Blazersensemble otto-e-mezzo


Blazersensemble otto-e-mezzo 
bestaat uit professionele musici, studenten van het Fontys conservatorium Tilburg en gevorderde amateurs uit de regio. Het ensemble is in 2007 opgericht en staat onder leiding van Robert van Enschot. 

In de basis is otto-e-mezzo een blaasoctet bestaande uit twee hobo's, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten. Het ensemble wordt waar nodig uitgebreid naar de door het werk vereiste bezetting. 

Doelstelling van het ensemble is om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen en deed dat reeds in concerten bij toonaangevende kamermuziekseries, zoals Podium De Azijnfabriek in Den Bosch, 'Nacht van de Kunsten' in Tilburg, ‘Noten op de Noen’ in Helvoirt, Kasteel Doornenburg en de Hilvaria Studio's in Hilvarenbeek

Het ensemble legt zich toe op de periode van het einde van de 18e eeuw tot en met de 20e eeuw. Het repertoire omvat werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Richard Strauss, Gustav Mahler, Franz Joseph Haydn, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Claude Debussy, Maurice Ravel, Florent Schmitt, Svend S. Schultz, Jean Françaix, Gordon Jacob, Pablo Escande, Jurriaan Andriessen en Willem van Otterloo. 

Op zondag 30 oktober verzorgen we een concert bij de kamermuziekserie van Stichting Honsoirde in Abdij Mariënkroon, Abdijlaan 8, Nieuwkuijk. Aanvang van het concert is om 14:00u. Zondag 20 november spelen we het programma nogmaals in de concertserie van de Oude Kerk in Dongen. Dit concert begint om 14:30u. Kijk bij Programma's voor meer informatie.