Georeferències: Panoramio

Georeferències a l'aula

Una volta pel món amb Panoramio:

Panoramio (http://www.panoramio.com) és un lloc web que ens permet combinar fotografies i mapes, de manera que podem situar-les sobre un mapa.

Entreu i exploreu el lloc.

Apropeu-vos al mapa i amplieu alguna zona del vostre interès i veureu les fotos que podeu arribar a trobar.
Veureu que és molt senzill utilitzar-lo, com quasi totes aquestes aplicacions. D'entrada ja queda prou clara quina és la funció per a la qual ha estat pensat.

Fem una pràctica:

Per començar a fer pràctiques caldrà estar donat d'alta com a usuari.

1. Prèviament heu de seleccionar i desar-les a una carpeta. Millor tenir-la a l'Escriptori per tal de facilitar la seva localització.
 

2. Registrar-vos i seguidament entrar amb el vostre nom d'usuari:

 

 

 


3. Menú superior=> Puja foto


  • posar-li un títol i situar-la en el mapa: escriure el nom de la ciutat, si hi ha més d'una ciutat amb el mateix nom, tria el país corresponent. Si cal, corregir la localització. Un cop situada s'ha de Guardar .  

  • Per veure les vostres fotos, heu d'anar al Menú superior=> Les teves fotos. 
  • Crear etiquetes i aplicar a cada imatge (fer clic a la imatge i queda automàticament aplicada). 

4. Si volem inserir text a les fotos, podem fer clic a sobre i ens sortirà un camp per escriure. Podem fer servir negreta, enllaços i cursiva... 

5. Anem a Mapamundi=> pestanya Les teves fotos. Així sortiran les imatges al mapa!

 

Si vols crear un codi per incloure el teu mapa al bloc, aquí tens unes instruccions no gaire clares, però si t'hi poses amb paciència... el podràs fer.

Si volem integrar el nostre projecte a Google Earth, hem de fer clic a Your photos in Google Earth i es generarà un fitxer KML automàticament.