Program‎ > ‎

Program 2017Programmet för 2017 börjar nu ta form. Både lördag och söndag finns Patrik Trydefeldt, känd från TV4:s Mästerkocken att finnas på plats. Han kommer att berätta om sitt deltagande i TV-programmet och ge tips på hur man lyckas i köket. Han kommer också att ha med sig sitt mobila kök där han kommer att laga lite olika maträtter, som det finns möjlighet att få provsmaka.
Mässan gästas också båda dagarna av representanter för Svenska Chilepepparföreningen. De kommer att hålla två föredrag, dels om hur man odlar chilipeppar, dels om pepparns goda hälsoegenskaper och hur man använder den i matlagningen. Kanske kan vi också få igång ett intressant utbyte mellan Patrik Trydefeldt och föreningens representanter?
Många av företagen i arrangemanget Kustvägens Sparrissafari 20-21 maj, finns med på utställningen. Under mässan blir det kick-off med invigning av årets sparrisstaty.
På söndag blir det Lisa Syrén som svarar för programmet.
Liksom förra året blir kommer stadens välkända KA2-oktetten under ledning av den kände karlskronaprofilen Olle Melin som kommer att spela under några timmar.
Det pågår också diskussioner om att engagera en känd profil från TV. Mer om detta senare...
Vi är glada att även i år få hälsa arboristen Christofer Gårnäs välkommen till mässan. Han är en omtyckt gäst och hans uppvisningar och kunskaper imponerar. Han låter även barnen få prova på att klättra i träd under säkra former. 
Mattorget har tidigare år varit ett populärt inslag i mässan och i år har vi träffat en uppgörelse direkt med Smakupplevelse Blekinge. I deras regi samlas många matutställare och nytt för i år är att flera av deras medlemmar kommer att sälja varm mat från sin egen tillverkning.
Mini Zoo
, som finns permanent i Wämöparken, förstärks med lamadjur och åsnan Melker. På söndagen blir det dessutom möjligt att hälsa på kamelen Aslan.
För de små blir det möjligt att rida ponnyhäst, men även lamadjur, åsna och kamel.
I gamla prästgården diskuterar vi just nu med några blekingekonstnärer om att ordna utställning.
Trädgårdsmässan i Wämöparken ska vara en aktivitet för hela familjen. Vi har därför mycket fokus på barnaktiviteter, såsom bl a aktiviteten "så ett frö", fiskdamm mm. Under Sten-Åke Petterssons säkra ledning finns också möjlighet att snickra sin egen fågelholk.
Ett antal blomsterhandlare i Karlskrona tävlar med var sitt blomsterarrangemang. Rösta och vinn den grupp som tar hem flest röster. Övriga arrangemang kommer att auktioneras ut på söndagen.
Sist men inte minst finns här unika tillfällen att ställa trädgårds- och matfrågor till alla våra samlade experter och utställare.
Hålltider.
Kommer att uppdateras efterhand


Lördagen den 6 maj
10.00 Mässan öppnar
16.00 Mässan stänger

Söndagen den 7 maj
10.00 Mässan öppnar
16.00 Mässan stänger