Barnkalastips: Så här gör du det roligt på ett enkelt vis

Barnkalstips lekar mat och inbjudningarBarnkalastips så här gör du det roligt på ett enkelt vis.
Börjar det dra ihop sig för barnkalas? Det är inte alltid enkelt att hitta på något roligt och något nytt, för de flesta barn blir det ju ett antal kalas per år, det egna och kompisarnas. Här har vi därför försökt samla lite bra barnkalastips. Tipspromenader och skattjakter hos grapevine.

Börja gärna med att spika ett datum där det är tänkt att barnkalaset ska äga rum. Sedan blir det att tänka på vem man ska bjuda och även då kanske välja ett tema på barnkalaset. Behöver du lite ideer kolla in dessa gratis inbjudnignskorten som man kan skapa själv här. Där hittar du också bra tips på teman då varje inbjudningskort som du gör själv gratis har ett tema. Väljer du ett tema på barnkalaset blir det enklare att ta beslut om hur inbjudningskorten ska se ut, vilka lekar man ska ha på kalaset samt vilken sorts dekoration som behövs och även kanske tårtan på kalaset.


Barnkalastips: Börja med barnet som fyller år.

Börja med att fråga barnet som ska ha kalas vad han eller hon har för önskemål och idéer, kanske kan det komma någon riktigt originell idé - barnen är ofta kluriga och har egna uppfattningar vad som är ett kul kalas. Hör också med barnet om andra kalas som han eller hon varit på, och tänk igenom de som du varit med på, vilka inslag var särskilt lyckade, finns det något man kan låta sig inspireras av? En kul lek på ett temakalas kan kanske genomföras på samma sätt men med någon komponent utbytt så att den passar ett nytt tema.

Hos Goodies till barnen finns en del kul tips och idéer på temakalas: http://www.goodies.nu/barnkalas

Även hos Grapevine hittar du många bra barnkalas tips.

Halloween lek halloween aktivitet
Halloweenmysteriet
Perfekt Halloween lek för barn. Halloweenmysteriet får barnen hjälpa greve Vlad att leta upp Kråkehofs gömda skatt. För att göra det behöver de lösa spännande utmaningar från häxor, vampyrer, monster, spöken och trollkarlar och slottets andra invånare. Allt du behöver och diplom ingår.
Halloweenmysteriet 4-6 år>>
Halloweenmysteriet 7-10 år>>
halloween lek barn
Detektivmysteriet
Ett riktigt roligt mysterium för barnen att lösa! I Småköping försvinner värdefulla böcker från biblioteket och det har utlysts en belöning till dem som hittar böckerna. Låt barnen bli detektiver i Halloween och lösa kluriga gåtor i jakten på böckerna! Allt som behövs finns i produkten - enkelt för dig buskul för barnen! Jätterolig Halloween aktivitet för barn.
Detektivmysteriet för 4-6 år>>
Detektivrmysteriet för 7-10 år>>
halloween lek barn
Spökjakt till Halloween?
En spännande spökjakt för barnen eller hela familjen perfekt Halloween lek.! Tanken är att denna spökjakt ska göras i mörker, i parken eller skogen där man hittar frågorna som är utmärkta med reflexer med hjälp av en ficklampa. I spökjakten finns 15 frågor och små klurisar som ska lösas. Temat är läskiga saker som spöken, monster, trollkarlar och häxor.
Spökjakten Halloweenlek för 4-6 år>>
Spökjakten Halloweenlek från ca 7 år>>Barnkalastips


Barnkalastips: Köp färdiga paket med lekar hos grapevine.nu
Hos grapevine.nu finns riktigt roliga, specialskrivna barnkalaspaket med allt du behöver för att ordna ett riktigt kul barnkalas. I de stora kalaspaketen ingår allt från inbjudningskort och spellistor med musik som passar temat till en rolig aktivitet i flera steg, ofta en skattjakt eller utmaningar av olika slag. Då ingår beskrivningar och tex olika typer av kort, märken, loggböcker eller liknande som behövs för att genomföra aktiviteten. Det är inte bara en beskrivning av vad du ska göra, utan du får det hela färdigt att ladda ner och skriva ut - enkelt för dig - och superroligt för barnen! I paketen finns också diplom och i vissa fall något annat extra för barnen att ta med hem, som en målarbok eller något pyssel.


Skattjakt: Detektivmysteriet
 
Ett riktigt roligt mysterium för barnen att lösa! I Småköping försvinner värdefulla böcker från biblioteket och det har utlysts en belöning till dem som hittar böckerna. Låt barnen bli detektiver och lösa kluriga gåtor i jakten på böckerna! Allt som behövs finns i produkten - enkelt för dig buskul för barnen!
Detektivmysteriet för 4-6 år>>
Detektivmysteriet för 7-10 år>>
skattjakt utomhus
Skattjakt för barnen UTOMHUS
En riktigt rolig skattjakt för barnen, som hålls utomhus. Fungerar i trädgården, på gården eller i parken och på lekplatsen. Du får allt färdigt, lägger till lite enkel rekvisita och skattjakten är snabbt ordnad. Perfekt till kalaset eller för att förgylla sommarfesten för barnen.
Beställ skattjakten här>>
barnkalas superhjältar
Skattjakt: Superhjältemysteriet
Ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar. Hjälp Supersune att rädda Big City från Boven med den gröna masken. En skattjakt som "gör" hela superhjältekalaset. Du får allt som behövs och fixar enkelt det hela på mindre än en halvtimme. Ett kalas barnen aldrig glömmer!
Superhjältemysteriet för 4-6 år>>
Superhjältemysteriet för 7-10 år>> 
Godispåsar kan vara en bra avslutning av ett barnkalas men ännu bättre är om du har gjort några roliga diplom eller en pysselbok som barnen kan ta med sig hem efter kalaset. Gärna då om det anspelar på ett tema som ni har haft på barnkalaset.
 
Annat roligt till barnkalaset - kanske en tipspromenad?
På grapevine.nu hittar du också en hel massa andra produkter som kan bli roliga inslag till barnkalaset, tex massvis med olika tipspromenader för barnen med olika teman och för barn i olika åldrar, från en djurtipspromenad med svarsalternativen som bilder för de mimsta till en tipspromenad för tonårsflickorna där de kan plocka fram alla sina spacialkunskaper om One Direction och mycket mer. Alla barnprodukter på www.grapevine.nu hittar du här>>
Tipspromenad om djur: Vem är jag?
En rolig tipspromenad om djur! Frågan är Vem är jag? Och svarsalternativen är i bilder. Därför är den här tipspromenaden särskilt rolig även för de små barnen. De lite större barnen läser de korta ledtrådarna själva. Passar barn från 3 år.
Beställ och ladda ner här>>
Tipspromenad om fotboll: Fotbollstajm
Världsreligionen fotboll har fått en egen tipspromenad som passar den fotbollstokige perfekt. Med 13 intressanta fotbollsfrågor är det en rolig aktivitet som passar på till exempel lagfesten. Denna skojiga tipspromenad både aktiverar och roar dina gäster utan att du behöver anstränga dig.
Läs mer och ladda ner>>
Fotopoängjakt
En kul poängjakt med hjälp av kamera. På begränsad tid ska lagen fixa ett antal bild- och filmuppdrag - för att vinna behövs en bra strategi, att våga bjuda på sig själv och massvis med kreativitet! Passar perfekt på de lite större barnens kalas eller fest, från ca 10 år och uppåt.
Beställ och ladda ner här>>
Tipspromenad barnboksfigurer: Läslusten
Med denna tipspromenad ordnar du en rolig och lärorik aktivitet för barnen snabbt och lätt. Tipspromenaden har 20 frågor om barnboksfigurer och är anpassade för barn 4-6 år. Tipspromenaden med facit, svarsformulär och diplom är färdigt att skrivas ut direkt.
Beställ och ladda ner här>>
Tipspromenad barnboksfigurer: Emil, Pippi och gänget!
Detta är en tipspromenad med 18 frågor med barnens mest älskade barnboksfigurer. Denna tipspromenad är komplett med facit, svarsformulär samt diplom och är den perfekta aktiviteten på barnkalaset. Frågorna passar barn som är 3-4 år.
Läs mer och ladda ner>>
Tipspromenad One direction: 1D forever!
Världens barn och tonåringar älskar pop-bandet One direction. Därför är en One direction-tipspromenad den perfekta aktiviteten på tjejmiddagen eller på barnkalaset. Du får 21 frågor om One direction, facit och svarsformulär som du snabbt kan skriva ut.
Beställ och ladda ner här>>
Barnkalastips Tårta till barnkalas
Tårta är i stor sett obligatorisk på ett barnkalas, men man kan så klart också byta ut den mot något annat gott och uppskattat som t ex glass, eller varför inte en glasstårta? Vill man lägga ner mindre tid och mer pengar på tårtan beställer man den på konditoriet, är man beredd att lägga lite mer tid gör man en själv. Färdiga tårtbottnar är en bra hjälp på vägen, liksom färdiga marsipantäcken och lite dekorationer. I specialbutiker kan du köpa dekorationer till tårtan som passar de flesta kalas, djur, prinsessor eller pirater.

 

Sommarquiz 2014
NYHET!
Sommar 2014! Här har du quizet som maxar sommarstämningen! Qiuzet är uppbyggt kring de älskade sommarlåtarna, och frågorna är roliga, fyndiga, aktuella och riktigt, riktigt somriga. Spotify spellista ingår. Förgyll grillkvällen eller sommarfesten med en riktigt rolig frågesport.
Läs mer och beställ sommarquizet här>>
Vinprovning: Prova rosé!
NYHET!
Prova rosévin - med vännerna - hemma! Enkelt, trevligt och opretentiöst. Du får allt som behövs - värdguide, vinrekommendationer, fina provningsblad, glasmanschetter och vinprovningsguide.Prova 3 roséviner från 3 kontinenter.
Läs mer och beställ vinprovningen här>>
Quiz: Fotbollsfeber!
NYHET!
En riktigt rolig och fyndig frågesport om fotbolls-VM 2014. Frågorna är inte bara för fotbollstokiga utan även andra kunskaper behövs. 26 frågor varav 9 musikfrågor, handlar om allt du kan förknippa med VM. Ladda upp inför en spännande match med en egen tävling!
Läs mer och beställ quizet här>>
Mordmysterium: Mord vid Midsommar
NYHET!
Tycker du om engelska "mysdeckare"? Då ska du bjuda dina gäster på en mordgåta i samma anda! Följ med och fira Midsommar på familjen Pamps sommarnöje. Här finns spöken som visar sig i den ljusa sommarnatten, intriger, kärlek, svek och inte minst - ett mystiskt mord begås! Vem är mördaren?
Läs mer och beställ mordmysteriet>>
Poängjakt till grillfesten
NYHET!
Krydda grillfesten med en superrolig poängjakt med tema grill! Låt gästerna anta 10 kluriga och roliga utmaningar medan du sköter grillen. Kunskaper, logik, klurighet och fantasi sätts på prov - liksom smaklökarna! Du får nästan allt som behövs, enkelt att fixa - superkul för dina gäster!
Läs mer och beställ poängjakten>>
Skattjakt för barnen UTOMHUS
En riktigt rolig skattjakt för barnen, som hålls utomhus. Fungerar i trädgården, på gården eller i parken och på lekplatsen. Du får allt färdigt, lägger till lite enkel rekvisita och skattjakten är snabbt ordnad. Perfekt för att roa de yngre gästerna på en fest.
Beställ skattjakten här>>
Musikquiz: Sommarhits
Ingenting skapar så mycket känsla som musik! Maxa sommarkänslan med detta härliga musikquiz laddat med 34 älskade och uttjatade sommarhits och fyndiga, somriga följdfrågor. Perfekt till grillfesten! Du får spellista och följdfrågor; allt färdigt att använda omedelbums.
Beställ musikquizet här>
Tipspromenad tema Sommar, sommar, sommar
En tipsrunda som passar utmärkt till sommarens alla fester, från sommarbröllopet till grillfesten. En tipspromenad som smakar päronsplit och ljuder av Tomas Ledin - och ger garanterad sommarkänsla! Du får 22 färdiga frågor, bara att sätta upp och aktiviteten till festen är fixad!
Beställ och ladda ner tipspromenaden>>
Fira jämt! Tipspromenad / quiz till födelsedagen
Förgyll födelsedagsfirandet med en kul tipspromenad eller quiz, du väljer hur du använder produkten som innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet för dagen - 30, 40, 50, 60 eller 70! Frågorna är varierande, kul och riktigt fyndiga!
Fira 30 >> Fira 60>>
Fira 40 >> Fira 70>>
Fira 50 >>  
Skriv ut Midsommarens ringlekar och sånger>>
10 roliga på-vägen-lekar>>
Allt om Midsommar + sångblad till Midsommarfirandet>>
Så leker man de klassiska utomhuslekarna>>
Båtspråk för barn och vuxna>>
Barnkalas inbjudan
När man skickar en barnkalasinbjudan är det viktigt att få med en del information, särskilt om man tex bjuder in barn i dagisgruppen där man kanske inte känner de andra familjerna så väl. Då är det bra om mycket man behöver veta står i inbjudan så att alla vet vad som gäller. Vem som har kalaset ska naturligtvis framgå samt plats, adress, kanske ev portkod. Tid för kalasets början och gärna också slut. Då vet alla från början vad du har tänkt dig och lämnas barnen utan föräldrar vet alla också från början när du vill att barnen ska hämtas igen. Sätt också ett sätt att OSA, mailadress och mobilnummer och ett datum för sista dag att berätta om man kommer elelr inte. Berätta också om det är något tema på kalaset, om barnen ev ska klä ut sig, om det kommer att hållas inom- eller utomhus och vad som bjuds på kalaset, blir det mat eller fika? Inbjudningskort till kalas
Barnkalastips: Mat Barnkalas
Maten som serveras på ett barnkalas ska helst vara enkel och god - och inte allt för kladdig. Varm korv med bröd eller potatismos eller hamburgare är ofta uppskattad som barnkalasmat. Ännat som är enkelt att servera kan vara tacos eller wraps. Du kan också hitta mat som passar kalasets tema. Till vårt piratkalas rekommenderar vi tex ett "piratspett" med prinskorv, köttbullar, paprika och annanas som serveras med mango chutney och grönsakstavar av gurka och morot. Försök att få en bra balans i maten på barnkalaset. Obligatoriskt är ju tårta, glass elelr något annat gott, kanske också lite godis, söt dryck och snacks. Då är det bra om man först serverar lite "riktig" mat och gärna lite grönsaker som väger upp allt det söta och så att man undviker att barnen äter sig mätta endast på tårta och bullar. Som dryck är ett bra tips att blanda tex ett bål med juice och sockerdricka.


Barnkalastips lekar
En viktig del av barnkalaset är lekarna. Har du valt ett tema till kalaset är det inte alls fel att välja en lek, aktivitetet eller tävling som hänger ihop med temat på barnklaset. Om du t ex har pirattema på barnkalset är det uppskattat med en skattjakt med pirattema. Har du ett princesskalas så är det lämpligt med en sagoskattjakt osv.Barnkalas lekar 6 år
När barnen är runt 6 år är barnklasen på topp. De är tillräckligt vana att bli lämnade utan föräldrarnas sällskap och kan mycket väl tänka sig att klä ut sig när de går på fest. Då är det utmärkt med tema kalas. Barnkalas blir lite mer komplicerat när de blir 7-10 år. Lekar barnkalas 6 år blir ofta någon musiklek, frågesport eller charader. Barnkalas 4 år redan då kan man börja med temakalas. Förslag på barnkalasteman hittar du hos goodies.nu eller inspireras av någon av grapevines färdiga barnkalas koncept.
Tips på barnkalas och lekar för barnkalas är alltid uppskattad och det kan vara bra att fylla på med några nya roliga lekar och aktiviteter till kalaset. På sommaren är det utomhuslekar som oftast gäller på barnkalaset men under höst och vinter är inomhuslekar barnkalas som är populärast. Det finns tex många lekar som går utmärkt att genomföra inomhus. Tex skattjakt inomhus.
Barnkalas i Malmö
Vill man ha barnkalas utanför hemmet, finns många olika lösningar, som dock ofta kostar en del pengar. Barnkalas i Malmö kan man ordna tex på Leos Lekland, Malmö cirkusskola eller Funhouse. Vill man vara på något roligt ställe men inte lägga så mycket pengar kan man ju också välja tex en av malmös många temalekplatser eller båtlekrummet i källaren på Malmö museum. Ett av grapevine tema kalas, tex safarikalaset, kan med fördel genomföras i en park men picknick.

Barnkalas i Stockholm
Barnkalas i Stockholm kan man tex ordna hos Sydpoolen, Skansen, Tom Tits Experiment, Abra Kadabra lekland, Playland Stockholm, Junibacken, Sagostigen, Lekvegas, Andys Lekland eller många fler. Fler bra barnkalas tips hittar du här.

Barnkalas Göteborg
Barnkalas i Göteborg kan man tex ordna hos Universeum, Lekstan, Aeroseum, Lek & Busland och många fler. Tänk på att om du har kalas på en helg och på sommarhalvåret, kan det vara i sin ordning att låna lekplatsen på förskolan. Dessa utnyttjas sällan då förskolorna inte har öppet och då kan man få en lekplats alldeles för sig själv. Hör med förskolan.