Punca utama perceraian di Malaysia

PUNCA  UTAMA  PERCERAIAN  MENINGKAT  IALAH   FASIK/PEMBOHONG
 
Apa yang dinyatakan ustaz azhar dan sebahagian besar ustaz yang lain tiada salahnya.
Yang penting kita kena nayatakan yang benar walaupun pahit, Jika sudah diawalnya berbohong/fasik maka kita akan menjadi
pembohong sehingga akhirnya. Kerana kefasikan sesudah beriman dan bertaubat serta faham ilmunya kemudian mereka
mengulangi2nya lagi maka mereka lebih jauh tersesat dan semakin sukar untuk memahami jalan mana yang hak dan jalan mana
yang batil. Kerana hati mereka akan dibutakan. Berbeza dengan orang2 kafir yg baru memeluk islam.  

YouTube Video


(74) Dan di antara Ahli Kitab, ada orang yang kalau engkau amanahkan dia menyimpan sejumlah besar harta sekalipun, dia akan mengembalikannya (dengan sempurna) kepadamu, dan ada pula di antara mereka yang kalau engkau amanahkan menyimpan sedinar pun, dia tidak akan mengembalikannya kepadamu kecuali kalau engkau selalu menuntutnya. Yang demikian itu ialah kerana mereka mengatakan: Tidak ada jalannya kami menanggung dosa mengenai orang-orang yang Ummi dan mereka pula selalu berkata dusta terhadap Allah sedang mereka mengetahui (bahawa mereka adalah berdusta). (75) Bahkan (mereka berdosa memakan hak orang kerana) sesiapa yang menyempurnakan janjinya (mengenai hak orang lain) dan bertakwa, maka sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang yang bertakwa. (76) Sesungguhnya orang-orang yang mengutamakan keuntungan dunia yang sedikit dengan menolak janji Allah dan mencabuli sumpah mereka, mereka tidak akan mendapat bahagian yang baik pada hari akhirat dan Allah tidak akan berkata-kata dengan mereka dan tidak akan memandang kepada mereka pada hari kiamat dan tidak akan membersihkan mereka (dari dosa) dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (77) Dan sesungguhnya, di antara mereka (Ahli Kitab itu) ada (ketua-ketua agamanya) yang memutar-mutar lidahnya semasa membaca Kitab Taurat (dengan mengubah maknanya), supaya kamu menyangkanya sebahagian dari Kitab Taurat padahal ia bukanlah dari Kitab itu dan mereka pula berkata: (Bahawa) ia adalah (datangnya) dari sisi Allah, padahal ia bukanlah dari sisi Allah, dan mereka pula tergamak berkata dusta terhadap Allah sedang mereka mengetahui (bahawa mereka adalah berdusta). (78
(94) Dan janganlah kamu jadikan pesanan-pesanan dan perintah Allah sebagai modal untuk mendapat keuntungan dunia yang sedikit; sesungguhnya apa yang ada di sisi Allah (dari balasan yang baik), itulah sahaja yang lebih baik bagi kamu, kalaulah kamu mengetahui.
(95) (Sebenarnya) apa yang ada pada kamu akan habis dan hilang lenyap dan apa yang ada di sisi Allah tetap kekal dan sesungguhnya Kami membalas orang-orang sabar dengan memberikan pahala yang lebih baik dari apa yang mereka telah kerjakan.
(96) Sesiapa yang beramal soleh, dari lelaki atau perempuan, sedang dia beriman, maka sesungguhnya Kami akan menghidupkan dia dengan kehidupan yang baik dan sesungguhnya kami akan membalas mereka, dengan memberikan pahala yang lebih dari apa yang mereka telah kerjakan.
(97) Oleh itu, apabila engkau membaca Al-Quran, maka hendaklah engkau (terlebih dahulu) memohon perlindungan kepada Allah dari hasutan Syaitan yang kena rejam.
(98) Sesungguhnya Syaitan itu tidak mempunyai sebarang pengaruh terhadap orang-orang yang beriman dan yang berserah bulat-bulat kepada Tuhan mereka.
 
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Ini ialah satu "surah" yang Kami turunkan dan Kami wajibkan hukum-hukumnya, serta Kami turunkan padanya ayat-ayat keterangan yang nyata supaya kamu beringat (mengamalkannya).
(1) Perempuan yang berzina dan lelaki yang berzina, hendaklah kamu sebat tiap-tiap seorang dari keduanya seratus kali sebat dan janganlah kamu dipengaruhi oleh perasaan belas kasihan terhadap keduanya dalam menjalankan hukum agama Allah, jika benar kamu beriman kepada Allah dan hari akhirat dan hendaklah disaksikan hukuman seksa yang dikenakan kepada mereka itu oleh sekumpulan dari orang-orang yang beriman.
(2) Lelaki yang berzina  tidak ingin berkahwin melainkan dengan perempuan yang berzina atau perempuan musyrik dan perempuan yang berzina itu pula  tidak ingin berkahwin dengannya melainkan dengan lelaki yang berzina atau lelaki musyrik danperkahwinan yang demikian itu diharamkan
kepada orang-orang yang beriman."
 
 

ADA BERTAN-TAN  ALASAN MEREKA BERIKAN  UNTUK “MENEGAKKAN  BENANG KERING”  DEMI UNTUK MENANG BERDEBAT DAN BERHUJAH TENTANG PERKARA-PERKARA YANG TIDAK BENAR DARI JALAN-JALAN YANG HAK. DEMI KEPENTINGAN NAFSU YANG PENUH DENGAN KEPALSUAN YANG BATIL.
 LEBAIH BAIK MENJADI  ORANG GILA YANG MERABAN DAN MERAPU TUTUR BICARANYA TETAPI BERKATA YANG HAK PADA TEMPATNYA.

BERTEPATAN DENGAN PERIBAHASA MELAYU “  MENEGAKKAN BENANG BASAH “ SATU BIDALAN PEMBOHONG & SONGSANG, YANG SUDAH MENJADI KEBIASAAN  DAN KELAZIMAN DALAM MASYARAKAT MELAYU UNTUK MENTAFSIRKAN SESUATU DENGAN KEBENGKOKKAN DAN PEMBOHONGAN DEMI KEBODHAN SEJAK BERKURUN LAMPAU. ( ORANG YANG FAHAM WALAU SEDIKIT ILMUNYA LEBIH BERMUNAFAAT DARIPADA ORANG PANDAI YANG CERDIK TAPI  SANGGAP / SENGAL.

TAK PERCAYA AMBIL BENANG KERING DAN BENANG BASAH KEMUDIAN GANTUNGKAN ATAU LURUSKAN DI LANTAI , NANTI  KITA AKAN FAHAM BETAPA FAHAMAN SONSANG YANG DAH SEBATI DALAM  DIRI  MELAYU INI MENYEBABKAN NEGARA BERTAMBAH JAHANAM DAN PEMIKIRAN MELAYU BERTERUSAN SONGSANG SEHINGGA TIDAK ADA SATU TEKNOLOGI PUN YANG DAPAT DIBANGUNKAN OLEH BANGSA MELAYU BODOH INI. 
 NATIJAH KEBOHONGAN/KEFASIKAN APABILA DIPANDANG RINGAN DAN DIAMALKAN
APA YANG MEREKA PANDAI HANYA, BERCERAI BERAI DENGAN MEREKA CIPTA  BERTON-TON CERITA  DIDALANGI PEGUAM-PEGUAM/LOYAR BURUK SYRIE  ( KALAU BESI BURUK ADA JUGAK MUNAFAATNYA )  NI “ORANG” DAHLAH BUSUK HANYIR DAN FASIK  PULAK TU ( tidak semua tapi kebanyakkannya ).
 SEBAB ITU BANYAK PEMASALAHAN RUMAHTANGGA  APABILA DIRUJUK KE JABATAN AGAMA (SEBAHAGIAN TEMPAT  MEREKA BUANG PERKATAAN ISLAM  DALAM JABATAN INI ) ATAU PEGUAM SARIE  PASTI BENCANA KESUDAHANNYA.
MEREKA NI KENA RUJUK PADA Al-QURAN DAN HADIS SERTA PERHALUSI ISI KANDUNGANNYA JANGAN MENGIKUT HUKUM AKAL SERTA KIASAN CERITA YANG TIADA HUJUNG PANGKALNYA. JANGAN HANYA MAKAN GAJI BUTA ATAU DITIMPA PENYAKIT  RESAH TAK BERPENGHUJUNG  MENCARI-CARI PEMANGSA. MAKLUM RUMAH BANGLOW, KENDERAAN MEWAH  DAN KEHIDUPAN ALA-ALA VIP SEMUA MELEMASKAN DAN MEMERLUKAN   DUIT MAKA, JADILAH MEREKA BATU API, SAMAN MENYAMAN DAN SEBAGAINYA. MENJADI GELANGGANG PERMAINAN KINI.
KEMUDIAN MEREKA  BANGGA MENCANANG  MEMPAMIRKAN  DIDADA  AKHBAR “ MAHKAMAH SYARIAH BERJAYA MEMENANGI TUNTUTAN SAMAN TERBESAI ABAT INI”  HUH ! BODOH DANG BANGGANGNYA MEREKA-MEREKA YANG DIANGGAP CERDIK PANDAI AGAMA   TAPI MENYUNDAL MEMAKAN DUIT HARAM SEHINGGA SANGGUP BERHUJAH DENGAN AYAT-AYAT AL-QURAN SEDANGKAN MEREKA SEDAR YANG MEREKA GUNAKAN ITU BUKAN DALIL YANG HAK TAPI SEMATA-MATA KERANA KEMENANGAN DAN UPAH YANG TELAH DI BIDA SEJAK AWAL LAGI. "KALAU BERJAYA MEMBUAT PELANCARAN ROKET KEBULAN HASIL CIPTAAN TEMPATAN MENGHARUKAN JUGAK."
"“ BARANG SIAPA YANG BERDEBAT DENGAN AYAT-AYATKU DEMI KEPENTINGANNYA MAKA KAFIRLAH DIA “
 JANGAN JADI PEMUKA AGAMA IBARAT “ API DALAM SEKAM”,”PAGAR MAKAN PADI”, “DURI DALAM DAGING”

BAIK PERGI MENOREH GETAH ATAU PENCUCI LONGKANG,  KALAU BERDOSA PUAN HANYA HANYA DENGAN POKOK,LONGKANG  DAN ALLAH. TAPI BAGI DALANG YANG MEROBOHKAN RUMAHTANGGA  DEMI KEUNTUNGAN DUNIA YANG SEDIKIT SEDANGKAN MEREKA TIADA DISITU SEBAGAI SAKSI YANG MENYAKSIKAN  MALAH MENJADI BATU API  DENGAN FALSAMPAH “ HANTAM SAJALAH LABU SAMPAI BOLEH  ASAL POKET PENUH “
BUKAN SAHAJA MEREKA BERDOSA KEPADA ALLAH, MALAH RASULNYA, INDIVIDU YANG DIZALIMI, KELUARGA MEREKA ANAK KETURUNAN MEREKA HINGGA TURUN TEMURUN.
 JANGAN SEBUK MENGEJAR PANGKAT IMAMA, KADI, PENTADBIR AGAMA KALAU SEMUA SEMATA-MATA KERANA TEMBOLOK. TAPI KECUT UNTUK MENYATAKAN KEBENARAN.

NEGARA KITA SUDAH CUKUP KAYA DAN BERLAMBAK-LAMBAK   DENGAN DUDA DAN  JANDA TIRI, MAK TIRI, IBU TIRI, ISTERI TIRI, SUAMI TIRI , ANAT TIRI, NENEK DAN DATUK TIRI SAMPAI KESEMUA BARANG DAN PRODUK PUN DITIRIKAN HEBATKAN MALAYSIA NI YA HEBAT DENGAN KEBODOHAN. BARANG KALAU DAH TIRI NI MANA ADA TULIN MANA ADA QUALITI SEBAB ITU TENGOK DIRI KITA DAN SEKELILING KITA APA DAH JADI.  DALAM METRO TV1,TV2,TV3,TV9 BANYAK JAWAPANNYA DARI WARTAWANNYA SAMPAILAH KE ISI KANDUNGANNYA KERANA APA' KERANA KITA SUKA BUDAYA BERBOHONG DAN TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KEBOHONGAN YANG KITA BUAT..

SEBAB DARI ASAS PEMBOHONGAN INI MENJADIKAN MASYARAKAY MELAYU TERBIASA, SEHINGGA MENJADI RUTIN PEMAKAIAN  KEHIDUPAN HARIAN. SEHINGGA PERKATAAN BOHONG /FASIK MENJADI BENAR BAGI MEREKA DAN PERKATAAN BENAR  MERUPAKAN PEMBOHONGAN BAGI MEREKA.

MANA MUNGKIN  SESEORANG  YANG SENTIASA  MENGISI PEMAKANAN DAN PEMAKAIAN FSAIK/BOHONG DALAM  KEHIDUPAN SEHARIAN ,  DAPAT MEMAHAMI ERTI TAKWA DAN ISI KANDUNGAN AL-QURAN DENGAN SEBENAR-BENARNYA, WALAUPUN MEREKA DIPANDANG TINGGI DAN  HEBAT DI DALAM MASYARAKAT. WALAU MEREKA MEMILIKI BERELONG-RELONG PHD , IJAZAH DAN KEDOKTORAN  SAMPAH. MEREKA SAMA SAHAJA KEBODOHANNYA SEPERTI KITA YANG SUKA MENDENGAR UNCKAPAN DAN UCAPAN MEREKA.

SEBAB ITULAH YANG BATIL TETAP HANCUR DAN YANG HAK TETAP BERDIRI

KERANA HASIL KEFASIKAN/KEBOHONGAN YANG MEREKA AMALKAN SERTA  SANGKAKAN BAIK SELAMA INI  AKHIRNYA JADI KUDIS YANG TIDAK TERUBATKAN LAGI DIBUMI MALAYSIA INI.MEMAKAN DIRI SENDIRI MENYEBABKAN HATI MENJADI BUTA UNTUK MENGENAL MANA YANG HAK DAN MANA YANG BATIL. MAKA SISTEM KEKELUARGAAN TERUS RUNTUH TANPA DAPAT DIBENDUNG.

MAKA BANGSA MELAYU TERUS SANGGAP BERANGAN-ANGAN MACAM MAT JENIN  YANG JATUH TERHEMPAS BERSAMA TANDAN KELAPA.

SELAGI HAK AL-QURAN DAN SUNAH RASUL ITU TERUS  DIPERMAINKAN TANPA BERJALAN DI ATAS HAKNYA. MAKA SELAGI ITULAH MEREKA TERTIPU DAN TAKKAN ADA SATU TEKNOLOGI PUN YANG DAPAT MEREKA CIPTA DAN HASILKAN  ATAS TANGAN MEREKA SENDIRI.  DAN BANGSA MELAYU AKAN TERUS RUNTUH WALAU ILMUNYA SELAUTAN LUAS.

BIAR BANGANG, BODOH , BAHLOL, SANGGAP, KUTU RAYAU, MAT REMPIT  DAN SEBAGAINYA JANGAN CAKAP BOHONG/FASIK DAN  MAKAN DUIT HARAM.

BIAR ROBOH KOTA MELAKA IANYA BOLEH DIBENA BALIK, TAPI KALAU ROBOH SESEBUAK KERAJAAN KELUARGA MEREKA SUDAH TIADA KETULINANNYA ,  JADILAH MEREKA BANGSA YANG RUNTUH TURUN TEMURUN.  

NAK JADI PANDAI KLIK SINI…:

ORANG YANG SENTIASA BERBOHONG/FASIK AKAN MENGATAKAN PEMBOHONGAN ITULAH YANG BENAR. DAN UCAPAN DAN PENGAKUAN YANG BENAR TETAP DIANGGAP BOHONG OELH MEREKA.

TAK PERCAYA TANYALAH KAT JANDA-JANDA KEMUDIAN PADA DUDA-DUDA BEKAS SUAMI MEREKA / PEGUAM SARIE / PASTINYA UNGKAPAN BOHONG MEREKA MENJADI BENAR BAGI YANG MENDENGARKANNYA. J

 

Si Tanggang Moden vs Melayu Bang-ngang

posted May 28, 2012, 6:45 AM by Hamidan Mokmin   [ updated Aug 3, 2012, 10:19 PM ]

MELAYU MEMANG BODOH/JAHIL BERGANDA LEBIH TERUK DARI KALDAI DAHULU KINI DAN SELAMANYA.YouTube Video


YouTube VideoMELAYU MEMANG BODOH/JAHIL BERGANDA LEBIH TERUK DARI KALDAI DAHULU KINI DAN SELAMANYA.

Salam...

Maaf bahasa yang terhidang ini bahasa kasar dan keras (hasil nukilan setiap individu dan dihimpunkan disini), hanya sesuai untuk orang2 yang bersikap keras,kaSar dan biadap sahaja. Maklum orang2 seperti ini sudah terbiasa dan lali menggunakan bahasa kesat sedemikian Walaupun Sebenarnya mereka juga perit memberontak DAN GERAM. nak buat macamana kan bahasa sendiri balik kepada diri sendirilah kan ya tak. Kepada yang lembut hatinya jangan dibaca elok klik aje pada ayat yang berkala biru,merah dan unggu tu. .muat turun kedalam hp dan dengarkannya Setiap hari dengan ikhlas.
http://archive.org/details/audio


DAHLAH BODOH !!! SOMBONG BODOH  PULAK TU. PANDAI TAK BOLEH DIIKUT, BODOH TAK MAKAN AJAR.

YANG PANDAI MEMANDAI-MANDAI YANG BODOH BERLAGAK PANDAI MACAM KADUK NAIK JUNJUNG !! UMPAMA ANAI-ANAI DENGAN TUNGGUL !!!  ROSAK HANCUR SATU NEGARA LANSUNG TAK BERGUNA LAGI.

MACAM ANJING MENYALAK BUKIT ( TAU MARAH DIPANGGIL ANJING TAPI ITULAH PERANGAI MELAYU SUKA MENYALAK TAK TENTU BIJI BUTIR ) BUKIT TAK RUNTUH SUDAHNYA PENAT SENDIRI.

TAPI BANGSA LAIN YANG MERUNTUHKAN BUKIT TAK PERLU MENYALAK PUNN...

HIDUP PANJANG DENGAN ANGAN-ANGAN MACAM PAK KADOK DENGAN PAK PANDIR.

 BANGSA LAIN NAIK KEANGKASA DENGAN CIPTAAN SENDIRI.

BANGSA MELAYU HANYA TAU MENUMPANG SIMPATI ITUPUN DAH LUPA DIRI BANGGA TAK TERPERI. TAK SADAR DIRI HANYA MENUMPANG ATAS KECERDIKAN TEKNOLOGI YANG DIMONOPOLI  BANGA LAIN.

ORANG MELAYU NI MACAM AYAM BETINA BERTELUR SEBIJI RIUH SEKAMPUNG. PATUTLAH TELUR HABIS DIBAHAM BIAWAK, YANG TERSELAMAT LANSUNG MENJADI KETURUNAN MELAYU YANG TERENCAT AKAL.

BELAJAR BERTINGKAT-TINGKAT, IJAZAH BEGULUNG-GULUNG, BELAJAR JAUH DISEGENAP PELUSUK BENUA BODOHNYA PUN BERTENGKAT2. SAMA BODOH DENGAN BANGSA MELAYU YANG MENJADI KAMBING HITAM TUNGGANGANYA. LEBIH TERUK DARI LEMBU DICUCUK HIDUNG.

WALAU DITAMBAH DENGAN PELBAGAI IPT, IPTS, UNIVERSITI, PUSAT2 KEMAHIRAN, R&D DAN LAIN-LAIN, SELAGI MELAYU BODOH DAN RAKUS INI MENJADI PENERAJU !!!  S AMPAI BILA-BILA PUN MELAYU TERUS BODOHHH.........

PEMALAS DISULAM BODOH !!!. SAMPAI HANCUR BUMI INI TAK MUNGKIN BANGAS MELAYU MENJADI PENERAJU ILMU DUNIA (TEKNOLOGI,SAINS EKONOMI DLL)  DAN ILMU AKHIRAT.

 

 http://archive.org/details/audio


MELAYU HANYA PANDAI DAN HANDAL.

1)     BERGOSIP

2)     BATU API UNTUK MELAGA2 SESAMA SENDIRI

3)     MENABUR FITNAH

4)     BUSUK HATI

5)     PRASANGKA BURUK

6)     MELAHIRKAN ANAK-ANAK HARAM

7)     GILA BERCERAI BERAI IKUT AKAL, IKUT SUKU, IKUT POLITIK LAKI BINI

8)     MAKAN SUAP / RASUAH

9)     BUAT HUKUM IKUT KEPALA OTAK SENDIRI

10)  BERHIBUR DAN TERGEDIK2 BODOH NAK MAMPOS

11)  PERASAN BAGUS

12)  MENGIPAS/MENGAMPU/BODEK

13)  GILA GLAMOUR

14)  GILA KUASA

15)  TALAM BERMUKA - MUKA

16)  GILA PANGKAT

17)  GILA JADI SAMSING/GANSTER

18)  GILA BERPUAK-PUAK DAN BANGGA DENGAN KETURUNAN

19)  TAMAK DAN HALOBA, SEHINGGA SANGGUP CANTAS MENCANTAS, TINDAS MENINDAS SERTA PIJAK MEMIJAK.

20)  TEROPONG/MENGINTAI2 DAN MENCANANG AIB ORANG LAIN

21)  BERLAGAK PANDAI

22)  MEMANDAI-MANDAI

23)  PERASAN SENDIRI BETUL DAN HEBAT

24)  HEBAT DALAM MENOKOK TAMBAH CERITA

25)  HASAD DENGKI, IRI HATI DAN BUSUK HATI

26)  SUKA BERFATWA MENGIKUT LOGIK AKAL

27)  BERPESTA

28)  MENGADU DOMBA

29)  TIDAK TETAP PENDIRIAN MACAM LALANG DAN SUKA TERIKUT2 BUDAYA SONGSANG

30)  MENGUNGKIT2 KISAH SILAM YG TIDAK BERMUNAFAAT.

31)  YANG PALING HEBAT DAN PALING PANDAI BANGSA MELAYU IALAH KONDEM MENGONDEM / MENGAMBIL BULAT KABAR ANGIN TANPA DISIASAT KEBENARANNYA.

32)  LUPA DARATAN.

33)  CAKAP TAK SERUPA BIKIN.

34)  SUKA DAN PALING HEBAT DALAM PERDEBATAN TAPI HABOK PUN TARAK...

35)  HANDAL BAB KUTUK MENGUTUK, SUMPAH SERANAH DAN KATA2 LUCAH.

36)  SUKA CABAR MENCABAR MACAM UNGKA, MONYET, KETIK SIAMANG DAN SEUMPAMANYA YANG TAK BERFAEDAH.

37)  SUKA SEMBANG2 KOSONG YANG MENONJOLKAN KEBODOHAN DIRI SENDIRI.

38)  KAKI AUTA ALAM,PEMBOHONG,TEMBERANG DAN PUTAR BELIT.

39)  ADA  BANYAK LAGI KALAU NAK DIHIMPUNKAN SEHINGGA BOLEH MENJADI GEDUNG ILMU MELAYU BODOH/JAHIL.!!! I SENDIRI MAU INGAT LA..

JADILAH MEREKA SEPERTI ENGGANG MAKAN BUAH BELOLOK IKUT CAKAP ORANG MATI TERJUN LUBUK.  TERJUNLAHHH...... BIAR BANGSA BODOH INI TERJUN DENGAN KEBODOHAN DIRI SENDIRI.

BODOH/JAHIL,  DAHLAH HIDUP BERTAHUN-TAHUN SAMPAI BUMI PUN DAH NAIK JELIK DAN MUAK. KITAB YANG MENJADI MUKJIZAT TERAGGUNG BERADA DALAM GENGGAMAN ( AL-QURAN) SENDIRI TIDAK PERNAH DIKENALI DAN DIAMBIL PEDULI ISI KANDUNGANNYA.

 BEGITU JUGA DENGAN HADIS2 SAHIH RASULLULLAH. KALAU DIAMBIL PUN HANYA SEKADAR UNTUK MENANG BERHUJAH,BERDEBAT SERTA MENTAKWIL MAKSUDNYA UNTUK KEPENTINGAN DIRI YANG SESAT LAGI MENYESATKAN.

TETAPI SEBUK MEMBELEK2 KITAB KARANGAN ORANG LAIN ATAU TAKSUB SEHINGGA MELELEH-LELEH DENGAN KITAB KARANGAN SENDIRI.

KAN KE BODOH/JAHIL NAMANYA TU. IBARAT KALDAI YANG MEMIKUL KITAB YANG TEBAL2 TETAPI TIDAK MEMBERI MUNAFAAT PUN UNTUK DIRINYA DAN BANGSANYA.

SELAGI AL-QURAN DAN SUNNAH TIDAK TERISI DALAM DADA, SELAGI ITULAH HATI BERPENYAKIT DAN BANGSA MELAYU TERUS BODOH BERGANDA (MACAM TERBO).

SAMPAI KIAMAT PUN TAKKAN MAJU. JADILAH KATAK BAWAH TEMPURUNG YANG BERLAPIS2 LALU MATI BERAGAN, MAKA PUPUSLAH BANGA MELAYU BODOH/JAHIL TANPA NAMA, BARU PADAN MUKA.!!!

MARAH !!!

BAGUS !!!

JADILAH PEMARAH YANG CERDIK BUKAN PEMARAH YANG BUTATULI DAN BODOH/JAHIL

JANGAN JADIKAN HAYAT INI TERUS TERTIPU DENGAN DIRI SENDIRI ATAU TERUS DITIPU OLEH ORANG YANG DIANGGAP PANDAI , CERDIK, CELIK AGAMA ATAU PEMIMPIN, KERANA MANIS BAHASANYA DAN HEBAT HAFAZANNYA LAGI PULA KERANA MEREKA MEMILIKI PHD (PENYAKIT HASAD DENGKI ) DENGAN IJAZAH BERGULUNG-GULUNG BAK PERMAIDANI BILA DFREMKAN, LALU KITA MENYANGKA MEREKA HEBAT !!!  TETAPI SEBENARNYA LEBIH BANYAK KELENTONG, KERANA MENYEMBUNYIKAN HAK-HAK ALLAH DEMI KEPENTINGAN TEMBOLOKNYA.

YANG TAK RETI MENGAJI ATAU BUTA HURUF PERGILAH BELAJAR MENGAJI. JANGAN JADI JAGOH NAK TUNJUK HANDAL ATAU TUNJUK TERER KERANA NAK GLAMER ATAU TUNJUK BETAPA AKU PANDAI  . SUDAHNYA SEGALA APA YANG DILUAHKAN ATAU DIUCAPKAN MENCERMINKAN TINGKATAN BERGANDA KEBODOHAN/KEJAHIL DIRINYANYA SENDIRI.

DAHLAH BODOH BUTA HURUF PULAK TU, KAN LEBIH BAIK DIAM DARI BERBICARA SESUATU YANG KITA SENDIRI TIDAK TAHU.ATAU MERABAN, MEREPEK , MEMAKI HAMUN, MENCARUT DAN SEBAGAINYA DEMI MEMPERTAHANKAN SESUATU YANG KEBANYAKANNYA TIDAK ADA KENA MENGENA LANGUNG PUN DENGAN DIRI SENDIRI.

JANGAN DIPEDULIKAN TARAF MANA PENDIDIKANNYA, ITU TIDAK PENTING. SAMADA ATAS ANGKASA ATAU BAWAH KOLONG ATAU DALAM LONGKANG, LIDAH PENDEK / LIDAH PANJANG / LIDAH KERAS / BISU JANJI BOLEH MELIHAT DAN MENDENGAR ATAU MERASA.

JANGAN DIPEDULIKAN SAMA ADA OTAK BERGRED A”B”C” ATAU OTAK LEMBU , SELAGI YANG AMPUNYA DIRI ITU MASIH KENAL DAN MEMPUNYAI NAMA.

JANGAN PEDULI PADA KASTA ATAU KETURUNAN SAMADA MEREKA KERABAT SULTAN / RAJA / MENTERI / JABATAN / PEKERJA KILANG / PENCACAI / PENGEMIS SEHINGGALAH KE PELACUR YANG DAH TAKDA KELAS / PEMABUK / KAKI JUDI / BOHSIA / BOHJAN / MINAH REWANG / MAT REMPIT / BRUTAL / KUTU RAYAU DAN TAK KIRA SAPAPUN SELAGI BERNYAWA DAN MASIH BERAKAL.

KITA PERLU MENJADI MELAYU YANG CERDIK WALAUPUN TAK PANDAI DAN BIJAK. BUKAN MELAYU YANG DIPERKOTAK KATIKKAN ATAU TERTIPU SEPANJANG HAYAT DENGAN KEBODOHAN DIRI ENDIRI.

CABAR DIRI SEKARANG, SULUH JAUH KEDALAM DIRI KLIK DI SINI  

http://archive.org/details/BacaanDanTerjemahanAlQuran-MisharyAlAffasy 

KEMUDIAN DOWN LODE , KE PC / LEP TOP / MP3 / H/PONE. LALU DENGARKANNYA SIANG DAN MALAM BERULANG-ULANG KALI DENGAN IKHLAS, AGAR TERUNGKAI SEGALA PENYAKIT YANG DI DALAM DADA, HANYA DISITULAH JALAN YANG LURUS.  BARULAH BANGA MELAYU INI AKAN TERILHAM UNTUK MENGUASAI ILMU DUNIA ( SAINS, TEKNOLOGI,PERDAGANGAN DLL ) DAN ILMU AKHIRAT.( ILMU SEWAKTU DIBANGKITKAN SEMULA)

 PADA PERKARA-PERKARA YANG MENYINGGUNG AKAL PERLU DIRUJUK KEPADA HADIS SAHIH SERTA GURU YANG MURSHID.

AL-QURAN BUKAN UNTUK DIPERDEBATKAN ATAU MENJATUHKAN HUKUM KAFIR-MENGKAFIR TETAPI IA PENYULUH JALAN YANG LURUS, MENGENALI SERTA MEMBEZAKAN MANA YANG HAK DAN MANA YANG BATIL, TERUTAMANYA AYAT-AYAT MUHKAMAT IANYA SENANG DAN MUDAH UNTUK DIFAHAMI.

HARAM BAGI SETIAP MANUSIA MENGKAFIRKAN / MENYESATKAN GOLONGAN / FAHAMAN YANG LAIN KERANA IANYA HAK MUTLAK ALLAH.

WAJIB BAGI SETIAP HAMBANYA YANG BERILMU “MUFARAKAH” MELEPASKAN DIRINYA ATAU MENJAUHKAN DIRINYA DARI ORANG-ORANG YANG MASIH HANYUT DALAM PERJALKANAN YANG BATIL , FASIK , KAFIR , MUNAFIK ,MURTAD , MUSYRIK / AL-RAAD . SETELAH ILMU YANG HAK  DITERANGKAN DAN DIJELASKAN KEPADANYA.

 SULUHLAH DALAM DIRI SEDALAM-DALAM DENGAN AYAT-AYAT ALLAH BARULAH KITA MENGERTI JAWAPAN DISEBALIK INI DAN MENGAPA INI HARU TERJADI.

JANGAN MEMBUANG MASA UNTUK BERTELAGAH SESAMA SENDIRI. ISLAM ADALAH PENERAJU ILMU DUNIA DAN AKHIRAT. SEMENTARA ORANG-ORANG YANG BERTAKWA ADALAH PILIHAN TERBAIK.

 DANGAN JANGAN JADI KAN BANGA MELAYU BODOH INI MEMBUANG MASA MENUTURKAN PERKARA YANG TIDAK BERMUNAFAAT PUN UNTUK DIRINYA DAN TIDAK ADA KENA MENGENA PUN DENGAN DIRINYA DAN AGAMANYA.

BODOH KERANA MEMBUKA AIB RUMAHTANGGANYA SENDIRI. SERTA KEBODOHAN BANGSANYA DAN MARUAH NEGARANYA TERJAJA DISETIAP PELUSUK DUNIA. BODOH PUNYA MELAYU.

TAK PERCAYA CUBA BACA BALIK APA YANG TUAN-TUAN TULIS?

NAMPAK TAK BODOH LAGI BANGANG TU BERBALIK PADA DIRI TUAN-TUAN SENDIRI.?

KALAU TK NAMPAK JUGAK, MEMANG HAK MUTLAK KEBODOHAN TU  DAH TERCOP KUKUH ATAS DAHI TUAN-TUAN SENDIRI, NAK BUAT MACAM MANA KAN, TEPUK DADA TANYA HATI .

WALAUPUN OTAK LEMBAN TAPI NAK CERDIK KLIK SINI. TAPI KALAU NAK KEKAL BANGANG DAN BODOH WALAUPUN MEMPUNYAI GELARAN YANG HEBAT DAN BERGELAR DOKTOR FAL-SAMPAH LANTAK KORANG LAH. MEMANG DAH DASAR MELAYU BODOH. TETAP BODOH JUGAK.


http://archive.org/details/audio


Maaf beribu kali maaf aku sayangkan bangsaku dimana nikmat islam dianugerahkan Allah atasnya.Malang bangsaku menjadi perosak bangsanya sendiri. Dan tidak mendatangkan munafaat kepada umat sendiri serta umat islam yang lain.

MENGENAI PERKARA-PERKARA YANG SEBODOH INI   Mereka duga mereka benar

(89) Sesungguhnya Allah menyuruh berlaku adil dan berbuat kebaikan, serta memberi bantuan kepada kaum kerabat dan melarang daripada melakukan perbuatan-perbuatan yang keji dan mungkar serta kezaliman. Dia mengajar kamu (dengan suruhan dan laranganNya ini), supaya kamu mengambil peringatan mematuhiNya.
 An-Nahal
 (91) Dan janganlah kamu menjadi seperti perempuan yang telah merombak satu persatu benda yang dipintalnya, sesudah dia selesai memintalnya kuat teguh; dengan kamu menjadikan sumpah kamu sebagai tipu daya (untuk mencabuli perjanjian yang telah dimeteraikan) sesama kamu, disebabkan adanya satu golongan yang lebih ramai dari golongan lain. Sesungguhnya Allah hanya mahu menguji kamu dengan yang demikian itu dan Dia sudah tentu akan menerangkan kepada kamu, pada hari kiamat, apa yang kamu berselisihan padanya. 

(92) Dan jika Allah menghendaki, tentulah Dia menjadikan kamu satu umat (yang bersatu dalam agama Allah yang satu); akan tetapi Allah menyesatkan sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya) dan memberi petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya) dan sesungguhnya kamu akan ditanya kelak tentang apa yang kamu telah kerjakan.

 (93) Dan janganlah kamu jadikan sumpah kamu sebagai tipu daya sesama kamu kerana dengan yang demikian itu akan menyebabkan tergelincir kaki kamu sesudah ia tetap teguh (di atas jalan yang benar) dan kamu pula akan merasai balasan buruk (di dunia) dengan sebab kamu menghalangi manusia dari jalan Allah dan bagi kamu juga disediakan azab yang besar (di akhirat kelak). 

(94) Dan janganlah kamu jadikan pesanan-pesanan dan perintah Allah sebagai modal untuk mendapat keuntungan dunia yang sedikit; sesungguhnya apa yang ada di sisi Allah (dari balasan yang baik), itulah sahaja yang lebih baik bagi kamu, kalaulah kamu mengetahui. 
(95) (Sebenarnya) apa yang ada pada kamu akan habis dan hilang lenyap dan apa yang ada di sisi Allah tetap kekal dan sesungguhnya Kami membalas orang-orang sabar dengan memberikan pahala yang lebih baik dari apa yang mereka telah kerjakan. 

(96) Sesiapa yang beramal soleh, dari lelaki atau perempuan, sedang dia beriman, maka sesungguhnya Kami akan menghidupkan dia dengan kehidupan yang baik dan sesungguhnya kami akan membalas mereka, dengan memberikan pahala yang lebih dari apa yang mereka telah kerjakan. 

(97) Oleh itu, apabila engkau membaca Al-Quran, maka hendaklah engkau (terlebih dahulu) memohon perlindungan kepada Allah dari hasutan Syaitan yang kena rejam. 

(98) Sesungguhnya Syaitan itu tidak mempunyai sebarang pengaruh terhadap orang-orang yang beriman dan yang berserah bulat-bulat kepada Tuhan mereka. 

(99) Sesungguhnya pengaruh Syaitan itu hanyalah terhadap orang-orang yang menjadikan dia pemimpin mereka dan orang-orang yang dengan sebab hasutannya melakukan syirik kepada Allah.

YouTube Video


lalu menjadi mangsa

YouTube Video


Mereka juga MeNYEbuk urusan orang lain

YouTube Video


yang tiada kena mengena dengan mereka

YouTube Video


lalu menyemarakan api kebencian 
sejak ribuan tahun lalu

YouTube Video


Siapa yg sesat sebnarnya

YouTube Video


Perbandingan priseden iran dengan kita

YouTube Video


Sekurang2nya mereka ada apa yg kita tiada

YouTube Video
Akhirnya mereka bertindak bodoh hanya 
kerana mendengar hasyutan SYAITON MANUSIA
tanpa ilmu melainkan hanya menduga2
mengikut hukum akal semata serta menurut kata guru
sebelum kembali semula kepada Al-Quran dan Hadis. 

YouTube VideoYouTube Video
peluang perniagaan 2012

posted Apr 22, 2012, 10:21 AM by Hamidan Mokmin

Pengedar Diperlukan Segeraposted Mar 25, 2012, 8:12 PM by Hamidan Mokmin   [ updated Jul 24, 2012, 8:04 AM ]

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service

JANDA ALAHAI JANDA

posted Feb 25, 2012, 8:31 AM by Hamidan Mokmin   [ updated Mar 12, 2012, 4:32 AM ]Land, Hartanah ,Printing , Grill ,Awaning, Signboard, Banner, Perladangan, Kerja-kerja Tanah, Pembenaan, Automotif Dan Lain-lain.

Bersedia Memberikan perkhidmatan terbaik Untuk Pelanggan yang dikasihi.

Bersedia mendengar sebarang cadangan atau perbincangan mengenai isu-isu semasa serta besifat peribadi atau perbincangan apa sahaja yang anda suka, untuk sama-sama bertukar pandangan dan pendapat agar menjadi lebih bermunafaat" 

PRINTING, LAND , HARTANAH , GRILL DAN LAIN-LAIN


"MURTAD, MUNAFIK, MUSYIK, FASIK  DAN  KAFIR" ADALAH GOLONGAN MANUSIA DAN JIN YANG INGKAR DENGAN AYAT-AYAT ALLAH ,WALAUPUN DENGAN SATU "AYAT"
MEREKA DIJANJIKAN NIKMAT AZAB
TIADA ALASAN BAGI MEREKA UNTUK TIDAK BERILMU  DAN BERIMAN DENGANNYA, SEDANGKAN KALAM-KALAM ALLAH TELAH WUJUD SEEBELUM MANUSIA DAN JIN LAHIR KE DUNIAYouTube Video

Wanita Bertakwa  Ialah


سُوۡرَةُ الاٴحزَاب
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


•"(58) Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu 

serta perempuan-perempuan yang beriman, 

supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya

 (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal 

(sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu dan 

(ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.  "


•(56) Sesungguhnya orang-orang yang melakukan perkara yang tidak diredai Allah dan RasulNya, 
Allah melaknatkan mereka di dunia dan di akhirat dan menyediakan untuk mereka azab seksa yang menghina.
 (57) Dan orang-orang yang mengganggu serta menyakiti orang-orang lelaki yang beriman
 dan orang-orang  perempuan yang beriman dengan perkataan atau perbuatan yang tidak
 tepat dengan sesuatu kesalahan yang dilakukannya, maka sesungguhnya mereka 
telah memikul kesalahan menuduh secara dusta dan berbuat dosa yang amat nyata. 
•(58)" Wahai Nabisuruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu 
serta perempuan-perempuan yang berimansupaya melabuhkan pakaiannya
 bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); 
cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal 
(sebagai perempuan yang baik-baikmaka dengan itu mereka tidak diganggu dan (ingatlah)
 Allah adalah Maha Pengampunlagi Maha Mengasihani.  "
(59) Demi sesungguhnya, jika orang-orang munafik dan orang-orang yang ada penyakit 
(syak ragu-ragu) dalam hatinya, serta orang-orang yang menyebarkan berita-berita 
dusta di Madinah itu tidak berhenti (dari perbuatan jahat masing-masing), 
nescaya Kami akan mendesakmu memerangi mereka; sesudah itu mereka tidak 
akan tinggal berjiran denganmu di Madinah lagi melainkan sebentar sahaja.
 (60) serta mereka tetap ditimpa laknat. Di mana sahaja mereka ditemui, 
mereka ditangkap dan dibunuh habis-habisan.
• (61) Yang demikian adalah menurut "Sunnatullah" (undang-undang peraturan Allah) 
yang berlaku kepada orang-orang yang telah lalu dan engkau tidak sekali-kali akan
 mendapati sebarang perubahan bagi "Sunnatullah" itu. 
•(62) Manusia bertanya kepadamu (wahai Muhammad) tentang kedatangan hari kiamat;
 katakanlah: Sesungguhnya pengetahuan mengenainya hanyalah ada di sisi 
Allah dan apa jalannya engkau dapat mengetahui? Boleh jadi masa datangnya tidak lama lagi.
• (63) Sesungguhnya Allah telah melaknat orang-orang kafir dan menyediakan
 bagi mereka api Neraka yang marak menjulang. (64) Kekallah mereka di dalamnya selama-lamanya,
 mereka pula tidak akan memperoleh sesiapapun yang akan menjadi pelindung atau penolong. 
•(65)" Pada masa muka mereka dibalik-balikkan dalam Neraka,
 mereka berkata (dengan sesalnya): Alangkah baiknya kalau kami dahulu 
(semasa di duniataat kepada Allah serta taat kepada Rasul Allah. 
(66) Dan mereka berkata lagiWahai Tuhan kamisesungguhnya kami 
telah mematuhi kehendak ketua-ketua dan orang-orang besar kami,
 lalu mereka menyesatkan kami dari jalan yang benar."


سُوۡرَةُ الرّعد

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


"(10) Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan 

dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah

Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka 

mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri 

dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana 

(disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak 

atau menahan apa yang ditetapkanNya itu dan tidak ada sesiapapun yang dapat 

menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya. "


Peringatan Ayat: 


Allah mengkehendaki bagi setiap kaum itu mengubah dirinya daripada sifat Jahil, 

Fasik, Munafik ,Kafir, Tamak Haloba dan Sebagainya agar menjadi insan yang 

Beriman Dan Bertakwa, Tidak kiralah mereka dari golongan kaya raya atau miskin dan papa kedana.


Bukan berlumba2 mengejar harta dunia, Kedudukan, Pangkat, Bercerai Berai,

 Mencari-Cari Jalan Memutuskan Silatulrahim Dengan Mengadu Domba dan 

sebagainya sehinggakan menindas serta mencantas insan yang lain, 

Serta menghalalkan apa yang telah Allah haramkan dari Syariatnya demi kepentingan Nafsu diri sendiri. 


Amin...


Moga menjadi renungan bersama.

KAYA ATAU MISKIN MEREKA WAJIB BERIMAN KEPADA RUKUN IMAN YANG KE 6. Iaitu "KADA DAN KADAR".


Usaha Tidak Memberi Bekas

Bukan Menjadi Penzina

Bukan Menjadi Perompak

Bukan menjadi Penculik

Bukan Menjadi Perogol

Bukan Orang-Orang Yang Makan Gaji Buta

Dan Orang-Orang Agama Yang Buta. !!!!!

SERTA LOYER BURUK SYARIE YANG TK PERNAH KENYANG !!!


"MANA PERGI BAITUL MAL DAN WANG ZAKAT" 

"DI PERAP YA BUAT PEKASAM"Sisters In Islam Agen Kepada Musuh Islam

YouTube Video


SISTER OF ISLAM SESAT LAGI MENYESATKAN

Mereka Srikandi Wanita "Berfatwa" Yang jauh Dari "Takwa" Jumlah MerekaTidak Terhitung Ramainya

Inilah yang Dinamakan Syaiton ManusiaYouTube VideoINI EJEN BATU API SERTA TALIBARUTNYA


SIS - Hak cerai dalam undang-undang Islam part 1

YouTube Video
SEMEMANGNYA ORANG MUNAFIK DAN FASIK HEBAT BERKATA2 

 

 

 
سُوۡرَةُ الاٴحزَاب
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

(27) Wahai Nabikatakanlah kepada isteri-isterimuSekiranya kamu semua
 mahukan kehidupan dunia (yang mewahdan perhiasannya (yang indah), 
maka marilah supaya aku berikan kepada kamu pemberian mut`ah (sagu hati
dan aku lepaskan kamu dengan cara yang sebaik-baiknya


(28) Dan sekiranya kamu semua mahukan (keredaan) Allah dan RasulNya serta

 (nikmat kemewahandi negeri akhirat maka sesungguhnya Allah menyediakan

 bagi orang-orang yang berbuat baik di antara kamu pahala yang besar


(29) Wahai isteri-isteri Nabisesiapa di antara kamu yang melakukan sesuatu 

perbuatan keji yang nyatanescaya akan digandakan azab seksa baginya dua

 kali ganda. Dan (hukuman) yang demikian itu adalah mudah bagi Allah melaksanakannya


(30) Dan sesiapa di antara kamu semua tetap taat kepada Allah dan RasulNya

 serta mengerjakan amal yang solehKami akan beri kepadanya pahala amalnya

 itu dua kali ganda dan Kami sediakan baginya limpah kurnia yang mulia


(31) Wahai isteri-isteri Nabikamu semua bukanlah seperti mana-mana perempuan

 yang lain kalau kamu tetap bertakwaOleh itu janganlah kamu berkata-kata dengan

 lembut manja (semasa bercakap dengan lelaki asingkerana yang demikian boleh

 menimbulkan keinginan orang yang ada penyakit dalam hatinya (menaruh tujuan 

buruk kepada kamudan sebaliknya berkatalah dengan kata-kata yang baik (sesuai dan sopan).


 (32) Dan hendaklah kamu tetap diam di rumah kamu serta janganlah kamu 

mendedahkan diri seperti yang dilakukan oleh orang-orang Jahiliah zaman 

dahulu dan dirikanlah sembahyang serta berilah zakat dan taatlah kamu kepada

 Allah dan RasulNyaSesungguhnya Allah (perintahkan kamu dengan semuanya itu)

 hanyalah kerana hendak menghapuskan perkara-perkara yang mencemarkan diri

 kamu wahai "AhlulBaitdan hendak membersihkan kamu sebersih-bersihnya

 (dari segala perkara yang keji). 


(33) Dan ingatlah (serta amalkanlahapa yang dibaca di rumah kamu dari ayat-ayat

 Allah (Al-Quran) dan hikmah pengetahuan (hadis-hadis Rasulullah). 

Sesungguhnya Allah Maha Halus tadbirNyalagi Maha Mendalam pengetahuanNya


 (35) Dan tidaklah harus bagi orang-orang yang berimanlelaki dan perempuan apabila

 Allah dan RasulNya menetapkan keputusan mengenai sesuatu perkara 

(tidaklah harus merekamempunyai hak memilih ketetapan sendiri mengenai

 urusan mereka. Dan sesiapa yang tidak taat kepada hukum Allah dan

 RasulNya maka sesungguhnya dia telah sesat dengan kesesatan yang jelas nyataYouTube VideoKisah daripada Blog Dibawah Ini Baik Untuk Diteladani.


Kisah hidup Saidatina Aisyah r.a. telah membuktikan bahawa wanita mampu menguasai bidang keilmuan mengatasi kaum lelaki serta mampu menjadi pendidik kepada para ilmuan dan pakar-pakar pelbagai bidang. Kehidupan beliau juga menjadi bukti kemampuan wanita dalam mempengaruhi pandangan masyarakat, baik lelaki mahupun perempuan, serta membekalkan sumber inspirasi and kepimpinan yang mantap. Wanita yang kaya dengan pekerti tinggi,lemah lembut serta sopan santun ini juga telah membawa kebahagiaan dan ketenangan hati yang tidak putus kepada suaminya.
Saidatina Aisyah r.a. bukan seorang graduan dari mana-mana universiti memandangkan belum wujud lagi institusi sedemikian pada ketika hayat beliau seperti yang ada sekarang. Namun begitu, lafaz ucapan beliau menjadi bahan kajian dalam bidang sastera, fatwa- fatwa syariah yang beliau keluarkan dikaji di institusi-instusi perundangan, hidup dan hasil pengkajian beliau diteliti oleh para mahasiswa dan pendidik dalam pengkajian sejarah Islam sejak seribu tahun yang lalu.
Khazanah pengetahuan yang dimiliki Saidatina Aisyah r.a. diperoleh sejak beliau masih seorang kanak-kanak. Pada usia mudanya, Aisyah r.a. dibesarkan oleh bapanya, seorang Muslim yang dihormati dan disegani ramai lantaran ketinggian ilmunya, kelembutan budi pekertinya serta peribadinya yang disegangi ramai. Tambahan pula, beliau sahabat yang paling rapat dengan Rasulullah s.a.w. serta merupakan pengunjung setia ke rumah Rasulullah s.a.w. sejak zaman awal kerasulan baginda.
Semenjak beliau muda, Aisyah r.a. yang terkenal dengan paras rupanya yang menawan serta daya ingatan yang kuat, diletakkan di bawah jagaan Rasulullah s.a.w. sendiri. Sebagai isteri serta pendamping baginda Rasulullah, Aisyah r.a. berpeluang menimba ilmu pengetahuan dari baginda sehingga ke tahap yang tidak mungkin ditandingi oleh wanita-wanita lain.
Aisyah r.a. menjadi isteri Rasulullah s.a.w. di Mekah di sekitar usia beliau mencecah sepuluh tahun, namun hanya mula menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri setelah tahun kedua Hijrah, iaitu ketika usia beliau sekitar empatbelas hingga limabelas tahun. Pada waktu sebelum dan selepas pernikahan beliau, Aisyah r.a. tetap mempamerkan kegirangan serta sifat semulajadi seorang kanak-kanak. Beliau seidkit pun tidak teruja dengan statusnya sebagai isteri kepada seorang Nabi Allah yang begitu disanjungi dan dikasihi oleh para sahabat. Ini termasuklah kedua ibubapa Aisyah sendiri yang menumpukan sepenuh kasih saying serta hormat mereka kepada Rasulullah s.a.w. berbanding orang lain.
Berkenaan pernikahan beliau kepada Rasulullah s.a.w., Aisyah r.a. menceritakan, sejurus sebelum beliau ditetapkan meninggalkan rumahnya, beliau telah keluar ke halaman rumah untuk bermain-main dengan rakannya yang sedang berlalu di situ:“Aku sendang bermain di atas jungkang-jungkit dan rambutku yang panjang telah menjadi kusut” kata beliau. “Mereka datang mendapatkan ku dari permainan ku lalu menyiapkan ku.”

Saidatina Aisyah r.a. dipakaikan pakaian pengantinnya yang diperbuat dari sutera halus berjalur merah dari Bahrain. Seterusnya beliau dibawa oleh ibunya ke rumahnya yang baru siap dibina serta disambut oleh wanita-wanita Ansar di muka pintu. Mereka manyambutnya dengan ucapan “Demi kebaikan dan kebahagiaan dan semoga diiringi kesenangan.” Dalam kehadiran baginda Rasulullah yang sedang tersenyum lembut, semangkuk susu dibawa kepada mereka. Rasulullah s.a.w. minum darinya lalu memberikan susu itu kepada Aisyah. Aisyah dengan segan silu menolak pelawaan Rasulullah itu. Namun apabila Rasulullah sekali lagi menyuruh Aisyah minum dari semangkuk susu itu, Aisyah pun berbuat demikian. Seterusnya mangkuk itu diberikan kepada kakak beliau, Asma, yang berada di sisinya serta diedarkan kepada mereka yang hadir di situ. Itulah keraian yang menandai pernikahan baginda Rasulullah dengan saidatina Aisyah yang dijalankan dalam penuh kesederhanaan.

Status beliau sebagai isteri Rasulullah s.a.w. tidak merubah sifat riang Aisyah sebagai seorang kanak-kanak. Rakan-rakan beliau sering berkunjung ke rumah untuk bermain-main dengannya.

‘Sedang aku bermain dengan permainanku,’cerita Saidatina Aisyah r.a.,’bersamaku ada kawan-kawanku, dan datang baginda Rasulullah kepadaku, lalu mereka akan keluar meninggalkanku, akan tetapi Rasulullah keluar mendapatkan rakan-rakanku itu dan membawa mereka kembali kerana baginda senang denganku bermain dengan mereka.’ ‘Kadangkala baginda berkata, “Tinggal di situ, wahai Aisyah,” dan sebelum sempat rakan-rakanku meninggalkanku, baginda akan turut serta dalam permainan kami’. Kata Aisyah r.a. ‘Suatu hari, baginda Rasulullah datang ketika aku sedang bermain-main dengan anak patungku, dan baginda berkata, “Wahai Aisyah, permainan apakah ini?” “Inilah kuda-kuda Sulaiman,” kata ku dan baginda pun tertawa.’ Ada ketika apabila baginda pulang ketika Aisyah sedang bermain dengan rakan-rakannya, baginda Rasulullah akan berselindung di sebalik jubahnya agar tidak mengganggu Aisyah dan rakan-rakan beliau yang sedang bermain.

Detik-detik awal kehidupan Aisyah r.a. di Madinah turut melalui saat-saat yang mencabar. Pada suatu ketika, bapa beliau bersama dua orang sahabat yang tinggal bersamanya ketika itu telah diserang demam panas yang sering melanda Madinah pada musim-musim tertentu. Ketika Aisyah menziarahi bapanya, beliau terkejut melihat ketia-tiga orang lelaki itu sedang terlantar dalam keadaan tenat dan lemah. Aisyah bertanyakan khabar bapanya itu namun jawapan yang diberi bapa beliau tidak dapat difahami. Dua orang sahabat yang sedang tenat itu juga mengeluarkan baris-baris puisi yang difikirkan Aisyah hanyalah ratapan seorang yang sedang sakit tenat. Saidatina Aisyah berasa gusar lalu pulang menceritakan peristiwa itu kepada baginda Rasulullah s.a.w.:

‘Mereka maracau-racau, tidak keruan, disebabkan demam panas itu,’ Kemudian Rasulullah bertanya kepada Aisyah apa yang diperkatakan oleh bapanya serta dua orang sahabat yang sedang sakit tadi. Baginda berasa lega setelah Aisyah mengulangi setiap apa yang dikatakan oleh mereka walaupun kata-kata itu belum mampu difahami oleh Aisyah sendiri. Peristiwa ini menggambarkan daya ingatan Aisyah yang begitu kuat yang bakal memainkan peranan penting dalam meriwayatkan hadith-hadith baginda Rasulullah s.a.w.

Di kalangan isteri-isteri baginda di Madinah, Aisyah nyata sekali merupakan kesayangan Rasulullah s.a.w. Dari masa ke semasa, salah seorang sahabat baginda akan bertanya,:

‘Wahai Rasulullah, siapakah yang paling kau sayangi di dunia ini?’ Jawab baginda sering berbeza-beza kerana baginda begitu mengasihi anak-anak serta cucu-cucunya, sahabat baginda Abu Bakar, Ali, Zaid serta anak beliau Usamah. Namun di kalangan isteri baginda yand sering disebut hanyalah Aisyah. Aisyah sendiri begitu mengasihi baginda Rasulullah serta sering meminta kepastian tentang kasih baginda terhadapnya. Pernah suatu ketika Aisyah r.a. bertanya kepada Rasulullah, ‘Bagaimanakah kasihmu terhadapku?’

‘Seperti ikatan simpulan tali,’ jawab baginda yang bermaksud kasihnya itu kuat dan kukuh. Lalu pada waktu-waktu seterusnya Saidatina Aisyah r.a. akan bertanya kepada Rasulullah, ‘Bagaimana keadaan simpulan itu?’ dan jawab baginda ‘Demi Allah, masih sama (kukuh)’.

Begitu kasihnya Aisyah kepada baginda Rasulullah sehinggakan lahir rasa cemburu dan tidak berpuas hati sekiranya perhatian Rasulullah dicurahkan kepada orang lain melebihi dirinya sendiri. Aisyah bertanya kepada baginda,:

‘Wahai Rasul Allah, katakan sendiri padaku. Sekiranya engkau berada di antara dua lembah, yang satunya tidak pernah diragut rumputnya sedangkan yang satu lagi sudah pernah diragut rumputnya, dimanakah akan engkau lepaskan ternakkanmu?’

‘Di lembah yang rumputnya belum pernah diragut,’ jawab Rasulullah. ‘Namun begitu,’kata beliau ‘aku tidaklah seperti isteri-isterimu yang lain. Setiap orang dari mereka pernah mempunyai suami yang lain sebelum mu kecuali diriku.’ Rasulullah hanya tersenyum tanpa berkata apa-apa. Cerita Aisyah lagi tentang sikap cemburunya itu:

‘Aku tidak mencemburui isteri-isteri Rasulullah yang lain sebagaimana aku mencemburui Khadijah, disebabkan baginda sering menyebut-nyebut nama Khadijah serta telah diperintahkan Allah untuk menyampaikan berita gembira kepada Khadijah tentang mahligainya di syurga yang bertatahkan permata. Setiap kali baginda Rasulullah membuat sembelihan, pasti akan diberikan sebahagian daripada daging sembelihan itu kepada teman-teman rapat Khadijah. Berkali-kali pernah ku katakan kepada baginda, “Seolah-olah tidak pernah ada wanita lain di dunia in selain Khadijah,”

Pernah suatu ketika Aisyah mengadu tentang sikap Rasulullah yang begitu memandang tinggi terhadap ‘seorang wanita tua Quraisy’, baginda berasa tersinggung lalu berkata: ‘Dialah isteri yang mempercayai diriku sedangkan orang lain menafikan diriku. Sedangkan orang lain mendustai ku, dia meyakinkan kebenaranku. Sedang aku dipulaukan, dia membelanjakan segala harta kekayaannya untuk meringankan beban sengsara ku.’

Walaupun Aisyah memiliki sifat cemburu yang sebenarnya tidak membawa kepada keburukan, beliau sesungguhnya seorang yang amat pemurah dan penyabar. Beliau mengharungi kehidupan yang serba kekurangan bersama isteri-isteri Rasulullah yang lain. Beliau tidak betah hidup tanpa sesuap makanan pun dalam jangka waktu yang panjang. Berhari-hari lamanya dapur rumah beliau tidak berasap dan beliau hidup bersama Rasulullah di atas buah tamar dan air semata-mata. Hidupnya yang miskin tidak membawa sebarang tekanan atau memalukan Aisyah r.a.; hidup berdikari tidak mengganggu cara hidup beliau walau sedikit pun.

Pernah suatu ketika, Rasulullah telah memutuskan perhubungan dengan isteri-isteri baginda sehingga sebulan lamanya. Ini disebabkan mereka meminta sesuatu yang Rasulullah tidak mampu berikan. Peristiwa ini berlaku selepas peperangan di Khaibar dimana kemenangan umat Islam membawa harta rampasan serta membuahkan keinginan terhadap harta kekayaan. Setelah kembali dari beruzlah, baginda Rasulullah pertama sekali menuju ke rumah Aisyah. Beliau begitu gembira melihat baginda telah kembali, namun Rasulullah mengkhabarkan kepadanya tentang penerimaan wahyu yang menyuruh baginda memberikan Aisyah dua pilihan. Baginda seterusnya membacakan ayat :

“Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu: “Jika kamu sekalian mengingini kehidupan dunia dan perhiasannya, maka marilah supaya kuberikan kepadamu mut’ah dan aku ceraikan kamu dengan cara yang baik. Dan jika kamu sekalian menghendaki (keredhaan) Allah dan Rasulnya-Nya serta (kesenangan) di negeri akhirat, maka sesungguhnya Allah menyediakan bagi siapa yang berbuat baik diantaramu pahala yang besar.” (al-Ahzab 28-29)

Jawab Aisyah:

‘Sesungguhnya aku memilih Allah dan RasulNya dan kehidupan di akhirat,’ dan jawabnya itu disetujui isteri-isteri baginda yang lain.

Beliau setia terhadap pilihannya itu sepanjang hidupnya bersama Rasulullah dan begitu juga setelah kewafatan baginda. Apabila umat Islam dilimpahi harta kekayaan yang banyak, beliau pernah dihadiahkan seratus ribu dirham. Walaupun ketika itu beliau sedang berpuasa dan hidup dalam kekurangan, seluruh pemberian itu disedekahkan kepada fakir miskin. Sejurus selepas itu, seorang pembantu rumahnya bertanya, ‘Bolehkan engkau menggunakan satu dirham untuk membeli daging buat berbuka puasa?’

‘Jika aku terfikirkan hal ini tadi, pasti aku sudah melakukannya,’ jawab Aisyah r.a. Kasih sayang Rasulullah terhadap Aisyah berkekalan sehingga akhir hayat baginda. Ketika baginda sedang nazak, baginda telah pulang ke rumah Aisyah atas izinisteri-isteri baginda yang lain. Kebanyakan masa baginda hanya terlantar di katil dengan kepala baginda di atas pangkuan Aisyah. Saiditina Aisyah telah meminta kayu siwak dari abangnya (or adik lelaki?) serta mengunyah kayu siwak itu untuk melembutkannya lalu diberikan kepada Rasulullah. Walaupun sudah berkeadaan tenat, baginda menggosok gigi baginda dengan bersungguh-sungguh. Tidak lama kemudian, baginda jatuh pengsan dan tidak sedarkan diri dan Aisyah melihat itu adalah tanda-tanda ajal baginda telah sampai. Namun sejam kemudian, baginda kembali membuka mata.

Aisyahlah yang menyaksikan dan menyampaikan kisah saat-saat akhir sebelum kewafatan insan mulia ini, kekasih Allah moga dilimpahi rahmatNya.

Setelah baginda sedar kembali, Aisyah mengingati Izrail telah berkata kepadanya: ‘Tidak seorang Nabi itu diambil nyawanya melainkan dia telah ditunjukkan tempatnya di syurga serta diberikan pilihan samada untuk hidup atau mati,’

‘Baginda tidak akan memilih untuk bersama kita,’ kata Aisyah pada dirinya. Kemudian Aisyah terdengar baginda berkata, ‘Demi pertemuan agung di syurga, demi hamba-hambanya yang dilimpahi rahmatNya, para Nabi, para syuhada’ dan orang-orang yang beriman….’ Dan sekali lagi beliau terdengar baginda berkata ‘ya Tuhanku, demi pertemuan agung di syurga…’ Inilah kata-kata terakhir baginda yang didengar oleh Saidatina Aisyah r.a. Sedikit demi sedikit, kepala Rasulullah semakin berat di pangkuan Aisyah, sehinggalah sahabat-sahabat yang lain mula menitiskan air mata. Lalu Aisyah meletakkan kepala Rasulullah di atas bantal dan turut serta menangisi permergian baginda.

Di lantai rumah Aisyah, berhampiran tempat pembaringan Rasulullah ketika baginda sedang nazak, sebuah kubur digali dan di situlah bersemadi jasad penutup segala Nabi, di kala umatnya sedang dalam kegelisahan dan kesedihan yang mendalam.

Aisyah hidup selama hampir lima puluh tahun setelah kewafatan Rasulullah s.a.w. Sepuluh tahun hidup beliau sebagai isteri Rasululluah. Sebahagian besar waktu itu diluangkan dengan mempelajari dua sumber penting petunjuk Allah, iaitu al-Quran dan sunnah Rasulullah. Tiga orang daripada isteri-isteri Rasulullah yang menghafaz al-Quran, dan salah seorang daripadanya adalah Aisyah r.a.(di samping Ummu Salamah dan Hafsah). Seperti Hafsah, Aisyah juga mempunyai salinan al-Quran yang ditulis setelah kewafatan Rasulullah.

Berkenaan dengan hadith baginda Rasulullah, Aisyah merupakan salah seorang daripada empat orang sahabat (termasuk Abu Hurairah, Abdullah ibn Umar dan Anas Ibn Malik) yang meriwayatkan lebih dua ribu hadith. Kebanyakan hadith-hadith ini berkaitan amalan-amalan peribadi Rasulullah yang hanya mampu diketahui oleh Aisyah r.a. Satu aspek penting berkenaan hadith yang diriwayatkan Aisyah ialah hadith-hadith tersebut disampaikan dalam bentuk tulisan oleh, antara lainnya, anak saudara beliau, Urwah ibn az-Zubair yang merupakan salah seorang ulama’ terkenal di kalangan tabi’in.

Ramai di kalangan sahabat Rasulullah dan pengikut-pengikut mereka yang menimba dari ilmu pengetahuan Aisyah r.a. Abu Musa al’Ashari pernah berkata: ‘Sekiranya kami di kalangan sahabat Rasulullah menghadapi kemusykilan, maka akan kami bawa kepada Saidatina Aisyah r.a.’

Urwah ibn az-Zubair menegaskan bahawa Aisyah bukan sahaja arif dalam bidang fiqh, bahkan juga dalam bidang tibb(perubatan) dan syair. Ramai di kalangan sahabat baginda Rasulullah turut merujuk kepada Aisyah berkenaan masalah pewarisan harta yang memerlukan kemahiran tinggi dalam bidang matematik. Para ulama menganggap Saidatina Aisyah sebagai salah seorang ahli fuqaha Islam terawal di samping Umar Ibn al-Khattab, Ali dan Abdullah ibn Abbas. Kata baginda Rasulullah tentang dalamnya pengetahuan Aisyah dalam Islam; ‘Pelajarilah sebahagian daripada agamamu dari al-Humaira’,’Al-Humaira, atau ‘si merah’ adalah nama panggilan Rasulullah kepada Saidatina Aisyah r.a.

Saidatina Aisyah r.a. bukan sahaja memiliki ketinggian ilmu pengetahuan, bahkan turut memainkan peranan penting dalam proses pendidikan dan pembentukan masyarakat ketika itu. Sebagai seorang guru, beliau memiliki lisan yang jelas dan menarik hati serta kelancaran bertutur kata beliau digambarkan dengan begitu tinggi oleh al-Ahnaf: ‘Aku pernah mendengar ucapan dari Abu Bakar dan Umar, dari Uthman dan Ali serta para khulafa’ hingga ke hari ini, tetapi belum pernah aku mendengar ucapan yang lebih indah dan lebih menarik hati dari mulut seorang pun melainkan Aisyah r.a.’

Manusia dari segenap pelusuk tanah Arab telah pergi menemui Aisyah untuk mempelajari ilmu yang dimilikinya. Dikatakan lebih ramai bilangan wanita daripada lelaki yang datang untuk menimba ilmu daripada beliau. Di samping menjelaskan kemusykilan orang ramai, beliau turut mengambil anak-anak kecil, ada di kalangan mereka yatim piatu, untuk dibesarkan dan dilatih di bawah bimbingannya sendiri. Di samping itu juga terdapat saudara-saudara beliau yang mendapat bimbingan yang sama. Dengan demikian, rumah Saidatina Aisyah r.a. dijadikan sekolah dan sebuah institusi pengajian.

Ada di kalangan anak-anak didikan Aisyah yang cemerlang di bawah pimpinan beliau. Sudah disebut sebelum ini tentang anak saudara lelaki beliau iaitu Urwah ibn az-Zubair sebagai salah seorang perawi hadith terkemuka. Di antara pelajar wanita didikan Aisyah ialah Umrah binti Abdur Rahman. Umrah dianggap oleh para ulama’ sebagai seorang perawi hadith yang thiqah dan dikatakan bertindak sebagai setiausaha Aisyah r.a dalam menerima dan menjawab surat-surat yang diterima Aisyah. Peranan Aisyah dalam menggerakkan proses pendidikan terutamanya bagi kaum wanita seharusnya dijadikan contoh ikutan.

Selepas Khadijah al-Kubra (yang hebat) dan Fatimah az-Zahra (yang menawan), Aisyah as-Siddiqah (yang membenarkan) dianggap sebagai wanita terbaik dalam Islam. Dari keteguhan peribadinya, beliau menjadi seorang pakar dalam setiap bidang pengetahuan, dalam masyarakat, politik bahkan peperangan. Beliau sering menyesali penglibatannya dalam peperangan namun dibarkahi dengan umur yang panjang berpeluang membetulkan kedudukannya sebagai wanita paling dihormati sewaktu hayatnya. Beliau kembali ke rahmatullah dalam bulan Ramadhan pada tahun kelima puluh lapan selepas Hijrah. Atas arahan beliau sendiri, jasadnya disemadikan di Jannat al-Baqi di Madinah al-Munawwarah, di kalangan sahabat baginda Rasulullah s.a.w.


BORANG RAYUAN BR1M RM 500.PRINT

posted Feb 14, 2012, 8:19 PM by Hamidan Mokmin   [ updated Feb 14, 2012, 8:22 PM ]

Jika permohonan anda tidak berjaya anda masih lagi berpeluang untuk membuat rayuan,Sila muat turun (download) 
dan lengkapkan borang rayuan RM500 pada pautan yang disertakan

BORANG RAYUAN BR1M RM500.PRINT

1 JANTAN BANGANG = BERATUS-RATUS BETINA BANGANG

posted Feb 10, 2012, 1:27 AM by Hamidan Mokmin   [ updated Feb 10, 2012, 6:00 AM ]

SEEKOR  KALDAI  JANTAN BANGANG MEWAKILI 100 EKOR KALDAI  BETINA YANG BANGANG

SEEKOR KALDAI BETINA  BANGANG MELAHIRKAN BERJUTA-JUTA, ANAK-ANAK KALDAI YANG  BANGANG JUGA, WALAU IJAZAH BERGULUNG-GULUNG, BANGANGNYA PUN SEMAKIN  BERTINGKAT-TINGKAT SAMA SEPERTI  IJAZAH DAN PHD MEREKA  JUGA.

SEEKOR KALDAI DAN LEMBU BETINA BANGANG AKAN  MENGAKIBATKAN RAKYAT  DAN BANGSA SESEBUAH NEGARA TUNGANG LANGGANG DAN IKUT BANGANG SAMA .

BERTEPATAN DENGAN PERIBAHASA “ IBU YANG MENGHAYUN BUAIAN BOLEH MENGONCANGKAN DUNIA “  ( BUKAN ‘ IBU’ ITU BETINA NAMANYA )TENGOK BANGANG TAK BANGANG KAUM MEREKA NI.

DUNIA TAU!!!     BUKAN NEGARA.

NABI ADAM PUN BOLEH TESUNGKUR KE DUNIA KERANANYA.

ASAL USUL IBLIS BEBAS BERGERAK DALAM SALURAN DARAH PADA TUBUH MANUSIA JUGA DI ASBABKAN  OLEH KAUM BETINA BANGANG INI JUGAK.

BETINA-BETINA BANGANG  INI JUGAK YANG MENGAKIBATKAN RUNTUHNYA TAMADUN DUNIA SERTA PERANG DUNAIN PERTAMA , KEDUA DAN KETIGA!!!

TAK PERCAYA,  BACA SEJARAH ADAM DAN SEJARAH DUNIA , BACALAH DIMANA PUN SAMADA DI BAWAH POKOK PISANG ATAU POKOK RAMBUTAN  JANJI RAJIN MEMBACA.

“JANGAN SEKALI-KALI RUJUK KEPADA BETINA-BETINA ATAU KETURUNAN MEREKA, KERANA MEREKA SAMA BODOH DAN BANGANG DENGAN “PHD DAN IJAZAH YANG MEREKA MILIKI.”

SEBAB ITU KALAU BETINA-BETINA INI DIBERI PERANAN ATAU DIBERI MUKA DIAJAK BEKERJASAMA ATAU MEMINTA NASIHAT DAN PANDANGAN MEREKA UNTUK MENCARI JALAN PENYELESAIAN. MEMANG SAJA MENGUNDANG NAHAS,BALA DAN MEMBINASAKAN SESEBUAH BANGSA,KETURUNAN DAN NEGARA.

KERANA MEREKALAH SEBENARNYA PENASIHAT MERANGKAP BATU API DAN TALAM PELBAGAI RUPA

TAK KIRALAH JANTAN ATAU BETINA ASALKAN LAHIR DARI BETINA-BETINA MERANGKAP KALDAI BANGANG MAKA JALAN PENYELESAIANYA IKUT SAMA BANGANG DAN HANCUR LEBUR.

NAK KENAL BETINA!!! MEREKA RAMAI DAN BERSEPAH DI MALAYSIA DAN RAMAI YANG BEKANDANG DALAM F.BOOK.

“NAK KENAL  WANITA !!!  MEREKA ADA DALAM AL-QURAN DAN HADIS RASULULLAH.”  JADI RAJIN2 LAH MENCARINYA DI SANA. BUKANNYA DI F.BOOK.

 Sangkar asmara

13 ‘pelayan rimba’ dicekup

Guru besar mati dalam rumah pelacuran

JAKARTA: Seorang guru besar sekolah rendah kerajaan, SD Kemasan, Sugiono, berusia 52 tahun, dijumpai mati di dalam sebuah bilik bersama seorang pelacur di sebuah rumah pelacuran di Kediri, Jawa Timur, petang semalam.

Ketua Polis Kendiri Komisioner Adjutan, Wayan Winata berkata, “Kami tidak tahu sebab kematiannya. Kami masih menyiasat kes itu.” 

Wayan berkata, Sugiono baru berurusan dengan pelacur yang bernama Titik Andayani, 27 dan setuju untuk membayar Rp50,000 (RM17) untuk khidmatnya. 

Artis wanita minta cerai jadi trend

JAKARTA: Kini sudah menjadi trend untuk artis wanita Indonesia menuntut cerai daripada suami.

Di awal 2012 ini, seorang artis wanita, Ratu Felisha, mendapat status janda dan dua lagi artis sedang menjalani proses perceraian mereka di mahkamah. 

Perkahwinan Tere dan Nova Eliza, kini berada di ambang perceraian. Sebab perceraian pula bermacam-macam. 

Namun, yang pasti, mereka merujuk kegagalan rumah tangga mereka ke pejabat agama.

SEBUK SANGGAT TENTANG NEGARA ORANG TENGGOKLAH DALAM NEGARA SENDIRI

TAKPUN TANYAKAN MASITAH MACAMMANA BOLEH NEGARA KITA BERLAKU KES PERCERAIAN SETIAP 15 MINIT SEKALI.

KONONNYA WANITA SEKARANG SUDAH CELIK MATA LA ??? DULU KIRA BUTALAH  YA !!!

LEBIH BAIK BUTA BIJI MATA  DAN BUTA AKAL DARIPADA BUTA MATA HATI


Anak termangu/ilustrasi

REPUBLIKA.CO.ID, WASHINGTON - Ada fenomena menarik di Amerika Serikat (AS) terkait kelahiran anak kaitan hubungan dengan kedua orang tuannya. Baru-baru ini penelitian yang dilakukan Inspire Reseach beberapa kota di AS, menunjukkan seorang anak lebih mudah mengidentifikasi ibu kandungnya ketimbang sang ayah kandung.

"Amerika Serikat lebih tinggi karena banyak orang tinggal bersama tanpa ikatan suami istri, dan kemudian berpisah begitu saja. Dengan kata lain, banyak anak lahir di luar nikah," kata Prof Michael Gilding dari Swinburne Institute, seperti dikutip dari MSNBC, Rabu, (8/2).

Penelitian itu menunjukkan bahwa 1 dari 10 orang anak di AS telah meragukan siapa ayah kandung mereka sebenarnya. setidaknya atau 12 persen dari anak laki-laki dan 10 persen dari anak perempuan tidak mengetahui siapa ayah asli mereka. Dan bagi mereka yang ingin mengetahui identitas sang ayah, mereka harus melakukan tes DNA terlebih dahulu.

"Sebanyak 20 persen responden dari semua jenis kelamin mengaku mempertanyakan kehadiran ayah mereka, karena pernah ditanyai oleh kerabat lain, lalu terpikirkan siapa sebenarnya ayah mereka," sebut laporan itu. Sedangkan, sebagian lagi mempertanyakan karena mereka sadar merasa butuh mengetahui sang ayah, untuk menjawab permasalahan sehari-hari dalam pergaulan.

Di negara barat, diperkirakan 1-4 persen orang dari seluruh populasi diasuh oleh bukan ayah kandung. Angka ini meningkat di Amerika Serikat diperkirakan berkisar 2-4 persen, atau 2 kali lebih banyak dari Eropa.

YANG BAHALOLNYA NEGARA KITA PULA SEBUK TENTANG BANK SUSU

MAJLIS FATWA TELAH MENGELUARKAN FATWANYA IKUT SAHAJALAH TK PERLULAH HURAIAN YANG BERJELA2 PANJANG, UNTUK MENUNJUKKAN DIRI TU BAGUS SANGGAT.

SILA BUAT SEMAKKAN TENTANGNYA DALAM KITAB ALLAH DAN SUNNAH RASULULLAH.. IANYA DIJELASKAN DENGAN BEGITU JELAS, MUDAH DAN SIMPLE. MENGAPA KITA PERLU MENGAMBIL JALAN YANG JAUH. APAKAH KAMU MERASA CUKUP AMANAH UNTUK MENJAGA TEMADUN INI..????


Menyelamatkan nyawa dengan bank susu ibu

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0209&pub=utusan_malaysia&sec=Keluarga&pg=ke_01.htm&arc=hive


SEJARAH bank susu ibu bermula pada tahun 1910 di Washington, Amerika, hasil idea Profesor Talbot. Kaedahnya ialah dengan mengambil susu dari ibu dan diletakkan di suatu tempat yang kemudiannya diberikan kepada bayi yang memerlukan.

Idea ini kemudiannya diteruskan di Eropah pula oleh Dr. Marie, yang telah membuka sebuah bank susu ibu di Jerman. Kemudian disusuli oleh Profesor Nulong pada tahun 1947 di Paris, yang mana susu ibu diagihkan dan konsep tersebut dibawa sehinggalah ke hari ini.

Di Malaysia sendiri, kes-kes seperti kelahiran bayi pra-matang, kelahiran bayi oleh ibu penghidap penyakit berjangkit seperti HIV positif dan kelahiran kembar melebihi dua dan tiga jumlahnya, makin meningkat tahun demi tahun.

Kajian menunjukkan setiap bayi boleh mengurangkan pelbagai risiko penyakit kronik jika diberikan susu ibu pada hari-hari awal kelahiran, apatah lagi di dalam kes kronik seperti kelahiran pra-matang.

Ini membuatkan wujudnya keperluan untuk menubuhkan bank susu ibu di negara ini.

Bagi perunding laktasi, Nor Kamariah Mohamad Alwi, keperluan bank susu perlu dilihat secara lebih objektif iaitu untuk menyelamatkan nyawa dan mengurangkan risiko penyakit kronik di kalangan bayi-bayi yang memerlukan.

Persepsi bahawa kewujudannya boleh menyebabkan percampuran nasab sepatutnya boleh ditangani dengan kaedah perlaksanaan yang lebih telus dan cekap.

"Kenapa tidak melihat keperluan bank susu seperti tabung darah? Konsepnya tetap ingin menyelamatkan nyawa manusia yang memerlukan.

"Mungkin pada pandangan sesetengah pihak, keperluan bank susu ibu di Malaysia masih belum mendesak. Tapi mengikut pengetahuan saya, keadaan keperluan di Malaysia tiada bezanya berbanding dengan negara lain yang telah melaksanakannya.

"Ini kerana jumlah kelahiran anak pra-matang di negara ini semakin bertambah.

"Bukan bermakna ibu kepada bayi ini tidak boleh menyusukan bayi pra-matang mereka sendiri tetapi kebiasaannya bayi-bayi ini perlu tinggal lebih lama di hospital dan kadangkala mengambil masa berbulan-bulan.

"Bagi ibu pula mereka mungkin tidak dapat tinggal lebih lama di hospital kerana masalah penginapan dan kemudahan di hospital yang tidak cukup.

"Sementara menunggu bekalan susu dari ibu mereka sendiri, alangkah baiknya jika bayi-bayi ini diberi bekalan susu ibu (jika ada) walaupun dari ibu lain. Ia jauh lebih bermanfaat berbanding jika terpaksa diberi susu tepung," jelas Nor Kamariah yang ditemui di pejabatnya, SusuIbu.com di Bandar Baru Bangi, Selangor, baru-baru ini.

Beliau berkata, implementasi bank susu ibu ini memang telah berjaya di beberapa negara.

Antara yang paling berjaya pengurusannya ialah Australia, malah tidak wujud isu nasab kerana kecanggihan sistem pengurusan itu sendiri.

"Dalam perlaksanaan bank susu di Australia itu, kebanyakan susu yang dikumpulkan adalah dari ibu-ibu yang melahirkan bayi pra-matang juga.

"Kebiasaannya, ibu yang telah melalui fasa pemulihan setelah melahirkan bayi pra-matang dan berasa lebih stabil, merasakan susu yang mereka perah untuk bayi sendiri melebihi daripada keperluan bayi mereka.

"Susu ini didapati boleh dimanfaatkan untuk pasangan ibu dan bayi pra-matang lain yang baru melalui proses ini.

"Oleh itu, susu tersebut akan dikumpulkan dan didermakan kepada bayi lain yang juga memerlukan susu ibu sementara menunggu ibu kandungnya berupaya mengumpul susunya sendiri.

"Konsep tolong satu sama lain di hospital tersebut memang satu usaha yang sangat murni," ujarnya.

Menurut Nor Kamariah, satu lagi keperluan mendesak di Malaysia ialah bayi yang dilahirkan oleh ibu yang menghidap HIV positif.

"Bilangan ibu yang menghidap HIV positif memang semakin meningkat. Selepas kelahiran, polisi di Malaysia masih belum membenarkan ibu HIV positif menyusukan anak mereka.

"Memandangkan polisi kita menetapkan sedemikian adakah bermakna bayi itu tidak layak untuk mendapat susu ibu.

"Sekiranya ada bank susu ibu, maka anak itu boleh mendapat peluang untuk menikmati susu ibu daripada meminum susu tepung yang jauh kurang khasiatnya berbanding susu ibu," ujarnya.


Surah An-Nisa

(80) Dan mereka (golongan munafik) berkata: (Kami) taat, kemudian apabila mereka keluar dari majlismu, segolongan dari mereka memutuskan pada malam hari satu rancangan yang lain daripada (pengakuan taat) yang mereka katakan (kepadamu). Sedang Allah (perintahkan malaikat) menulis apa yang mereka rancangkan itu; maka berpalinglah (wahai Muhammad) daripada mereka, (janganlah dihiraukan apa yang mereka rancangkan), serta berserahlah kepada Allah; kerana cukuplah Allah menjadi Pembela (yang memeliharamu dari angkara mereka).

 (81) Patutkah mereka (bersikap demikian), tidak mahu memikirkan isi Al-Quran? Kalaulah Al-Quran itu (datangnya) bukan dari sisi Allah, nescaya mereka akan dapati perselisihan yang banyak di dalamnya. (82) Dan apabila datang kepada mereka sesuatu berita mengenai keamanan atau kecemasan, mereka terus menghebahkannya; padahal kalau mereka kembalikan sahaja hal itu kepada Rasulullah dan kepada "Ulil-Amri" (orang-orang yang berkuasa) di antara mereka, tentulah hal itu dapat diketahui oleh orang-orang yang layak mengambil keputusan mengenainya di antara mereka dan jika tidaklah kerana limpah kurnia Allah dan belas kasihanNya kepada kamu, tentulah kamu (terbabas) menurut Syaitan kecuali sedikit sahaja (iaitu orang-orang yang teguh imannya dan luas ilmunya di antara kamu).


(87) Maka apakah yang menyebabkan kamu (berpecah) menjadi dua golongan terhadap kaum munafik itu, padahal Allah telah menjerumuskan mereka (ke dalam kekufuran) disebabkan apa yang telah mereka usahakan? Adakah kamu pula hendak memberi petunjuk kepada orang-orang yang telah disesatkan oleh Allah? Padahal sesiapa yang telah disesatkan oleh Allah, maka engkau tidak sekali-kali akan mendapat jalan untuk menyelamatkannya. (88) Mereka suka kalau kamu pula menjadi kafir sebagaimana mereka telah menjadi kafir, maka (dengan yang demikian) menjadilah kamu sama seperti mereka. Oleh itu janganlah kamu mengambil (seorang pun) di antara mereka menjadi teman rapat kamu, sehingga mereka berhijrah pada jalan Allah (untuk menegakkan Islam). Kemudian kalau mereka sengaja berpaling ingkar, maka tawanlah mereka dan bunuhlah mereka di mana sahaja kamu menemuinya dan jangan sekali-kali kamu mengambil (seorang pun) di antara mereka menjadi teman rapat atau penolong.


KATA BLOG MEREKA

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Cadangan beberapa pihak menubuhkan bank susu telah mengundang perdebatan hebat di kalangan masyarakat Negara ini. Komuniti Human Milk For Human Baby (HM4HB) iaitu rangkaian perkongsian susu ibu global yang mempunyai kira-kira 900 penyokong dari Malaysia dan puluhan ribu lagi dari lebih 54 negara, telah menggesa kerajaan menubuhkan bank susu bagi membolehkan keluarga yang memerlukan susu badan memperoleh bantuan secara lebih mudah.

 .

Walaupun HM4HB bertujuan mencari ibu susuan bagi membantu bayi pra-matang dan ibu bermasalah untuk menyusui bayi mereka kerana menghidap pelbagai penyakit termasuk HIV, namun ia telah menimbulkan kebimbangan umat Islam terutama dalam persoalan hukum hakam berkaitan ibu susuan.

.

.

Keputusan Majlis Fatwa

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia memutuskan, selepas ahli panel muzakarah mendengar taklimat dan penjelasan pakar serta meneliti keterangan, hujah dan pandangan yang dikemukakan.pada persidangan muzakarah kali ke-97 pada hujung bulan lalu bahawa penubuhan bank susu ibu adalah haram.

.

Pandangan ini adalah selaras dengan pandangan Jumhur Fuqaha’ bahawa seseorang bayi itu sah sebagai anak susuan samada melalui penyusuan secara langsung dari payudara atau penyusuan secara tidak langsung. Juga berdasarkan hadith riwayat Abu Daud:

عَنْ ابْنِ مَسْعُودٍ قَالَ لا رِضَاعَ إِلا مَا شَدَّ الْعَظْمَ وَأَنْبَتَ اللَّحْم
رواه أبو داود                                                                                    

Daripada Ibn Mas`ud berkata, tidak berlaku hukum penyusuan melainkan dengan apa yang menguatkan tulang dan menumbuhkan daging.

.

Memudaratkan Keturunan

Keputusan yang dicapai dan diambil dalam Muzakarah tersebut telah melihat kepada;

  1. Keperluan penubuhannya tidak berada dalam keadaan darurat sehingga mengancam keselamatan umat.
  2. Boleh mengakibatkan percampuran nasab dan membawa umat Islam terjebak dalam keraguan dan perkara yang haram.
  3. Muzakarah berpandangan bahawa menjaga keturunan, termasuk dalam lima perkara yang wajib dipelihara dalam syariat Islam. Oleh itu, apa-apa tindakan atau perbuatan yang boleh mendatangkan kemudaratan kepada nasab atau keturunan perlu dielakkan.
  4. Muzakarah juga berpandangan bahawa hukum penubuhan bank susu amat berkait rapat dengan syarat pengharaman atas sebab susuan di mana bayi yang menyusu dengan seorang wanita atau lebih akan menjadi adik beradik susuan dan perkahwinan antara mereka adalah haram apabila memenuhi syarat ditetapkan.

.

Bagi memenuhi keperluan bayi pra-matang yang memerlukan rawatan, manakala ibu mempunyai kekurangan susu atau mempunyai penyakit kronik/berjangkit dan tidak dapat menyusukan bayi, muzakarah memutuskan adalah harus bagi ibu menderma susu ibu secara sukarela kepada bayi yang memerlukan dan keluarga bayi serta penderma perlu saling mengenali.

.

Wallahu A’lam bishowab

.

والسلام علبكم و رحمة الله و بركاته


Surah Al-Noor
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Ini ialah satu "surah" yang Kami turunkan dan Kami wajibkan hukum-hukumnya, serta Kami turunkan padanya ayat-ayat keterangan yang nyata supaya kamu beringat (mengamalkannya). 
(1) Perempuan yang berzina dan lelaki yang berzina, hendaklah kamu sebat tiap-tiap seorang dari keduanya seratus kali sebat dan janganlah kamu dipengaruhi oleh perasaan belas kasihan terhadap keduanya dalam menjalankan hukum agama Allah, jika benar kamu beriman kepada Allah dan hari akhirat dan hendaklah disaksikan hukuman seksa yang dikenakan kepada mereka itu oleh sekumpulan dari orang-orang yang beriman. 
(2) Lelaki yang berzina (lazimnya) tidak ingin berkahwin melainkan dengan perempuan yang berzina atau perempuan musyrik dan perempuan yang berzina itu pula (lazimnya) tidak ingin berkahwin dengannya melainkan oleh lelaki yang berzina atau lelaki musyrik dan perkahwinan yang demikian itu terlarang kepada orang-orang yang beriman.

Surah An-Nisa
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
 (22) Diharamkan kepada kamu berkahwin dengan (perempuan-perempuan yang berikut): Ibu-ibu kamu dan anak-anak kamu dan saudara-saudara kamu dan saudara-saudara bapa kamu dan saudara-saudara ibu kamu dan anak-anak saudara kamu yang lelaki dan anak-anak saudara kamu yang perempuan dan ibu-ibu kamu yang telah menyusukan kamu dan saudara-saudara susuan kamu dan ibu-ibu isteri kamu dan anak-anak tiri yang dalam pemeliharaan kamu dari isteri-isteri yang kamu telah campuri; tetapi kalau kamu belum campuri mereka (isteri kamu) itu (dan kamu telahpun menceraikan mereka), maka tiadalah salah kamu (berkahwin dengannya) dan (haram juga kamu berkahwin dengan) bekas isteri anak-anak kamu sendiri yang berasal dari benih kamu dan diharamkan kamu menghimpunkan dua beradik sekali (untuk menjadi isteri-isteri kamu), kecuali yang telah berlaku pada masa yang lalu. Sesungguhnya Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
 (28) Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu makan (gunakan) harta-harta kamu sesama kamu dengan jalan yang salah (tipu, judi dan sebagainya), kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka di antara kamu dan janganlah kamu berbunuh-bunuhan sesama sendiri. Sesungguhnya Allah sentiasa Mengasihani kamu. 
(29) Dan sesiapa berbuat demikian dengan menceroboh dan aniaya, maka kami akan masukkan dia ke dalam api Neraka dan balasan yang sedemikian itu adalah mudah bagi Allah, (tidak ada sesiapapun yang dapat menghalangnya). 

 (127) Dan jika seorang perempuan bimbang akan timbul dari suaminya "nusyuz" (kebencian), atau tidak melayaninya, maka tiadalah salah bagi mereka (suami isteri) membuat perdamaian di antara mereka berdua (secara yang sebaik-baiknya), kerana perdamaian itu lebih baik (bagi mereka daripada bercerai-berai); sedang sifat bakhil kedekut (tidak suka memberi atau bertolak ansur) itu memang tabiat semula jadi yang ada pada manusia dan jika kamu berlaku baik (dalam pergaulan) dan mencegah diri (daripada melakukan kezaliman), maka sesungguhnya Allah Maha Mendalam PengetahuanNya akan apa yang kamu lakukan.
 (136) Sesungguhnya orang-orang yang beriman, kemudian mereka kafir, kemudian mereka beriman semula, kemudian mereka kafir sekali lagi, kemudian mereka bertambah-tambah lagi dengan kekufuran, Allah tidak sekali-kali akan memberi ampun kepada mereka dan tidak akan memberi petunjuk hidayat kepada mereka ke jalan yang benar.
(137) Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: Bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (138) (Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya).
(139) Dan sesungguhnya Allah telahpun menurunkan kepada kamu (perintahNya) di dalam Kitab (Al-Quran), iaitu: Apabila kamu mendengar ayat-ayat keterangan Allah diingkari dan diejek-ejek (oleh kaum kafir dan munafik), maka janganlah kamu duduk (bergaul) dengan mereka sehingga mereka masuk kepada memperkatakan soal yang lain; kerana sesungguhnya (jika kamu melakukan yang demikian), tentulah kamu sama seperti mereka. Sesungguhnya Allah akan menghimpunkan sekalian orang munafik dan orang kafir di dalam Neraka Jahanam. 
 (141) Sesungguhnya orang-orang munafik itu melakukan tipu daya (terhadap agama) Allah (dengan perbuatan pura-pura beriman sedang mereka kafir pada batinnya) dan Allah pula tetap membalas tipu daya mereka (dengan membiarkan mereka dalam keadaan munafik). Mereka pula apabila berdiri hendak sembahyang, mereka berdiri dengan malas. Mereka (hanya bertujuan) riak (memperlihatkan sembahyangnya) kepada manusia (supaya disangka bahawa mereka orang yang beriman) dan mereka pula tidak mengingati Allah (dengan mengerjakan sembahyang) melainkan sedikit sekali (jarang-jarang).
(142) Mereka berkeadaan "muzabzab" (tidak mempunyai pendirian yang tetap) antara (iman dan kufur) itu; mereka tidak berpihak terus kepada golongan (kafir) dan tidak pula berpihak kepada golongan (yang beriman) dan sesiapa yang disesatkan oleh Allah, maka engkau (wahai Muhammad) tidak sekali-kali akan mendapat jalan untuk menyelamatkannya. 
(143) Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Adakah kamu hendak mengadakan alasan yang terang nyata bagi Allah untuk (menyeksa) kamu?
 (144) Sesungguhnya orang-orang munafik itu ditempatkan pada tingkatan yang terkebawah sekali dari (lapisan-lapisan dalam) Neraka dan engkau tidak sekali-kali akan mendapat sesiapa pun yang boleh menolong mereka.
Surah Al-Baqara

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

(7) Dan di antara manusia ada yang berkata: Kami telah beriman kepada Allah dan kepada hari akhirat; padahal mereka sebenarnya tidak beriman. (8)Mereka hendak memperdayakan Allah dan orang-orang yang beriman, padahal mereka hanya memperdaya dirinya sendiri, sedang mereka tidak menyedarinya.

 (9) Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran).

 (10) Dan apabila dikatakan kepada mereka: Janganlah kamu membuat bencana dan kerosakan di muka bumi, mereka menjawab: Sesungguhnya kami orang-orang yang hanya membuat kebaikan. (11) Ketahuilah! Bahawa sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang sebenar-benarnya membuat bencana dan kerosakan, tetapi mereka tidak menyedarinya. 

(12) Dan apabila dikatakan kepada mereka: Berimanlah kamu sebagaimana orang-orang itu telah beriman. Mereka menjawab: Patutkah kami ini beriman sebagaimana berimannya orang-orang bodoh itu? Ketahuilah! Sesungguhnya merekalah orang-orang yang bodoh, tetapi mereka tidak mengetahui (hakikat yang sebenarnya).

  (40) Dan berimanlah kamu dengan apa yang Aku turunkan (Al-Quran) yang mengesahkan benarnya Kitab yang ada pada kamu dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang mula-mula kafir (ingkar) akan ia dan janganlah pula kamu menjadikan ayat-ayatKu (sebagai harga untuk) membeli kelebihan-kelebihan yang sedikit faedahnya dan kepada Akulah sahaja hendaklah kamu bertakwa. 

(41) Dan janganlah kamu campur adukkan yang benar itu dengan yang salah dan kamu sembunyikan yang benar itu pula padahal kamu semua mengetahuinya. 

 Surah An-Nahl

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

(115) Dan janganlah kamu berdusta dengan sebab apa yang disifatkan oleh lidah kamu: Ini halal dan ini haram, untuk mengada-adakan sesuatu yang dusta terhadap Allah; sesungguhnya orang-orang yang berdusta terhadap Allah tidak akan berjaya.

 (116) (Mereka hanya mendapat) sedikit kesenangan (di dunia) dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya.

 Surah Al-Haaqqa

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

(42) (Al-Quran itu) diturunkan dari Allah Tuhan sekalian alam. (43) Dan kalaulah (Nabi Muhammad yang menyampaikan Al-Quran itu) mengatakan atas nama Kami secara dusta (sebarang kata-kata rekaan). (44) Sudah tentu Kami akan menyentapnya, dengan kekuasaan Kami. (45) Kemudian sudah tentu Kami akan memutuskan tali jantungnya (supaya dia mati dengan serta-merta).

 (46)Maka tidak ada seorangpun di antara kamu yang dapat menghalang (tindakan Kami itu) daripada menimpanya. (47)Dan sesungguhnya (Al-Quran) itu tetap menjadi peringatan bagi orang-orang yang bertakwa.

 (48) Dan sesungguhnya Kami sedia mengetahui bahawa ada di antara kamu yang mendustakan (Al-Quran, maka Kami akan membalasnya). (49) Dan sesungguhnya Al-Quran itu sudah tentu akan menyebabkan penyesalan bagi orang-orang yang kafir (semasa mereka menerima balasan).

 (50) Dan sesungguhnya Al-Quran itu adalah kebenaran yang diyakini (dengan seyakin-yakinnya). (51) Oleh itu bertasbihlah dengan memuji nama Tuhanmu Yang Maha Besar. 

  Surah An-Nahl

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

(35) Dan sesungguhnya Kami telah mengutus dalam kalangan tiap-tiap umat seorang Rasul (dengan memerintahkannya menyeru mereka): Hendaklah kamu menyembah Allah dan jauhilah taghut. Maka di antara mereka (yang menerima seruan Rasul itu), ada yang diberi hidayat petunjuk oleh Allah dan ada pula yang berhak ditimpa kesesatan. Oleh itu mengembaralah kamu di bumi, kemudian lihatlah bagaimana buruknya kesudahan umat-umat yang mendustakan Rasul-rasulnya.

 (36) Jika engkau (wahai Muhammad) terlalu tamak (inginkan) mereka beroleh hidayat petunjuk, maka sesungguhnya Allah tidak memberi hidayat petunjuk kepada orang-orang yang berhak disesatkanNya dan tiadalah bagi mereka sesiapapun yang dapat memberikan pertolongan.

Surah Al-Isra
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

 (15) Dan apabila sampai tempoh Kami hendak membinasakan penduduk sesebuah negeri, Kami perintahkan (lebih dahulu) orang-orang yang melampau dengan kemewahan di antara mereka (supaya taat), lalu mereka menderhaka dan melakukan maksiat padanya; maka berhaklah negeri itu dibinasakan, lalu kami menghancurkannya sehancur-hancurnya. 

(16) Dan berapa banyak umat-umat yang kami telah binasakan sesudah zaman Nabi Nuh; dan cukuplah Tuhanmu (wahai Muhammad) mengetahui lagi melihat akan dosa-dosa hambaNya.

(17) Sesiapa yang menghendaki (kesenangan hidup) dunia, Kami akan segerakan kepadanya dalam dunia apa yang Kami kehendaki, bagi sesiapa yang Kami kehendaki; kemudian Kami sediakan baginya Neraka Jahanam (di akhirat kelak), untuk membakarnya dalam keadaan yang hina lagi tersingkir dari rahmat Allah.

 

 

 

 

ABDUL GANI TIADA APA BAKTI PUN YANG KAU PERBUAT, MELAINKAN RAKYAT JOHOR BERTAMBAH RAMAI YANG MUFLIS

posted Jan 25, 2012, 2:13 AM by Hamidan Mokmin

ORANG  YANG LEBIH YAHUDI DARI YAHUDINYA

 


Surah At-Takathur

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Kamu telah dilalaikan (daripada mengerjakan amal bakti) oleh perbuatan berlumba-lumba untuk mendapat dengan sebanyak-banyaknya (harta benda, anak-pinak pangkat dan pengaruh), (1) Sehingga kamu masuk kubur. (2) Jangan sekali-kali (bersikap demikian)! Kamu akan mengetahui kelak (akibatnya yang buruk semasa hendak mati)! (3) Sekali lagi (diingatkan): Jangan sekali-kali (kamu bersikap demikian)! Kamu akan mengetahui kelak (akibatnya yang buruk pada hari kiamat)! (4) Demi sesungguhnya! Kalaulah kamu mengetahui (apa yang kamu akan hadapi) dengan pengetahuan yang yakin, (tentulah kamu akan mengerjakan perkara-perkara yang menjadi bekalan kamu untuk hari akhirat). (5) (Ingatlah) demi sesungguhnya! Kamu akan melihat Neraka yang marak menjulang. (6) Selepas itu, demi sesungguhnya! Kamu (wahai orang-orang yang derhaka) akan melihatnya dengan penglihatan yang yakin (semasa kamu dilemparkan ke dalamnya)! (7) Selain dari itu, sesungguhnya kamu akan ditanya pada hari itu, tentang segala nikmat (yang kamu telah menikmatinya)! / (8)

Surah Al-Maun
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Tahukah engkau akan orang yang mendustakan agama (meliputi hari pembalasan)? (1) Orang itu ialah yang menindas serta berlaku zalim kepada anak yatim, (2) Dan dia tidak menggalakkan untuk memberi makanan yang berhak diterima oleh orang miskin. (3) (Kalau orang yang demikian dikira dari bilangan orang-orang yang mendustakan agama), maka kecelakaan besar bagi orang-orang Ahli Sembahyang; (4) (Iaitu) mereka yang berkeadaan lalai daripada menyempurnakan sembahyangnya; (5) (Juga bagi) orang-orang yang berkeadaan riak (bangga diri dalam ibadat dan bawaannya), (6) Dan orang-orang yang tidak memberi sedikit pertolongan (kepada orang yang berhak mendapatnya). / (7)

Surah Al-Balad
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Aku bersumpah dengan negeri (Mekah) ini; (1) Sedang engkau (wahai Muhammad) tinggal di negeri ini (sentiasa ditindas), (2) Demi manusia yang melahirkan zuriat dan zuriat yang dilahirkannya; (3) Sesungguhnya Kami telah jadikan manusia sentiasa dalam keadaan menghadapi kesulitan dan kesukaran (jasmani dan rohaninya); (4)Patutkah manusia yang demikian keadaannya (terpedaya dengan kekuasaan yang ada padanya dan) menyangka bahawa tidak ada sesiapapun yang dapat mengatasi kekuasaannya (dan menyeksakannya)? (5) Manusia yang demikian keadaannya (tidaklah patut dia bermegah-megah dengan kekayaannya dan) berkata: Aku telah habiskan harta benda yang banyak (dalam usaha menegakkan nama dan bangsa). (6) Adakah dia menyangka bahawa tidak ada sesiapapun yang melihatnya (dan mengetahui tujuannya menghabiskan harta bendanya itu)? (7) (Mengapa manusia terpedaya dan bermegah-megah?) Tidakkah Kami telah menjadikan baginya: Dua mata (untuk dia memerhatikan kekuasaan dan kekayaan Kami?) (8) Dan lidah serta dua bibir (untuk dia menyempurnakan sebahagian besar dari hajat-hajatnya)? (9) Dan Kami telah menunjukkan kepadanya dua jalan, (jalan kebaikan untuk dijalaninya, dan jalan kejahatan untuk dijauhi)? (10) Dalam pada itu manusia tidak (memilih jalan kebaikan) merempuh masuk mengerjakan amal-amal yang tinggi darjatnya di sisi Tuhan; (11) Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui: Apa dia amal-amal yang tinggi darjatnya di sisi Tuhan itu? (12) (Di antara amal-amal itu bagi orang yang mampu) ialah: Memerdekakan hamba abdi; (13) Atau memberi makan pada hari kelaparan. (14)Kepada anak yatim dari kaum kerabat, (15) Atau kepada orang miskin yang terlantar di atas tanah. (16) Selain dari (tidak mengerjakan amal-amal) itu, dia (tidak pula) menjadi dari orang-orang yang beriman dan berpesan-pesan dengan sabar serta berpesan-pesan dengan kasih sayang. (17) (Ketahuilah! Bahawa orang-orang yang beriman serta berusaha mengerjakan amal-amal yang tinggi darjatnya di sisi Tuhan), merekalah golongan pihak kanan (yang akan beroleh Syurga). (18) Dan (sebaliknya) orang-orang yang kufur ingkar akan ayat-ayat keterangan Kami, merekalah golongan pihak kiri. (19) Mereka ditimpakan (azab seksa) Neraka yang ditutup rapat (supaya kuat bakarannya). / (20)

UMPAMA  TEBU DI PINGGIR BIBIR,
SEGALA JANJI MEMPERSONAKAN,
DAN JANJI HANYA TINGGAL JANJI,
TEMBOLOK SENDIRI PENUH BERISI,
LEBIH PAHIT DARI YAHUDI

TAHAJUD CINTA NUKILAN ORANG2 FASIK

posted Jan 22, 2012, 10:07 PM by Hamidan Mokmin

Surah Al-Noor
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
(30) Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka atau saudara-saudara mereka atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam atau hamba-hamba mereka atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya. / (31

AURAT MEREKA WAJIB DITITUP SEPERTIMANA KETIKA MEREKA MENDIRIKAN SOLAT

  Surah Al-Munafiqoon
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Apabila orang-orang munafik datang kepadamu (wahai Muhammad), mereka berkata: Kami mengakui bahawa sesungguhnya engkau sebenar-benarnya Rasul Allah dan Allah sememangnya mengetahui bahawa engkau ialah RasulNya, serta Allah menyaksikan bahawa sesungguhnya pengakuan mereka adalah dusta. (1) Mereka menjadikan sumpahnya (atau akuannya) sebagai perisai (untuk menyelamatkan dirinya dan harta bendanya daripada dibunuh atau dirampas), lalu mereka menghalang (dirinya dan orang lain) dari menurut jalan Allah. Sesungguhnya amatlah buruk apa yang mereka telah kerjakan. (2)(Perbuatan buruk) yang demikian kerana mereka mengaku beriman (di hadapan orang-orang Islam) kemudian mereka tetap kafir sesama sendiri, maka dengan sebab itu dimeteraikan atas hati mereka; lalu mereka tidak dapat memahami (yang mana benar dan yang mana salah). 
(3) Dan apabila engkau melihat mereka, engkau tertarik hati oleh tubuh badan mereka (dan kelakuannya) dan apabila mereka berkata-kata, engkau juga (tertarik hati) mendengar tutur katanya (kerana manis dan petah sekalipun kosong). (Dalam pada itu) mereka adalah seperti batang-batang kayu yang tersandar (tidak terpakai kerana tidak ada padanya kekuatan yang dikehendaki). Mereka (kerana merasai bersalah, sentiasa dalam keadaan cemas sehingga) menyangka tiap-tiap jeritan (atau riuh rendah yang mereka dengar) adalah untuk membahayakan mereka. Mereka itulah musuh yang sebenar-benarnya maka berjaga-jagalah engkau terhadap mereka. Semoga Allah membinasa dan menyingkirkan mereka dari rahmatNya. (Pelik sungguh!) Bagaimana mereka dipalingkan (oleh hawa nafsunya dari kebenaran)? (4) Dan apabila dikatakan kepada mereka: Marilah (bertaubat) supaya Rasulullah meminta ampun (kepada Allah) untuk kamu, mereka (enggan sambil) menggeleng-gelengkan kepalanya dan engkau melihat mereka berpaling (dari bertaubat) serta mereka berlaku sombong angkuh.
LAGI
 (5) (Tidak ada faedahnya) kepada mereka, samada engkau meminta ampun untuk mereka atau engkau tidak meminta ampun, Allah tidak sekali-kali akan mengampunkan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi hidayat petunjuk kepada kaum yang fasik. 
. (8) Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu dilalaikan oleh (urusan) harta benda kamu dan anak-pinak kamu daripada mengingati Allah (dengan menjalankan perintahNya). Dan (ingatlah), sesiapa yang melakukan demikian, maka mereka itulah orang-orang yang rugi.
 (9) Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka dia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh. (10)Dan (ingatlah), Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang (atau sesuatu yang bernyawa) apabila sampai ajalnya dan Allah Amat Mendalam PengetahuanNya mengenai segala yang kamu kerjakan. / (11)


YouTube Video


    APAKAH MAKSUD DISEBALIK PENGAJARAN YANG FOSITIF TENTANG PENERBITAN DERAMA INI.
APA MESEJ YANG HENDAK DISAMPAIKAN OLEH PENGARAH SERTA PELAKONNYA
TIDAKKAH MEREKA MENCERMIN DIRI SEDNIRI SIAPAKAH DIRI MEREKA SEBENARNYA SEBELUM MENERBITKAN 
SESEBUAH DRAMA
DENGAN SEORANG LELAKI YANG LENGKAP BERPAKAIAN ISLAM BERLATARBELAKANGKAN PENGAJIAN PONDOK, 
TAPI DIGAMBARKAN 
BERPERANGAI BINATANG? DITUJUKAN KEPADA SIAPA INI!! 
 BUKANKAH PAKAIAN ITU MELAMBANGKAN SEORANG ISLAM,
KEMUDIAN MEREKA YANG MENGHINAKANNYA
BUKANKAH NIAT DAN MAKSUD MEREKA ITU SENDIRI YANG YANG JAHAT LAGI FASIK ,SERTA MENAMBAH-NAMBAHKAN KEPASIKKAN  ORANG LAIN.
MEREKALAH SEBENARNYA BATU API DENGAN MENGGAMBARKAN SEORANG ISLAM BERPERANGAI BINATANG. 
KERANA MEREKALAH SEBENAR-BENARNYA ORANG2 FASIK DAN KUFUR NIKMAT SERTA KHINAT DAN DENDAM DEMI 
MENCAPAI KEMAHUAN 
NAFSU SENDIRI.
KERANA MEREKA SENDIRILAH YANG MEMBURUK-BURUKKAN IMEJ ISLAM ITU SENDIRI.
SEDANGKAN MEREKALAH YANG SEBENAR-BENARNYA KEJI
 MENUNJUKKAN KEBODOHAN DAN KEJAHILAN SENDIRI.
SERTA MEMBAWA ORANG LAIN MENJADI JAHIL DAN BODOH JUGA SEPERTI MEREKA !!!!
KATA BLOG MEREKA


Tahajjud Cinta – Drama cinta baru di tv3.Sebuah drama cinta islamik.Memang banyak kebaikan dalam cerita tersebut,memang banyak.Dalam cerita tu kite dapat lihat kecantikan muslimah berpurdah,keindahan bait bait islam,nilai nilai dakwah,serta cara hidup islam yang serba sermpurna.

Namun biasalah manusia,bile dah buat sesuatu untuk duit dan bukan keikhlasan,tentu ada yang ‘rosak’.Begitu juga tahajjud cinta,namun silap besar jika penerbit hanya mementingkan wang dari sensitiviti agama itu sendiri..

Islam,dan umumnya agama itu sendiri tidak boleh diperjudikan.Dalam cerita tahajjud cinta,pengarah seakan hilang arah.Nilai islam yang awalnye diterapkan dengan begitu baik pada mulanya perlahan-lahan di cemari maksiat buta..Itu ke islam ajar ?

Patutnye tak hairan dah,sebab sekarang memang media malaysia dah terpesong.Isu agama di perlekehkan,isu politik dan duit lebih utama.Tapi sebagai seorang yang cakna akan sensitiviti,aku memang mahu media malaysia tak banyak pon takpe la,sedikit menghormati agama islam dan agama agama lain..

tv3 dulu pon buat hal dengan iklan raya versi ‘yahudi’,raya tahun lepas tak silap,kan ? ustaz zamri pon kene ban dengan media sebab bersih,lagi ape lagi ?

Kalau betul nak buat drama dakwah,cinta islamik,buat betol betol.Jangan pertaruhkan nama ‘islam’ semata mata harta dunia..nauzubillah..

Jom like page ni ,kite bantah media kerajaan yang tidak adil !


Menghina hukum syarak, memperlekehkan sunnah nabi

FRIDAY, 29 JULY 2011 18:33
EDITOR
HITS: 1064
  • E-mail
  • Print
  • PDF

.......Bukankah Umno lebih bahaya dari Wahabbi?
Keghairahan UMNO melalui agensi Majis Keselamatan Negara (MKN) membuat tuduhan mengaitkan Wahabi dengan pengganas bukanlah sesuatu yang baik untuk negara.

Wahabi yang diasaskan oleh Syeikh Muhammad bin Abdul Wahhab mempunyai perbezaan dalam perkara furu', bukan soal penafian prinsip Islam. Kerana itu, ia diterima dan dianuti oleh kerajaan Arab Saudi dan beberapa negara lain.

Arab Saudi, sekurang-kurangnya telah melaksanakan hukum hudud, Qisas dan Takzir, akan tetapi Malaysia masih terkial-kial mencari formula mengatasi masalah jenayah dalam negara. 

UMNO dalam sejarahnya pernah mengeluarkan kenyataan yang menghina hukum syarak, memperlekehkan sunnah nabi, menganggap negara akan mundur kalau melaksanakan Islam, bahkan lebih teruk dari itu, ada sebilangan pemimpin UMNO pernah menanggap politik suku agama suku.

Fahaman sekular yang dianuti oleh sebahagian pimpinan tertinggi menyebabkan Islam hanya ditadbir sebagai satu jabatan, bukan sebagai satu sistem kehidupan manusia. 

Bukankah ini bukti fahaman UMNO yang berdasar sistem pragmatisme sebenarnya jauh lebih bahaya dari Wahabi?

Tuduhan mengaitkan beberapa tokoh agama dengan pengganas bukanlah perkara baru, bahkan ianya selaras dengan anggapan Amerika Syarikat terhadap gerakan Islam.

Cuma yang agak menghairankan bilamana ulamak Muda UMNO juga tergolong senarai pengganas.

Apakah Kementerian Dalam Negeri tidak bercadang mengenakan mereka di bawah Ordinan darurat, sebagaimana nasib enam aktivitis PSM yang sehingga kini rakyat tidak tahu apa jenis ancaman yang mereka bawa kerana menyokong Bersih 2.0?

Kerana kalau benar ulama muda Umno ini ada kaitan dengan pengganas, bukankah ia sudah pasti menjadi ancaman kepada keselamatan negara? 

Sehubungan itu, saya bersetuju dengan pandangan bekas mufti, Dr Asri Zainul Abidin agar 40 ulama muda Umno ini menyemak kembali penyertaan mereka dalam UMNO.

Tidak terfikirkah bahawa apabila ulamak Umno pun dicop sebagai pengganas, bukankah ini bermaksud pemimpin mereka lebih hebat lagi?

Tapi, apa yang hairannya, inilah Umno. Bagi mereka, kerja lanun merompak wang negara dengan membunuh karear politik musuh dalaman atau luaran mereka adalah satu kerja yang halal dan wajib dilaksanakan asalkan kuasa politik mereka terjaga.


Ustaz Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man
Ketua Penerangan PAS Pusat


JABATAN AGAMA APA ??? JOHOR

posted Jan 22, 2012, 5:42 PM by Hamidan Mokmin   [ updated Mar 23, 2012, 12:27 PM ]

  


 Al 

Surah Al-Anbiya
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
(91) Sesungguhnya agama Islam inilah agama kamu, agama yang satu asas pokoknya dan Akulah Tuhan kamu; maka sembahlah kamu akan Daku.
Surah Al-Maun
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Tahukah engkau akan orang yang mendustakan agama (meliputi hari pembalasan)? (1) Orang itu ialah yang menindas serta berlaku zalim kepada anak yatim, (2) Dan dia tidak menggalakkan untuk memberi makanan yang berhak diterima oleh orang miskin. (3) (Kalau orang yang demikian dikira dari bilangan orang-orang yang mendustakan agama), maka kecelakaan besar bagi orang-orang Ahli Sembahyang; (4) (Iaitu) mereka yang berkeadaan lalai daripada menyempurnakan sembahyangnya; (5) (Juga bagi) orang-orang yang berkeadaan riak (bangga diri dalam ibadat dan bawaannya), (6) Dan orang-orang yang tidak memberi sedikit pertolongan (kepada orang yang berhak mendapatnya). / (7)


Surah Al-Humaza
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Kecelakaan besar bagi tiap-tiap pencaci, pengeji, (1) Yang mengumpulkan harta dan berulang-ulang menghitung kekayaannya; (2) Dia menyangka bahawa hartanya itu dapat mengekalkannya (dalam dunia ini)! (3) Tidak! Sesungguhnya dia akan dicampakkan ke dalam "Al-Hutamah". (4) Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui, apa dia "Al-Hutamah" itu? (5) (Al-Hutamah) ialah api Allah yang dinyalakan (dengan perintahNya); (6) Yang naik menjulang ke hati; (7) Sesungguhnya api Neraka itu ditutup rapat atas mereka. (8) (Mereka terikat di situ) pada batang-batang palang yang melintang panjang. / (9)


JoomlaWorks Simple Image Rotator       
                             UTAMAKAN ISO DARIPADA AL-QURAN


APABILA PERKATAAN  “ ISLAM “ DIBUANG DARI JABATAN AGAMA

APA GUNA BERBAHASA LEMBUT , LUNAK  SOPAN DAN INDAH" 
KALAU DAH SEMEMANGNYA TAK RETI  DAN FAHAM BAHASA , BAIK DI “BAHASAKAN” SAHAJA.

JABATAN AGAMA JOHOR

NI JABATAN AGAMA APA NI ???

JABATAN AGAMA MURTAD  KE ???

JABATAN AGAMA FASIK KE ???

JABATAN AGAMA MUNAFIK KE ???

JABATAN AGAMA YAHUDI KE ???

JABATAN AGAMA BUDDHA KE ???

JABATAN AGAMA KERISTIAN KE ???

 

JABATAN AGAMA BERCERAI-BERAI KE ???

ATAU JABATAN AGAMA MADE IN JOHOR  ???

ATAU MADE IN MALAYSIA  ???

Written by Administrator   

Tuesday, 18 May 2010 09:59

PEJABAT AGAMA DAERAH JOHOR BAHRU

Tkt. 1 Pusat Islam Iskandar Johor,
Jalan Masjid Abu Bakar
80990 Johor Bahru
Johor Darul Takzim
Tel : 07-2282940/42

PEJABAT AGAMA DAERAH PONTIAN

Aras 2, Bangunan Sultan Ismail,
82000 Pontian,
Johor Darul Takzim
Tel : 07-6871926

PEJABAT AGAMA DAERAH KULAIJAYA

22-A,Jalan Sri Putra 1,
Bandar Putra,
81000 Kulaijaya Johor Darul Takzim
Tel: 07-6634576

PEJABAT AGAMA DAERAH MERSING

Jalan Masjid,
86800 Mersing,
Johor Darul Takzim
Tel: 07-7991601

PEJABAT AGAMA DAERAH SEGAMAT

Batu 1, Jln. Buloh Kasap,
85000 Segamat.
Johor Darul Takzim
Tel : 07-9311330

PEJABAT AGAMA DAERAH KOTA TINGGI

Aras 5, Bangunan Sultan Iskandar,
Jalan Tun Habab 81900 Kota Tinggi,
Johor Darul Takzim
Tel : 07-8831348
 

 

PEJABAT AGAMA DAERAH BATU PAHAT

Jalan Bakau Condong,
83000 Batu Pahat,
Johor Darul Takzim
Tel : 07-4333142

PEJABAT AGAMA DAERAH LEDANG

D/a: Pejabat Masjid Jamek Ledang, Johor
Tel   : 06-9786795

PEJABAT AGAMA DAERAH MUAR

Jalan Petri,
84000 Muar,
Johor Darul Takzim
Tel : 06-9521573

PEJABAT AGAMA DAERAH KLUANG

Aras 2, Jalan Pejabat Kerajaan,
86000 Kluang,
Johor Darul Takzim
Tel : 07-7771213

Last Updated on Thursday, 24 February 2011 10:36

 


PATUTLAH KES MURTAD SEMAKIN BERLAMBAK 2

PELACURAN BERMAHARAJALELA

BETINA MUNCUL  BERSEPAH-SEPAH  MACAM SAMPAH ( KALAU LEMBU BETINA, KAMBING BETINA, AYAM BETINA ADA JUGAK FAEDAHNYA )

NAK TENGOK BETINA ???

BUKAK” FACE BOOK”  MEREKA SEMUA SEDANG BERKANDANG DI SITU. SIAP DENGAN REBAN-REBAN  SEKALI,  TAPI LEBIH CANTIK REBAN AYAM LAH. MAKLUM BETINA !!!! BELUM SEMPAT GOSOK GIGI PUN MEREKA DAH MELEKAT DI  “F BOOK”

KALAU NAK TENGOK “ANJING BETINA” BUAT PROVOKASI ATAU MENYALAK BUKIT PUN BANYAK  DALAM TU.

KALAU NAK TENGOK BETINA SUNDAL SAMPAI CERITA DALAM KAIN, HAL-HAL RUMAHTANGGA PUN BERLAMBAK2 DALAM TU.

 

MANA PERGI CERDIK PANDAI MEREKA YANG DAHULUNYA TERHEGGEH-HEGGEH MEMOHON JAWATAN 

DALAM JABATAN INI ?

KENAPA  PERKATAAN  “ISLAM” DIBUANG. 
SIAPA BAPAK-BAPAK DAN  IBU-IBU SYAITAN YANG MENJADI DALANG KESEMUANYA NI? 

APA GUNANYA PERPENDIDIKAN BERTINGKAT-TINGKAT, KALAU “BANGANGNYA”  BERTINGKAT-TINGKAT JUGA.
APA GUNA  IJAZAH, PHD , HAFAZAN DAN SEBAGAINYA YANG ENTAH APA-APA  KALAU SEKADAR NAK MENJADI MANUSIA  “BACUL”
BAIK BELAJAR BAWAH POKOK PIASANG . MACAM KAMBING DENGAN LEMBU
 TAKDA MAKNANYA KEPAKARAN MEREKA DALAM PELBAGAI BIDANG KEILMUAN ISLAM  KALAU SEKADAR NAK MENJADI LASBIAN DAN GAY !!!

NAK JADI MURTAD TAK PAYAH SUSAH-SUSAH CARI PADERI DAN MINUM HOLY WATER 

ATAU BERSUSAH PAYAH MENYENARAIKAN FAHAMAN - FAHAMAN SESAT YANG BERJELA-JELA PANJANG NYA.

KALAU DIRI SENDIRI PUN DAH SESAT MENJADI FASIK DAN MUNAFIK HANYA KERANA 
TAKUT KEHILANGAN

“PANGKAT”

“ JAWATAN”

“NAMA”

“ HARTA BENDA”

“ GLAMOUR “

 “ HIDUP MENJADI MISKIN DAN PAPA KEDANA”  DEMI MENGIKUT SELERA DAN TELUNJUK ORANG YANG LEBIH  “YAHUDI”  DARI YAHUDINYA, DAN TUNDUK KEPADA NAFSU MANUSIA SERTA KEPENTINGAN DUNIA. SEMATA-MATA. BAIK LUPAKAN HAJAT MENJADI INSAN  MULIA.

“ MATI LEBIH BAIK DARIPADA HIDUP MACAM BANGKAI “


Surah Al-Munafiqoon
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Apabila orang-orang munafik datang kepadamu (wahai Muhammad), mereka berkata: Kami mengakui bahawa sesungguhnya engkau sebenar-benarnya Rasul Allah dan Allah sememangnya mengetahui bahawa engkau ialah RasulNya, serta Allah menyaksikan bahawa sesungguhnya pengakuan mereka adalah dusta. (1) Mereka menjadikan sumpahnya (atau akuannya) sebagai perisai (untuk menyelamatkan dirinya dan harta bendanya daripada dibunuh atau dirampas), lalu mereka menghalang (dirinya dan orang lain) dari menurut jalan Allah. Sesungguhnya amatlah buruk apa yang mereka telah kerjakan. (2) (Perbuatan buruk) yang demikian kerana mereka mengaku beriman (di hadapan orang-orang Islam) kemudian mereka tetap kafir sesama sendiri, maka dengan sebab itu dimeteraikan atas hati mereka; lalu mereka tidak dapat memahami (yang mana benar dan yang mana salah). (3) Dan apabila engkau melihat mereka, engkau tertarik hati oleh tubuh badan mereka (dan kelakuannya) dan apabila mereka berkata-kata, engkau juga (tertarik hati) mendengar tutur katanya (kerana manis dan petah sekalipun kosong). (Dalam pada itu) mereka adalah seperti batang-batang kayu yang tersandar (tidak terpakai kerana tidak ada padanya kekuatan yang dikehendaki). Mereka (kerana merasai bersalah, sentiasa dalam keadaan cemas sehingga) menyangka tiap-tiap jeritan (atau riuh rendah yang mereka dengar) adalah untuk membahayakan mereka. Mereka itulah musuh yang sebenar-benarnya maka berjaga-jagalah engkau terhadap mereka. Semoga Allah membinasa dan menyingkirkan mereka dari rahmatNya. (Pelik sungguh!) Bagaimana mereka dipalingkan (oleh hawa nafsunya dari kebenaran)? (4) Dan apabila dikatakan kepada mereka: Marilah (bertaubat) supaya Rasulullah meminta ampun (kepada Allah) untuk kamu, mereka (enggan sambil) menggeleng-gelengkan kepalanya dan engkau melihat mereka berpaling (dari bertaubat) serta mereka berlaku sombong angkuh. (5) (Tidak ada faedahnya) kepada mereka, samada engkau meminta ampun untuk mereka atau engkau tidak meminta ampun, Allah tidak sekali-kali akan mengampunkan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi hidayat petunjuk kepada kaum yang fasik. (6)Merekalah yang mengatakan (kepada orang-orang Islam di Madinah yang menolong Rasulullah dan orang-orang Muhajirin): Janganlah kamu membelanjakan harta kamu kepada orang-orang yang ada bersama-sama Rasulullah supaya mereka bersurai (meninggalkannya). Padahal bagi Allah jualah perbendaharaan langit dan bumi, (tiada sesiapapun yang dapat memberi atau menyekat sebarang pemberian melainkan dengan kehendakNya); akan tetapi orang-orang yang munafik itu tidak memahami (hakikat yang sebenarnya). (7) Mereka berkata lagi: Demi sesungguhnya! Jika kita kembali ke Madinah (dari medan perang), sudah tentu orang-orang yang mulia lagi kuat (pihak kita) akan mengusir keluar dari Madinah orang-orang yang hina lagi lemah (pihak Islam). Padahal bagi Allah jualah kemuliaan dan kekuatan itu dan bagi RasulNya serta bagi orang-orang yang beriman; akan tetapi golongan yang munafik itu tidak mengetahui (hakikat yang sebenarnya). (8) Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu dilalaikan oleh (urusan) harta benda kamu dan anak-pinak kamu daripada mengingati Allah (dengan menjalankan perintahNya). Dan (ingatlah), sesiapa yang melakukan demikian, maka mereka itulah orang-orang yang rugi. (9) Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka dia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh. (10)Dan (ingatlah), Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang (atau sesuatu yang bernyawa) apabila sampai ajalnya dan Allah Amat Mendalam PengetahuanNya mengenai segala yang kamu kerjakan. / (11)

PENCAPAIAN MASITAH YANG MENAKJUBKAN

posted Jan 20, 2012, 6:03 PM by Hamidan Mokmin   [ updated Jan 29, 2012, 2:20 AM ]PENCAPAIAN MENAKJUBKAN DAN MEMBANGGAKAN SERIKANDI MASITAH ( TK USAH SEBUT NAMA BAPANYA )
MANUSIA MEMANG PERLU DIBERI PERINGAYAN DAN HUKUMAN AGAR MEREKA GENTAR DAN BERPERATURAN
Surah Al-Baqara
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

Alif, Laam, Miim. (1) Kitab Al-Quran ini, tidak ada sebarang syak padanya (tentang datangnya dari Allah dan tentang sempurnanya); ia pula menjadi petunjuk bagi orang-orang yang (hendak) bertakwa; (2) Iaitu orang-orang yang beriman kepada perkara-perkara yang ghaib dan mendirikan (mengerjakan) sembahyang serta membelanjakan (mendermakan) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada mereka. (3) Dan juga orang-orang yang beriman kepada Kitab "Al-Quran" yang diturunkan kepadamu (Wahai Muhammad) dan Kitab-kitab yang diturunkan dahulu daripadamu, serta mereka yakin akan (adanya) hari akhirat (dengan sepenuhnya).

 (4) Mereka itulah yang tetap mendapat petunjuk dari Tuhan mereka dan merekalah orang-orang yang berjaya. (5)Sesungguhnya orang-orang kafir (yang tidak akan beriman), sama sahaja kepada mereka: Samada engkau beri amaran kepadanya atau engkau tidak beri amaran, mereka tidak akan beriman. (6) (Dengan sebab keingkaran mereka), Allah materaikan atas hati mereka serta pendengaran mereka dan pada penglihatan mereka ada penutupnya dan bagi mereka pula disediakan azab seksa yang amat besar. (7) Dan di antara manusia ada yang berkata: Kami telah beriman kepada Allah dan kepada hari akhirat; padahal mereka sebenarnya tidak beriman.

 (8)Mereka hendak memperdayakan Allah dan orang-orang yang beriman, padahal mereka hanya memperdaya dirinya sendiri, sedang mereka tidak menyedarinya. (9) Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran). (10) Dan apabila dikatakan kepada mereka: Janganlah kamu membuat bencana dan kerosakan di muka bumi, mereka menjawab: Sesungguhnya kami orang-orang yang hanya membuat kebaikan.

 (11) Ketahuilah! Bahawa sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang sebenar-benarnya membuat bencana dan kerosakan, tetapi mereka tidak menyedarinya. (12) Dan apabila dikatakan kepada mereka: Berimanlah kamu sebagaimana orang-orang itu telah beriman. Mereka menjawab: Patutkah kami ini beriman sebagaimana berimannya orang-orang bodoh itu? Ketahuilah! Sesungguhnya merekalah orang-orang yang bodoh, tetapi mereka tidak mengetahui (hakikat yang sebenarnya). (13) Dan apabila mereka bertemu dengan orang-orang yang beriman, mereka berkata: Kami telah beriman dan manakala mereka kembali kepada syaitan-syaitan mereka, mereka berkata pula: Sesungguhnya kami tetap bersama kamu, sebenarnya kami hanya memperolok-olok (akan orang-orang yang beriman). (14) Allah (membalas) memperolok-olok dan membiarkan mereka meraba-raba dalam kesesatan mereka (yang melampaui batas itu). (15) Mereka itulah orang-orang yang membeli kesesatan dengan meninggalkan petunjuk; maka tiadalah beruntung perniagaan mereka dan tidak pula mereka beroleh petunjuk hidayat. 

(16) Perbandingan hal mereka (golongan yang munafik itu) samalah seperti orang yang menyalakan api; apabila api itu menerangi sekelilingnya, (tiba-tiba) Allah hilangkan cahaya (yang menerangi) mereka dan dibiarkannya mereka dalam gelap-gelita, tidak dapat melihat (sesuatu pun). (17) Mereka (seolah-olah orang yang) pekak, bisu dan buta; dengan keadaan itu mereka tidak dapat kembali (kepada kebenaran). (18) Atau (bandingannya) seperti (orang-orang yang ditimpa) hujan lebat dari langit, bersama dengan gelap-gelita dan guruh serta kilat; mereka menyumbat jarinya ke dalam telinga masing-masing dari mendengar suara petir, kerana mereka takut mati. (Masakan mereka boleh terlepas), sedang (pengetahuan dan kekuasaan) Allah meliputi orang-orang yang kafir itu. (19) Kilat itu pula hampir-hampir menyambar (menghilangkan) penglihatan mereka; tiap-tiap kali kilat itu menerangi mereka (dengan pancarannya), mereka berjalan dalam cahayanya. Dan apabila gelap menyelubungi mereka, berhentilah mereka (menunggu dengan bingungnya). Dan sekiranya Allah menghendaki, nescaya dihilangkanNya pendengaran dan penglihatan mereka; sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

JAWAPAN KAMU, MASITAH MENGELIRUKAN DAN MENYESATKAN
DALAM SURAH AL-MAEDAH ALLAH MEMBERIKAN JAWAPANNYA, TIADA SATUPUN YANG ALLAH HALALKAN TENTANG ZINA
 (PANDAI TAPI MEMENDAI-MANDAI ) KAMU CIPTA KITAB BARU YE MASITAH SEBUK MENYESATKAN Al-Arqam. TAPI DIRI SENDIRI IBU SEGALA KESESATAN

YouTube VideoBUKTI KALAM ALLAH TENTANG JAWAPAN YANG KAMU SENGAJA ADA2 KAN
Surah Al-Maeda
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Wahai orang-orang yang beriman, penuhi serta sempurnakanlah perjanjian-perjanjian. Dihalalkan bagi kamu (memakan) binatang-binatang ternak (dan sebagainya), kecuali apa yang akan dibacakan (tentang haramnya) kepada kamu. (Halalnya binatang-binatang ternak dan sebagainya itu) tidak pula bererti kamu boleh menghalalkan perburuan ketika kamu dalam keadaan berihram. Sesungguhnya Allah menetapkan hukum apa yang Dia kehendaki. (1) Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu ingat halal membuat sesuka hati mengenai syiar-syiar agama Allah dan mengenai bulan-bulan yang dihormati, dan mengenai binatang-binatang yang dihadiahkan (ke Mekah untuk korban) dan mengenai kalong-kalong binatang hadiah itu dan mengenai orang-orang yang menuju ke Baitullah Al-Haram, yang bertujuan mencari limpah kurnia dari Tuhan mereka (dengan jalan perniagaan) dan mencari keredaanNya (dengan mengerjakan ibadat Haji di Tanah Suci) dan apabila kamu telah selesai dari ihram maka bolehlah kamu berburu dan jangan sekali-kali kebencian kamu kepada suatu kaum kerana mereka pernah menghalangi kamu dari Masjidilharam itu, mendorong kamu menceroboh dan hendaklah kamu bertolong-tolongan untuk membuat kebajikan dan bertakwa dan janganlah kamu bertolong-tolongan pada melakukan dosa (maksiat) dan pencerobohan dan bertakwalah kepada Allah, kerana sesungguhnya Allah Maha Berat azab seksaNya (bagi sesiapa yang melanggar perintahNya). /
 (2) Diharamkan kepada kamu (memakan) bangkai (binatang yang tidak disembelih) dan darah (yang keluar mengalir) dan daging babi (termasuk semuanya) dan binatang-binatang yang disembelih kerana yang lain dari Allah dan yang mati tercekik, dan yang mati dipukul dan yang mati jatuh dari tempat yang tinggi dan yang mati ditanduk dan yang mati dimakan binatang buas, kecuali yang sempat kamu sembelih (sebelum habis nyawanya) dan yang disembelih atas nama berhala dan (diharamkan juga) kamu merenung nasib dengan undi batang-batang anak panah. Yang demikian itu adalah perbuatan fasik. Pada hari ini, orang-orang kafir telah putus asa (daripada memesongkan kamu) dari agama kamu (setelah mereka melihat perkembangan Islam dan umatnya). Sebab itu janganlah kamu takut dan gentar kepada mereka, sebaliknya hendaklah kamu takut dan gentar kepadaKu. Pada hari ini, Aku telah sempurnakan bagi kamu agama kamu dan Aku telah cukupkan nikmatKu kepada kamu dan Aku telah redakan Islam itu menjadi agama untuk kamu. Maka sesiapa yang terpaksa kerana kelaparan (memakan benda-benda yang diharamkan) sedang dia tidak cenderung hendak melakukan dosa (maka bolehlah dia memakannya), kerana sesungguhnya Allah maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. /
 (3) Mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad): Apakah (makanan) yang dihalalkan bagi mereka? Bagi menjawabnya katakanlah: Dihalalkan bagi kamu (memakan) yang lazat-lazat serta baik dan (buruan yang ditangkap oleh) binatang-binatang pemburu yang telah kamu ajar (untuk berburu) mengikut cara pelatih-pelatih binatang pemburu. Kamu mengajar serta melatihnya (adab peraturan berburu) sebagaimana yang telah diajarkan Allah kepada kamu. Oleh itu makanlah dari apa yang mereka tangkap untuk kamu dan sebutlah nama Allah atasnya (ketika kamu melepaskannya berburu) dan bertakwalah kepada Allah (dengan memelihara diri dari memakan yang diharamkan Allah); Sesungguhnya Allah Maha Cepat hitungan hisabNya. 
(4) Pada masa ini dihalalkan bagi kamu (memakan makanan) yang lazat-lazat serta baik-baik. Dan makanan (sembelihan) orang-orang yang diberikan Kitab itu adalah halal bagi kamu dan makanan (sembelihan) kamu adalah halal bagi mereka (tidak salah kamu memberi makan kepada mereka) dan (dihalalkan kamu berkahwin) dengan perempuan-perempuan yang menjaga kehormatannya di antara perempuan-perempuan yang beriman, dan juga perempuan-perempuan yang menjaga kehormatannya dari kalangan orang-orang yang diberikan Kitab dahulu daripada kamu apabila kamu beri mereka mas kahwinnya, sedang kamu (dengan cara yang demikian), bernikah bukan berzina dan bukan pula kamu mengambil mereka menjadi perempuan-perempuan simpanan dan sesiapa yang ingkar (akan syariat Islam) sesudah dia beriman, maka sesungguhnya gugurlah amalnya (yang baik) dan adalah dia pada hari akhirat kelak dari orang-orang yang rugi.

APA GUNANYA KUTIPAN ZAKAT SERTA BAITUL MAL YANG KAMU SALAH SEORANG PENYELIANYA DAN DIPERTANGGUNGJAWAPKAN KEATSANYA TAKKAN MAKAN GAJI BUTA KOD...???


SURAH JAWAPAN BAGI YANG MENDUGA2 DIRINYA BERIMAN
Surah An-Nisa
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
(135) Wahai orang-orang yang beriman! Tetapkanlah iman kamu kepada Allah dan RasulNya, dan kepada Kitab Al-Quran yang telah diturunkan kepada RasulNya (Muhammad s.a.w) dan juga kepada Kitab-kitab Suci yang telah diturunkan dahulu daripada itu dan sesiapa yang kufur ingkar kepada Allah dan Malaikat-malaikatNya, dan Kitab-kitabNya dan Rasul-rasulNya dan juga Hari Akhirat, maka sesungguhnya dia telah sesat dengan kesesatan yang amat jauh. 
(136) Sesungguhnya orang-orang yang beriman, kemudian mereka kafir, kemudian mereka beriman semula, kemudian mereka kafir sekali lagi, kemudian mereka bertambah-tambah lagi dengan kekufuran, Allah tidak sekali-kali akan memberi ampun kepada mereka dan tidak akan memberi petunjuk hidayat kepada mereka ke jalan yang benar. (137) Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: Bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (138) (Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya). (139) Dan sesungguhnya Allah telahpun menurunkan kepada kamu (perintahNya) di dalam Kitab (Al-Quran), iaitu: Apabila kamu mendengar ayat-ayat keterangan Allah diingkari dan diejek-ejek (oleh kaum kafir dan munafik), maka janganlah kamu duduk (bergaul) dengan mereka sehingga mereka masuk kepada memperkatakan soal yang lain; kerana sesungguhnya (jika kamu melakukan yang demikian), tentulah kamu sama seperti mereka. Sesungguhnya Allah akan menghimpunkan sekalian orang munafik dan orang kafir di dalam Neraka Jahanam. (140)
 (141) Sesungguhnya orang-orang munafik itu melakukan tipu daya (terhadap agama) Allah (dengan perbuatan pura-pura beriman sedang mereka kafir pada batinnya) dan Allah pula tetap membalas tipu daya mereka (dengan membiarkan mereka dalam keadaan munafik). Mereka pula apabila berdiri hendak sembahyang, mereka berdiri dengan malas. Mereka (hanya bertujuan) riak (memperlihatkan sembahyangnya) kepada manusia (supaya disangka bahawa mereka orang yang beriman) dan mereka pula tidak mengingati Allah (dengan mengerjakan sembahyang) melainkan sedikit sekali (jarang-jarang). (142) Mereka berkeadaan "muzabzab" (tidak mempunyai pendirian yang tetap) antara (iman dan kufur) itu; mereka tidak berpihak terus kepada golongan (kafir) dan tidak pula berpihak kepada golongan (yang beriman) dan sesiapa yang disesatkan oleh Allah, maka engkau (wahai Muhammad) tidak sekali-kali akan mendapat jalan untuk menyelamatkannya. (143) Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Adakah kamu hendak mengadakan alasan yang terang nyata bagi Allah untuk (menyeksa) kamu? (144) Sesungguhnya orang-orang munafik itu ditempatkan pada tingkatan yang terkebawah sekali dari (lapisan-lapisan dalam) Neraka dan engkau tidak sekali-kali akan mendapat sesiapa pun yang boleh menolong mereka. (145)

MERKA JUGA MARAH !!!!!!!!

Timbalan Menteri Yang Bangang (YB)..!!!!

>> ISNIN, MEI 30, 2011

Semalam gua terima email dari member kita iaitu si buntat jbon, gua kopi O jelah kat bawah tu;  

gua baru dengar dari berita tv1 kenyataan menteri yg dulu buat fatwa melacur itu dibolehkan jika da terdesak, hari ni dia buat kenyataan kes peceraian yang semakin teruk dimalaysia hendaklah dilihat dari sudut positif, jangan hanya dari sudut negatif, peceraian adalah jalan terbaik untuk menyelesaikan masalah perbalahan rumahtangga, katanya orang ramai semakin sedar tentang saluran yang boleh digunakan untuk bercerai.

Yang gua bengang ni boleh pulak dia kata mcm tu mcm da tak ada jalan lain boleh dibuat,dia ni katanya berpengetahuan tinggi dalam agama tp setiap kali dia cakap mesti membingungkan masyarakat, mcm ulamak gila publisiti untuk menunjukan yg dia ni moderate dalam bab beragama. kalau nak terkenal pun jangan la jual agama untuk imbuhan yang sedikit, apa yang dia katakan boleh memesongkan kefahaman terhadap islam, gua harap lu kasi taruk kaw-kaw sama ulama perempuan gila dari umprono ni bro
Dan dalam media pencacai berita hairan pun melaporkan perkara yang sama, klik link akhbar pencacai tu...


Si Mangkuk Ayun nih adalah seorang Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan juga merupakan seorang doktor falsafah dalam bidang Syariah Universiti Al-Azhar, yang  sebelum ini sentiasa memperingatkan umat Islam dalam ceramah-ceramah supaya mengikuti syariat Islam.

Tetapi sejak masuk dalam mangkuk tingkat umPORno yang bernajis tu... banyaklah najis yang terpalit dan mangkuk nih pun dah biol dalam mendidik umat islam 1Malaysia, makin bercelaru dan haru biru... sebab itu umat2 yang mengaku Islam dalam parti sialan tu... tak pernah kenal hukum halal haram... semuanya diorang langgar semacam jer... alaaaaahhhh... macam babi yang suka menyondol tuuuu... macam tu lah umPORno dan suku sakatnya... ngggeeeeee.....!!!!

Makan BABI harammmmmm.... Minum ARAK tak harammmmm... Judi halallllllll....... umporno... umporno...

Berbalik pada kisah Mashitah Ibrahim nih..., pada pendapatan lu orang sebagai ahli umporno yang tak seberapa tu..., lu orang agak2 laaaa... si Mashitah Ibrahim ni kepala otak dia waras atau tidak...???? Apakah rasionalnya kenyataan si mangkuk ayun nih..., Allah sendiri membenci pada perceraian rumahtangga..., dia pulak kata yang terbaik.... power gilerrrrr.... minah ni kan...????
“Kita jangan lihat perceraian itu satu perkara yang teruk sangat kerana ia perkara yang halal, malah perceraian itu sebenarnya mampu menyelesaikan banyak masalahyang dihadapi kaum wanita,” katanya .
So... kepada yang mengikuti pengajian agama dan mempunyai pengetahuan agama dalam umPORno tuuuu... lu orang kaji dan selidikilah akan kenyataan si Mangkuk Ayun tuuuu... lu orang masih nak sokong umPORno atau tidak... dah laaaa... sesat lagi menyesatkan.... hahahaha.... sedangkan dia sendiri mengatakan;
“Dalam kajian yang kita lakukan, perceraian berlaku bukan disebabkan ketidakseragaman undang-undang syariah, namun ia membabitkan pasangan berkenaan iaitu tidak memahami tanggungjawab selain kurang ilmu rumah tangga,” katanya
Jadi sebagai penyelesaiannya... terapkanlah pengetahuan agama kepada generasi sekarang ini, bukannya jauhkan agama daripada rakyat... tanyalah kepala otak lu orang sebagai ahli umPORno selama ini... siapakah yang menghapuskan tulisan jawi, menutup sekolah2 SAR dan menyekat pengajian/ceramah agama di Masjid2... hahaha...
NUKILAN : Email sama gua: zergdukes@gmail.com /  


PENCAPAIAN MENAKJUBKAN DAN MEMBANGGAKAN SERIKANDI MASITAH ( TK USAH SEBUT NAMA BAPANYA )

KALAU ANA YANG JADI MASITAH DAH LAMA ANA LETAK JAWATAN BUAT MALU AGAMA / KALAU DAH DASAR BETIN TU BETINA JUGA 

PECERAIAN SETIAP 15 MINIT DIMALAYSIA

Amat mengejutkan apabila kadar perceraian di kalangan pasangan suami isteri Islam di negara ini berlaku dalam tempoh setiap 15 minit.  Begitulah kalau berdasarkan statistik Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) pada tahun 2009 kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Mashitah Ibrahim.Beliau berkata jumlah itu meningkat daripada tahun ke tahun akibat daripada kurangnya penghayatan agama di kalangan suami isteri termasuk mengabaikan solat.“Jika solat lima waktu sehari semalam tidak dapat dilaksanakan, sudah tentu dapat kita bayangkan mereka juga sukar untuk melaksanakan peranan dan tanggung jawab sebagai suami dan isteri,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan seminar sempena Maulidur Rasul: Rasulullah Ikon Keluarga Bahagia di Putrajaya, semalam.Seramai 1,200 penjawat awam hadir pada seminar itu dengan anggota panelnya terdiri daripada pakar motivasi Datuk Mohd Fadzilah Kamsah dan pendakwah Datuk Fatma Zahrah Mohd Ramadan.Mashitah berkata Jakim akan memperbanyakkan lagi program-program pemantapan keluarga yang menerapkan kesedaran terhadap peranan suami dan isteri, kemahiran keibubapaan, pendidikan serta pengurusan ekonomi keluarga.Setakat ini, Jakim telah menganjurkan sebanyak 900 program kekeluargaan dengan kerjasama jabatan agama Islam negeri-negeri dalam usaha untuk memperkasakan institusi rumah tangga, katanya.Dalam perkembangan lain, Mashitah berkata Jakim masih memantau pergerakan saki baki pengikut ajaran Al-Arqam yang didakwa mengadakan perjumpaan dikenali sebagai ”Sidang Parlimen Roh” selepas kematian pengasasnya Ashaari Mohamad atau Abuya pada 13 Mei tahun lepas.“Kita masih mengikuti apa yang mereka buat. Jadi minta kepada rakyat supaya berhati-hati dan tidak mengkuti kepada ajaran itu,” kata beliau.

Sumber: Malaysiakini


PENCAPAIAN MENAKJUBKAN DAN MEMBANGGAKAN SERIKANDI MASITAH ( TK USAH SEBUT NAMA BAPANYA )

1 DARIPADA 3 KES PERCERAIAN ADALAH DISEBABKAN OLEH  FACEBOOK

Satu dari tiga kes perceraian di UK adalah ada kaitan dengan Facebook. Ini mungkin kelihatan seperti nombor yang amat membimbangkan, tetapi perceraian tidak semestinya disebabkan oleh aktiviti Facebook, tapi apa-apa yang berlaku pada rangkaian sosial akan menyumbang kepada keputusan tersebut.


Laporan itu datang dari laman web perceraian di UK. Walau bagaimanapun, laman web ini mempunyai akses kepada data yang meletakkannya dalam kedudukan untuk menghakimi pengaruh Facebook dalam kes-kes seperti ini.

Dalam kaji selidik pada tahun 2011, ia melibatkan 5,000 kes perceraian. 33 peratus daripada mereka mempunyai kaitan dengan Facebook.

Pada tahun 2009 kaji selidik yang sama pernah dilakukan dan mendapati bahawa Facebook terlibat dalam hanya 20 peratus daripada perceraian. Perubahan besar menunjukkan bahawa Facebook adalah menjadi satu bahagian yang lebih besar daripada kehidupan kita.

Sebab utama mengapa Facebook telah dibabitkan dalam kes perceraian adalah salah seorang daripada pasangan suami isteri yang menghantar apa yang disifatkan sebagai mesej yang tidak sesuai.

Kedua ialah komen buruk yang dibuat di Facebook selepas kedua-duanya sudah dipisahkan. Akhir sekali, sebab ketiga adalah rakan-rakan satu pasangan suami isteri yang mendedahkan atau melaporkan tingkah laku yang dirahsiakan.
Nukilan Saudara :  PENCAPAIAN MENAKJUBKAN DAN MEMBANGGAKAN SERIKANDI MASITAH ( TK USAH SEBUT NAMA BAPANYA )


LAIN-LAIN BLOGGER YANG ENTAH APA-APA..... SEMUANYA KERANA BETINA..DAN JANTAN JALANG

Bodoh Perempuan Ni Pakai Baju Kurung Tapi Mencuri


1-10 of 11