Hundkurser

Alla våra kurser är rasanpassade och vi utgår från dig och din hunds förutsättningar.
Teori ingår i alla kurser. Vi tränar i små grupper vilket gör att alla får den tid de behöver.
Valp/Allmänlydnad 8 veckor och uppåt                                                                
Under lugna lekfulla normer lär vi valpen/unghund grunderna för att kunna utvecklas till en trevlig familjemedlem. Vi lägger mycket vikt vid passivitetsträning, kontaktövningar, prova på att spåra med sin hund och mycket mer.

Allmänlydnad I
Dagens samhälle ställer stora krav på oss och våra hundar. I den här kursen tränar vi hundarna för att kunna leva tillsammans med oss i en välfungerande vardag. I kursen ingår bland annat inkallningsträning, lösträning, kontaktövningar, prova på att spåra med sin hund och mycket mer.

Allmänlydnad II
I den här kursen bygger vi vidare på momenten i allmänlydnadskursen. Man får även prova på flera olika hundgrenar som agility, spår och moment från tävlingslydnad.  

Tävlingslydnad Klass I
Vi går igenom momenten i lydnadsklass 1 och förbereder hund och förare för tävling.

Agility - Grundkurs
Det passar dig som gillar att ha samarbete med din hund och samtidigt få en hel del fart och fläkt! Din hund ska ha grundlydnad innan du startar med agility  och den ska vara minst 12 mån innan du börjar på allvar.

Agility - Fortsättning
Genomgång av samtliga hinder samt fortsättning med kombinationer. Vi kommer att träna mycket handling.

Agility - Basic Handling
Vad är handling? Hur ska man använda handlingen? Här får du lära dig handling från grunden! Vi pratar även om hur hundar lär, hur man gör en träningsplan och hur man löser olika problem.

Agility - Våga tävla
Allt du behöver veta, både teoretiskt och praktiskt, för att ge dig ut på tävlingsbanorna.  

Agility - Tävlingspsykologi
Dags att gräva i ditt innersta och fundera på vad som skulle kunna göra dig till en bättre tävlingsförare.  

Freestyle
Dans med hund, freestyle är en kurs för dig som vill ha roligt tillsammans din hund. Vi lär in olika positioner för att sedan kunna utföra dem till musik.

Rallylydnad
En positiv och rolig hundaktivitet som är en blandning mellan lydnad, freestyle och agility.

Spårkurs
I den här kursen lär vi hunden att följa ett personspår, ett riktigt roligt sätt att aktivera sin hund. Nosarbete är det bästa sättet att aktivera sin hund. En grundläggande kurs för att man sedan ska klara av att lägga spår själv. Kursen är 5 gånger.

Barn/Ungdom med hund
Vi kommer att prova på olika aktiviteter. Agility, spår, juniorhandling och vardagslydnad.

Aktiveringskurs
Många hundar sover bort sina liv. På aktiveringskursen får du lära dig olika sätt att aktivera din hund. Du får även prova på olika grenar som t.ex. agility, spår och uppletande. För dig som vill gå en riktigt rolig och inspirerande kurs.

Köpa hund
För dig som går i tankarna på att köpa hund. På kursen får du lära dig de olika raser som finns, hur man hittar en bra uppfödare och annat som man ska tänka på för att hundköpet ska bli lyckat.

Temakväll 18.30-21.30.