Főoldal‎ > ‎

02. Érettségi feladatsorok

Ezen a lapon az 1994-2004 közt megjelent közös és a 2003 óta megjelent kétszintű írásbeli biológia érettségi feladatok és megoldásaik találhatók időrend és téma szerinti csoportosításban. Az alábbi linkeken megnyíló táblázatokban letölthetők az eredeti kétszintű feladatlapok, a teljes témakörök, és az egyes kétszintű feladatok külön-külön is.

Szerzői jogi nyilatkozat: az itt közzétett tartalmak az Oktatási Hivatal és annak jogelődjei szellemi tulajdonát képezik.

A lap tetején a "Keresés ezen a webhelyen" mezőbe bírt kulcsszavakkal a feladatlapon belül is kereshetünk. A találati listában megjelenő linkekre kattintva megjelenik az adott feladatlap, ebben pedig CTRL+F kereséssel és az adott kulcsszó beírásával megtalálható a keresett kifejezés.

 
Magyar nyelven
 
Angol nyelven

Hálásan köszönöm kollégáim:
Cseh Miklós, Hotzi Tibor,     Kelemen Mihály, és tanítványaim: a TÁG 10.g osztály (2015-2016) tanácsait és közreműködését.

Felhasználói segédlet

1. A Google-táblázatok az Excel-táblázatokhoz hasonlóan kezelhetők, néhány különbséggel.

2. A betűméret változtatható a menüsorra mutatva az egér görgetésével vagy a CTRL+ és CTRL- billentyűkkel is.

3. Függőleges és vízszintes görgetés közben a fejlécek nem tűnnek el a képernyőről, így segítve a tájékozódást.

4. A cellákból egyesével nyithatók meg a feladatok.
A vízszintes sorok elején az eredeti feladatlapok és megoldókulcsok tölthetők le. Az oszlopok tetején a teljes témakörök és megoldások (csak magyar nyelven) tölthetők le Word formátumban, amelyek szabadon, igény szerint szerkeszthetők.

5. A hivatkozások megnyitásához nem a cellákra (a bennük lévő linkekre) kell kattintani, hanem a felettük megjelenő kis szövegdobozra, amely egy kis nyilat és a hivatkozás címét tartalmazza.


Az Oktatási hivatal által közreadott segédanyagok letölthetők az alábbi linkeken: 

A 2017-től érvényes érettségi vizsgakövetelmények biológiából

Szóbeli érettségi tételek  


Szóbeli érettségi mintatételek


Emelt szint

Szerzői jogi nyilatkozat: az itt közzétett tartalmak az Oktatási Hivatal és annak jogelődjei szellemi tulajdonát képezik.

Az alábbi linkeken szintén elérhetők a feladatlapok és a teljes témakörök. Utóbbiak között nagyméretű fájlok is találhatók, amelyek letöltése esetenként hosszadalmas lehet.