Home‎ > ‎

FAQ

Frequently Asked Questions - Veelgestelde Vragen

V. Is de bus al af?
A. Ja. Er blijven altijd dingetjes die ik nog wil doen, maar dat is niks groots meer. Kortom, ja hij is af.

V. Ben je hier met de bus?
A. Ha ha! Wat een goeie! Die had ik nog nooit gehoord. (Merk de ironie op - dit is de tweede vraag in een rij met veelgestelde vragen.)
De bus is gedurende een hele lange tijd (bijna vijf jaar) geschorst geweest, dus ik kon er lang niet mee rijden. Inmiddels rijdt hij als de spreekwoordelijke trein en kunnen we theoretisch inderdaad op visite komen met de bus. :-) Hou de voordeurbel maar in de gaten! ;-)

V. Wat gebeurt er nu met de bus?
A. Klik hier op 'BuszzBlog' en lees het laatste (bovenste) artikel.

V. Wat kost zo'n bus nou?
A. Ik heb er in 2011 zo'n 15.000 euro voor betaald. Toen zaten er nog 89 stoelen in. Die zijn er nu uit, dus is hij (economisch gezien) minder waard geworden. Ik heb er wel veel geld ingestopt inmiddels, maar dat kun je als verloren beschouwen. Ja, het is een (erg) dure hobby. Een bus is wat dat betreft goed te vergelijken met een zeilboot. Behalve dan dat je niet in de regen staand hoeft te sturen.

V. Waar koop je een bus?
A. Bij iemand die een bus te koop heeft. :-) En hoe kom je daar aan? Sja, er zijn veel websites met bussen, Marktplaats heeft ze ook. Ik heb mijn bus gevonden op de Duitse website www.mobile.de. Veel verkopers richten zich op de internationale markt voor bussen, omdat die nou eenmaal veel groter is dan de Nederlandse. 

V. Wat ben je er mee van plan?
A. Het is een camper en ik onderzoek de mogelijkheden om hem commercieel in te zetten. Het is meer vertoont. De eerste stappen hierin zijn gezet, we hebben boeken gekocht voor de cursus om busondernemer te worden. Maar we moeten ook eerst zelf meer ervaring opdoen met de bus, zodat we hem wat robuuster kunnen maken, en we langzaam ideeën kunnen opdoen voor een commercieel concept.

V. Hoe kom je er op om een bus te kopen?
A. Ik was gefascineerd door bussen. En bij zo'n ombouwproject komt alles bij elkaar. Esthetiek, wonen, water, energiebesparing, transport, voertuigtechniek, ventilatie, klimaatbeheer. Het is heel breed. Bovendien hou ik van fysiek klussen (als tegenhanger voor het lange achter de computer hangen voor mijn werk). Dat helpt ook. Ik moet bekennen dat het mij nooit ging om het bezitten van zo'n ding, meer om het ombouwen.

V. Wat voor rijbewijs heb je hier nou voor nodig?
A. Een busrijbewijs (D). De meeste bussen die zijn omgebouwd tot camper hebben minder dan 10 stoelen, en dan heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig (C). Mijn bus heeft er meer dan 10 (11 om precies te zijn) en is en blijft dus een bus.  

V. Je moet zeker rekening houden met hoeveel gewicht je er in terug brengt?
A. Nee, helemaal niet. Reken maar uit; er konden 89 mensen in, die per stuk gemiddeld zo'n 80 kilo wogen. Dat is zo'n 7.000 kilo. Watertanks, jacuzzi's, waterbedden, het kan allemaal (niet dat er een jacuzzi of een waterbed in staat... ;-). Veel mensen denken aan een gewone camper, maar deze bus vertoont wat dat betreft meer overeenkomsten met een gewoon huis dan met zo'n campertje.

V. Is dat niet erg duur in wegenbelasting?
A. Een bus is niet duur in wegenbelasting. Het verbaasde mij dat je voor 16 ton bus per kwartaal ongeveer evenveel betaalt als een personenautootje op diesel van 1.000 kilo.

V. En in brandstofverbruik?
A. Ja 1 op 3 tot 1 op 4. Dat is sparen voor een ritje Spanje, maar ja, dat moet je toch. :-)

V. Moest het een dubbeldekker zijn?
A. Nee. Een dubbeldekker heeft twee nadelen; ten eerste is hij erg hoog (vier meter), en dat betekent dat je soms moet omrijden (het ons nog niet gebeurd dat we ergens echt niet in konden dankzij de hoogte - wel dankzij de lengte - en een echte bus / touringcar is al snel twaalf meter). Ten tweede heb je overal maar beperkte stahoogte. Beneden is het 1,80 meter, boven 1,65 meter. Als je heel lang bent, is het dus niet te doen. Maar hij heeft ook voordelen. Ten eerste heeft hij veel meer vloeroppervlak, waardoor je veel flexibeler bent in een mogelijke inrichting, en ten tweede is de benedenverdieping ook echt beneden. Dat maakt een dubbeldekker wat gezelliger dan een andere touringcar, waarin je al gauw altijd vier, vijf treden omhoog moet. Je hebt van binnen meer rechtstreeks contact met buiten. Dat laatste aspect gaf voor mij de doorslag om er een te kopen, maar nu we er wat meer ervaring mee hebben kan ik zeggen dat zo'n grote bus een grote luxe geeft, die een ander gewoonweg niet heeft. Er in leven is meer wonen in een driekamerappartement dan kamperen in een camper. Zo hebben de kinderen een eigen kamer (wie kan dat zeggen in een camper?) en als je jezelf even wilt terugtrekken in de slaapkamer dan kan dat ook goed. In combinatie met de airco's, een echte badkamer met toilet en een volledig uitgeruste keuken betekent dat pure luxe.
Wij hebben zelf helemaal geen problemen met de beperkte stahoogte, we merken het niet eens meer.
Comments