Domača stran

Medulin nudi v večernem času veliko zabave za mlajše in starejše žurerje. Tam je velik Luna park ter veliko dobrih restavracij, diskoteka in stojnice s spominki.

 

Obiščete  lahko tudi 3.000 let staro mesto  Pulj, hrvaško Pula, ki  je  največje mesto v Istri in je od kampa oddaljena 9 km. Ogledate si številne kulturne in zgodovinske spomenike. Sergijev slavolok (zlata vrata), katerega obliko občudujejo svetovno znani arhitekti;  Herkulova vrata, najstarejši spomenik Pule, Avgustov hram posvečen svečenici Romi in cesarju Avgustu ter veličastni Amfiteater (Arena) najatraktivnejši spomenik kulture, ki stoji že več kot 1.900 let. Ogromen kolosej  je bil zgrajen med vladanjem cesarja Avgusta, razširitev na današnje mere (135 x 105 m), pa se je izvršila pod vladavino cesarja Vespasiana. Arena lahko sprejme 23.000 ljudi. In v njej se zlasti v poletnih mesecih vrstijo številni koncerti in filmski  festival. Tudi številne druge prireditve v  mestu so zanimive za  udeležbo.       

 

Ena najlepših otoških skupin, ki so znani po blagi mediteranski klimi so Brioni. Na sedmih kvadratnih kilometrih se razprostira 14 otokov. Sestavljajo jih Veliki Brijun, Mali Brijun, Krasnica (Vanga), Vrsar, Sveti Jerolim, Gruj, Galija ter še 7 manjših otočkov. Imajo tudi živalski vrt na  prostem.

     

Zanimiv  je otok Porer  s  svetilnikom. Stolp je zgrajen 1864 leta, visok je 35 metrov in se nahaja v samem središču kamnite zgradbe.

 

Želimo vam prijetne in kreativne počitnice in hkrati take, ki  vam bodo nudile oddih. Cene najema so nizke in so primerne tudi, če iščete bolj skromne počitnice. Vsak si jih lahko privošči.

 

Comments