Op deze pagina

Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi is de oppositie leider in Birma (tegenwoordig ook Myanmar genoemd). Ze heeft de laatste verkiezingen met een grote meerderheid gewonnen maar is onder huisarest geplaatst door de militaire regering. Ze heeft ook de nobelprijs voor vrede gekregen. Om meer aandacht voor Birma te vragen heeft Jim Carrey, de beroemde filmster een filmpje gemaakt:  http://www.uscampaignforburma.org/

Mijn volgende reis

De volgende reis gaat toch weer naar China, naar Shanghai en omgeving. Ik ga op eigen houtje rondreizen, dat lijkt me wel avontuurlijk. Ik ga (maar) 18 dagen, want er zijn ook nog wat klussen thuis die uitgevoerd moeten worden. Dat kost ook veel vakantie dagen.

Gelukkig krijg ik er volgend jaar 2 extra vakantioe dagen bij!


Naar boven

Foto's maken Mursi in Ethiopië

Toen ik in Ethiopië was en de Mursi stam bezocht werd er geld gevraagd voor foto's, en op een behoorlijke agressieve manier, zie mijn resiverslag.

Tegenwoordig is het nog veel meer uit de hand gelopen: er wordt meer geld gevraagd en de Mursi dossen zicht extra uit om zoveel mogelijk fotografen te trekken, zie het volgende artikel:

artikel op de afrika-nieuws site

Geen goede ontwikkeling.

Naar boven

Ook op Hyves

Je kunt ook op hyves een pagina van mij terugvinden: baronopreis.hyves.nl

Naar boven


Eigen domein: www.baronopreis.nl

Deze webpagina's heb ik gemaakt in googlepages. Daarvoor hoef je geen HTML te kennen. Je kunt eigenlijk gewoon beginnen te typen.

Maar nu ik wat ervaring heb opgedaan wil ik toch eens wat meer proberen. Dus ik heb een boek over html gekocht, en ik heb nu ook een eigen domein: www.baronopreis.nl

Momenteel wordt dat adres nog doorgelinkt naar deze site, maar ik ga er, als ik er een keer tijd voor heb, mee aan de slag.

Naar boven

Googlepages

Deze website heb ik dus gemaakt in googlepages. Dat is heel eenvoudig. Wat je nodig hebt is een gmail account (ik kan je een invitation voor zo'n account sturen; laat maar een berichtje achter in het gastenboek of mail)

Dan kun je eenvoudig naar www.googlepages.com gaan en een eigen homepagina aanmaken. Je krijgt 100 Mb ruimte en mag 500 files (bv foto's) uploaden.

In de Links kun je verwijzingen vinden naar websites met tips over googlepages.

Naar boven


Duiken


Tijdens een korte vakantie naar Malta heb ik mijn PADI advanced open water diver brevet gehaald.

Ik ben bij een duikschool van een Nederlander geweest, Steven is een goede instructeur, en ik heb daar een leuke tijd gehad. De duikschool is te vinden op: http://dmdiving.nl/

Ik heb enkele jaren geleden het eerste brevet gehaal op Lanzarote. Ik probeer tijdens de reizen altijd een keer te gaan duiken, als er een mogelijkheid voor is. In Mali ging dat niet.

Ik weet nog niet of het in Ghana mogelijk is.

Naar boven

Afrika museum

Na de reis naar Mali ben ik al twee keer naar het Afrika museum in Berg en Dal geweest.

In het buitenmuseum zijn een aantal afrikaanse dorpjes gebouwd, oa een Dogon dorpje zoals die in Mali ook zijn. Het was erg leuk weer zo'n dorpje terug te zien.

Er is ook een ghanees dorpje, dus misschien ga ik voor de reis naar Ghana daar nog een keer kijken.

In september werd er een dag veel aandacht aan ethiopië besteed, omdat het ethiopisch oud en nieuw was. Daar ben ik geweest, het was een mooie dag, er was een film over oa een religieus feest, Timkat, in Lalibela.
Er was een dia voorstelling met toelichting waarin ik heel veel dingen herkende. Verder een rondleiding door het museum, een modeshow, live muziek, een markt, Ethiopisch eten etc.
Er was veel te zien en het was wel leuk. Het was ook wel druk.

Ik kwam er nog een reisgenoot van de Malireis tegen, en ook de reisbegeleidster van de centraal azie reis.

Naar boven