Moodle: Avantatges de penjar documents pdf a l'aula


"Cada vez que cometo un error me parece descubrir una verdad que aún no conocía" - Maurice Maeterlinck (Escritor)

De vegades hem de donar informació als nostres alumnes i no trobem millor solució que penjar un document de text. Aquest procediment té alguns inconvenients:

  • estem "obligant" l'alumnat a disposar d'un determinat editor (de vegades, l'editor és programari propietari...)
  • els alumnes han de descarregar el document per poder-lo visualitzar i -si cal- imprimir.

Una manera d'evitar aquests inconvenients és donar informació a l'alumnat de manera tal que es visualitzi fàcilment i a la vegada es pugui imprimir sense dificultat és a través d'un document pdf, un format estandar que pot llegir qualsevol sistema operatiu.

Com crear un document pdf?

En primer lloc redactarem el document en un editor de text -Write, Word...-. Un cop escrit i amb els estils de format desitjats, l'hem d'exportar.  S'anomena "exportar" al procés de convertir un document d'un format cap altre.

Som hi!

Si treballem en Open Office -l'opció recomanada- observarem que al menú superior apareix la icona PDF.  Si posem el ratolí a sobre, veurem que surt el rètol:  Exporta directament a PDF. Ho veieu?

Hem de pulsar aquesta icona i veurem que ens surti una finestra Exporta. Heu d'anomenar i desar el document en una carpeta del vostre ordinador. Observeu que es desa amb el format PDF - Portable Document Format [pdf].

 Ara que tenim el document exportat, el posarem a la nostra aula d'autoaprenentatge Moodle com un recurs (Enllaça fitxer o lloc web, configurar que surti a la mateixa finestra). 

És recomanable crear una carpeta per tal de classificar aquests documents i gestionar-los amb comoditat.

És bo que els formadors ens acostumem a fer servir programari no propietari -com ara l'OpenOffice-.  Però si persisteixes ;-) en fer servir Word, aquí tens instruccions per exportar de Word a PDF.

http://blog.unijimpe.net/convertir-word-a-pdf-online/