2014.08.01 - Midgetgolfbaan heeft graffiti-kunstwerk

1 augustus 2014 (bron Almere-Dichtbij)

ALMERE - De midgetgolfbaan in het Beatrixpark krijgt een bijzonder kunstwerk. ,,Samen met graffitikunstenaars uit de buurt, het jongerenwerk, omwonenden en vaste bezoekers is dit fantastische project tot stand gekomen", vertelt Yorick Brandsma van midgetgolfbaan De Beatrixboekaniers.

Aan de achterzijde van de midgetgolfbaan is een houten wand geplaatst van 20 bij 2,5 meter, waarop graffitikunstenaars een piratenschouwspel laten verrijzen. ,,Het kunstwerk, dat zij zelf hebben ontworpen, is heel gedetailleerd. Hoe dichterbij je komt, hoe meer je er op ontdekt", vervolgt Brandsma.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het piratenthema van de midgetgolfbaan. ,,De mannen zaten op ons terras wat te drinken, toen ze mij vroegen of zij de schedelrots op onze midgetgolfbaan een beetje mochten oppimpen. Ze wilden er wat meer details op aanbrengen. Toen ze daar mee bezig waren, werd er al snel verder gebrainstormd over een wandschildering. Een van onze vaste bezoekers, die in de houthandel blijkt te zitten, stelde spontaan voor de houten platen hiervoor te sponsoren."

Jongeren en andere buurtbewoners hebben vervolgens geholpen de wand te plaatsen en het jongerenwerk heeft de verf beschikbaar gesteld. Brandsma: ,,Het mooie is dat de muur dus bijna kosteloos tot stand is gekomen, doordat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Ik ben er echt van onder de indruk."

zie ook: http://www.dichtbij.nl/almere/regio/artikel/3639220/graffitikunstenaars-pimpen-midgetgolfbaan.aspx