Főoldal‎ > ‎

01. Érettségi feladatsorok

Ezen az oldalon az 1994-2004 közt megjelent közös és a 2003 óta megjelent kétszintű írásbeli biológia érettségi feladatok és megoldások találhatók - időrend és téma szerinti csoportosításban. Az alábbi linkeken megnyíló táblázatokban letölthetők az eredeti kétszintű feladatlapok, a teljes témakörök, és az egyes kétszintű feladatok külön-külön is.

A lap tetején "Keresés ezen a webhelyen" mezőbe bírt kulcsszavak alapján az összes feladatlapon belül is kereshetünk. A találati listában megjelenő feladatlapokra kattintva megjelenik az adott feladatlap, ebben pedig CTRL+F kereséssel és az adott kulcsszó beírásával megkereshető az adott kifejezés.

 
Magyar nyelven
 
Angol nyelven

Hálásan köszönöm kollégáim:
Cseh Miklós, Hotzi Tibor,     Kelemen Mihály, és tanítványaim: a TÁG 10.g osztály (2015-2016) tanácsait és közreműködését.

Felhasználói segédlet

1. A Google-táblázatok az Excel-táblázatokhoz hasonlóan kezelhetők, néhány különbséggel.

2. A betűméret csak a CTRL+ és CTRL- billentyűkombinációkkal változtatható.

3. Függőleges és vízszintes görgetés közben a fejlécek nem tűnnek el a képernyőről, így segítve a tájékozódást.

4. A cellákban egyesével nyílnak meg a feladatok.
A vízszintes sorok elején az eredeti feladatlapok és megoldókulcsok tölthetők le. Az oszlopok tetején a teljes témakörök és megoldások tölthetők le Word formátumban, amelyek tovább szerkeszthetők.

5. A hivatkozások megnyitásához nem a cellákra (a bennük lévő linkekre) kell kattintani, hanem a felettük megjelenő kis szövegdobozra, amely egy kis nyilat és a hivatkozás címét tartalmazza.

A 2017-től érvényes érettségi vizsgakövetelmények biológiából

Az alábbi linkeken szintén elérhetők a feladatlapok és a teljes témakörök. Utóbbiak között nagyméretű fájlok is találhatók, amelyek letöltése esetenként hosszadalmas lehet.

Szerzői jogi nyilatkozat: az itt közzétett tartalmak az Oktatási Hivatal és annak jogelődjei szellemi tulajdonát képezik.