Kako prevesti sajt na drugi jezik


Ako imate probleme sa prevođenjem sajta na druge jezike to najlakše možete rešiti korišćenjem Gugl Prevodioca. Ovde ću objasniti kako ga možete koristiti na svom Gugl sajtu.

- Najbolje bi bilo da za početak napravite posebnu stranicu pod nazivom "Language" ili "Site Language".
- Kada ste to uradili kliknite na "Izmeni stranicu".
- Kliknite na Umetanje/Još gadžeta/Javni.
- U polju za pretragu gadžeta (Search Templates) upišite: Google Translate Webpage Helper i kliknite na lupu.
- Kliknite na Google Translate Webpage Helper a zaim kliknite "Izaberi".
    - U oknu podešavanja gadžeta otkačite opciju "Postavi ivicu oko gadžeta" i "Prikaži naslov u gadžetu".
    - Kliknite "Potvrdi" i na kraju sačuvajte promene na stranici klikom na "Sačuvaj".

Kada ste ovo napravili postavite link do stranice na vidnom mestu na sajtu da bi posetiocima uvek bio dostupan. Možete "prevodioca" postaviti i na svaku stranicu sajta ali to je dosadan posao ako imate dosta stranica a mali broj posetilaca koji će prevodioca koristiti.

Ukoliko ovaj gadžet ne radi na vašem sajtu izbrišite ga i pronađite neki drugi javni gadžet. Za pretragu gadžeta upišite samo "Google translate webpage" i pokušajte sa nekim od ponuđenih.

Nije ovo baš najsrećniji način prevođenja. Poznato je svima da Google prevodilac može napraviti fatalne greške u prevođenju. Ali u nedostatku novca, znanja, vremena ili motivacije ovo jeste najlakši način.

Ako radite komercijalni sajt nikako vam ne bih preporučio ovakav način prevođenja (mada sam nailazio i na takve slučajeve).Ako vaš sajt nije Google sajt i mislite da ste na ovu stranicu zalutali greškom Google pretrage - ne brinite, niste zalutali, postoji rešenje i za vas. Pogledajte Prevodilac veb sajtova i sve će vam se kazti samo.