MOCs‎ > ‎

Nieuwe LEGO Spellen

Deze spellen staan op LEGO CUUSOO. Stem en misschien wordt het ooit een echte LEGO Game!
 • De Nieuwe Wereldwonderen Bij het spel De Nieuwe Wereldwonderen reis je de hele wereld over om de 7 nieuwe Wereldwonderen te bezoeken.De 7 Nieuwe Wereldwonderen zijn:Chichen Itza, Mexico.Christus de Verlosser ...
  Geplaatst 21 sep. 2012 01:15 door Jaco van der Molen
 • Keezen / Jackeroo Volg de ontwikkelingen van dit spel op - / Follow this project on LEGO CUUSOO!Keezen / JackerooDit is de LEGO versie van het spel Keezen. In Nederland is dit spel ook ...
  Geplaatst 25 mei 2012 00:59 door Jaco van der Molen
Berichten 1 - 2 van 2 worden weergegeven. Meer bekijken »


De Nieuwe Wereldwonderen

Geplaatst 25 mei 2012 01:01 door Jaco van der Molen   [ 21 sep. 2012 01:15 bijgewerkt ]

Bij het spel De Nieuwe Wereldwonderen reis je de hele wereld over om de 7 nieuwe Wereldwonderen te bezoeken.

De 7 Nieuwe Wereldwonderen zijn:

Chichen Itza, Mexico.
Christus de Verlosser, Brazilië.
De Grote Muur, China.
Machu Picchu, Peru.
Petra, Jordanië.
Het Colosseum van Rome, Italië.
De Taj Mahal, Indië.

Verloop van het spel

Alle spelers starten met één microfig in het noord westen van de kaart en gooien per beurt de LEGO dobbelsteen. De dobbelsteen bevat net als een gewone dobbelsteen de waarden 1 t/m 6. Alle spelers krijgen ook 5 stenen (loopsteen) in hun eigen kleur (1x1, 1x2, 1x3, 1x4 and 1x6 steen). Elke beurt bestaat uit 2 acties. Afhankelijk van wat je gooit, plaatst de speler een loopsteen van dezelfde waarde (lengte of grootte) op een weg op land of in zee. Bij 5 mag je een eigen willekeurige steen plaatsen. Na het plaatsen van een loopsteen verplaats je je microfig even veel plaatsen als dat je gegooid hebt. Je kunt alleen lopen op wegen waar een loopsteen geplaatst is. Dit mogen ook stenen van andere spelers zijn. Je vormt dus samen een weg, maar kunt elkaar ook dwars zitten. Plan je route zoals je wilt, werk samen of -tegen.

Regels

1. Loopstenen mogen alleen op wegen geplaatst worden op land of zee.
2. Loopstenen moeten aansluitend geplaatst worden. Gaten zijn niet toegestaan.
3. De overgang van land naar zee moet exact bereikt worden en in zee moet een nieuwe route gestart worden.
4. Zodra je één of meerder loopstenen op het bord hebt, mag je nieuwe stenen plaatsen maar de stenen op het bord van je eigen kleur ook weer verplaatsen. Hierdoor kunnen dus wel gaten ontstaan wat dan toegestaan is. Deze gaten moeten ook weer exact opgevuld worden met loopstenen.
5. Je kunt extra loopstenen op de kaart vinden. Je moet hier wel eerst naar toe reizen om ze op te halen en te mogen gebruiken.
6. Je mag alleen in een rechte lijn lopen. Diagonaal is niet toegestaan.
7. Een beurt is voorbij als je gelopen hebt of als je een Wonder bereikt. Hier eindigt je beurt ook als je meer zou mogen lopen.

Meer regels en variaties

Bij LEGO spellen wordt je uitgedaagd om regels aan te passen of nieuwe te verzinnen. Hier staan alvast wat ideeën!

De brug

Je mag met een loopsteen van 1x3 een brug vormen over Het Kanaal van Engeland naar het vaste land.
Je mag met een loopsteen van 1x4 een brug vormen van Zuid Afrika naar Madagascar.

Extra loopstenen

Om het spel sneller te spelen kan je extra loopstenen toevoegen. Als extra is er een loopsteen om een hoek (2x2 hoek steen).Keezen / Jackeroo

Geplaatst 25 mei 2012 00:53 door Jaco van der Molen   [ 25 mei 2012 00:59 bijgewerkt ]

Volg de ontwikkelingen van dit spel op - / Follow this project on LEGO CUUSOO!

Keezen / Jackeroo

Dit is de LEGO versie van het spel Keezen. In Nederland is dit spel ook bekend onder de naam Jackeroo. In Engeland heet het Tock, net als in Duitsland waar ze het ook Dogspiel noemen. Origineel is het afgeleid van het Indiase spel Pachisi. Normaal gesproken wordt het spel met speelkaarten gespeeld, maar de LEGO versie wordt gespeeld met de LEGO dobbelsteen!

Doel van het spel

Het is een spel voor 4 spelers die individueel kunnen spelen of in tweetallen. Je kunt ook een bord voor 2 of 6 spelers maken.
Het doel is je eigen Microfigs (fig) het thuishonk in te krijgen. Als je individueel speelt is de speler die het eerste alle figs thuis heeft de winnaar. Speel je als duo moet je eerst je eigen figs thuis brengen en daarna je partner helpen om haar of zijn figs thuis te krijgen. Het duo dat als eerste alle 8 figs binnen heeft wint.

Een team bestaat uit 2 spelers die tegenover elkaar op het bord zitten. Als je met 4 spelers speelt vormen geel en rood een team en blauw en groen. Met 6 spelers vormen ook oranje en paars een team.

Spel bouwen

Je bouwt het bord op 6 acht-hoekige platen (6x6) met van te voren gebouwde hoeken (één voor the gele, groene, blauwe of rode speler) en 2, 4 of 6 platen van 2x6 met één licht grijs speelveld om de stukken te verbinden. Extra zijn de twee rechhoekige spelers velden (paars en oranje) voor de 2 of 6 spelers variant.

De dobbelsteen

De dobbelsteen wordt voorzien van 12 afdektegels welke een bepaalde actie voorstellen. Om je figs te verplaatsen gooi je de dobbelsteen en kies je één van de 2 (en in twee gevallen 3) acties. Elke actie is gebaseerd op het kaartspel (Aas, Heer, Vrouw, Boer en 10 tot en met 2).

Je kunt figs van een andere speler van het bord slaan als je je beurt eindigt op een veld waar een andere fig staat. Deze gaat terug naar de speler en moet met deze fig opnieuw beginnen.
Een fig die eenmaal op één van de 4 thuishonk posities staat, kan niet meer geslagen worden.

Figs die thuis staan mogen niet over elkaar heen verzet worden. Je moet ze dus op volgorde binnen brengen en zal ze binnen dus ook naar voren moeten verplaatsen.

De dobbelsteen kan naar eigen inzicht gebouwd worden met tegels. ELke tegel staat voor een bepaalde actie. Je moet na elke worp een actie uitvoeren tenzij er geen verplaatsing mogelijk is.
Dit is alleen het geval als je geen figs op het bord hebt of figs die thuis staan en niet meer verder kunnen. Ook mogen figs van een speler die op het eerste speelveld staan niet gepasseerd worden.

Mogelijke acties

 • Een nieuwe eigen fig opzetten of een fig één positie vooruit plaatsen.
 • Een nieuwe eigen fig opzetten of een fig twee posities vooruit plaatsen.
 • Een eigen fig 12 posities vooruit.
 • Twee willekeurige figs (eigen en/of tegenstander en/of teamgenoot) van plaats wisselen.
 • Verplaatsing splitsen: twee eigen figs 1/6, 2/5 of 3/4 plaasten vooruit.
 • Een eigen fig 4 plaatsen achteruit.
 • Eigen fig 10, 9, 8, 6, 5 en 3 vooruit.
Bord / Board1-2 of 2