Начална страница

Белгийската овчарка -Малиноа или Мехелар е най-добрата работна порода в света.Селекционерите на тази великолепна порода работят 100 години само върху работните качества на породата без да се интересуват от външния вид.
Докато селекционерите на останалите породи си губят времето в селекция на кучета за изложби-селекционерите на мехелара се интересуват само от работните качества.
Тези кучета превъзхождат многократно останалите породи .Белгийската овчарка е най-бързата работна порода -реакцията е светкавична.Породата доминира във всички спортни дисциплини и в полицията,армията,жандармерията.Това е порода,която не е за всеки-те трябва да работят ежедневно.Естествено има разлика в линиите -има чисто спортни кучета,изложбени  и такива ,които са реално работещи.
Това е единствената порода,която над 100 години се селекционира за да се бори и обезврежда човек.

Globalring and Belgian Ring Sport-Bulgaria

Шампионатът по-Глобалринг започна.

 Na 4.7.15г.-Българският отбор-Александър Илиев И Беджи се класираха 3-ти със 171 точки в Чехия на международното състeзание по-ГлобалРинг Спорт-NVBK.Това е най доброто класиране до момента на български състезател в спорта с кучета.

Световните серии по-ГлобалРингСпорт към GWDA(световна федерация по-глобалрингспорт) и  NVBK(национална белгийска федерация по-кинология).

Първото състезание за 2015 г.се проведе в град Glabbeek-Белгия на 28/3/15 година.Състезанието беше в зала.

Българският отбор беше представен от Александър Илиев и Poly von de Heidehov(Белджи).

Всяки един от тези стартове е квалификационен за финала ,който ще се проведе ноември месец в Холандия.На финала се класират 20-те най-добри състезатели от целия свят във всяка категория.

Категориите са кат-1,кат-2,кат-3.

Българският отбор се класира 12-ти на това състезание в кат-1.

Пожелаваме успех на българските състезатели в тяхната подготовка за шампионата.Освен женската Белджи за Ринг спорта се подготвят още две кучета в клуба.Въпрос на време е да ги видим и тях на ринга.

Българският отбор по-ГлобалРингСпорт търси спонсори

Българин се класира шести на състезанието по-Глобалринг спорт в  Белгия

Българин се класира на шесто място на състезанието по-Глобалринг спорт в град Еекло на 12/7/14.
Александър Илиев с белгийската овчарка Poly von de Heidehov се състезават в Глобалринг (NVBK) за втори път.
Глобалринг и Белгийски ринг се администрират от NVBK-това е най-силната организация за Ринг спортове в света.Тези два спорта могат да се сравнят с( формула едно или с шампионска лига )това са най-трудните спортни дисциплини за кучета.

Състезанието по ГлобалРинг Спорт включва дисциплини по-послушание,скокове и защита и нападение.

        Кучето Дизел загина в битка с терористите

Неговото име е Diesel и е на 7 години.Белгийската овчарка Дизел от RAID загина по-време на атаката на терористите в квартала Сен Денис в Париж.

Дизел е загинал от взрива на жената камикадзе-той е атакувал първи и е поел удара върху себе си.По този начин е спасил живота на много полицаи от специалните части на RAID.
Последната мода в спец частите е да се пускат кучетата напред за да поемат първоначалния риск при първата атака.Това дава голями шансове на полицията ,която рискува по-малко живота на полицаите си.


При това нападение загинаха няколко терористи и са ранени минимум трима полицаи.

 

Дизел е трябвало да атакува първи ,за да поеме евентуален взрив на камикадзе.''Дизел загина като истински герой ,защитавайки колегите си и изпълнявайки служебния си дълг!''-това публикува на страницата си в Туитър полицейския департамент . То спаси повече от 80 полицаи."

Терористите се притесняват от атаката на кучета,защото ако бъдат ухапани или се взривят заедно с куче няма да отидат в рая.

Белгийските овчарки са най-използваната порода кучета в специализираните отряди за борба с тероризма.Тази порода кучета се развъждат за борба с хора,за откриване на експлозиви,наркотици и др.Това е и най-бързата работна порода кучета.

Кучетата погрешно са наричани малиноа.Грешката е в това ,че градът е малиноа на френски ,но мехелар на фламандски.Градът се намира във фламандската част на Белгия и хората там наричат породата мехелар.

Най-голяма заслуга за тази невероятна порода е на белгийската организация-NVBK(Национална белгийска федерация по-кинология).

Във Франция работните качества се поддържат и развиват със спортни изпитания-френски ринг,в Белгия-Белгийски ринг и глобалринг.Александър Илиев

   Nutram-Grain Free

                   Храна с 5 звезди!
 

Сьомга пъстърва и прясно пиле

Нутрам Grain Free(без зърнени култури) е диета с нисък гликемичен индекс,различаваща се формула от традиционните храни на пазара.

Ниския гликемичен индекс помага за контрола на апетита,намалява риска от метаболитни заболявания като диабет,и подобрява цялостното здраве и благосъстояние.

Нутрам Grain Free съдържа 0% картофи,0% зърнени култури, обоготен е с иновативни съставки:семена чиа,семена от киноа,боровинки(канадски),нар и къдраво зеле,и се прави с над 90% пресни плодове и зеленчуци от месните канадски източници.

Мащабни проучвания показват, че колкото е по-висок гликемичният индекс (GI) на храните, които човек и кучето консумират(това са храни, които бързо се отразяват на нивото на кръвната захар), толкова е по-голям рискът от натрупване на наднормено тегло, заболяване от диабет и сърдечно-съдови болести. Ново проучване предполага връзка между високият GI и различни форми на рака.

  Високите нива на захар в кръвта потиска имунитета и ускорява остаряването.

Затлъстяването е много сериозен проблем, който засяга милиони домашни любимци. Диети с ниско съдържание на гликемичен индекс водят до балансирани енергийни нива , оптимизира изгарянето на складираните  мазнини и контролира  апетита, което е много полезно при управлението на теглото на вашия домашен любимец.


 Първите три съставки са месо! 34%протеин 20% мазнини!


В първите десет съставки 6 са от месен произход! Първите три съставки са прясна пъстърва,брашно от сьомга,пилешко месо!

0% зърнени култури и 0% картофи! Много конкуренти на Нутрам използват основно зърно дори като първа съставка(което говори,че съдържанието на месо е много ниско) и картофи(които нямат никаква хранителна стойност за кучето и имат висок гликемичен индекс).
Високи нива на глюкозамин!