Nieuws‎ > ‎

Bebops nieuwsbrief september

Geplaatst 24 sep. 2016 12:12 door Filip Callebaut

Het is drie maanden geleden sinds onze laatste nieuwsbrief. Tijd dus voor een update.

Onze eerste ledenbevraging (survey) mag een succes genoemd worden.

We mochten 43 antwoorden ontvangen die ons een beter inzicht geven in wat jullie vinden van de club. Hartelijk dank aan alle deelnemers.

Over het algemeen is er een grote tevredenheid over onze werking. Jullie stellen vooral op prijs:

 • Het terrein
 • De coaches
 • Het bestuur en de toekomstvisie
 • De werking van de kantiniers

Een greep uit de verbeteringsvoorstellen:

 • De prijs van (vooral) pils.
  Wij delen jullie mening dat 'een pilske' mogelijks goedkoper kan maar willen even toelichten hoe wij tot deze prijszetting kwamen. Na jaren van ongewijzigde prijzen heeft het bestuur de winstmarge op alle dranken vergeleken en gelijk getrokken. Dit resulteerde in €1,70 voor pils. Deze prijs werd vergeleken met een aantal andere sportclubs en blijkbaar zitten we op een vergelijkbaar niveau.
  Voorts is het zo dat deze aanpassing ons extra middelen heeft gegeven die ons heeft het toegelaten flink te investeren in de club. Zo werd onlangs nog voor bijna €2000 geïnvesteerd in het terrein.
  Wij zijn dus van mening dat ons gekozen prijsbeleid verantwoord is.
 • De kantine, toiletten, etc.
  Onze kantine scoorde laagst bij jullie.
  Het ontbreken van een tweede toilet en een kraantje kwam meest naar boven. Boodschap begrepen! Er wordt momenteel een plan getekend voor een bijkomend toilet en bijhorend sanitair. Tevens zal het interieur van de kantine tijdens de winter een opsmuk krijgen. Voor het terras worden nieuwe tafels voorzien en het cateringmeubel wordt afgewerkt met een inox werkblad. Tot slot worden er dakgoten geplaatst aan de terraskant.
 • De opmerkingen ivm kledij worden verder bekeken met de betrokken ploeg.
 • Een aantal kleinere initiatieven wordt ook verder uitgewerkt. Updates volgen.

Uit de notulen van bestuursvergadering:

 • Ledenwerving:
  Om onze ledenwerving te optimaliseren, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die alle initiatieven wil centraliseren en coördineren. We zoeken in hoofdzaak iemand die campagnes kan opzetten, wervingen via sociale media kan organiseren, in samenspraak met de sportief verantwoordelijk initiatiedagen organiseert en onze club bekend kan maken bij een breder publiek. We zullen hiervoor ook een gepast budget voorzien. Kandidaten worden vriendelijk en met spoed gevraagd zich te melden bij bestuur@bebops.be of bij een van de bestuursleden.
 • Nieuwe leden:
  We verwelkomen uiteraard graag nieuwe spelers en speelsters. Om de nieuwelingen zo goed mogelijk te begeleiden, vragen we jullie om eerst te overleggen met de coaches wanneer deze spelers best een eerste keer kunnen deelnemen. De coaches moeten zich immers kunnen voorbereiden om de opvang te combineren met de training voor de 'anciens'.
 • Catering
  Vanaf 2017 zal Tim met zijn team naast de kantine, ook de catering voor zijn rekening nemen. Er zal dus een gelijkaardige organisatie komen voor broodjes, hotdogs, etc. Tim vraagt dat geïnteresseerden zich melden zodat zij mee kunnen worden opgenomen in de poule van helpers.
 • Eetfestijn:
  De data voor de komende eetfestijnen in de Bevegemse Vijvers zijn als volgt:
  2017 : 14/5/2017
  2018 : 13/5/2018

Tot slot, en voor degenen die nog niet zo vertrouwd zijn met onze club, stellen we nog even het bestuur aan u voor:

Johan De Zutter - Voorzitter

Filip Callebaut - Financiën

Dominique Plasschaert - Sport

Tim T'Siobbel - Evenementen

Frederik Plasschaert - Infrastructuur

Het volledige organigram: https://docs.google.com/presentation/d/1dXt6ZF6Q2V64Vw9oVXNEwRPKT3RdkpKzTXHCDewlkGo/pub?start=true&loop=false&delayms=3000&slide=id.p4

 

Met sportieve groet,

Het Bebops bestuurComments