Achterflaptekst

De jonge biologe Maaike en de veertiger Joachim, in meerdere opzichten elkaars tegenpolen, zijn tot elkaar veroordeeld op een Zweedse wetenschappelijke expeditie naar Antarctica. Zowel tijdens de heenreis – twee lange weken op een deinend schip – als tijdens het verblijf op een krapbemeten poolbasis komen verschillen in karakter, levensbeschouwing en wetenschappelijke ambitie in verhitte discussies tot uiting. Tevens leiden de talrijke ontberingen en gevaren, de Zweedse eigenaardigheden en de moeizame voortgang van het onderzoek gaandeweg tot allerlei spanningen en aanvaringen, waarbij ook het onverwerkte verleden om de hoek komt kijken. Desondanks lijkt de expeditie een wetenschappelijk succes te worden, maar dan laat Antarctica haar ware gezicht zien...

Deze fraai gestileerde roman voert ons langs de uitersten van het levensbeschouwelijke spectrum, en tast zowel imaginaire als reëele scheidslijnen af. Een zoektocht naar de grenzen van het menselijk kunnen en denken, op een intrigerende manier verweven met een meeslepend en avontuurlijk reisverhaal.

Richard Bintanja is meteoroloog–klimatoloog en heeft als wetenschappelijk onderzoeker aan drie expedities naar Antarctica deelgenomen. In totaal bivakkeerde hij meer dan zeven maanden in het Zuidpoolgebied. Poolreizen is zijn debuutroman.Het eerste exemplaar van poolreizen werd op 17 mei 2006 op feestelijke wijze overhandigd aan wijlen Ronald Naar, vermaard bergbeklimmer en avonturier.
POOLREIZEN
268 pagina's
Uitgeverij Servo, 2006
ISBN 9057869020

Bestelinformatie

Bestel een gesigneerd exemplaar (€16,95) bij de auteur. Het boek kan ook verkregen worden via de uitgever, diverse webwinkels (bv bol.com) of in de boekhandel. Poolreizen is ook als luisterboek beschikbaar.


Recensies/pers


Subpages (2): Fragmenten Recensies