Velkommen til Biri.no


Lions Club Biri har hatt ansvaret for biri.no i noen år, og vi må av tekniske årsaker nå fornye siden. Dette gir helt sikkert endringer i forhold til dagens utseende.

Se  linkene i venstre kolonne, bak disse linkene ligger det flere valg.
Mange av organisasjonene i Biri kan finnes når dere velger "Organisasjoner i Biri" .

Vi jobber med å utvikle denne siden videre, ha derfor litt tålmodighet med oss,
og gi gjerne tilbakemelding.


Vår hensikt er fortsatt å utvikle portalen til å være en informasjons- og møteplass på internett,  spesielt i forhold til lokale interesser i bygdemiljøet Biri.

Portalen er åpen for kostnadsfri informasjon fra, og om lokale organisasjoner,
ikke minst via arrangements-listen "Hva skjer i Biri".
Vi er også åpen for at andre organisasjoner kommer inn som medaktører på biri.no
Informasjon om aktuelle arrangementer kan sendes pr. mail, eller pr. telefon til redaksjonen.
Mail: harald@tusvik.net,  eller telefon: 91177774.

  
Biri Fotterapi Biri Bil og Maskin  Lokaler i Biriwww.skogkurs.no
Biri ILhttps://www.facebook.com/groups/graasteinsbua/?fref=tsToten Sparebank
Biri Lions
Hva skjer i Biri:
DescriptionDue DateComplete
Viser 0 elementer fra side To-Dos, sortert etter Due Date, , Complete. Vis mer »

Årets Biri Bygdepris til Helge Bratberg:
Årets Biripris ble utdelt under Lions' klubb-møte på Helge Bratberg's gardsmuseum.

Overlevering av Biriprisen 2017 til Helge Bratberg

Foto fra Biridagen 2016:
Egg/bacon er et populært innslag på Biridagen !
Egen "snekkerbu" for barna, hvor de spikret krakk og verktøykasser!

Stabburet på Strandenga er fjernet !!!
Det er remontert i Nordre Land,  sammen med likesinnede
bygninger. En verdig alderdom!

Her er stabburet bygget opp igjen på Braskerud, på Dokka!


Gult Hus, stue med ny ovn.

Fra ett av soverommene i 2.etg.

Julebrev 2017 fra Karen Ekern i Senegal.  
Gå til linken: 

https://sites.google.com/site/bethelbiri/home/aktuelt-og-reisebrev


 Lions Club Biri sin Bygdepris 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Formålet med prisen er å stimulere til frivillig innsats og å gi anerkjennelse for godt utført arbeid innen den kulturelle og sosiale sektoren på Biri.

Prisen kan gis til enkeltpersoner og organisasjoner med sterk tilknytning til Biri.  Vedkommende skal ha vist stor evne til innsats og resultater til beste for bygda.

Bygdepris 2018

Av praktiske grunner, valgte Biri Lions i år, å dele ut sin Bygdepris allerede ved Julebuffeten på Strandheim, desember 2017. 
Årsaken var rett og slett at mottakeren har vist en iherdig innsats for Biristrand over mange år,  og at vår julebuffet skulle arrangeres akkurat på Strandheim og Biristrand.  
Børre Feiring er kjent av alle på "Stranda", gjennom kultur, musikk, og engasjement for det lokale miljøet i bygda.
Lions er glad for at det finnes mennesker som Børre,  som tenker på sine omgivelser, sitt  lokale miljø, og kultur og musikk.  Vi gratulerer Børre med Bygdeprisen, og takker han for innsatsen igjennom mange år.  
Kjenner vi han rett,  vil han fortsette å gi sitt bidrag til lokalmiljøet i mange år !!
GRATULERER !!


Biridagen juni 2017:

 Lions Club Biri sin Bygdepris 2017-        

PÅ SPORET AV EN SVUNNEN TID -

Biri Lions sin årlige Bygdepris ble i år utdelt til Helge Bratberg.  Er det en person som til de grader fortjener en ærbødig oppmerksomhet, må det være Helge.  Prisen består av en plakett, et diplom og et pengebeløp.  Utdelingen fant sted hjemme på låven på,  gården  Bratberg i Øverbygda.  Låven på Bratberg er ikke som andre låver.  Låven er i løpet av de siste 20 – 25 år langsomt men sikkert blitt konvertert til jord- og landbruksmuseum.  I tillegg fins det hyggelige selskapslokaler og møterom.  Helge ønsker hele bygda velkommen både for å se, oppleve og lære vårt tradisjonsrike jord- og skogbruk slik det ble praktisert før traktoren og noen monstre av skogbruksmaskiner gjorde brutale inntok.  Helge er ikke motstander av den tekniske utvikling, men ser viktigheten av å få med seg historien.  Det gir tradisjon og forklarer den norske kultur langt på vei.  To viktige elementer i en tid hvor folkevandring og teknisk utvikling går raskere og raskere.

Museet består av en stor samling av viktige redskaper og verktøy fra en svunnen tid, og dette er forsterket av gjenstander laget av Helge selv.  Helge er en fremragende håndverker.  Maihaugen viser vår historiske bygningskultur.  Låven på Bratberg viser jordbruks- og skogbrukskultur fra produksjonssiden.

Helge Bratberg, som går i sitt 89. år, kan se tilbake på et rikt liv preget av friluftsliv, musikalitet og et aktivt organisasjonsliv. Biri Orkester og Toten Orkester var 2 arenaer han fikk traktere sin fiolin.  Mjøsen Skogeierforening, Biri Bondelag, Gausdal Bruk og Biri Brannkasse (senere Gjensidige) var organisasjoner han satte sitt positive preg på.

Helge har to barn, som opplevde en leken pappa i sin oppvekst.  Lions Club Biri sine medlemmer møtte en leken husbond på Bratberg Gård i 2017, som snart blir 89!  Vi er imponert.

 

Lions Club Biri

Gunnar Ramdahl

PresidentStrandenga 2017:

Utover sommeren har det vært mange store og små arrangementer, noen i regi av Lions, men også i mange regi av andre organisasjoner som jobber i forhold til barn og ungdom.

---------------------------------------------------------------------
Nyheter fra 2016 til 2017:
Ute har det allerede skjedd mye:
Vi har ryddet parkeringsplassen, oppe ved veien, så nå tror vi at det skal være "god" plass til alle bilene som kommer - før og etter arrangementer.

Og stabburet er borte - helt borte. Det ble hentet av Knut Ola Bjørklund fra Dokka.  Han har alt satt det opp igjen, oppe på Braskerud på Dokka.
Vi er svært fornøyd med at den fredede bygningen, og den enda eldre utedoen nå har fått sitt framtidige hjem - ikke så langt fra Biri og Biristrand.

Vi har fått vår egen strandgate - Jardar Engen har - sirlig og pent - ryddet langs strandkanten, og fylt på "drenerende masse",  og når litt ut på sommeren venter vi at det blir gønt, med gress og markblomster.

Innvendig i Våningshuset har vi gjort en del vedlikeholdsarbeid på loftet,  fullisolert mellom 2.etg og loftet og delt opp "Blåsalen".  Alle vinduer i 1. og 2. etg er skiftet ut, med ordentlig fullisolerte glass.
Og i stuen har vi fått montert ny god pleisovn (foto).
Vi kan nå bruke dette huset også til vinterdrift- /vinteraktiviteter.


Velkommen ned til Strandenga !