ÍNDEX

El modernisme català és un estil arquitectònic que es desenvolupa a Catalunya (Espanya) i principalment a Barcelona, al llarg d'uns 50 anys, entre 1880 i 1930. Encara que és part d'un corrent general que sorgeix a tota Europa, a Catalunya adquireix una personalitat pròpia i diferenciada, i es converteix en el modernisme probablement més desenvolupat.

El modernisme desenvolupa nous conceptes arquitectònics basats en la Naturalesa, que consisteixen en els materials de construcció que s'utilitzen, en les formes dels edificis i en les figures de les seves façanes. Els arquitectes i els seus escultors col loquen en l'exterior dels edificis ocells, papallones, fulles i flors a manera d'elements decoratius, ja sigui com figures adossades o com ornament de la pedra o ceràmica. També es col loquen figures de grandària major, animals fabulosos o persones, i en les cornises elements de ceràmica de color. Les finestres i els balcons disposen de reixes de ferro forjat, que són treballades artísticament i contenen motius inspirats en la Naturalesa.

El desenvolupament del modernisme és fomentat a Catalunya per la burgesia, que se sent catalana i és culta i sensible a l'art. Aquesta burgesia veu en aquesta nova arquitectura la manera de satisfer les seves ànsies de modernització, d'expressar la seva identitat catalana, i de posar de manifest de manera discreta la seva riquesa i la seva distinció. El modernisme és, doncs, un estil urbà i burgès. 

Van ser més de 100 arquitectes els que van realitzar edificis d'estil modernista català. Destacant entre ells sobretot tres:  Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner i Josep Puig i Cadafalch. Moltes de les seves obres estan catalogades per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat

- Font: es.wikipedia.org
NOTÍCIES:

Llibertat per als presos polítics: Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn,

- S'ha creat un nou tema: Centres d'Ensenyamet

- 150è Aniversari del naixement de Josep
  Puig i Cadafalch
__________________________________

PUBLICACIONS RECENTS:


 . Casa Francesc Farreras I  -  Barcelona
 . Casa Jaume Sahís I  -  Barcelona
 . Torre Pons  -  Sant Vicenç de Castellet
 . Torre Pastor de Cruïlles  -  Barcelona
 . Cementiri Municipal  -  Canet de Mar
 . Rosari Monumental  -  Montserrat
 . Casa Carreras  -  Barcelona
 . Casa Joaquim Coll i Regàs  -  Mataró

La intenció de aquest lloc web és mostrar les fotografies dels edificis modernistes de Barcelona, Catalunya i Espanya a totes aquelles persones que puguin tenir interès per aquest estil arquitectònic, també inclou una breu descripció dels mateixos. Està organitzada per l'adreça dels edificis i s'accedeix a ells a través dels districtes de la ciutat o també pels arquitectes que els van construir.

Aquest lloc web no té cap ànim de lucre i tota persona o entitat interessada en les meves fotografies ha de saber que: Els estudiants que les necessitin per als seus treballs a l'escola, institut o universitat, estan autoritzats a utilitzar-les indicant l'autor i procedència. Per a un altre tipus d'utilització han de sol·licitar-m'ho mitjançant aquest e-mail: jpalauser@gmail.com

Actualment estic publicant edificis de Barcelona i Catalunya i en un futur
s'ampliarà a Espanya i també contindrà altres seccions dedicades a un altre tipus d'edificis que pel seu interès, originalitat o bellesa considero d'interès. També hi haurà seccions amb temàtiques concretes (cúpules, escuts, escultures, monuments, fonts, fanals, rellotges, etc.) Així com altres singularitats ciutadanes.
  
             
 
 - EDIFICIS
 
              - ARQUITECTES

         

   Localització dels edificis a través                 dels seus arquitectes

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 - Agrupat per temes:

   . Cementiris

   . Centres d'ensenyament           (Col·legis, escoles, universitats, etc.)

   . Establiments comercials           (Farmàcies, forns, queviures, botigues,      bars, restaurants, etc.)

   . Mercats

   . Monuments públics
     (Monuments, fonts, fanals, etc.)

           - VARIS:


   (x - x - x ): Nombre d'edificis especialment interessants al districte o població (l'escala de colors indica el grau de importància dels edificis)
   (*) A causa del gran nombre d'edificis modernistes, el districte de l'Eixample es desglossa per agrupació de barris, per així facilitar la localització d'aquells edificis que es vulguin contemplar.

Les fotografies dels edificis (façanes, interiors, detalls, etc.), les estic realitzant des de desembre de 2008 i he decidit publicar-les a Internet perquè pugui arribar al major nombre de persones interessades.  L'enormitat del material d'aquesta obra, de la qual he estat conscient gràcies al llibre Inventario General del Modernismo de Valentí Pons Toujouse, fa que no avanci amb la rapidesa que voldria. Si no trobeu un edifici o un tema en concret, m'ho podeu demanar al correu electrònic indicat més avall. Estic actualitzant aquest web contínuament i us agrairé la vostra opinió, especialment en aquells aspectes que creieu poden millorar-se, ho podeu fer en aquest e-mail: jpalauser@gmail.com.

El fet de compartir aquesta activitat amb el meu amic Víctor Ferris la fa molt més entranyable. Podeu veure la seva obra a: Barcelona Modernista

Moltes gràcies pel vostre interès i comprensió.

    
Joan Palau