Presentacions: Screencasting o videopresentacions

Com fer screencasting o "videopresentacions" - Authorstream

Pràcticament tothom sap el que és una presentació tipus powerpoint, però, quin tipus d'aprofitament didàctic en podem treure?

Plantejarem la següent qüestió: com hauria de ser la presentació?
- com suport d'exposicions:
- com suport d'explicacions en las que no hi ha presencialitat
- per treballar l'expressió escrita
- per treballar la comprensió lectora

Recomanem llegir:
Cómo llegar a ser un buen profesor “PPTero” o cómo aburrir más en clase mediante el uso de PowerPoint, Miquel Àngel Prat - Universitat Blanquerna

Fem una pràctica? 

Authorstream és un contenidor de presentacions i vídeos que permet pujar les nostres produccions i obtenir un codi que podem enganxar al nostre Moodle, bloc, fòrum o pàgina web. 

1. Anirem a http://www.authorstream.com/

Fem clic a la pestanya Upload PowerPoint i s'ens obrirà el formulari de registre. Un cop fet i confirmat el registre del compte...

... ja podem pujar presentacions. Per fer servir el lloc hem d'estar registrat com usuaris. Recordeu d'apuntar el vostre nom d'usuari i contrasenya.

Upload your presentation: cerca el teu powerpoint amb Examinar, posa-li un Títol i una breu Descripció. Per últim Language i Tag (etiqueta, palabra clau)

 Un cop pujada satisfactòriament, ens ho confirmen i ens donen una adreça molt llarga marcada en blau a la imatge. Share Presentation URL

 Hem de sel·leccionar, copiar i enganxar aquesta URL al nostre navegador per veure la nostra presentació pujada. Al lateral observem un codi sota el rètol d'Embed. És aquest codi el que hem de copiar i enganxar al nostre Moodle, bloc, fòrum o pàgina web.

Recordeu: perquè surti a la pàgina desitjada hem de tenir activat el "modo codi HTML". Als blocs de Blogger és la Pestanya "Modificar HTML", al Moodle (qualsevol recurs, inclòs fòrum) heu d'activar la icona Commuta a font HTML (<>)

Ja tenim la presentació penjada!