Input

Benieuwd naar uw blootstelling aan luchtvervuiling tijdens uw verplaatsingen?" 

Deze app zal het u vertellen!

Uw resultaat is gebaseerd op luchtkwaliteitsmetingen in verschillende vervoersmiddelen over gans Vlaanderen (periode 2010 en 2011). De data werden door vrijwilligers verzameld tijdens hun dagdagelijkse activiteiten: uw resultaat is dus gebaseerd op mensen zoals u die zich naar het werk verplaatsen, op familiebezoek gaan, hun kinderen afzetten op school enz. De app berekent uw blootstelling aan roet (Black Carbon), een polluent uitgestoten door onvolledige verbranding, en vaak gebruikt als indicator voor blootstelling aan bijvoorbeeld dieseluitstoot. Blootstelling aan roet is gerelateerd aan hart- en longziekten en mortaliteit op korte - en langetermijn.

De inschatting van uw blootstelling wordt zorgvuldig bepaald op basis van een grote dataset, maar blijft uiteraard indicatief. We vragen u enkel om basisgegevens omtrent vervoermiddel, tijdstip en/of locatie van uw verplaatsing in te geven. Er wordt geen rekening gehouden met de dagelijkse variatie van (achtergrond) luchtpollutie. De accuraatheid van de schatting verschilt per scenario.

Vul het formulier in, verzend het en krijg onmiddellijk een idee van uw blootstelling aan roet onder het tabblad "Uw BC blootstelling in transport".

Indien u meer informatie wenst over luchtpollutie, roet, en de gezondheidsimpact, gelieve het tabblad "Contact informatie" te raadplegen.