Moodle: Com facilitar la visualització d'una presentació

Muntem un aula d'autoaprenentatge a Moodle... que faciliti l'autonomia de l'aprenent!

"No hay que empezar siempre por la noción primera de las cosas que se estudian, sino por aquello que puede facilitar el aprendizaje". - Aristóteles

En algunes ocasions  volem il·lustrar un contingut amb una presentació tipus power point.  Com que sempre hem de tenir present que

  • no hem "d'obligar" l'alumnat a disposar d'un determinat programa propietari, sinó oferir recursos estandars,  o sigui, que es puguin llegir en qualsevol sistema operatiu.
  • els alumnes han de poder visualitzar els recursos a un cop de pantalla.

... hem de trobar una manera de oferir aquestes presentacions de manera que es faciliti la seva visualització.   El "truc" és enganxar el seu codi en una etiqueta o en un recurs web. D'aquesta manera obtindrem una pantalla amb botons per anar passant les diapositives a voluntat.   

Per aconseguir aquest codi, hem de pujar les presentacions a un servidor gratuït que ens doni aquest servei. 

Som hi! 

Authorstream és un contenidor de presentacions i vídeos que permet pujar les nostres produccions i obtenir un codi que podem enganxar al nostre Moodle, bloc, fòrum o pàgina web. 

1. Anirem a http://www.authorstream.com/

Fem clic a la pestanya Upload PowerPoint i s'ens obrirà el formulari de registre. Un cop fet i confirmat el registre del compte...

... ja podem pujar presentacions. Per fer servir el lloc hem d'estar registrat com usuaris. Recordeu d'apuntar el vostre nom d'usuari i contrasenya.

Upload your presentation: cerca el teu powerpoint amb Examinar, posa-li un Títol i una breu Descripció. Per últim Language i Tag (etiqueta, palabra clau)

 Un cop pujada satisfactòriament, ens ho confirmen i ens donen una adreça molt llarga marcada en blau a la imatge. Share Presentation URL

 Hem de sel·leccionar, copiar i enganxar aquesta URL al nostre navegador per veure la nostra presentació pujada. Al lateral observem un codi sota el rètol d'Embed. És aquest codi el que hem de copiar i enganxar al nostre Moodle, bloc, fòrum o pàgina web.

Recordeu: perquè surti a la pàgina desitjada hem de tenir activat el "modo codi HTML". En Moodle (qualsevol recurs, inclòs fòrum) heu d'activar la icona Commuta a font HTML (<>)

Ja tenim la presentació penjada!