Bàsic: Mozilla: Corrector català

Com instal·lar un corrector de català al Mozilla

Instal·lació del corrector de català al Mozilla

Una de les qüestions més importants en la redacció de bons missatges és la correcció ortogràfica i tipogràfica. Convé que els missatges no continguin ni faltes ortogràfiques ni faltes tipogràfiques. Tenir un bon domini de la llengua és clau per aconseguir aquesta fita. Igualment, però, disposar d’un corrector en línia pot ser de gran ajut. Aquí us proposem que us instal·leu el corrector de català al Mozilla. Com veureu instal·lar-lo és molt fàcil i disposar d’ell és molt pràctic.

Quan hageu instal·lat el corrector, cada vegada que escriviu en una àrea de text d’un formulari, podreu fer-ne ús.

Per instal·lar el corrector seguiu el procediment que s’explica a continuació.

Feu clic a l’opció Ajuda del menú horitzontal del navegador i tot seguit seleccioneu l’opció Quant a Mozilla Firefox.

A la finestra sortint mireu quina és la versió del vostre navegador.

Aneu a l’adreça d’Internet http://www.softcatala.org/wiki/Mozilla:Corrector_ortogràfic.

Busqueu el corrector que us correspon segons la versió del Mozilla Firefox que utilitzeu (generalment és la versió 2)  i feu clic a sobre de l’enllaç Català

 

Se us obrirà l’instal·lador del Mozilla. Però ALERTA! el sistema de seguretat de l’ordinador podria no permetre la instal·lació automàtica i us avisarà de què s’intenta instal·lar un programa amb una barra groga a la part superior:

Feu clic a sobre aquesta barra i doneu-li permís per que es deixi instal·lar (Permitir). El corrector quedarà automàticament instal·lat.

 
Reinicieu el navegador i ja podeu fer-ne ús.