te helpen. Te helpen bij de ingewikkelde vragen waarvoor we in het leven komen te staan. Er zijn in dit boek diverse technieken beschreven uit diverse culturele achtergronden die actief droomwerk geven. Door middel van visualisatietechnieken etc. Deel 1 is een verhandeling over hoe je je dromen kan ontwerpen en onder controle kan brengen. Dan komen achtereenvolgens de leer van de dromers uit de oudheid en amerikaans indiaanse dromers voor het voetlicht alsmede de creatieve dromers. In deel twee van het boek wordt de droomleer van de senoi dromers, de bewuste dromers en de dromende yogi`s behandeld. In deel drie komt de theorie aan bod hoe je dromen beheersen kan en het dromendagboek. Ik heb het een onderhoudend boek gevonden die me bruikbare tips hebben gegeven. Al mis ik grotendeels wel de discipline om een dromendagboek bij te houden. die discipline is wel vereist als we willen leren om creatief te dromen. Maar oefening baart kunst en het is dan ook de moeite waard de oefeningen in het boek uit te proberen.
 
-----------------------------------------------------------------------------------
 
da vinci code door Dan Brown
 
Langdon een schrijver word verzocht naar het louvre te komen waar hij bij aankomstsaunniere dood aantreft. Hij word ervan verdacht doordat zijn naam staat geschreven vlakbij de man. Een complotachtige thriller over de zoektocht naar de heilige graal die ipv een beker documenten bevat over de waarheid van de katholieke kerk. Opus dei een organisatie die eraan gelinkt is en bestaat uit conservatieve christenen wil kost wat kost de waarheid achterhouden over de rol van maria magdalena als de vrouw van jezus en het feit dat ze een kind hadden en dus de afstamming is verder gegaan. Het vrouwelijke is verkracht in de kerk en de moedergodin vertrapt en dit is onder het mom van de ultieme waarheid gebeurt die achteraf een leugen is. De priorij van sion heeft de graal  en een engelsman die ook al bezeten is ervan gebruikt zowel de kerk als de priorij als esoterische organisatie voor zijn karretje te spannen. Langdon en sophie zitten er als het ware middenin en vinden die graal uiteindelijk wel. Een thriller over verraad en religie en de uitwassen die het kan hebben. Een snel en mooi boek die in 1 adem uitleest.