2015.12 - scholieren ontwerpen entree park

Leerlingen van het Helen Parkhurst maakten vorige week per fiets en te voet een tocht door het Beatrixpark om te kijken hoe ze één of meerdere entrees van het park zichtbaarder kunnen maken voor bezoekers uit heel Almere en van buiten de stad.

De komende tijd gaan de HAVO-studenten aan de slag om de opdracht, die ze van projectleider Marijke Kuijpers van de Gemeente Almere kregen, uit te werken tot (3D-)ontwerpen.

Tijdens hun excursie door het grootste park van Almere kregen de leerlingen een gastcollege van Reinier Nijland.

Hij vertelde over zijn beroep van landschapsarchitect en liet de leerlingen de entree en de parkeerplaats zien waar je met de auto vanaf de Muziekdreef het park inkomt. Hij riep de leerlingen op om veel foto’s te maken en deze entree te vergelijken met de ingang van andere parken.

Veel leerlingen kenden het Vondelpark en het Amstelpark met hun opvallende hekken. En al woonden ze niet in de buurt, de meesten kenden ook het Almeerse Beatrixpark. Van wandelingen met opa, de speeltuin, het skatepark en de minigolf.

Verder vertelde buurtbewoner Eibert Draisma over de activiteiten die de Bewoners Beheergroep Beatrixpark vrijwillig doet om het park mooi te houden. Rommel opruimen, de tuinen verzorgen, brandnetels en riet maaien met de zeis en soms zelfs bomen kappen om andere bomen, struiken

en kruiden meer ruimte en licht te geven voor een gezonde groei. Leuk en interessant werk en ook kinderen werken mee.

De entree-ontwerpen die de scholieren maken, worden in februari 2016 aan wethouder Frits Huis gepresenteerd en mogelijk geëxposeerd in het

Stadhuis.

12.01.2016 Wijziging

Op woensdag 3 februari 2016 presenteren de leerlingen hun ontwerpen voor de entree Beatrixpark van 8.30 – 10.00 uur in de burgerzaal, stadhuis.

Waarschijnlijk is wethouder Frits Huis aanwezig en worden ook de ouders van de leerlingen uitgenodigd.

Indien u dit wil bijwonen dan graag aanmelden bij Marijke Kuipers ( mail mkuijpers@almere.nl )

december 2015 - huidige ingang bij de Sauna

december 2015 - uitleg van Eibert Draaisma over BBB-activiteiten aan de scholieren