*Квантните Ласери се уникални апарати кои користат четри типа на зраци кои се апсолутно безопасни,

    - Постојано магнетно поле

    - Импулсно инфрацрвено ласерно зрачење

    - Постојано некохерентно инфрацрвено зрачење

    - Пулсирачки црвен спектар

       Збирот на овие четри типа на зраци го даваат и петиот елемент

     - Крајно Високата Резонанца

Квантите се  најмалите електормагнетни честици на светлината, кои се наоѓаат насекаде околу нас , они се дел од нас, они се дел од нашето сонце,планета,природа.

Они делуваат на молекуларен ниво(инпутираат здрава енергетска информација) предизвикувајки брзи регенераторно-репаративни одговори од страна на клетките  на сите живи организми, увенатите цвеќиња повторно цутат,тешките болни навреме третирани нормално живеат, дозите на лекови кај хронично болните пациенти максимално се редуцираат или потполно се исфрлаат (излекување), се скратува престојот во болниците  на постоперативните болни во просек за два пати, се намалуваат заболувањата од вирусен и бактеријален карактер кај децата и возрасните за два до три пати во текот на годината, итн.

Начинот на користење е многу едноставен и пријатен, пациентот пред терапија се припрема со една кратка мануелна масажа  и потоа следи терапијата која не трае подолго од 30 минути во текот на просечно 10 дена колку трае еден курс на лекување.


*Примената на апаратите а особено на Квантните ласери е  во повеќето полиња на медицината како онкологија ( во специлниа стучни установи), гастроентерологија (чир на желудник, хиперацидитет....) , ендокринологија (диабетес ,тиреотоксикоза...) педијатрија( чести настинки, церебрална парализа...) , кардиологија (исхемична болест,постинфарктни состојби, хипертензии...) хирургија(реплантации,трансплантации, постоперативен период...), ортопедија ( фрактури, остехондроз,луксации, ишиалгии ..) ,козметологија(подмладување на кожата на лицето и вратот, акни третман...) дерматологија ( псоријаза, витилиго, екзема, себореа...), пулмонологија(бронхитис, астма...) , гинекологија (некои типови на неплодност,чести инфекции...)  спортска медицина( зголемување на физичката енергија, повреди...) и многу други за заболувања. Интересно е да се напомене  дека се постигнати повеќе светски рекорди со примената на Квантните ласери, они го збогатуваат организмот со кислород од што следи  зголемена  енергијата во телото и мускулите.

Француската фудбалска репрезентација прв пат ги користи Квантните зраци 1998 година кога  го освојува светското првенство во футбал, Руската репрезентација во ракомет на Олимпијадата во Сиднеј исто така освојува златен медал.

                       

 

  Високиот процент на успешност во лекување, помеѓу 84% и 96% (статистички податоци се од 1991г. до денес), инзворедните постигнати резултати од квантната  терапија и дијагностика , придонесоа да Руската Државна Дума донесе закон за обука на стручни тимови од Квантна медицина кои ке работат во  сите здравствени установи во Русија.

 

Квантната медицина е призната гранка на медицината од 2002 г. во Русија и некои други држави од бившиот СССР, исто така широко се практикува во преку 8000 клиники во 45 земји од светот од кој поважни се Франција, Германија, Англија,Израел , Америка