Bewonersplatform “De Blankaartklok” valt in de prijzen

Post date: Feb 2, 2013 10:20:07 AM

De bewonersplatforms van Woumen, Oostkerke, Pervijze en Stuivekenskerke vallen in de geldprijzen bij de Koning Boudewijnstichting (KBS). De KBS heeft vorig jaar een oproep gelanceerd naar opmerkelijke projecten die de kwaliteit van het leven in een dorp of buurt willen verbeteren. Vier projecten in Diksmuide zijn in de prijzen gevallen.

Het bewonersplatform van Woumen “ De Blankaartklok” krijgt 5.000 euro om het bestaande Blankaartspeelplein om te vormen tot een ontmoetingspark voor alle leeftijden.

‘Midden februari starten de renovatiewerken aan het ontmoetingscentrum (OC) van Oostkerke. Het bewonersplatform vroeg via de KBS bijkomende middelen voor de aanleg van een petanqueplein, een zonnig terras en een speeltuin. Daarvoor krijgt het bewonersplatform 5.000 euro. Het dorp Oostkerke zal samen met het stadsbestuur hun droom realiseren', zegt Nele Vanveuren van de stedelijke communicatiedienst, die bij de wieg van de bewonersplatforms stond.

Daarnaast krijgt het bewonersplatform van Pervijze 5.000 euro om een speel- en recreatieruimte te creëren vlakbij het ontmoetingscentrum Ten Bercle.

Tijdens het kermisweekend organiseert het bewonersplatform van Stuivekenskerke samen met de Gezinsbond een dorpsontbijt. Voor de logistieke organisatie daarvan krijgt het bewonersplatform 250 euro van de KBS.

Persbericht 01/02/2013 (klik hier)

Persbericht 25/01/2013 (klik hier)