HomeDe “Stichting Promotie Blaricum” is opgericht op 22 februari 2001.

De stichting stelt zich ten doel: de promotie van de gemeente Blaricum in het algemeen.De stichting tracht haar doel te bereiken door middel van het organiseren van allerlei activiteiten. De activiteiten die wij de afgelopen jaren hebben bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd zijn hieronder beschreven.
Elke van deze evenementen heeft een laatste nieuws tab, waar u het laatste nieuws van dit evenement vindt.


De stichting organiseert ieder jaar de De Blaricumse Golf & Country.  
Rond en in ons dorp is een golfbaan gerealiseerd met 18 holes welke liggen op de zgn. “grasplakken” van diverse boerenerven, stukjes groen in het centrum, en enige weilanden aan de rand van ons dorp. Op deze manier wordt U (als speler of toeschouwer) rondgeleid door ons dorp en komt U op de mooiste verborgen 
plekjes terecht. Na afloop is er een gezellige prijsuitreiking in het Vitus.


Golftoernooi 2016

Het bestuur heeft besloten om Blaricum het Golf & Country af te gelasten. .

Redenen is dat een hole-sponsor vanwege vervelende omstandigheden moest afhaken. Eerder hadden ander hole-sponsors ook al aangegeven dat zij dit jaar niet konden meedoen. Ondanks onze continue acties voor nieuwe hole-sponsors kunnen we niet waarborgen dat we op 18 september voldoende,  kwalitatief goed bemande holes hebben.

Met het toch door laten gaan zouden we u als deelnemer alleen maar teleurstellen en dat willen we zeker niet.

Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft  voor dit ook voor ons teleurstellende besluit.

 

We hopen u volgend jaar weer een kwalitatief goede Golf en Country te kunnen bieden.  


 


De Wijnproeverij
Het idee en de opzet van deze proeverij is afkomstig uit Frankrijk. Op een centraal punt in het dorp kunnen de deelnemers een fraai wijnglas kopen dat is voorzien van het gemeentewapen van Blaricum. Alleen op vertoon van dit glas kan men op vele locaties in het dorp even zoveel verschillende wijnen proeven. De proeflocaties zijn ingericht in winkels, bankkantoren en zelfs in een oude smederij bij het smidsevuur. Op deze manier maakt U op een ontspannen wijze kennis met de plaatselijke middenstand en kunt U al doende ook nog uw wijnkennis vergroten. Zie voor overige informatie Wijnproeven

De Openlucht Bioscoop 
De openlucht bioscoop wordt in mei/juni gehouden op het fraaie terrein bij Restaurant Rust-Wat. De kijkers hebben zich meestal van tevoren ingeschreven en nemen plaats op de tribunes bij Rust Wat. Kijkers gaan gewoon op de grond zitten of hebben zelfs stoeltjes, kussentjes en/of dekens meegenomen. Op de avond is er wijn of fris te verkrijgen. Sommige bezoekers nemen ook hun eigen versnaperingen zijn mee. 
Op een groot scherm, dat zich op het eiland bevindt, wordt  bij het vallen van de avond een aansprekende film vertoond. In 2009 is dit evenement voor het eerst uitgevoerd met de film Babel met  ondermeer Brad Pitt en Cate Blanchett.

In 2010 werd de film Gran Torino vertoond. En in 2011 "Le Concert" en in 2012  Gooische Vrouwen. 

Zie voor overige informatie Openlucht bioscoop.

Foto's
Wilt u een foto van deze site gebruiken? stuur dan even een mailje naar info@blaricumpromotie.nl, de kwaliteit van de foto's op deze site is niet geschikt voor publicatie, wij sturen u graag een foto van betere kwaliteit toe.

Wij zijn met name Gerbe van der Woude, Peter van Rietschoten (www.oogopblaricum.nl) erkentelijk voor de foto's op onze website. Maar wij hebben ook foto's ontvangen van anderen, ook hen zijn wij erkentelijk.   
Onze Sponsors
Wijnproeverij 2014

Wijnproeverij 2014