Forside‎ > ‎

Bog: "Terrorens anatomi"

 
Jakob Aahauge og Pelle Schierup (red.):     
Terrorens Anatomi - en interviewbog
Rosenkilde, 2007

Terrorens anatomi er en bog der går bag om fordomme. I en serie dybdegåendeinterviews forsøger 12 eksperter at belyse den globale terrors strukturer, dens udspring og konsekvenser. Hvorfor er den så svær at inddæmme? Måske kan vi først besvare dette spørgsmål, når vi opgiver ønsket om at forstå terroren ud fra én bestemt optik, men indtænker både krigen mod terror, terrorens struktur og psykologi, og dens forhold til religion og medier.

 
I Terrorens anatomi lader forfatterne de indbudte eksperter tale hinanden imod, så ingen synsvinkler får lov til at dominere bogens kapitler. Der er kun eksperternes viden, deres argumenter og læserens egen dømmekraft.
Jørgen Bæk Simonsen
Anja Dalgaard-Nielsen
Carl Pedersen
Tøger Seidenfaden
Karsten Fledelius
Lorenzo Vidino
Magnus Ranstorp
Tina Magaard
Rolf Kuschel
Marc Sageman
Keld Molin
Osama al-Habahbeh
 
Berlingske Tidende bragte tirsdag, d. 11. september 2007 - på 6 års dagen for terrorangrebet - en artikel om mit bidrag til bogen "Terrorens anatomi" i forbindelse med dens udgivelse

En dag som de fleste

Seks år efter terrorangrebene i New York og Washington har datoen 11. september mistet en del af sin skygge blandt danskerne. Nu er terror bare en del af vores bevidsthed, siger psykolog.
 
Læs avisartiklen som pdf-fil
 
Læs mit bidrag til bogen - kapitlet "Frygtens psykologi"   

Ċ
Keld Molin,
17. okt. 2009 03.16
Ċ
Keld Molin,
17. okt. 2009 03.21
Comments