Paragua

De Paraguaanse Competitie (simulatie)
Links naar gedeelten van de site en de daarbijhorende andere zaken. Ook het gedeelte waar je jezelf nu in bevindt staat in deze lijst:
 
De Nederlandstalige Homepagina van deze site.
 
English summary of this site.
 
Informatie over mijn Songs en andere zaken.
   
Hier vind je andere projecten zoals de volgordebeschrijver en de Competitieleer.
 
Mijn oude site. Hier vindt je wat informatie over the Fruity Loops Music Competitie.
 
Informatie over de Peoples Remix Competition.
 
De laatste verrichtingen van de Paraguaanse Competitie met wedstrijdverslagen.
 
De grootste onzin die er bestaat, veelal voetbal gerelateerd

Hattrick (website)
Een simulatieprogramma van voetbalwedstrijden, met Puntjeland als team.

Een league waarin 15 spelers van Engelse clubs geselecteerd zijn die punten opleveren aan de hand van hun prestaties in de Engelse competitie, met Puntjeland als team.
 
VG Remix sites.

Nieuwsupdates Paragua verdwijnen achter decoder
Door een wijziging in de uitzendrechten zullen er vanaf komend seizoen geen nieuwsverslagen meer te lezen zijn op deze pagina. Het zal daarom niet meer mogelijk zijn om wedstrijdverslagen te lezen. Enkel hoogtepunten zullen op de homepage komen, mogelijk is daarbij nog extra aandacht voor de toppers zoals de wedstrijden tussen Kietel en Puntje en de grote finales. Voor meer inlichtingen (en mogelijk toch toegang tot de verslagen) kan informatie worden opgevraagd via bambombimNOSPAM@gmail.com waarbij NOSPAM uit het adres moet worden weggehaald. De Heelalkampioenschappen blijven wel gewoon te lezen, de nieuwe uitzendrechten gaan in juli, dus vanaf het nieuwe seizoen in. Dit nieuwsbericht zal bovenaan blijven staan. Deze pagina blijft waarschijnlijk tot augustus online.

Opmerking: De verslagen zullen rond 1 september van de site gehaald worden, deze pagina is dan offline. Dus wees er vlug bij als je nog wat wil bewaren.

Zegereeks Paragua ten einde, Avesteyn wint
Plantika is er niet in geslaagd de titel te prolongeren. Avesteyn was in de finale oppermachtig. Het leek wel alsof de Plantikieten bezweken onder de druk. Avesteyn speelde erg vrij en drukte dat ook uit in doelcijfers. 1-0 bij rust viel nog mee, maar toen het 3-0 stond was het klaar. Plantika 'mocht' nog een eretreffer maken, maar daar zal niemand nog enige vreugde van hebben. Een wonder is ontstaan, want voor het eerst komt de beste ploeg niet uit Paragua.

Halve Finale: Plantika vernederd Puntje in klapper: 7-3!!
De meest bizarre wedstrijd in de geschiedenis van de Heelalstrijd heeft in deze editie plaatsgevonden. Plantika vernederde Puntje in een zeer doelpuntrijke wedstrijd. Binnen 5 minuten stond Plantika al met 2-0 voor. Na een half uur werd het zelfs 3-0. Meteen na rust scoorde Puntje de 3-1, maar Plantika had direct een antwoord klaar. In het vervolg liep Plantika uit naar 6-1. Puntje wist zich terug te knokken tot 6-3 maar het was allang verloren. Het slotaccoord was weer voor Plantika; 7-3.
Tegenstander in de finale wordt Avesteyn. FC Fixit werd eenvoudig met 1-3 aan de kant gezet. Na een 0-1 ruststand werd weggelopen naar 0-3. In de slotfase 'mocht' FC Fixit nog een eretreffer maken. Volgende week de finale.

Kwartfinales: veel beladen duels
De eerste wedstrijd die op het programma stond ging tussen FC Fixit en Kiekan. FC Fixit had de eerste drie duels gewonnen terwijl Kiekan op doelsaldo de kwartfinales haalden. FC Fixit liet Kiekan in het begin komen maar counterde naar 1-0. In het vervolg leek Kiekan geen antwoord te hebben en werd het ook 2-0. Na de 2-1 keerde de spanning terug, maar Kiekan bracht te weinig om FC Fixit echt pijn te doen. De 3-1 viel en het duel was gespeeld.
Avesteyn of Uraplaya wordt de volgende horde van FC Fixit. Avesteyn is de naam die het gaat worden, Uraplaya werd opzij gezet. Na een 0-0 ruststand ging Avesteyn wat dwingender spelen en dat werd direct beloond met de 1-0. Uraplaya weigerde volledig op de aanval te gaan maar hoe dichter de klok bij 90 kwam hoe meer de Uraplayanen moesten. Het was echter Avesteyn die in de blessuretijd scoorde.
Het derde duel was een onderonsje tussen Painkiel en Plantika. Plantika stelde teleur in de competitie maar is op weg naar eerherstel. Het speelde beter dan Painkiel en nam een terechte voorsprong. Het werd 0-1, 0-2 en ook 0-3. Pas daarna ging Painkiel jagen er na wat aanvallende wissels kwam de ploeg terug tot 2-3. In het laatste deel kwam Plantika echter niet meer in de problemen. De vierde wedstrijd tussen Puntje en Xlb was snel beslist. Na 7 minuten was het 2-0 en na 13 minuten 3-0. Xlb was blij dat het met 3-0 de rust haalde maar na rust denderde Puntje door. Na 53 minuten stond de eindstand van 5-0 op het bord. Na afloop werd deze prestatie omschreven als 'de beste wedstrijd in een Heelalstrijd ooit'. Een mooie opsteker naar de halve finale.
Het staat vast dat de finale gaat tussen een niet Paraguaanse en een Paraguaanse ploeg. De winnaar van FC Fixit / Avesteyn neemt het op tegen Plantika / Puntje.

Poulefase dag 3: Beslissingen zijn gevallen
Vandaag vielen de beslissingen in de poule. In poule A was FC Fixit al door en Duitsland al uitgeschakeld. Duitsland kreeg 2 rode kaarten voorgeschoteld, maar weigerde te capituleren. Na een 0-1 achterstand kwam het negental nog gelijk, maar in de slotfase wist FC Fixit alsnog te winnen. Plantika streed met Heer om het tweede ticket. Plantika had aan een gelijkspel genoeg, maar halverwege de tweede helft scoorde Plantika de enige treffer.
In poule B was Painkiel al zeker en stond Kiekan er goed voor. Alleen een doelpuntrijke zege van Ajax in combinatie met een ruime nederlaag van Kiekan kon de Kiekanen nog fataal worden. De doelpuntrijke zege van Ajax kwam er. Portugal, zonder sterspeler Ronaldo die een schorsing had opgelopen, vormde geen partij, het werd 4-1. Kiekan kon zich dus een 2-0 nederlaag permiteren. Painkiel wilde het Kiekan wel moeilijk maken en kwam in de tweede helft op 2-0. Kiekan scoorde de 1-2 en daarna ging het duel als een nachtkaars uit. 
Poule C was verre van beslist, alle ploegen hadden nog kans. Avesteyn wist in het laatste deel van de wedstrijd Xlb te verschalken (1-0) en plaatste zich daarmee. Vent had hierdoor een ruime zege nodig om Xlb op doelsaldo te kunnen achterhalen. Ook Manxxun moest winnen om door te gaan. Vent kwam snel op voorsprong en toen het in de tweede helft 2-0 werd kreeg Vent hoop. De derde goal hing in de lucht maar bleef uit waardoor Vent teleurstellend eruit ligt en Xlb verrassend doorgaat.
In poule D stonden alle ploegen op twee punten. Puntje en Uraplaya hadden een licht voordeel omdat ze meer doelpunten hadden gemaakt dan hun concurrent. Puntje liet er echter geen gras over groeien en won met 4-0 simpel van Real Madrid, dat geen enkele partij vormde. Saturnia moest dus winnen van Uraplaya. De ploeg kwam snel op stoom en ging met 2-0 de rust in. Een penalty voor Uraplaya in de 54e minuut bracht de spanning terug. Uraplaya heerste in dat deel van de wedstrijd. 20 Minuten voor tijd viel de 2-2 en stond Uraplaya weer aan de goede kant van de streep. In het laatste deel was er weinig actie voor de goals en kon grootmacht Saturnia zich niet oprichten waardoor ook deze heelaleditie voor hen op een deceptie uit is gelopen, zeker gezien de ruststand. De ploeg gaat zonder winst, maar ook zonder verlies, huiswaarts.
Het schema van de kwartfinales is bekend. Kiekan treft FC Fixit. De winnaar speelt in de halve finale tegen Avesteyn of Uraplaya. Painkiel zal gaan spelen tegen Plantika. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen Puntje en Xlb.

Poulefase dag 2: Klap voor Plantika en Vent
Plantika heeft zichzelf een behoorlijk slechte dienst bewezen. Tegen FC Fixit leek er niets aan de hand en kwam de ploeg met 2-0 voor. FC Fixit bewees zijn beruchte status echter door de Plantikieten met de rug tegen de muur te zetten in de tweede helft en bekroonde het sterke spel door uiteindelijk met 3-2 te winnen. Omdat Heer van Duitsland won zijn de Duitsers uitgeschakeld en is FC Fixit al door naar de kwartfinale. Heer en Plantika strijden onderling om een kwartfinaleplek, Plantika heeft voldoende aan een gelijkspel.
In poule B deden de Paraguaanse ploegen goede zaken. Painkiel won probleemloos van thuisploeg Ajax met 4-1 en Kiekan pakte een 3-0 zege op Portugal. Beide ploegen lijken zeker, al zou Ajax met een ruime zege Kiekan nog kunnen achterhalen als Kiekan geen punt overhoudt aan de pot tegen Painkiel. Portugal ligt eruit.
Vent leek op weg naar een overwinning tegen xlb maar kreeg in de slotminuut het deksel op de neus: 1-1. Avesteyn leed een pijnlijke nederlaag tegen Manxxun waardoor alles nog mogelijk is. Vent heeft waarschijnlijk voldoende aan een overwinning al is dit niet helemaal waterdicht. Xlb staat op 4 punten, Avesteyn en Manxxun op 3 en Vent op 1.
In poule D is er ook nog veel spanning. Nadat de eerste duels allemaal gelijk waren geëindigd speelden Uraplaya en Real Madrid ook hun tweede duel gelijk. Saturnia en Puntje leken vooral bang om van elkaar te verliezen. Gevolg is een logische 0-0 waardoor alle ploegen met een overwinning doorgaan en met verlies eruit liggen.
En Kietel.... O ja, die doen niet mee.

Poulefase dag 1: Zwak begin voor Paraguaanse ploegen
De eerste dag in de poulefase is voor de Paraguaanse ploegen niet al te best verlopen, al is er nog geen rede tot paniek. Plantika is echter de uitzondering die de regel bevestigd: zoals verwacht werd Duitsland verslagen, maar dat het 6-0 zou worden was wel een forse uitslag voor de ploeg die in de competitie nog zo teleur stelde. In dezelfde poule won FC Fixit nipt van het bij elkaar gekochte Heer.
Kiekan moest beginnen tegen thuisploeg Ajax. Daarin kwamen de Kiekanen niet verder dan een teleurstellende 1-1. De godenzonen waren in het begin beter, maar vielen terug toen Kiekan gelijk maakte. Uiteindelijk was de 1-1 terecht, al waren de Amsterdammers het daar niet mee eens. Er was nog een raar moment in de 80e minuut. De scheidsrechter gaf toen een ingooi aan Kiekan, maar ineens begon het publiek te fluiten. De vierde man liep het veld op en gaf aan dat hij op videobeelden had gezien dat Ajax moest gooien. De scheidsrechter week niet van de mening af. Niet veel later viel de 1-1. De coach van Ajax, Peter Bosz, was woedend. "Ongelooflijk, eerst worden we in onze eigen competitie genaaid omdat er ineens één of ander doellijntechnologiesysteem staat in het stadion van onze concurrent, vervolgens denk je in een eerlijk toernooi te komen en krijg je zoiets. De scheids had gewoon naar de beelden moeten luisteren, onbegrijpelijk". De coach van Kiekan reageerde verbaasd: "Eerst dacht ik dat het een supporter was, maar het is zelfs een scheidsrechter. Wat is dit voor toernooi hier, gelukkig was de echte scheidsrechters alert en ging hij niet mee in die gekke theorieën. Videoscheidsrechter, hoe verzinnen ze het. Nooit van gehoord, fluiten de scheidsrechters hier dan zo slecht; dat ze videobeelden nodig hebben. Wat een lachertje. En dan komt er ook nog zo'n vliegtuig over met de tekst 'helemaal niets in Amsterdam', wat ze daar dan mee bedoelen. Een rare boel is het hier."
In dezelfde poule haalde Painkiel een benauwde zege op het laag ingeschatte Portugal, 2-3. Painkiel moest ook nog een rode kaart incasseren, maar de rode prent van Krisch werd na afloop geseponeerd.
In groep C versloeg Xlb Manxxun met 4-2. Daarmee deed de ploeg van Fred Xed het erg goed, al moest het nog wel een 1-2 achterstand toestaan. De topper tussen Avesteyn en Vent leek naar Vent toe te gaan, maar door 2 treffers in de laatste 10 minuten wist Avesteyn het duel te kantelen en werden de drie punten binnengehaald.
In poule D stelden de favorieten zwaar teleur. Saturnia kwam niet verder dan 1-1 tegen Real Madrid. Puntje kwam twee keer op voorsprong tegen Uraplaya, maar zag de Uraplayieten evenvaak terugkomen; 2-2. De Puntje coach had ook nog een mening over de gebeurtenissen bij de wedstrijd van Ajax - Kiekan en over de uitslag van zijn eigen ploeg. "We speelden niet goed vandaag, Uraplaya heeft ons goed afgestraft. "We mogen geen steken laten vallen en zullen de komende wedstrijd moeten winnen. Ik ben benieuwd wat voor scheidsrechter we krijgen, hopelijk komt er bij ons niet een tweede scheidsrechter in het veld omdat een ingooi verkeerd zou zijn toegekend. Hij had misschien wel gelijk maar waar gaat het over. Ik heb nergens iets gelezen over een videoscheidsrechter, laat staan dat ik weet wat zijn rol is."
Inmiddels heeft Ajax beroep aangetekend. Maar de reglementen zijn duidelijk: het beroep heeft geen enkele kans.

Heelalvoorronden: DESO uitgeschakeld, Painkiel door
De voorronden van de Heelalkampioenschappen zijn afgewerkt. De eerste wedstrijd was direct een kraker. Xlb waar veel van verwacht wordt nam het op tegen DESO, de club die inmiddels een grote reputatie heeft opgebouwd. Xlb zette direct druk en nam de 1-0, maar DESO wist wel de 1-1 te scoren. Dat was ook de stand na 90 minuten. Toen Xlb in de verlenging scoorde scandeerde het publiek "Helemaal niets in Oss", maar DESO zorgde voor een stilte door in de 118e minuut een penaltyserie af te dwingen. Daarin maakte Xlb geen fout en miste DESO de derde penalty zodat Xlb door gaat en DESO eruit ligt.
Duitsland nam het op tegen Venus FC. De Duitsers hadden gedurende de hele wedstrijd een overwicht, kwamen op 1-0 maar stonden bij rust toch tegen een 1-1 aan te kijken. Halverwege de tweede helft kwamen de Duitsers op voorsprong en daarna waren de 'dicht bij de zon liggenden' niet meer in het spel voor. Duitsland maakte vlak voor tijd ook nog 3-1.
SSJ Vegeta en Uraplaya waren op de recente Heelalstrijden actief. Uraplaya zorgde zelfs voor opwinding toen het gastheer was door voor sensaties te zorgen. Zij waren de favoriet en maakten het waar. De 0-3 werd op het bord gezet, SSJ Vegeta kon nog wel milderen naar 1-3 maar kon niet voorkomen dat ze naar huis moesten.
Painkiel had geen enkel probleem met Juventus, bij rust was het al 0-4. Dat het ook 0-5 en 0-6 werd kwam voor niemand als verrassing, Painkiel heeft gewoon een veel beter team.

Volgende week de eerste wedstrijden in het hoofdtoernooi. De poules:
Poule A: Plantika, Duitsland, Heer, FC Fixit
Poule B: Ajax, Kiekan, Portugal, Painkiel
Poule C: DESO, Manxxun, Avesteyn, Vent
Poule D: Real Madrid, Saturnia, Puntje, Uraplaya

Play-Off Beslissingen: Revolution en Gargie succesvol
Piranja is er niet in geslaagd om 'de onmogelijke achterstand van 6-1' om te buigen. Toch kwamen de Piranen wel op stoom, een 3-0 voorsprong werd genomen met nog een dik half uur op de klok. Toen de 3-1 viel was het duel gespeeld en kwam Gargie niet meer in de problemen.
Revolution en Magic lagen na de 4-3 bij Magic dichter bij elkaar. Revolution kwam op voorsprong, maar Magic beantwoorde dat. Het bleef spannend en Revolution nam een 2-1 voorsprong wat voor de Revolutionairen weer genoeg was. Tot vreugde van het thuispubliek was dat ook de eindstand, waardoor Revolution 'erin blijft'.
Na Sint Michielsgestel moest er uit divisie B nog 1 ploeg verdwijnen. SCMH had thuis met 3-0 gewonnen, dus moest Ollandia in de aanval. Dat deed de ploeg en een snelle gewenste 1-0 was het resultaat. De 2-0 bleef uit en in de tweede helft besliste SCMH het tweeluik door de 1-1 aan te tekenen. De rest van het duel was het aanzien niet waard, SCMH was nog dichterbij de 1-2 dan andersom. SCMH blijft, Ollandia ligt eruit.


Play-Off Finale deel 1: Gigantische klap voor Piranja
Gargie is hard op weg naar promotie. Piranja wist in de competitie nog het lijf te redden door op de laatste speeldag kampioen Puntje te verslaan, maar bij Gargie liep alles mis. Gargie was heer en meester en drukte dat in harde taal uit (6-1). Piranja zal thuis tenminste met 5-0 moeten winnen, het doek lijkt daardoor alsnog gevallen voor Piranja. "Eén wedstrijd maakt al het harde werken voor niks. We stonden ver achter in de competitie en wisten uiteindelijk nog nacompetitie af te dwingen. Dat het dan zo afloopt is misschien nog wel pijnlijker dan rechtstreekse degradatie", aldus de trainer van Piranja die er niet meer in gelooft. De Gargie trainer was euforisch: "Geweldig, het hele seizoen zijn we al sterk alleen hadden we de pech dat DESO het met name in het begin nog beter deed. We verdienen dit en hebben vandaag laten zien waarom. We moeten de wedstrijd nog wel spelen, maar 5 goals verschil mogen we natuurlijk niet weggeven."
Ook Magic en Revolution strijden om een ticket. Revolution scoorde direct in de openingsminuut en pakte de regie tot een moment van onoplettendheid in de 13e minuut de 1-1 inluidde. Daarna gebeurde er tot de rust niets. Revolution kwam opnieuw scherp uit de kleedkamer en scoorde 1-2. Toen het via een penalty in de 68e minuut ook 1-3 werd leek Magic begraven, maar het maakte toch de 2-3. Nog meer euforie toen in de 90-e minuut ook de 3-3 viel. Het Magic stadion ontplofte toen in extremis ook nog de 4-3 viel. Hierdoor heeft Magic ondanks dat het de hele wedstrijd de mindere was de beste uitgangspositie al zal Revolution nog niet verslagen zijn. "Schandalig, ik loop nu weg en ga naar huis, ik ga er niets meer over zeggen" en "Geweldige comeback door vechtlust" waren de reacties van beide trainers. Het is overbodig om te zeggen welke reactie bij welke trainer hoort.
SCMH en Ollandia streden om handhaving in divisie B. Nummer 17 SCMH speelde de eerste wedstrijd thuis tegen nr. 16 Ollandia. Voor rust was SCMH heer en meester en stond het 3-0. Ollandia, dat pas op de laatste speeldag op een nacompetitieplek terecht kwam, leek niet meer van die klap te bekomen. De 4-0 leek eerder te gaan vallen maar het bleef 3-0. Een moeilijke klus wacht dus voor Ollandia.

De strijd om het Heelalkampioenschap barst deze week los. Eerst zijn er voorronden tussen xlb en DESO, Duitsland en Venus FC, SSJ Vegeta en Uraplaya en Juventus en Painkiel. Daarna begint het hoofdtoernooi, dat dit jaar in Amsterdam bij Ajax zal worden gespeeld.

SR34: Seizoen is afgelopen, op play-offs en Heelal na
De laatste wedstrijden in de competitie zijn gespeeld. Eerst aandacht voor de play-off wedstrijden uit de B divisie. Daar wist Gargie met 2-1 te winnen tegen SDDL, de eerste wedstrijd was in 1-1 geëindigd. Gargie was beter en kwam snel op voorsprong. Toen de marge verdubbeld was leek het klaar maar toen SDDL in de 85e minuut de 2-1 maakte keerde de spanning terug. SDDL kon echter geen gevaar meer stichten. In het andere duel won Magic met 0-2 bij Armageddon. Een snelle rode kaart besliste dat duel voorttijdig.
De tegenstanders in de volgende ronde waren vooraf niet bekend. Deze moesten uit de laatste speelronde van Paragua voortkomen. Vrees stond op de 16e plek maar pakte een hele sterke 3-0 zege op Snaini. Revolution moest dus winnen tegen Vent dat nog voor de eer van de tweede plek streed. Na een half uur kwam Vent op voorsprong. In de slotfase scoorde Revolution de 1-1 waardoor Revolution tot de nacompetitie werd veroordeeld. Splitsing was daardoor veilig, maar voor tegenstander Kiekan lag de tweede plek open. Kiekan scoorde na twintig minuten de 0-1, maar Splitsing kwam na een uur langszij. In de 73e minuut kwam Kiekan weer op voorsprong en de marge werd verdubbeld in de 79e minuut. In de slotminuut werd het ook nog 1-4. Kiekan had de tweede plek en ook Splitsing is blij met nog een jaar divisie A.
Kampioen Puntje was klaar, maar tegenstander Piranja was nog in strijd met Hypria om directe degradatie te ontlopen. Na rust kwam Piranja zowaar op voorsprong, Puntje leek het wel te geloven en kon het tij niet meer keren. Hypria had hierdoor geen kans meer. Tegen Plantika kwam de ploeg wel op 1-0, in de 80e minuut kwam Plantika nog op 1-1 maar het linkerrijtje zat er niet meer in voor de tegenvaller van het jaar. Hypria daalt daardoor af naar divisie B.
De strijd om het laatste Heelalticket ging tussen Kietel en Painkiel. Kietel speelde thuis tegen Soal en moest winnen om nog kans te maken. Bij rust was het nog 0-0, na rust werd het zelfs 0-1 voor Soal. Kietel maakte in de 65e minuut gelijk en ging daarna op jacht naar hoop. Soal kreeg de beste kansen op de overwinning, doelpunten bleven tot treurnis van Kietel uit. Zwomming had nog een theoretische kans om door te gaan maar had twee monsteruitslagen nodig. Die kwamen er niet, bij Heer bleef het 0-0. Painkiel dus naar de Heelalstrijd, Kietel niet. Zelf had Painkiel het zeer lastig met Zwenkje, pas na een rode kaart werd de voorsprong gepakt en deze werd uiteindelijk ook over de streep getrokken: 0-1. Na afloop gaf de trainer van Kietel aan Kietel te zullen verlaten. "Het is niet gelukt, gefaald heb ik. Ik zal een halfjaarsalaris terugstorten aan de club".
Voor de statistieken de uitslag van het resterende duel: Rabbit - Katjaratja eindigde in 3-1.
De eindstand:

Nr Team Duels Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Voor Tegen
1 Puntje 34 22 6 6 72 46 71 25
2 Kiekan 34 20 8 6 68 23 66 43
3 Vent 34 20 7 7 67 25 58 33
4 Painkiel 34 19 7 8 64 33 67 34
5 Kietel 34 18 7 9 61 23 71 48
6 Zwomming 34 17 8 9 59 15 56 41
7 Snaini 34 14 8 12 50 5 52 47
8 Katjaratja 34 14 7 13 49 5 58 53
9 Rabbit 34 14 7 13 49 1 49 48
10 Plantika 34 13 8 13 47 8 55 47
11 Zwenkje 34 11 10 13 43 6 63 57
12 Soal 34 11 7 16 40 -22 43 65
13 Heer 34 10 9 15 39 -16 40 56
14 Vrees 34 8 8 18 32 -27 40 67
15 Splitsing 34 8 6 20 30 -19 43 62
16 Revolution 34 7 9 18 30 -26 42 68
17 Piranja 34 7 6 21 27 -34 51 85
18 Hypria 34 7 4 23 25 -46 40 86

Er staan nog twee maal twee wedstrijden op het programma: de tweeluiken tussen Piranja en Gargie en tussen Magic en Revolution. De Heelalstrijd zal daarnaast ook binnenkort gaan beginnen, daarover later meer.


SR33: TITEL BINNEN VOOR PUNTJE NA PUNT TEGEN HEER
Puntje heeft de felbegeerde titel binnen. Heer werd op 1-1 gehouden wat volstond. Puntje nam direct de voorsprong, maar het antwoord van Heer volgde voor rust. Na rust leek het uitgespeelde Heer een punt mooi te vinden en kwam de titel niet meer in gevaar. Ook bij een nederlaag was de titel zeker omdat Vent thuis tegen Zwenkje gelijk speelde. Hierdoor moet Vent nog vrezen voor de tweede plek.
Kiekan is zeker van een Heelalticket. Revolution werd met 2-0 verslagen en daardoor zijn de Kiekanen zeker van plek 3. Dat laatste omdat Painkiel zeer verassend verloor in eigen huis van Rabbit (1-3). Kietel verloor eveneens, van Zwomming (3-1), waardoor de Kietels nog onder de streep staan voor het Heelalticket ten opzichte van Painkiel. Zwomming heeft ook nog kans, maar dat lijkt slechts theoretisch. Volgende week tijdens de laatste speelronde speelt Kietel thuis tegen Soal en gaat Painkiel naar Zwenkje. Zwomming gaat naar Heer.
Onderin is de spanning opgeknipt in twee delen. Vrees won knap tegen Soal (2-5) en speelde zich in ieder geval vrij van rechtstreekse degradatie. Hypria (4-2 verlies bij Snaini) en Piranja (3-1 verlies bij Katjaratja) vechten uit wie er rechtstreeks uit gaat en wie zich mag proberen te handhaven via de nacompetitie. In punten staat het duo gelijk, Piranja heeft een minder slecht doelsaldo. Piranja speelt de laatste speeldag tegen kampioen Puntje, Hypria krijgt bezoek van Plantika. Vrees heeft door de overwinning ook nog kans om ook nacompetitie te ontlopen. Revolution en Splitsing (1-0 bij Plantika) verloren beide. Splitsing heeft 1 punt voorsprong op Revolution en Vrees. Vrees ontvangt Snaini, Revolution ontvangt Vent en Splitsing ontvangt Kiekan. Ook hier is dus van alles mogelijk.
De eerste play-off wedstrijden van de ploegen uit divisie B zijn afgewerkt. SDDL pakte thuis een punt tegen Gargie in een 1-1 gelijkspel, maar Gargie heeft daardoor aan 0-0 in eigen huis wel genoeg. Magic won de eerste slag met Armageddon met 1-0 waardoor Armageddon thuis in de tegenaanval moet. Returns zijn gepland tegelijk met de laatste speelronde in Paragua.

BEKERFINALE: PUNTJE VERSLAAT KIETEL EN GAAT OP WEG NAAR DE DUBBEL
De bekerfinale is gespeeld. Het ging als volgt:

-----------------
De wedstrijd tussen Kietel en Puntje begint. 
-----------------
3: Overtreding door Puntje. 
6: Een aanval wordt opgezet door de thuisploeg. Het zag er mooi uit, maar een doelpunt is het niet. 
8: Overtreding door Kietel. 
10: Kietel zoekt het vijandelijke doel op. Meer dan een leuke poging was het niet. 
10: Overtreding door Puntje. 
16: Puntje besluit om het van afstand te proberen. Kietelkeep kijkt het afstandschot naast. 
18: Overtreding door Puntje. 
24: Puntje mag een corner nemen. Kietel kan het gevaar keren. 
26: Overtreding door Kietel rond het 16 metergebied. 
29: Puntje zoekt het vijandelijke doel op. Meer dan een leuke poging was het niet. 
33: Doelpoging van afstand van Kietel. De bal zeilt naast het doel. 
41: Kans voor Puntje. De fout van Kietel wordt KEIHARD AFGESTRAFT: 0 - 1. De actie van Vrob wordt beloond. 
46: Kietel probeert een afstandsschot. De keeper pareert de bal op fraaie wijze. 
46: Kietel krijgt een kans via een corner. De verdediging kan het gevaar afwenden. 

----------- 
Ruststand: Kietel - Puntje: 0 - 1. 
----------- 

46: Kietel doet een aanvallende wissel. Ki verlaat het veld. 
47: Via een actie komt Puntje in de buurt van de goal. De actie wordt succesvol voltooid. DOELPUNT voor Puntje: 0 - 2. Prizee geeft Kietel het nakijken. 
52: Puntje probeert een afstandsschot. De keeper pareert de bal op fraaie wijze. 
54: Overtreding door Kietel. 
Na wat twijfel geeft De Arbiter in 54 geel voor Kioto. 
56: Puntje besluit om het van afstand te proberen. Kietelkeep kijkt het afstandschot naast. 
62: Via een actie komt Kietel in de buurt van de goal. Het blijft echter zonder gevolgen voor Puntje. 
65: Overtreding door Kietel. 
69: Een aanval wordt opgezet door de uitploeg. Wat een actie, het wordt fraai AFGEMAAKT: 0 - 3. De actie van Vrob wordt beloond. 
71: Afstandsschot door Kietel zeilt in de richting van het doel. De keeper hoeft niet in actie te komen. 
72: Kietel krijgt een kans via een corner. De verdediging kan het gevaar afwenden. 

--Het laatste kwartier gaat in.-- 
76: Overtreding door Kietel. 
Kietel: Kinderachtige gele kaart in minuut 77 voor Kië. 
77: Vrije trap voor Puntje op een kansrijke positie. Geen doelpunt, de vrije trap is niet verzilverd. 
78: Kietel doet een aanvallende wissel. Kiet verlaat het veld. 
82: Overtreding door Kietel rond het 16 metergebied. 
Kietel mag niet klagen in minuut 82 met geel voor Kieterama. 
82: Kietel doet een aanvallende wissel. Kiete verlaat het veld. 
83: Via een actie komt Puntje in de buurt van de goal. Het blijft echter zonder gevolgen voor Kietel. 
85: Overtreding door Puntje. 
86: Overtreding door Puntje. 
87: Doelpoging van afstand van Puntje. De bal zeilt naast het doel. 
88: Afstandsschot door Kietel zeilt in de richting van het doel. De keeper hoeft niet in actie te komen. 
-----------------
Eindresultaat: Kietel - Puntje: 0 - 3. 
----------------- 

De zege dus voor Puntje, waarmee het op weg gaat naar de dubbel. Komend weekend is nog één puntje nodig (of puntverlies Vent) voor de titel, maar Puntje is al officieus kampioen. Kietel dreigt de Heelalstrijd te moeten missen. Kietel heeft nog wel kans maar zal daarvoor nog een plekje moeten stijgen op de ranglijst ten koste van Painkiel en of Kiekan.
De dubbel was de eerste in de geschiedenis van de simulatiehistorie (vanaf 2008). Het was bovendien ook de eerste bekerwinst voor Puntje sinds dat jaar. In 2007-2008 haalde Puntje 'ook' de dubbel, maar toen was er nog geen simulatiemodel.

In divisie B werd de laatste speelronde afgewerkt. Het duel der lijstaanvoerders ging nergens om, maar werd nog wel gespeeld. DESO leek nog even aan te willen tonen dat ze terecht kampioen zijn en liep naar 0-1. Het werd ook 0-2. Gargie was de eerste wedstrijd niet vergeten (toen het van 2-0 terugkwam naar 2-2) en tekende tien minuten voor tijd voor de 1-2. Daar bleef het bij waardoor DESO het mooie seizoen ook mooi afsluit.
SDDL pakte zeer verassend het laatste ticket voor de play-offs. Nummer 3 van de rangorde, Magic, die al zeker was van de play-offs werd na een 0-1 achterstand knap met 3-1 verslagen. Hiermee werd periode 3 binnengehaald en tevens de vijfde plek. SDDL kan zich nu opmaken voor een tweeluik met Gargie, eerst bij SDDL en daarna bij Gargie.
Armageddon pakte de derde plek over van Magic door met 5-1 te winnen van Cito en mag daardoor eerst uit naar Magic.
Onderin is Ollandia veroordeeld tot het spelen van play-offs. Blauw Geel won met 3-0 van het al gedegradeerde Sint Michielsgestel en stelde daarmee lijfsbehoud veilig. Omdat Volkel verloor had Ollandia aan een zege genoeg, maar bij Antikietel bleef het 0-0. Hierdoor gaat het samen met SCMH strijden tegen degradatie. De winnaar van het treffen blijft behouden, SCMH begint thuis en zal later uit bij Ollandia spelen. Sint Michielsgestel zien we niet meer terug, volgend jaar zijn er net als in de hoofdmacht 18 ploegen, twee minder dus dan dit jaar.

Schema play-offs:
Voor promotie:
Weekend 5 mei
SDDL - Gargie
Magic - Armageddon

Weekend 12 mei
Gargie - SDDL
Armageddon - Magic

Weekend 19 mei
Gargie / SDDL - (nr 17 Paragua)
Armageddon / Magic - (nr 16 Paragua)

Weekend 26 mei:
(nr 17 Paragua) - Gargie / SDDL
(nr 16 Paragua) - Armageddon / Magic

Tegen degradatie:
Weekend 12 mei: SCMH - Ollandia
Weekend 19 mei: Ollandia - SCMH

Speelronde 32: PUNTJE OFFICIEUS KAMPIOEN
Puntje is officieus kampioen. Na de 3-0 overwinning op Rabbit is de ploeg alleen nog in wonderscenario's te achterhalen door Vent (dat met 0-2 won bij Snaini). Puntje staat 6 punten en 22 goals voor. Kansloze missie dus voor Vent.
Painkiel bewees zichzelf een slechte dienst, tegen Katjaratja werd het 1-1. Concurrent Kiekan profiteerde en ging daardoor Painkiel voorbij. Daardoor staan de Kiekanen derde, een plek die recht geeft op een Heelalticket. Kietel won met 1-3 bij Splitsing en staat nog maar twee punten achter Kiekan en één op Painkiel. Als Kietel de bekerfinale niet wint geven de derde en vierde plek recht op een Heelalticket. Als Kietel de bekerfinale wint gaat Kietel zeker en strijden Kiekan en Painkiel om het resterende ticket. Plantika, Vent en Puntje zijn al zeker van deelname. Zwomming won weliswaar van Plantika, maar kan Kiekan niet meer inhalen en Painkiel alleen in een zelfde scenario dat Vent Puntje in kan halen.
Onderin werd de stand op zijn kop gezet. Piranja won met 0-2 bij Vrees en staat niet meer laatste. Hypria zakte daar naartoe, door het doelpuntloze gelijkspel thuis tegen Heer is Piranja nu op doelsaldo voorlaatste. Vrees staat daar twee punten boven. Revolution sprokkelde een punt tegen Zwenkje en staat nu drie punten boven Vrees. Splitsing staat door de nederlaag daar een punt boven en is nog altijd niet veilig. Rechtstreekse degradatie lijkt Splitsing niet te gaan overkomen gezien het doelsaldo.
Volgende week kan Puntje de titel officieel binnenhalen tegen Heer. Vent zal thuis tegen Zwenkje moeten winnen om eventueel nog een kans te houden. Kiekan ontvangt Revolution, Painkiel is gastheer tegen Rabbit en Kietel speelt bij Zwomming. Onderin gaat Piranja op bezoek bij Katjaratja, speelt Hypria bij Snaini en gaat Vrees naar Soal. 

Divisie B: Voorlaatste speelronde is geweest
DESO is kampioen en Sint Michielsgestel wordt laatste, maar een aantal beslissingen moesten nog vallen.
Gargie is als nummer 2 zeker van de play-offs. Vandaag plaatsten ook Magic en Armageddon zich daarvoor, zij zullen tegen elkaar gaan spelen. Wie thuis mag eindigen is nog niet bepaald. Armageddon bezorgde kampioen DESO een verassende thuisnederlaag. Magic deelde War een gigantische klap uit, waardoor Magic en Armageddon 3e en 4e zijn. De laatste play-off plek gaat naar de winnaar van periode 3. SDDL, Antipuntje en War zijn daarvoor nog in de race. SDDL heeft 26 punten (17), Antipuntje 25 (10) en War 24 (14).
Antipuntje greep de laatste strohalm door Ollandia te verslaan. SDDL liet dure punten liggen tegen Miesje.
Onderin is het nog spannend om te zien welke ploegen nacompetitie moeten spelen voor handhaving. VOW speelde lang met 10 man maar wist tegen SCMH toch nog een punt te halen (2-2), waardoor VOW veilig is. SCMH kan alleen theoretisch nog ontsnappen, het staat drie punten achter op een veilige plek en het doelsaldo is vele malen slechter (14 goals). Blauw Geel, Volkel en Ollandia stonden in punten gelijk: Ollandia verloor, Volkel versloeg Blauw Geel en neemt daarmee een voorsprong van drie punten op Blauw Geel en Ollandia (dat een beter doelsaldo heeft). Volkel kan alleen nog in de problemen komen als het zelf verliest en de concurrenten beide winnen.
Tijdens de laatste ronde speelt kampioen DESO uit bij nummer 2 Gargie. SDDL ontvangt Magic, War ontvangt Miesje en Antipuntje speelt thuis tegen Supervrees. Onderin zijn 'Tunnos - Volkel, Antikietel - Ollandia en Blauw Geel - Sint Michielsgestel interessant.

Divisie B: DESO grijpt de titel
DESO is kampioen geworden en zal volgend jaar dus tegen o.a. Puntje, Kietel en Heer gaan spelen. Na de 1-0 zege is de ploeg niet meer te achterhalen door Gargie, de enige ploeg die dit seizoen nog een beetje in de buurt bleef. Met nog twee duels te gaan heeft DESO 93 punten, Gargie 86. Nummer 3 Magic heeft er slechts 69. Magic is nog in een hevige strijd verwikkeld om de play-off plaatsen. Gargie is daar al zeker van. SDDL staat er goed op in de derde periode, en maakt op die manier een goede kans op een plek. De huidige plek op de ranglijst (6e met 66 punten) geeft daar namelijk in principe geen recht op. Armageddon (68 punten) staat vooralsnog op een vierde plek die ook recht geeft, nummer 5 War (67 punten) is mede afhankelijk van wie de derde periode pakt al is War de naaste belager van SDDL daarin. 
Miesje (63) en Antikietel (62) leden vandaag duur puntverlies en waarschijnlijk is het gat te groot nu. Van de andere ploegen heeft alleen Antipuntje via de derde periode nog een theoretische kans, maar daarbij is het afhankelijk van vooral SDDL en War.

De nummer twee Gargie zal beginnen met een uitduel tegen de nummer 5 (of de winnaar van de derde periode indien die lager dan de 5e plek eindigt). De nummer 3 begint bij de nummer 4. Winnaars nemen het op tegen de nummer 16 en 17 uit de A divisie voor een plek op het hoogste niveau.

SR31: Puntje morele winnaar ondanks gelijkspel, verlies Vent
Vent is na de afgetekende thuisnederlaag tegen Puntje opnieuw thuis verslagen. Zwomming nam niet eens onverdiend de volle buit mee. Vent bewees zich daarmee een slechte dienst, de titel zal een lastig verhaal worden. Puntje kreeg het niet voor elkaar om bij Kiekan te winnen, maar met een gelijkspel doet Puntje wel goede zaken. De 1-1 was een terechte afspiegeling. Puntje heeft aan één overwinning genoeg om officieus kampioen te worden.
Painkiel won met 5-1 bij het uitgevoetbalde Soal, waardoor de druk op Vent nog wordt opgevoerd. Kiekan verloor hiermee een plaats. Voor deze ploegen zijn er nog flinke belangen, want de hoogstgeplaatste van deze twee gaat zeker naar de Heelalkampioenschappen. Plantika en Vent hebben zich daarvoor vorig seizoen al geplaatst. Puntje kan deze Heelalstrijd alleen theoretisch nog ontgaan.
Mocht Kietel de beker niet winnen in de finale tegen Puntje dan speelt Kietel ook nog een rol, en gaat de top 4 automatisch naar de Heelalstrijd. Kietel sluit wel aan in het rijtje, door een benauwde 1-0 zege op Snaini staan de Kietels drie punten achter Painkiel en twee achter Kiekan. Kietel heeft de grootste kans op een Heelalticket via de beker, maar als Kietel nog een plekje stijgt is het ook zeker van dat toernooi.
Het 'duel dat nergens meer om ging' tussen Plantika en Katjaratja eindigde in een logische 1-1. Plantika kan zich volledig richten op het verdedigen van de Heelaltitel. Puntje kan zich daarvoor plaatsen als Kiekan wordt verslagen, dat zou namelijk betekenen dat Puntje zeker bij de besten van de ranglijst zit, al zal in Puntjeland niemand daar zich druk over maken.
Onderin kwamen alle ploegen al in actie. Heer won met 2-1 van Revolution en is daardoor niet meer te achterhalen door de onderste drie. "Vol trots ben ik, dat we op het juiste moment de juiste bedragen hebben betaald om de juiste mensen om te kopen. Volgend jaar wordt het alleen maar mooier", aldus de tevreden coach. Splitsing bewees zichzelf door te verliezen bij Piranja met 3-2, dat daardoor weer hoop heeft om niet rechtstreeks te degraderen. Toen ze na afloop op teletekst lazen dat Vrees met 7-1 had verloren van Zwenkje en dat Rabbit met 3-1 had gewonnen van Hypria zal er een lichte golf van opluchting geweest zijn bij Splitsing, en vooral euforie bij Piranja. Piranja staat nog maar 2 punten achter Hypria, vijf achter Vrees, 7 achter Revolution en 9 op Splitsing. De overige teams zijn veilig.

De stand:
Nr Team Duels Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Voor Tegen
1 Puntje 31 21 5 5 68 44 67 23
2 Vent 31 19 5 7 62 23 54 31
3 Painkiel 31 18 6 7 60 34 64 30
4 Kiekan 31 17 8 6 59 17 59 42
5 Kietel 31 17 6 8 57 23 66 43
6 Zwomming 31 15 7 9 52 12 51 39
7 Snaini 31 13 8 10 47 8 48 40
8 Katjaratja 31 13 6 12 45 5 53 48
9 Plantika 31 12 7 12 43 8 52 44
10 Rabbit 31 12 7 12 43 0 43 43
11 Zwenkje 31 11 8 12 41 7 60 53
12 Soal 31 11 6 14 39 -17 40 57
13 Heer 31 10 6 15 36 -16 39 55
14 Splitsing 31 8 6 17 30 -14 41 55
15 Revolution 31 7 7 17 28 -24 39 63
16 Vrees 31 6 8 17 26 -31 32 63
17 Hypria 31 7 2 22 23 -44 37 81
18 Piranja 31 5 6 20 21 -35 47 82

Volgende week is het Snaini - Vent en Puntje - Rabbit. Painkiel gaat op bezoek bij Katjaratja. Mocht het tegen Rabbit niet lukken om te winnen dan kan Puntje dat doen of bij Piranja, of thuis tegen Heer. Door het goede doelsaldo lijkt één zege genoeg.
Onderin een kraker tussen Vrees en Piranja, waar Hypria thuis wellicht kan profiteren van het feit dat Heer zich vrij heeft gespeeld.

SR30: PUNTJE WINT TOPPER BIJ VENT MET 0-3
De topper tussen Vent en Puntje stond vandaag op het programma. Beide teams kozen aanvankelijk voor een wat defensieve opvatting, waar Puntje een licht overwicht had. In de tweede helft probeerde Puntje met wat impulsen de overwinning te behalen. Na zo'n zeventig minuten werd die opvatting beloond met de treffer. Vent kreeg hierna nog wel wat kansjes, maar de goal viel verdiend aan de andere kant. Om alle twijfel weg te nemen werd het ook nog 0-3. Puntje staat daardoor vijf punten voor op Vent.
Kiekan en Painkiel hadden kans om dichterbij te komen bij Vent, maar beiden hadden een off-day en gingen onderuit. Painkiel werd geslachtofferd door Zwomming (3-2) en Kiekan verloor in eigen stadion van Katjaratja (0-1), dat zich daarmee herstelt van een slechte reeks. Een ideale kans dus voor Kietel om dichterbij te komen, maar niets is minder waar. Vrees dat op een nacompetitieplek staat sloeg in de slotfase toe en de 1-0 bleek voldoende om de Kietelbeestjes te verslaan. Het is nu zeker dat KIETEL GEEN KAMPIOEN WORDT, ze staan nu 13 punten achter Puntje. Kiekan en Painkiel hebben met 9 en 10 punten alleen een theoretische kans. 
Ook Plantika kon niet winnen, Snaini bleek met 1-0 te sterk. Onderin pakte hekkensluiter Piranja in een knotsgek duel (4-4) een punt bij Revolution maar veel schiet het daar niet mee op. Hypria verloor met 5-1 bij Zwenkje maar heeft nog altijd een marge van vijf punten. Door de zege van Vrees is de kans nu groter dat zij geen nacompetitie hoeven te spelen, het gat met Revolution is slechts twee punten. Splitsing sprokkelde een punt bij Rabbit en staat nu vier punten boven de nacompetitieplekken. Heer boekte een fraaie zege (1-3 bij Soal) en lijkt met een voorsprong van zeven punten op nummer 16 Vrees veilig.
Na Vent uit opnieuw een zware dobber voor Puntje, Kiekan zal de Puntjes ontvangen. Vent krijgt bezoek van Zwomming. Volgende week zal de beslissing sowieso nog niet vallen.

SR29: Vent herpakt zich sterk, benauwde zege Puntje
Puntje had op een papier een makkelijke wedstrijd, maar het moest alle zeilen bijzetten om Soal van zich af te houden. Een vroege treffer bleek uiteindelijk de enige, waardoor de puntenmarge op Vent blijft. Vent blijft wel in het spoor en deed dat met een overtuigende 0-3 zege bij Plantika. Volgende week ontvangt Vent Puntje en kan Vent bij een zege Puntje 'voorbijdoen'.
Painkiel lijkt de titel te kunnen vergeten, thuis tegen Snaini bleven doelpunten uit waardoor het verschil met Puntje zeven punten bedraagt. Kiekan profiteerde door met 0-3 bij Hypria te winnen en staat nu 1 punt boven Painkiel. 
Kietel speelde thuis tegen nummer 15 Revolution. Het begin was zwak, maar na rust stelde Kietel snel order op zaken en de uitslag van 4-0 is dan ook duidelijk. De subtopper tussen Katjaratja en Zwomming eindigde in 1-1.
De supporters van Heer en Rabbit en Piranja en Zwenkje zagen in het stadion net zo veel doelpunten als de mensen die thuisgebleven waren. Vrees leek bij Splitsing een hele belangrijke zege te halen, maar Splitsing haalde er nog een punt uit waardoor Vrees meerdere overwinningen nodig heeft om uit de nacompetitiezone te komen. De stand is nu als volgt.

Nr Team Duels Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Voor Tegen
1 Puntje 29 20 4 5 64 41 63 22
2 Vent 29 19 5 5 62 27 54 27
3 Kiekan 29 17 7 5 58 18 58 40
4 Painkiel 29 17 6 6 57 31 57 26
5 Kietel 29 16 6 7 54 23 65 42
6 Zwomming 29 13 7 9 46 10 47 37
7 Snaini 29 12 8 9 44 8 47 39
8 Plantika 29 12 6 11 42 9 51 42
9 Katjaratja 29 12 5 12 41 4 51 47
10 Rabbit 29 11 6 12 39 -2 38 40
11 Soal 29 11 6 12 39 -11 38 49
12 Zwenkje 29 9 8 12 35 -3 48 51
13 Heer 29 8 6 15 30 -19 34 53
14 Splitsing 29 8 5 16 29 -13 37 50
15 Revolution 29 7 6 16 27 -23 34 57
16 Vrees 29 5 8 16 23 -26 30 56
17 Hypria 29 7 2 20 23 -38 35 73
18 Piranja 29 4 5 20 17 -36 40 76

Volgende week zullen alle ogen gericht zijn op Vent - Puntje. Voor de andere ploegen is het zaak om te profiteren om wellicht de druk nog op te kunnen voeren op de verliezer van de topper. 
In divisie B was het al langer bekend dat DESO en Gargie om de titel gingen spelen. DESO won de eerste 15 duels, en ook Gargie kende een goede reeks. De laatste weken worden er wat meer punten verspeeld door beide teams. Vorige week verloor DESO bij laagvlieger VOW, maar kon Gargie thuis tegen War niet profiteren omdat het op een gelijkspel bleef steken. Vandaag stond speelronde 33 op het programma, Gargie speelde uit bij Magic en het was opnieuw een teleurstelling, 1-1. DESO leek een niets aan de hand te spelen bij Antikietel. Maar ineens kwamen de Kietelhaters terug van 1-3 naar 3-3 en leek puntenverlies aanstaande. In de absolute slotfase viel er toch een goal voor DESO en het gevolg was dat er nu een gat is van 7 punten. Met nog 5 duels te gaan is het zaak voor DESO om in de komende 4 duels niet meer dan 3 punten te verspelen, want de laatste wedstrijd is Gargie - DESO. De verliezer van de titelstrijd zal in de nacompetitie strijden net als de nummers 3 - 5. Hier zijn nog veel teams voor in de race. Nummer 3 Miesje heeft maar drie punten meer dan nummer 7 SDDL en ook Antikietel dat daar weer drie punten achter staat is nog niet kansloos. 
Sint Michielsgestel lijkt te gaan degraderen. SCMH en Volkel staan nu op nacompetitieplekken, maar het gat met Blauw Geel, Cito en Ollandia is nog te overbruggen. VOW is nog niet helemaal veilig maar is bezig aan een goede serie.

BEKERFINALE WORDT KIETEL - PUNTJE
De burgemeester zal er een nachtmerrie op na houden, maar de echte fans worden voor het eerst in tijden beloond met een absolute kraker in de bekerfinale: Kietel tegen Puntje.

Kietel ging op bezoek bij Rabbit en probeerde het duel snel binnen te halen. Rabbit was taai, maar Kietel vond zijn draai en opende de score. Na de 0-2 deed Rabbit direct wat terug, maar in de slotfase besliste Kietel het duel.
Puntje speelde tegen Vent, in de competitie zijn dat de twee bovenste ploegen en staan ze dicht op elkaar. Nu was Puntje duidelijk de betere. Er was amper afgetrapt of het was al 1-0 voor Puntje. De 2-0 viel voor rust. Toen Vent na rust wat terugdeed was op het scorebord de spanning terug, maar de 3-1 hing eerder in de lucht dan de 2-2, al kreeg Vent wat kansjes. Toen de 3-1 in de slotfase viel had de scheidsrechter net zo goed meteen af kunnen fluiten. Kietel en Puntje nemen het daardoor tegen elkaar op in de finale. Als dat maar goed gaat...

SR28: Topploegen winnen allemaal
De toppers hebben geen fout gemaakt en wonnen allen zonder problemen. Allen speelden een thuiswedstrijd tegen een laagvlieger en dat leverde geen problemen op. Koploper Puntje ontving Vrees en begon fel aan de wedstrijd. Vrees hielt het nog even vol, maar halverwege de eerste helft viel de onvermijdelijke 1-0. Vlak voor rust maakte Puntje 2-0 en toen snel na rust ook de 3-0 viel was het duel klaar en speelde Puntje het professioneel uit. Vent herstelde zich van de zeperd bij Rabbit door hekkensluiter Piranja met 3-1 te verslaan. Groots was het niet, maar Vent kwam snel met 2-0 voor en toen het 2-1 werd sloeg Vent snel terug met de 3-1. Painkiel gaf aan dat ze nog geloven in de titel, Heer werd met 4-0 verslagen. "Dan kun je nog proberen de scheidsrechter om te kopen, maar in zo'n wedstrijden heeft dat geen zin. Je kunt dan beter het geld op zak houden en de scheidsrechter omkopen als we meer kans hebben" zei de trainer van Heer na afloop.
Ook Kiekan blijft bij, Rabbit werd met 2-1 huiswaarts gestuurd. De uitslag lijkt krap, maar Kiekan was beter dan de Rabbits. Ook Kietel wist te winnen. Katjaratja, dat niet in goede doen is, begon te slap waardoor het al snel 0-2 was. Na de 0-3 werd het nog 2-3 maar spannend werd het niet meer. Kietel maakte nog de 2-4.
Zwomming won in een spectaculaire wedstrijd thuis tegen Hypria. Bij de rust was het 3-3, na rust gaf de kwaliteit van Zwomming de doorslag en stond er uiteindelijk 5-3. Snaini won met 3-1 van Revolution. Plantika liet eindelijk weer eens goed voetbal zien. Zwenkje kon alleen maar toekijken en verloor met 4-0. Soal mazzelde door in blessuretijd tegen Splitsing het enigste doelpunt te maken.
Van de nieuwe ranglijst wonnen de nummers 1-8 en verloren de nummers 11-18. Het geeft aan dat er geen fouten werden gemaakt. Komende week staan de halve finales van de beker op het programma. Puntje speelt thuis tegen Vent. Kietel zal gewaarschuwd zijn en gaat naar Rabbit. In de competitie ontvangt Puntje Soal en speelt Vent een lastig uitduel bij Plantika. Kiekan gaat naar Hypria, Painkiel ontvangt Snaini. Kietel speelt thuis tegen Revolution.

SR27: 3-3 BIJ SPECTACULAIRE EERSTE HELFT KIETEL, PUNTJE. ZEER OPMERKELIJKE NEDERLAAG VENT
Kietel - Puntje is geëindigd in 3-3. Opvallend genoeg was de eindstand al bij de rust bereikt. Puntje was beter in de eerste helft, maar Kietel was dodelijk effectief. Nadat Puntje al vroeg op voorsprong was gekomen wist Kietel het tij te keren, het werd 2-1 maar Puntje had direct een antwoord klaar. Ook toen Kietel 3-2 maakte had Puntje amper tijd nodig om weer gelijk te maken. Kietel schoot de eerste helft drie keer, en drie keer was het prijs. In de tweede helft was Kietel de bovenliggende partij, maar de efficiëntie was in de kleedkamer achtergebleven. Puntje kreeg amper kansen en het bleef 3-3.
Voor Vent de ideale kans om weer terug aan kop te komen. Maar dat liep totaal anders. Na zeven minuten was er een rode kaart voor Verineck, waarna Rabbit de wil doordrukte. Uiteindelijk stond er 5-0 voor Rabbit op het scorebord. "We zijn nergens meer de laatste weken. Het is maar goed dat we bovenaan stonden anders hadden we nu onderaan gestaan". De Puntjetrainer had de uitslag ook meegekregen: "We liepen het veld op in de wetenschap dat we bovenaan bleven. We probeerden de winst te halen maar dat lukte niet".
Door deze uitslagen komen Painkiel en Kiekan weer in beeld. Beide wonnen en staan vijf en zes punten achter Puntje. Zwomming eiste plek 6 op door Vrees met 0-2 te verslaan.
Heer zorgde voor een verassing door Katjaratja te verslaan. Daardoor neemt Heer weer wat afstand van de onderste plekken. Hypria snoepte Soal een punt af, Splitsing ging onderuit tegen Snaini. Revolution zorgde voor een verassing door het tegenvallende Plantika met 2-1 klop te geven. Piranja verloor van Painkiel (0-4).
Volgende week de ideale kans voor Vent om het moraal op te vijzelen. Thuis tegen hekkensluiter Piranja kan het toch niet anders dan dat Vent gaat winnen. Puntje speelt thuis tegen nummer voorlaatst Vrees. Painkiel ontvangt Heer, Kiekan ontvangt Rabbit. Kietel gaat op bezoek bij Katjaratja.

SR26: PUNTJE STAAT WEER BOVENAAN
Vent speelde de topper thuis tegen nummer 3 Painkiel. Vent moest winnen om zeker te blijven van de koppositie, Painkiel kan daar alleen nog kans op maken als het in ieder geval weet te winnen bij Vent. En dat gebeurde, Painkiel scoorde vanuit het niets 0-1 en liep in de tweede helft weg naar 0-2. Opvallend was het onvermogen van Vent, dat amper iets in te brengen had. Painkiel creëerde ook niet veel, maar het was genoeg om te winnen.
Puntje maakte indruk bij Zwomming. Normaal is Zwomming uit altijd lastig, maar Puntje had het vrij makkelijk, bij de rust was het 0-2 en na de rust werd die marge verdubbeld naar 0-4. Hierdoor staat Puntje nu 1 punt boven Vent en heeft het bovendien een beter doelsaldo. Volgende week kan het natuurlijk weer anders zijn, want Kietel - Puntje staat op het programma.
Voor Kietel was het niet zo zeer zaak om drie punten bij te schrijven, maar meer om met een goed gevoel de week van 'Puntje thuis' in te kunnen gaan. Kietel nam bij Heer de leiding, maar vlak voor rust was er een gek moment; Kië pakte rood. In het vervolg probeerde Kietel met belachelijk afbraakvoetbal de overwinning binnen te halen. In de slotminuut viel de onverdiende 0-2, waarna Heer nog tegen mocht scoren. De punten waren toen al vergeven aan Kietel: 1-2.
Kiekan blijft direct in het spoor van Painkiel na een sterke 2-4 zege bij Plantika. Na een half uur stond het al 0-3 en de marge van 3 stond bijna de rest van de wedstrijd op het bord; een 1-3 werd snel gevolgd door een 1-4 en na de 2-4 werd vrijwel meteen afgefloten. Katjaratja en Snaini lijken de ereplaatsen te kunnen vergeten, Katjaratja ging thuis onderuit tegen Zwenkje (1-2) en Snaini kwam thuis tegen Soal (dat aan een sterke reeks bezig is) niet verder dan 1-1.
Rabbit hoeft niet meer naar beneden te kijken na een nieuwe overwinning: hekkensluiter Piranja werd met een duidelijke 3-0 verslagen. Splitsing pakte een o zo kostbare zege op Revolution (1-4), waardoor het ook na volgende week niet op een nacompetitieplek zal staan. Vrees en Hypria staan daar nu op en zij speelden tegen elkaar. Hypria won met 2-1 waardoor het in punten gelijk staat met Vrees, twee punten achter Revolution. Piranja kijkt al tegen een achterstand aan van zes punten.
Volgende week dus Kietel Puntje. Vent gaat naar Rabbit.

In Divisie B zijn er al een hele tijd maar twee ploegen in de race voor de titel. DESO staat al vanaf dag 1 bovenaan maar zag na een ietsje minder middengedeelte Gargie terugkomen. Voor vandaag was het verschil nog maar vier punten. Gargie liet thuis echter twee hele kostbare punten liggen tegen Biekie waardoor DESO (dat Miesje met 2-1 de baas was) wat weg kon lopen. Beide ploegen verloren maar 1 keer. Gargie speelde 6 keer gelijk, DESO nog maar 3 keer. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan, het gat tussen DESO en nummer 3 Armageddon is 23!! punten. De laatste wedstrijd: Gargie thuis tegen DESO.

SR25: Puntje en Vent maken geen fout, lopen uit op anderen
Puntje en Vent hebben in de 25e ronde geen fout gemaakt. Puntje won met 2-0 van Snaini, Vent won met dezelfde cijfers bij Splitsing. Voor beide ploegen was het een wedstrijd waar niet veel aan de hand was, maar waar beiden het duel wel eerder hadden moeten beslissen.
De topper tussen Painkiel en Plantika bleef 0-0. Kiekan liet zich thuis afbluffen door een sterk Zwomming. Kietel kon daardoor in punten gelijk komen met Kiekan maar liet dat na omdat Rabbit verrassend een punt meenam bij de Kietels, Kietel maakte in de slotfase nog 2-2. Katjaratja verloor van Soal en kan alle 'mooie dingen' nu wel vergeten.
Onderin een zwarte dag voor hekkensluiter Piranja. Het verloor thuis van nummer voorlaatst Hypria. Vrees pakte een belangrijke zege op Revolution en haalde de Revolutionairen daarmee bijna bij, het verschil is nog maar twee punten. Zwenkje nam afstand van de degradatiezone door Heer met 2-0 te verslaan, Heer moet daardoor net als Splitsing nog vrezen voor de streep.
Volgende week een aantal interessante duels. Puntje heeft een lastig uitduel bij Zwomming. Vent krijgt nummer 3 Painkiel op bezoek. Daarnaast staat Plantika Kiekan op het programma. Kietel gaat naar Heer toe.


Beker kwartfinales: Puntje overleeft drama begin
Rabbit heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale. Het mocht niet klagen met de loting, War (tweede divisie) was niet in staat Rabbit te verassen. Vent had geen enkel probleem met Piranja, het werd 4-1.
Puntje beleefde tegen Kiekan een dramatische start. Al na drie minuten kreeg Priso rood en na twintig minuten stond Kiekan met 0-1 voor. Puntje gaf niet op en bleef knokken. Kiekan bezweek na de thee en kreeg zelf eveneens een rode kaart. Hierna liep Puntje weg naar 3-1. De coach was zeer tevreden: "we hebben geweldig geknokt na die twijfelachtige rode kaart". Op de vraag of deze terecht was zei hij: "normaal krijg je deze alleen als je in Kietelland speelt met een Kietellandse scheidsrechter".
Kietel is de vierde halve finalist. Bij Zwomming bleef het lang 0-1 voor Kietel, maar in de slotfase liep Kietel weg naar 0-3, waarna Zwomming de eer mocht redden.
Rabbit ontvangt thuis Kietel in de volgende ronde. Puntje neemt het in eigen huis op tegen Vent.

SR24: Top twee neemt afstand
Vent heeft na een slechte serie weer eens gewonnen. Soal gaf Vent vrij baan om simpel naar 4-0 te lopen. Puntje had het minder makkelijk met Katjaratja. Na een snelle 0-1 regende het kansen en kreeg Katjaratja uiteindelijk ook de 1-1 op het scorebord. Rond de 80e minuut sloeg Puntje tweemaal toe en stond het 1-3 en was het duel gespeeld.
De strijd tussen nummers 3 Painkiel en nummer 4 Kiekan eindigde in 0-0 waardoor ze nu beiden 5 punten achter Puntje staan. Kietel klopte Piranja overtuigend met 5-1 en krijgt het duo weer in het vizier.
Plantika speelde alle frustraties van zich af, Vrees ging er met 7-1 af. Zwomming won de subtopper tegen Snaini met 4-2. Rabbit won met 3-1 van Zwenkje. Revolution pakte drie hele belangrijke punten onderin door hekkensluiter Hypria met 2-5 te verslaan. Ook Heer nam verder afstand van de onderste plekken door medepromovendus Splitsing met 3-0 opzij te zetten.
Volgende week speelt Vent bij Splitsing, Puntje ontvangt Snaini. Op papier niet de lastigste wedstrijden maar niets is zeker. Interessant is de confrontatie tussen Painkiel en Plantika. Kietel neemt het op tegen Rabbit. Ook de kwartfinales van de beker staan binnenkort gepland, waarin Rabbit tweededivisionist War ontvangt, Vent het opneemt tegen Piranja, Puntje bezoek krijgt van Kiekan en Kietel af gaat reizen naar Zwomming.

SR23: Puntje nadert Vent tot twee punten
De megavoorsprong die Vent had op zijn concurrenten is bijna verdwenen. Na de nederlaag tegen Kietel moest Vent ook tegen Kiekan de winst aan de tegenstander laten. Het leek nog wel zo mooi bij rust. 0-1 en een offensief. Na de rust kantelde het duel en in het laatste gedeelte boog Vent zelfs voor de Kiekanen.
Puntje profiteerde op overtuigende wijze. Thuis tegen Plantika was het alleen op papier lastig, bij rust was het al 3-0 en uiteindelijk won Puntje met 4-1. "Er gloort weer hoop, als we dit vast kunnen houden worden we kampioen" zei de Puntjetrainer na afloop.
Painkiel moest winnen om bij te blijven maar kwam tegen Revolution niet verder dan 1-1 en zag daarmee Puntje weglopen en Kiekan langszij komen. Katjaratja verzuimde aan te sluiten in de polonaise door een 1-0 nederlaag tegen Snaini. 
Kietel haalde Katjaratja bij in een knotsgek duel. Zwenkje kwam met 1-0 voor en kreeg daarna een rode kaart. Kietel diep weg naar 1-4 voordat het rust was. Na de 1-5 werd het 2-5. Toen Kietel de marge weer op vier bracht sloeg Zwenkje direct terug, maar na de 3-7 in de 77e minuut was het duel definitief in het slot. "3-7 maak je niet vaak mee, het liefst bewaar je zo'n uitslagen voor Puntje uit, maar ik ben tevreden over de laatste wedstrijden. Nu maar hopen dat we ook van Puntje winnen later dit seizoen", zei de Kietelcoach.
Onderin pakte Piranja een zeer belangrijke 6-2 zege op Heer, dat na een goede start uit de winterstop weer aan het kwakkelen is. Piranja achterhaalde op doelsaldo Hypria dat verloor bij concurrent Splitsing (3-1). Rabbit deed Vrees bijzonder veel pijn door in de slotseconde de 1-2 te maken en daarmee de wedstrijd te winnen.
Volgende ronde heeft Vent op papier geen lastig duel met Soal thuis. Puntje gaat naar Katjaratja. De nummers drie en vier, Painkiel en Kiekan, spelen tegen elkaar. Kietel ontvangt Piranja.

Tussenstand:
Nr Team Duels Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Voor Tegen
1 Vent 23 15 5 3 50 23 42 19
2 Puntje 23 15 3 5 48 29 47 18
3 Painkiel 23 14 3 6 45 21 47 26
4 Kiekan 23 13 6 4 45 13 46 33
5 Kietel 23 12 4 7 40 12 45 33
6 Katjaratja 23 12 4 7 40 11 44 33
7 Snaini 23 10 6 7 36 9 39 30
8 Plantika 23 10 5 8 35 5 37 32
9 Zwomming 23 9 6 8 33 5 32 27
10 Soal 23 9 4 10 31 -8 31 39
11 Zwenkje 23 7 7 9 28 0 41 41
12 Rabbit 23 8 4 11 28 -10 24 34
13 Splitsing 23 7 4 12 25 -9 31 40
14 Heer 23 6 5 12 23 -16 29 45
15 Revolution 23 5 6 12 21 -17 25 42
16 Vrees 23 4 7 12 19 -15 26 41
17 Piranja 23 4 4 15 16 -21 37 58
18 Hypria 23 5 1 17 16 -32 23 55SR22: Topper in Ventland, Puntje zal voor Kietel juichen
Een bijzonder moment vandaag, het gebeurt zelden maar vandaag zullen er Puntjelanders zijn die Kietel graag zien winnen. Want Kietel gaat op bezoek bij de koploper, en aangezien de achterstand van Puntje op Vent is zal Puntje ieder puntverlies van Vent toejuichen, ook als dat tegen aartsrivaal Kietel moet.
Kietel nam direct brutaal de leiding, maar Vent kwam nog voor het eerste halfuur om was op voorsprong. Het antwoord van Kietel volgde direct na rust. Het werd direct 2-2 en even na het hele een uur stond er zelfs 2-3 op het bord. Die stand bleef lang staan, zelfs tot aan het einde.
Puntje deed zelf wat het moest doen, winnen, en staat nog maar vijf punten achter Vent. Splitsing werd met 2-0 verslagen. Even was het na 70 minuten en een 1-0 voorsprong penibel toen Puntje met een man minder verder moest maar de marge werd verdubbeld en de winst werd binnengehaald. 
De achtervolgers die direct achter Puntje staan kwamen ook tot winst. Painkiel klopte Vrees (2-1), Kiekan won van Heer (2-1) en Katjaratja versloeg Hypria (4-1). Ook Plantika wist weer eens te winnen, Piranja werd met 3-1 opzij gezet.
Rabbit vervolgde de weg naar boven door ook Snaini te verslaan (0-2). Soal passeerde Zwenkje door deze met 4-3 te verslaan in een op en neer golvend duel. Zwomming boekte een nuttige 2-1 zege op Revolution en lijkt daarmee voorlopig uit de zorgen.
Volgende wedstrijd speelt Puntje thuis tegen Plantika. Vent gaat naar Kiekan terwijl Painkiel op bezoek gaat bij Revolution. Zwenkje is gastheer thuis tegen Kietel.

SR21: Vent haalt in slotfase nog punt, concurrentie profiteert.
Vent haalde slechts een punt bij Heer maar mag daar niet eens mee mopperen, het keek namelijk lang tegen een 1-0 achterstand aan bij Heer. Pas in de 90e minuut viel de gelijkmaker.
Puntje won met 0-1 bij Hypria. Het was niet best maar de winst telt. Painkiel gaf Kietel opnieuw een gevoelige tik door met 0-3 te winnen in Kietelland. "We waren slecht, als we zelfs onder Puntje staan is het wel heel erg. Kan ik ergens gaan huilen" was de veelzeggende reactie van de Kieteltrainer. Kiekan won met 3-4 bij Piranja en achterhaalde daarmee Katjaratja dat bij Vrees op 1-1 bleef hangen. Plantika verloor ontluisterend met 1-0 bij Rabbit.
In de subtop klopte Snaini Zwenkje. Zwomming gaf Splitsing klop. Revolution deed goede zaken onderin door Soal de baas te zijn met 2-0.
Volgende week speelt Vent thuis tegen Kietel. Puntje krijgt Splitsing op bezoek, Painkiel ontvangt Vrees. Fouten maken mag niet, Vent kan bij een zege een voorschot nemen op de titel, Kietel moet winnen om nog iets van glans te halen dit seizoen.

SR20: Vent wint opnieuw, Puntje wint weer eens
Vent blijft op titelkoers en zal misschien eind maart al feest kunnen vieren. Hypria vormde geen partij. De eerste achtervolger, Painkiel, leek te gaan winnen bij Splitsing maar in de slotfase werd het van 0-2 2-2 en dus was er puntverlies. Puntje won opvallend makkelijk bij Zwenkje en klom terug naar plek 2. Om verschil met Vent te tellen zijn wel alle vingers nodig. Kiekan en Katjaratja boekten een zege en sluiten bij.
Kietel speelde een enerverende zege. Tot drie keer toe kwam Kietel voor, en de laatste voorsprong bleek doorslaggevend, de goal in minuut 89 betekende winst voor Kietel. 
Lager op de ranglijst pakte Soal een kostbare zege bij hekkensluiter Piranja. Heer won opnieuw, ditmaal was Snaini het slachtoffer. "Eindelijk hebben we het model door waarmee we scheidsrechters kunnen beïnvloeden, dit gaat ons ver brengen", was de jubelreactie van de coach. Zwomming won met 0-2 bij Rabbit.
Volgende week opnieuw een test voor Kietel, ditmaal komt Painkiel langs. Heer krijgt bezoek van Vent, Puntje gaat naar Hypria.

SR19: Bizarre pijnlijke nederlaag voor Puntje
Puntje is er ondanks een gigantisch overwicht niet in geslaagd een punt over te houden aan het thuisduel tegen laagvlieger Revolution. Ondanks ruim 27 kansen won Revolution met 1-2. Vent profiteerde op minimale wijze, maar 1-0 tegen Vrees was genoeg om opnieuw een grote slag te slaan. Van de achtervolgers won alleen Painkiel, Hypria werd met 3-1 verslagen. Katjaratja verloor thuis met 1-2 van Splitsing en Plantika ging er verrassend af tegen Heer (0-2). Kiekan redde in blessuretijd een punt tegen Kietel (1-1).
Snaini klopte Piranja met 3-1 en haakt zelfs aan bij de brede subtop. De Zwenkje derby eindigde ondanks een penalty voor Zwomming in 0-0. Soal klopte Rabbit met 2-0.
Door de uitslagen staat Vent 9 punten los op Painkiel en 10 op Puntje dat nog wel derde staat. Volgende week kan Vent verder weg proberen te lopen door bij Hypria te winnen. Painkiel gaat naar Splitsing, Puntje naar Zwenkje. Kietel tegen Plantika is een wedstrijd tussen twee kwakkelende teams die alleen bij winst nog wat kunnen halen.

SR18: Droomstart voor Vent
Vent zal zeer tevreden zijn met de eerste uitslagen na de winterstop. Zelf zette het Katjaratja simpel aan de kant, terwijl Puntje het aflegde tegen Painkiel met 4-2. Ook Plantika en Kiekan liepen averij op, Plantika ging er thuis met 1-2 af tegen Soal, Kiekan kwam niet verder dan 2-2 tegen Snaini. Kietel greep de kans om weer aan te haken al ging dat tegen Hypria met alle moeite van de wereld, 1-0.
Onderin sprokkelde Piranja een punt tegen Zwomming (1-1). Heer pakte in de slotminuut een kostbare zege op Vrees (3-2). Rabbit domineerde tegen Revolution en won met 2-1. Zwenkje en Splitsing scoorden beide niet.
Volgende week speelt aankomend kampioen Vent thuis tegen Vrees. Puntje ontvangt Revolution, Painkiel ontvangt Hypria. Een interessant affiche is het duel tussen Kiekan en Kietel.

SR17: Vent en Puntje sluiten af met winst
Het was al zeker dat Vent het winterkampioenschap zou behalen, nu staat vast dat Vent ook na de eerste wedstrijd na de winterstop bovenaan zal staan, Vent won namelijk bij Zwomming met 1-3. Vent had het lang lastig. Zwomming had antwoord op de 0-1, maar de 1-2 bleek de nekslag. "Geweldig gedaan, we hebben alles goed staan. Op die ene lullige nederlaag bij Puntje na hebben we nergens verloren, de stand is terecht."
Puntje begon matig, maar kwam sterk terug in de competitie. Tegen Kiekan was Puntje oppermachtig, maar toch was de score beperkt tot een minimale zege, Puntje won met 1-0. "Als je ziet wat wij creëren en wat hun voor kansen gehad hebben was 5-0 geen gekke uitslag geweest. Maar goed, het gaat om de punten en het doelsaldo van ons was al beter, als we deze lijn doorzetten hebben we nog wel een kans op de titel.
Puntje hoeft de tweede plek niet meer te delen. Katjaratja verloor niet geheel onverwacht met 0-3 bij Plantika. Katjaratja staat nog wel derde, Plantika vierde. Painkiel won met 0-1 bij Soal en klom naar plek 5, net voor Kiekan. Kietel moet deze top 6 laten gaan na het 2-2 gelijkspel bij Snaini; Kietel staat 13 punten achter Vent en 4 achter op Kiekan, wel is er nog de zevende plek.
Onderin waren veel toppers. Heer verloor pijnlijk bij Revolution (2-1), Splitsing pakte in een fraaie wedstrijd met 3-2 de winst tegen Piranja, dat daardoor voortaan de hekken dicht moet maken. Heer staat nu voorlaatste omdat Hypria met 1-0 van Rabbit won. "Nog meer geld, nog meer omkopen anders weet ik het niet meer" zei de trainer van Heer geïrriteerd na afloop. Het duel tussen Vrees en Zwenkje eindigde in een ruime zege voor Zwenkje: 0-4.

De stand halverwege is zo:

Nr Team Duels Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Voor Tegen
1 Vent 17 12 4 1 40 18 30 12
2 Puntje 17 11 3 3 36 24 35 11
3 Katjaratja 17 10 3 4 33 10 34 24
4 Plantika 17 9 5 3 32 11 30 19
5 Painkiel 17 10 1 6 31 13 32 19
6 Kiekan 17 9 4 4 31 7 32 25
7 Kietel 17 8 3 6 27 8 30 22
8 Zwenkje 17 7 5 5 26 9 35 26
9 Snaini 17 7 5 5 26 7 30 23
10 Zwomming 17 6 3 8 21 0 24 24
11 Vrees 17 4 6 7 18 -8 21 29
12 Soal 17 5 3 9 18 -11 21 32
13 Splitsing 17 5 2 10 17 -8 23 31
14 Rabbit 17 4 4 9 16 -11 17 28
15 Hypria 17 5 1 11 16 -20 20 40
16 Revolution 17 3 5 9 14 -15 18 33
17 Heer 17 3 4 10 13 -15 18 33
18 Piranja 17 3 3 11 12 -19 24 43

Bij de tweede divisie is de voorsprong van DESO geslonken tot 4 punten. Bij de Tunnos vielen geen doelpunten, Gargie profiteerde door bij Volkel met 0-3 te winnen. Om het gat met nummer twee Gargie en nummer drie Miesje te tellen heb je alle tien je vingers nodig, de titelstrijd is tussen DESO en Gargie, Gargie zal waarschijnlijk met het beste gevoel de winter ingaan. 

Na de winsterstop staan er direct twee toppers op het programma. Puntje gaat op bezoek bij het altijd gevaarlijke Painkiel, Vent speelt thuis tegen Katjaratja. Kietel opent thuis tegen Hypria. In de loop van januari wordt de competitie hervat.


SR16: Grote zege Puntje, Kietel verslikt zich in Soal
Puntje was thuis tegen Piranja de torenhoge favoriet. Het was even wachten op de 1-0, maar toen die viel bezweek Piranja en liep Puntje snel weg naar 3-0. Uiteindelijk werd het 5-0, Puntje begint zich toch weer te mengen in de titelstrijd.
Kietel verliest de concurrentie verder uit het oog. Het niet al te hoog geklasseerde Soal was te sterk voor de Kietelbeestjes. Een 1-0 werd nog weggepoetst, maar de 2-1 werd fataal.
Vent oogde scherp tegen Revolution, toch was de 2-0 geen grote uitslag maar het volstaat om (met nog 1 duel te gaan) zeker te zijn van het winterkampioenschap. Katjaratja volgt nog steeds samen met Puntje op 4 punten. De Katjarieten stuurden Rabbit met een 2-0 nederlaag naar huis. Kiekan nestelde zich vaster op de vierde plek, de zege op Splitsing was echter zeer moeizaam (1-0). Achtervolgers Painkiel (2-0 winst op Zwenkje) en Plantika 4-0 op Hypria maakten eveneens geen fout waardoor Kietel de grote verliezer is dit weekend.
Snaini liet in de strijd om in de subtop te blijven thuis twee dure punten liggen tegen Vrees, het werd 1-1. In de kelder pakte Heer een zeer belangrijke zege. Zwomming kwam op 1-0, maar kreeg daarna rood. Het duurde lang voordat Heer profiteerde, maar in de laatste fase kantelde het duel. De 1-2 viel vlak voor tijd. Revolution zakte naar de laatste plaats, Hypria en Piranja doen het niet veel beter.
De laatste ronde voor de winter kent een aantal leuke affiches. Vent wacht een lastig uitduel bij Zwomming. Puntje speelt thuis tegen het aardig presterend Kiekan. Plantika gaat op bezoek bij nummer 3 Katjaratja. Kietel gaat op bezoek bij Snaini. Onderin ook een belangrijke slag, want de onderste zes spelen onderlinge duels.


SR15: Puntje slaat opnieuw toe in slotminuut
Na de late treffer tegen Vent heeft Puntje opnieuw toegeslagen in de slotminuut. Ditmaal was Heer het slachtoffer. Puntje had de hele wedstrijd een veldoverwicht, maar Heer bleef lang overeind en creëerde zelf ook wat kansen. De laatste minuut ontsnapte Puntje alsnog. Door de zege is de achterstand op Vent verkleind naar vier punten, Vent scoorde tegen Zwenkje vier keer maar Zwenkje deed dat ook. Zwenkje kwam met 2-0 en 4-2 voor, maar Vent kwam telkens langszij. Het had ook zomaar 5-4 of 4-5 kunnen worden. Katjaratja won in een gekke wedstrijd met 3-4 bij Piranja en heeft net als Puntje vier punten achterstand op Vent. Kiekan had net als Puntje geluk in de slotfase en klom naar de vierde plek.
Plantika liep tegen een onthutsende nederlaag aan tegen Splitsing, waardoor de concurrentie profiteerde. Ook Kietel greep de kans en klom over Plantika heen door met 2-0 te winnen van Zwomming. Painkiel sloot aan na de 1-3 zege bij Rabbit.
Snaini blijft goed voor de dag komen, ditmaal werd er klinkend met 2-7 gewonnen bij Hypria. Vrees pakte thuis de punten tegen Soal.
In divisie B liep DESO tegen wat stootjes aan. Vorige week werd in de slotminuut verloren van Antipuntje. Deze ronde was de topper tegen Gargie, die zes punten minder had. DESO nam in de tweede helft een 2-0 voorsprong, maar Gargie werkte die weg. In de laatste minuten kwam er geen winnaar meer waardoor DESO de zes punten voorsprong houdt op Gargie. Nummer 3 Miesje staat al 13 punten achter DESO. 
Vorige ronde is de voorlaatste voor de winterstop (zowel voor Paragua B als de hoofddivisie, beide competities zijn dan precies halverwege). Puntje ontvangt Piranja, Vent ontvangt Revolution en Kietel gaat op bezoek bij Soal. Toppers staan er niet op het programma, maar dat betekent niet dat de topploegen al gewonnen hebben.

SR14: Puntje in slotminuut naar cruciale zege op koploper
Puntje kon het zich niet permiteren om te verliezen van Vent. In dat geval was het gat opgelopen naar 12 punten. Eigenlijk moest er gewonnen worden. Vent was duidelijk naar Puntjeland gekomen om een 0-0 te halen. Puntje speelde op de aanval, maar toch wist Vent lang stand te houden. De kansenverhouding 19:7 die er uiteindelijk was loog er niet om. 18 Keer ging het mis voor Puntjeland, maar de 19e kans, in minuut 89 was dan toch raak. "Een zeer terechte overwinning op het antivoetbal" waren de glunderende woorden van de coach. "We zijn aan een goede serie en speelde een sterke wedstrijd, we kregen vele kansen tegen een defensief sterke ploeg, maar de bal wilde er maar niet in. Toch werden we uiteindelijk nog beloond. Gelukkig is Vent nog geen kampioen. Door de zege klom Puntje naar plek 2 omdat Kiekan verloor van Katjaratja, dat nu samen met Puntje 27 punten heeft, 6 minder dan Vent. Plantika volgt op 26 na een zwaarbevochte zege op Snaini. Painkiel verloor van het wisselvallige Zwomming en haakt af in deze strijd, achterstand op Puntje is nu 5 punten.
Kietel kende een valse start, maar na de 0-1 van Vrees waren de Kietels wakker. De 1-1 viel nog geen minuut na de 0-1 en veertig minuten later stond het al 5-1. De supporters die toen al naar huis gingen misten alleen een doelpunt van Vrees in blessuretijd: 5-2.
Onderin zijn er grote zorgen voor Heer. Soal pakte bij Heer belangrijke punten en vergroot het gat naar 'het omkoopclubje'. "Het is toch ongelooflijk dat we weer niet in het voordeel waren bij die scheidsrechter. Het lijkt wel alsof de scheidsrechters in deze klasse helemaal niet gevoelig zijn voor geld, zelfs een miljoen laten ze gewoon liggen. Vorig jaar (in divisie B) gaven ze je voor een glas bier al een penalty." Omdat de onderste ploegen vooral tegen elkaar speelden was het niet gek dat sommige concurrenten van Heer goede zaken deden.
De twee ploegen die het dichtst bij Heer stonden waren Piranja (1 punt meer) en Revolution (evenveel punten). Revolution dacht vlak voor tijd de punten te stelen, maar Piranja redde in blessuretijd een punt. Splitsing blijft op het punt meer staan omdat Rabbit bij Splitsing won. Hypria tegen Zwenkje werd in een doelpuntenfestijn uiteindelijk een 3-4 zege voor Zwenkje. 
Volgende week krijgt Heer bezoek van Puntje, Kietel treft Zwomming. Vent kan bij Zwenkje de kater wegspoelen, Katjaratja gaat naar Piranja. Plantika gaat naar Splitsing toe.

SR13: Vent ook met man minder de beste in topper
Vent heeft Plantika een behoorlijke dreun gegeven. De topper werd met 2-1 gewonnen. Even leek het de andere kant op te vallen, nog voor de rust kreeg Vent rood en direct na rust scoorde Plantika. De voorsprong duurde niet lang want Vent sloeg snel terug. Het werd ook nog 2-1 via een penalty. Zonder al te veel problemen wist Vent toch te winnen.
De achtervolgers van Vent liepen averij op. Katjaratja verloor met 2-0 bij Zwomming, Painkiel ging met 1-0 ten onder tegen Snaini. Kiekan wist wel te winnen, al viel de 2-1 tegen Hypria in de extra tijd.
Puntje deed goede zaken en ook de manier waarop was goed. Bij Soal werd het 0-3, een stand die al bij de rust bereikt was. Ook Kietel wist weer eens te winnen. Vorige wedstrijd was er een nederlaag tegen Puntje, maar nu werd het bij Revolution overtuigend 0-3. 
Heer pakte een punt bij Rabbit. Rabbit heerste in het begin en kwam snel op 2-0. Heer sloeg terug naar 2-1 en in het laatste deel werd het ook 2-2. Kansen om zelfs nog te winnen werden niet benut. Zwenkje won met 4-2 van Piranja. Splitsing kwam drie keer voor bij Vrees, maar Vrees kwam net zo vaak langszij. De laatste treffer viel in de blessuretijd.
In divisie B won DESO ook zijn 13e duel. Bombie werd met 0-2 verslagen. Gargie verloor van SDDL waardoor het gat met de Garganen al 9 punten is. De eerstvolgende concurrent staat al op 14 punten, DESO lijkt hard op weg naar de titel.
Volgende week opnieuw een topper, Puntje neemt het dan thuis op tegen Vent. Kietel krijgt Vrees op bezoek. Katjaratja tegen Kiekan is eveneens een interessant duel.

De stand

TeamDuelsWinstGelijkVerliesPuntenSaldoVoorTegen
Vent1310303315216
Kiekan137422592819
Puntje1373324162711
Katjaratja137332472417
Plantika136522352015
Painkiel137152292617
Snaini136342131916
Kietel136252042016
Zwenkje135441962317
Zwomming135351842117
Vrees1335514-31417
Rabbit1334613-71522
Hypria1341813-111425
Soal1333712-101626
Splitsing1332811-91726
Piranja1332811-121830
Heer1324710-131528
Revolution1324710-131427

SR12: De absolute topper
-----------------
De wedstrijd tussen Puntje en Kietel begint. 
-----------------
0: Overtreding door Kietel. 
Twijfelachtige gele kaart gegeven door Stevens in minuut 0 voor Kieterama. 
1: Overtreding door Kietel. 
4: Overtreding door Puntje. 
Puntje: Stevens trekt in minuut 4 de gele kaart voor Punt. 
5: Hoekschop voor Puntje. Puntje kan de aanval niet omzetten in een goal. 
7: Overtreding door Puntje. 
9: Via een actie komt Kietel in de buurt van de goal. Het blijft echter zonder gevolgen voor Puntje. 
10: Overtreding door Puntje. 
Makkelijk gegeven gele kaart in 10 voor Punj. 
11: Een uithaal vanaf de 16 meterlijn door Puntje. De bal gaat huizenhoog over. 
14: Overtreding door Kietel. 
Pietluttige gele kaart in 15 voor Kietel: Kimble. 
16: Overtreding door Kietel. 
19: Overtreding door Kietel. 
Stevens ziet terecht geel in de onhandige actie in 19 van Kijana. 
20: Vrije trap voor Puntje op een mooie plek. Geen doelpunt, de vrije trap is niet verzilverd. 
21: Kans voor Kietel. Puntjekeep voorkomt verdere schade. 
21: Kietel mag een hoekschop nemen. De verdediging kan de bal wegwerken. 
25: Puntje besluit om het van afstand te proberen. Kietelkeep kijkt het afstandschot naast. 
33: Overtreding door Kietel. 
Kietel: Gele kaart in de 34 minuut voor Ki. 
34: Vrije trap voor Puntje op een mooie plek. De vrije trap is RAAK: Puntje - Kietel: 1 - 0. Mooie actie van Pun. 
36: Overtreding door Puntje. 
38: Overtreding door Puntje rond het 16 metergebied. 
39: Puntje zoekt het vijandelijke doel op. Meer dan een leuke poging was het niet. 
43: Overtreding door Puntje. 
44: Puntje besluit om het van afstand te proberen. Kietelkeep kijkt het afstandschot naast. 

----------- 
Ruststand: Puntje - Kietel: 1 - 0. 
----------- 

45: Kietel doet een aanvallende wissel. Ki verlaat het veld. 
47: Gevaarlijke knal van afstand van de uitploeg. De verdediging blokt het schot. 
49: Kans voor Puntje. Kietelkeep voorkomt verdere schade. 
50: Overtreding door Puntje rond het 16 metergebied. 
54: Een uithaal vanaf de 16 meterlijn door Puntje. De bal gaat huizenhoog over. 
55: Puntje wisselt een speler. Priso verlaat het veld. 
56: Kietel probeert een afstandsschot. De keeper pareert de bal op fraaie wijze. 
57: Hoekschop voor Puntje. Puntje kan de aanval niet omzetten in een goal. 
58: Puntje krijgt een kans via een corner. De corner valt BINNEN: 2 - 0. Prizee geeft Kietel het nakijken. 
60: Puntje wisselt een speler. Vrob verlaat het veld. 
61: Kietel probeert een afstandsschot. De keeper pareert de bal op fraaie wijze. 
63: Geklungel in de defensie bij Puntje. Geen problemen voor de keeper dit keer. 
65: Kietel doet een aanvallende wissel. Kiet verlaat het veld. 
69: Overtreding door Puntje. 
Gele kaart in minuut 69 voor Pun. 
74: Kietel doet een aanvallende wissel. Kijana verlaat het veld. 

--Het laatste kwartier gaat in.-- 
77: Kietel mag een corner nemen. Puntje kan het gevaar keren. 
79: Overtreding door Kietel. 
80: Puntje krijgt een vrije trap. Geen doelpunt, de vrije trap is niet verzilverd. 
82: Kans voor Puntje. Kietelkeep voorkomt verdere schade. 
83: Afstandsschot door Puntje zeilt in de richting van het doel. De keeper hoeft niet in actie te komen. 
85: Doelpoging van afstand van Puntje. De bal zeilt naast het doel. 
88: Kietel mag een corner nemen. Puntje kan het gevaar keren. 
-----------------
Eindresultaat: Puntje - Kietel: 2 - 0. 
----------------- 

Statistieken: Puntje - Kietel. 
Overtredingen: 15 - 12. 
Gele kaarten: 3 - 4. 
Rode kaarten: 0 - 0. 
Blessures: 0 - 0. 
Kansen: 15 - 9. 
Corners: 3 - 3. 
Vrije trappen: 3 - 0. 

Wissels Puntje: 2. 
Priso <-> Prisch
Vrob <-> Put

Wissels Kietel: 3. 
Ki <-> Kietel AMA
Kiet <-> Kipaths
Kijana <-> Krizee

Gele kaart(en), Punj, Punt, Pun, Kimble, Kieterama, Kijana, Ki

Uitslag wedstrijd: 2 - 0. 

PUNTJE WINT EINDELIJK WEER EENS VAN KIETEL. 2-0 IS DE UITSLAG.
In feite was er weinig aan de hand, er waren veel gele kaarten, met name in de beginfase. Tussen het harde spel door kwam Puntje in de eerste helft terecht op voorsprong, in de 34e minuut werd een vrije trap benut. Puntje bleef voetballen en werd in minuut 58 beloond via een corner. Puntje kwam daarna niet echt in gevaar, Kietel bracht weinig en dus was er eindelijk weer eens een zege tegen de rivaal, en een nodige ook.
Vent had het lastig met Rabbit maar won wel met 1-0. Plantika ging thuis onderuit tegen Revolution, dat daardoor de laatste plaats overdraagt. Heer staat nu laatste na het nipte verlies bij de nieuwe nummer 2; Katjaratja. Painkiel won in een doelpuntrijk duel met 7-2 van Piranja en haalde daarmee Kiekan bij dat tegen Zwekje op een gelijkspel bleef steken.
Snaini en Soal wonnen beide met 2-0, Splitsing en Hypria waren de slachtoffers. Vrees pakte knap de volle mep bij Zwomming (1-2).
Volgende week speelt Vent thuis tegen Plantika een topper. Puntje speelt bij Soal, Kietel zal de kater weg moeten spoelen bij Revolution. Katjaratja gaat op bezoek bij Zwomming.Beker achtste finales: Piranja ontsnapt drie keer tegen Painkiel
De topper in de achtste finales van de beker was die tussen Plantika en Kiekan. Plantika begon Plantika als favoriet. Dat werd bevestigd toen de 1-0 viel, maar het vervolg wees een ander resultaat uit. Kiekan sloeg terug met 1-1 en maakte een kwartier voor het einde de winnende. Rabbit wist Vrees opvallend makkelijk opzij te zetten, het werd 2-0.
Vent had geen probleem met Supervrees, de Vents stonden vrijwel de hele wedstrijd voor, al na 20 minuten was het 2-0 en toen Supervrees eventjes de spanning terug bracht sloeg 
Vent vrijwel onmiddelijk terug. Puntje speelde een aardige wedstrijd tegen Splitsing. Snel werd gescoord en even later werd het ook 2-0. Na de 2-1 was er een kleine fase van paniek maar toen niet veel later de 3-1 viel was Puntje gerustgesteld en viel ook snel de 4-1. Het vervolg was voor de statistieken.
De Zwenkje derby tussen Zwenkje en Zwomming was een spannende, al was er weinig spectakel. In de slotfase draaide het geluk naar Zwomming en lag Zwenkje eruit; 0-1. Kietel won makkelijk van Hypria, Kietel moest even wachten op de 1-0 maar toen die viel was het klaar en kon Kietel er nog 3 maken.
Piranja tegen Painkiel was er één met de voor de bezoekers extreem pijnlijke afloop. Painkiel dacht binnen te zijn na de 0-1 maar vlak voor tijd maakte Piranja gelijk. In de verlenging kwam Painkiel weer op voorsprong maar in de slotminuut maakte Piranja opnieuw gelijk. Ook in de penaltyreeks kwam Painkiel op voorsprong na een misser van Piranja. Ook die voorsprong werd verspeeld en tot overmaat van ramp wist Piranja de 'loterij' ook nog eens te winnen. "Wij trainen niet meer voor de volgende wedstrijd, we moeten tot die tijd uithuilen, hier wil ik het bij laten" was de korte reactie van de trainer.
War voegde zich ook bij de laatste acht en is daarmee de enige 'B ploeg'. Bij Revolution werd het knap 0-2.
In de kwartfinales de volgende wedstrijden:

Rabbit - War
Vent - Piranja
Puntje - Kiekan
Zwomming - Kietel

SR11: Zege Vent. Averij Puntje en Kietel
Vent heeft opnieuw gewonnen. Bij Piranja ging het allemaal wel heel makkelijk, de uitslag 0-2 was nog milt voor Piranja. Van de directe achtervolgers Kiekan en Plantika wist alleen Plantika te winnen, de 2-1 tegen Zwenkje kwam pas in blessuretijd tot stand. Kiekan had pech tegen Rabbit en speelde 1-1. Painkiel won met grote cijfers bij Heer (1-4).
Puntje kon niet winnen bij Vrees. Vrees was de betere maar scoorde niet. Puntje deed dat ook niet. Kietel verloor in eigen huis pijnlijk van Katjaratja.
Onderin pakte Revolution een puntje bij Snaini. Soal deed het nog beter door bij Splitsing met 1-2 te winnen. Hierdoor blijf Revolution laatste en staan daarboven drie ploegen met 2 punten meer. In de middenmoot speelden Hypria en Zwomming met 1-1 gelijk.
In divisie B heeft DESO ook zijn 11e wedstrijd gewonnen, al ging dat niet vanzelf. SDDL speelt dit jaar goed voetbal en was vooraf terug te vinden op de derde plek met 21 punten, negen minder dan DESO. In de eerste helft twee goals die elkaar snel opvolgden, het was 1-1 bij rust. Die stand bleef lang staan, maar een kwartier voor het einde leek een sensatie in de maak toen het plots 1-2 stond. DESO ging stormen en iedereen was al bij toen in de 87e minuut de 2-2 viel. In de slotminuut werd het nog mooier voor de ploeg die nog niet verloor, het werd 3-2 en daarmee won DESO zelfs nog.
Gargie won ook en is de enige die nog in de buurt staat van DESO. De Garganen verloren ook nog niet, maar hebben door twee gelijke spelen vier punten minder. De concurrentie staat al ver achter. Antipuntje staat derde met 22 punten, al 11 minder dan DESO.
Volgende week alarm want PUNTJE - KIETEL. Een absolute topper en een must om te winnen voor beide teams. De start van beiden is dramatisch te noemen, verliezen zal ongetwijfeld leiden tot het ontslag van de trainer. Vent gaat waarschijnlijk thuis Rabbit verslaan. Kiekan ontvangt Zwenkje, Plantika treft Revolution.SR10: Vent loopt verder weg van Kiekan
De tiende wedstrijd leverde voor Vent opnieuw een zege op. Thuis tegen Snaini won Vent 'maar' met 2-1. Kiekan speelde thuis tegen Soal maar kwam niet verder dan 2-2. Gevolg is dat Vent nu vier punten voorsprong heeft. Plantika won met het kleinste verschil van Zwomming en sluit daarom bij. Katjaratja won knap bij Painkiel en staat daardoor vierde.
'En Puntje en Kietel dan'.... die speelden ook vandaag. Maar ze staan nog steeds niet in de top 4. Toch wisten ze beide te winnen. Puntje deed dat zeer overtuigend bij Rabbit (0-4). Kietel nam snel een voorsprong tegen Splitsing maar na de 3-0 begon de Kietellandse motor te haperen. Splitsing kwam niet verder dan 3-2 waardoor Kietel toch won.
Zwenkje wist ruim te winnen tegen Revolution. Deze zag Soal langszij komen. Vrees en Heer deden goede zaken, Heer won thuis van Hypria en Vrees verschalkte Piranja. Beide hebben nu 9 punten en 3 punten meer dan Soal en Revolution.
Koploper Vent gaat volgende week op bezoek bij Piranja. Kiekan gaat naar Rabbit, Plantika gaat op bezoek bij Zwenkje. Kietel wacht een interessant duel thuis tegen Katjaratja. Puntje zal bij Vrees alleen met de winst tevreden zijn.


SR9: Verlies Puntje en Kietel
Niet voor het eerst dit seizoen liep Puntje tegen een zeperd aan. Puntje ging er thuis met 1-2 af. Painkiel was in de eerste helft scherper en liep weg naar 0-2. Puntje scoorde na rust 1-2 maar kwam niet verder dan dat. Ook Kietel ging onderuit, Hypria hielt de punten thuis. Hypria kwam op 2-0 en stond tegen 10 Kietels. Die scoorden nog wel de 2-1 in blessuretijd maar het was te laat om nog te jagen op een punt.
Vent en Kiekan blijven het goed doen. Vent won met 1-2 bij Katjaratja, Kiekan won probleemloos met 1-4 bij Snaini. Plantika sluit goed aan na de 1-3 winst bij Soal. Grote overwinningen waren er voor Zwomming (4-1 op Piranja) en Zwenkje (0-4 bij Splitsing). Onderin deed Rabbit goede zaken met een 1-3 uitzege bij Revolution. Vrees kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Heer, voor beiden was het genoeg om de rode lantaarn over te dragen aan Soal.
Volgende week speelt Puntje uit bij Rabbit, dit is de afgelopen jaren geen ABC'tje gebleken. Kietel krijgt bezoek van Splitsing. Echte toppers ontbreken op het overzicht. Koploper Vent speelt thuis tegen Snaini, Kiekan treft Soal.

Beker: Supervrees verrast in beslissingsduel
Niet Katjaratja, maar Supervrees plaatste zich als nummer 2 van poule H voor de volgende ronde. Beide ploegen waren exact gelijk geëindigd waardoor een beslissingsduel nodig was. Katjaratja had daarin een overwicht, maar Supervrees scoorde de goals. Gedurende het duel liepen de 'super vreeslijkgezichten' naar 3-0, in blessuretijd mocht Katjaratja nog scoren. De loting is inmiddels ook geweest. De topper in de achtste finale is die tussen Plantika en Kiekan. Ook interessant is de Zwenkje derby tussen Zwenkje en Zwomming. Puntje krijgt bezoek van Splitsing, Kietel ontvangt Hypria. Supervrees mag op bezoek bij Vent. Painkiel gaat naar Piranja, War op bezoek bij Revolution en Vrees bij Rabbit.

SR8: Plantika en Puntje in balans, Vent wint topper
Puntje heeft de goede serie niet kunnen vervolgen met een zege. Wel nam de ploeg een punt mee bij Plantika. Even in de tweede helft kwam Puntje voor, maar Plantika herstelde de balans snel. In het vervolg was Puntje het meest op zoek naar de zege maar die kwam er niet. "Zonde; we hadden hier kunnen, misschien wel moeten winnnen. Na de 0-1 had ik het gevoel dat het onze kant op ging. Ze vochten zich weer terug in de wedstrijd en daar zijn we niet goed mee omgegaan. Een punt bij Plantika...., we zijn weleens met minder weggegaan".
Vent heeft de kop overgenomen. Kiekan werd thuis overtuigend met 3-1 verslagen. Er was geen moment een vuiltje aan de lucht, de tegentreffer viel pas in de slotfase. "We worden kampioen, ik voel het gewoon. Het begin was even wennen maar daarna zijn we superieur. Deze overwinning is daar het bewijs van."
Kietel won met 3-1 van Zwenkje. Na de 1-0 wist Zwenkje nog wel terug te komen tot 1-1, maar Kietel was uiteindelijk de betere. "We moesten winnen om in de buurt te blijven, Vent of Kiekan ging punten verspelen. We hebben onze opdracht goed uitgevoerd en kijken met vertrouwen naar het vervolg". Katjaratja versloeg Snaini en maakte daarmee een grote stap. Painkiel sloot bij met een 3-1 winst op Revolution. Zwomming en Soal speelden 1-1, Rabbit en Vrees scoorden ieder twee keer. Hypria wist met grote cijfers te winnen van Splitsing (4-0). Heer pakte in de slotminuut een punt tegen Piranja.
Volgende week spelen Puntje en Painkiel de op papier meest leuke wedstrijd. Er wordt echter gewoon op gras gespeeld. Vent wacht een zware klus bij Katjaratja. Kietel gaat op bezoek bij Hypria, Plantika reist af naar Soal. Snaini en Kiekan krijgen kans op revanche tegen elkaar. Tussendoor zal Katjaratja nog de extra beslissingswedstrijd moeten spelen tegen Supervrees in de beker.

Beker ronde 3: weinig verassingen, historie in poule H
Biekie is er niet in geslaagd Vrees te passeren. Biekie won nipt, maar de nederlaag van Vrees tegen Plantika (3-0) was niet groot genoeg. Rabbit pakte de poulewinst door Soal te verslaan, Kiekan profiteerde en ging Soal voorbij. In poule C was Vent al geplaatst en ging Splitsing mee. Gescoord werd er niet in deze poule. Puntje won ruim bij Heer (0-4), dat door de ruime zege van Hypria bij VOW (2-4) eruit ligt.
Zwenkje plaatste zich op eigen kracht door het al geplaatste Painkiel met 2-1 te verslaan, hierdoor won Zwenkje ook de poule. Kietel en War hadden beide aan een punt genoeg om zich te plaatsen, beide wonnen wat ook volstond, Kietel wint de poule op doelsaldo. Zwomming had een driepunter nodig tegen Ollandia, maar dat leverde geen probleem op. Piranja pakte het punt dat nodig was om de poule te winnen. Revolution deed in poule H hetzelfde. Het andere duel, tussen Katjaratja en Supervrees eindigde in 1-1. Omdat beide ploegen met 1-0 verloren van Revolution en met 2-0 wonnen van Magic staan ze exact gelijk. Een beslissingsduel moet nu uitwijzen welk team er door gaat. Het beslissingsduel zal gaan zorgen voor verschuivingen in het competitieprogramma want deze was niet ingecalculeerd; het gebeurde nooit eerder dat dit nodig was. Waarschijnlijk zal het duel op donderdag gespeeld worden en worden de competitieduels van Katjaratja (thuis tegen Snaini) en Supervrees (bij koploper DESO) uitgesteld. Een ander scenario is dat deze duels op donderdag worden afgewerkt en dat het beslissingsduel dan zondag of maandag gespeeld gaat worden. De loting zal plaatsvinden nadat dit duel gespeeld was. De Kieteltrainer had hier ook nog wat over te zeggen: "Jammer dat Puntje nog niet weet van wie ze gaan verliezen. Ook jammer dat wij ze niet tegen kunnen komen; nu zullen we nog moeten spelen om te winnen."

Geplaatste teams 
(winnaars): Plantika, Rabbit, Vent, Puntje, Zwenkje, Kietel, Piranja, Revolution
(tweede): Vrees, Kiekan, Splitsing, Hypria, Painkiel, War, Zwomming, Katjaratja/Supervrees

De poulewinnaars zullen thuis spelen tegen een nummer 2. Vanaf de kwartfinale kan iedereen elkaar treffen, dus ook teams die bij elkaar in de poule zaten.

SR7: Puntje verslaat ook Katjaratja
Het lek lijkt boven bij Puntje. Vorige week maakte Hypria geen kans, ook Katjaratja werd met 4-0 verslagen. De Katjarieten maakten geen enkel moment kans op een punt, helemaal niet meer toen het een groot deel van de tweede helft ook nog eens met een man minder verder moest. 
Kiekan blijft voorlopig bovenaan, Painkiel werd in eigen huis verslagen met 2-0. De Kiekanen hadden lang nodig om de leiding te pakken, maar daarna was er geen vuiltje aan de lucht. "We spelen geweldig, als we dit vast kunnen houden dan gloort er iets moois" waren de woorden van de trainer. 
Plantika wist het taaie Vrees te verslaan. Vrees werkte hard maar werd niet beloont met een punt. Kietel maakte het zichzelf lastig. Piranja kwam vlug op voorsprong en verdubbelde die marge na een kleine 70 minuten. Kietel kon daar niets tegenover stellen.
Vent won probleemloos bij Soal, het werd 0-3.  Snaini versloeg Zwomming, waardoor het gemiddeld twee punten haalde tot nu toe, een hoog gemiddelde voor Snaini.
Heer speelde als een degradant, tegen Splitsing was het bij rust al bekeken. Toen Splitsing met 4-0 voorstond kreeg het nog een rode kaart, maar zelfs met een man meer kon Heer niets terugdoen. Heer staat nu ook laatste, want Hypria pakte een 1-2 zege bij Revolution. Zwenkje gaf Rabbit klop met 3-0.
Volgende wedstrijd, na de laatste pouleronde in de beker die tussendoor valt, een serieuze test voor Puntje als het op bezoek gaat bij Plantika. Kietel ontvangt Zwenkje. Eveneens interessant is Vent tegen Kiekan.
In divisie B zijn we eveneens 7 duels onderweg. En we weten dat na 8 duels DESO nog bovenaan zal staan. Dit omdat DESO de eerste 7 wedstrijden allemaal won en het gat met de eerste achtervolger, Gargie, 4 punten is. Het gat met de anderen is nog groter.


SR6: Puntje overtuigt, Kietel verliest
Puntje heeft voor het eerst een overtuigende zege te pakken, Hypria werd simpel met 4-0 verslagen. Extra winst is dat Puntje de wedstrijd met 11 spelers beëindigde. Kietel verzuimde afstand te houden van Puntje, Painkiel won in eigen huis met 3-2 en bezorgde Kietel daarmee een kater. Vent won vrij eenvoudig van Heer en klom eveneens over Kietel heen. Katjaratja liep tegen puntverlies aan tegen Vrees, Kiekan profiteerde van de vele puntenmorsingen door met 3-0 te winnen van Piranja en staat nu zowaar bovenaan, met 13 punten uit 6 duels. Snaini speelde gelijk tegen Zwenkje en staat net als Kietel op 11 punten. Vent en Katjaratja hebben er 12. Plantika (1-0 zege op Rabbit) sloot net als Zwomming (dat Splitsing versloeg met 2-0), Painkiel en Puntje aan, dit kwartet heeft 10 punten en hebben een gat van drie punten op de eerste achtervolgers. Revolution klopte Soal met 1-2. 
De stand geeft aan dat het heel dicht bij elkaar zit. Hierdoor verschillende toppers: Puntje - Katjaratja en Kiekan tegen Painkiel springen er wel uit. Kietel gaat op bezoek bij Piranja, Vent gaat naar Soal. Plantika speelt uit bij Vrees.


Beker ronde 2: Puntje door, sterk herstel Kietel
Plantika is na de tweede zege zeker. Vrees staat er goed voor, weliswaar kwam het thuis niet voorbij Biekie, maar gezien de wedstrijd (Vrees stond lang met tien man) was dat het maximale. Biekie zal Armageddon moeten verslaan en hopen dat Vrees verliest van Plantika. In poule B bewees Kiekan zichzelf een slechte dienst. Ook het tweede duel eindige gelijk en omdat Soal met ruime cijfers won van Sint Mich moet Kiekan hopen dat er in de strijd Rabbit - Soal een winnaar komt. Voor Kiekan zelf is een zege op het uitgeschakelde Sint Mich noodzakelijk, alleen als dat met meer dan 3 goals verschil is gaat Kiekan zeker door.
Vent is door na de tweede zege in poule C. Splitsing won en staat nu twee punten voor op de 'Antiploegen', die ieder 1 punt hebben. Splitsing had wel alle moeite met Antipuntje, pas in de extra minuten werd de zege behaald. Puntje overklaste VOW met 4-0 en is al zeker omdat Heer en Hypria de punten delen. Heer heeft aan een punt tegen Puntje genoeg om mee te gaan, Hypria zal bij VOW moeten winnen om kans te houden.
Zwenkje kwam na een monsterzege op Gargie in het eerste duel bij Miesje niet verder dan 1-1. Painkiel verzekerde zich van de achtste finales door Gargie met 0-1 te verslaan. Zwenkje staat er wel goed voor om mee te gaan, alleen een horrorscenario (overbrugging van 5 goals) kan Miesje nog in plaats van Zwenkje doen doorgaan. Kietel herstelde zich van de dure misser tegen War door bij DESO overtuigend met 0-3 te winnen. War won verassend van Snaini waardoor Kietel en War drie punten voorstaan op Snaini en DESO. Kietel kan zich een kleine nederlaag permitteren thuis tegen Snaini in het slotduel.
Piranja deelde Zwomming een tik uit door met 3-1 te winnen. Zwomming strijd nu in een onderling duel tegen Ollandia wie er met Piranja mee mag, Ollandia heeft aan een gelijkspel genoeg, dus Zwomming moet thuis aan de bak. In poule H verschalkte Revolution Katjaratja waardoor Revolution zeker is. Katjaratja en Supervrees staan exact gelijk en spelen nog tegen elkaar. Indien dat duel gelijk wordt spelen de ploegen een beslissingduel op neutraal terrein. Katjaratja heeft het thuisvoordeel en zal dus op de winst spelen tegen de tweede divisionist.

Geplaatst: Plantika, Vent, Puntje, Painkiel, Piranja, Revolution

SR5: Rode kaart Puntje ditmaal zonder gevolgen
Puntje kwam voor de vierde keer dit seizoen in ondertal te staan, maar won ditmaal wel de wedstrijd. Bij Splitsing werd het, na een 1-0 achterstand, 1-2. Vlak na de 1-2 viel de dubieuze rode kaart, maar puntje won dus alsnog. "Gelukkig maar, de scheidsrechters moeten echt na gaan denken, wellicht gaan we alsnog een klacht indienen, dit gaat nergens meer over. Het lijkt wel alsof er in de reglementen staat dat er minimaal één van de onzen met rood naar de kant moet".
Kietel en Vent speelden 0-0, een logische uitslag bij dit soort wedstrjiden. Hierdoor kruipt de ranglijst in elkaar.
Kiekan won in extremis bij Heer. Lang leek het duel in 1-1 te gaan eindigen, maar in de slotseconde won Kiekan. "Als die scheidsrechter is vemoord kom ik niet op zijn begrafenis, het leek nergens op; het WAS allang tijd. We hadden gewoon een punt moeten hebben, niet de eerste keer dat we zwaar bestolen zijn".
Plantika liep bij Piranja opnieuw tegen een gelijkspel aan, ditmaal werd het 2-2 al stond het lang 1-2 voor Plantika. Katjaratja voert de ranglijst aan na de 0-4 zege bij Hypria, al is dat alleen omdat het doelsaldo beter is dan dat van Kietel. Painkiel boekte zijn tweede zege, bij Vrees werd het 1-3. De overige duels (Rabbit Snaini 1-1, Zwenkje - Soal 0-0 en Revolution - Zwomming 0-0) einidigen gelijk.
Volgende week moet Kietel opnieuw aan de bak; Painkiel uit. Vent ontvangt Heer, Puntje speelt thuis tegen Hypria.

Puntje opnieuw in ondertal en opnieuw onderuit, trainer weg
Puntje staat na 4 wedstrijden op 4 punten. Bij Snaini kreeg de ploeg al voor de derde keer dit seizoen de rode kaart te zien. Snaini profiteerde en won met 2-0. "Een schande, opnieuw die rode kaart. Deze was dan terecht maar toch, dit moet eruit. Ik ga me nu terugtrekken, het wordt tijd voor een schokeffect. Ik ben het geloof kwijt nu". Puntje heeft de nieuwe trainer alweer aangesteld.
Plantika won de topper van Painkiel. Painkiel stond lang met 0-1 voor maar in het laatste kwart keerde Plantika de partij waardoor ze na drie gelijke spelen eindelijk de volle buit hebben. Kietel is alleen koploper, Rabbit werd verslagen terwijl medekoploper Vent tegen Splitsing niet verder kwam dan 1-1. Eerder deze week speelden Vent en Splitsing ook al tegen elkaar, toen won Vent nog met 1-0.
Heer heeft de eerste zege binnen. Zwenkje werd met 1-0 verslagen. Bij Katjaratja tegen Soal won vooral het publiek. Het thuispubliek was de grootste winnaar, het werd 6-3. Kiekan versloeg het sterk gestarte Zwomming met 1-3. Piranja won met diezelfde cijfers bij Hypria. Vrees heeft de eerste punten binnen, tegen Revolution werd het 0-3.
In de volgende ronde is de topper Kietel tegen Vent. Puntje zal bij Splitsing op bezoek gaan.

Beker Ronde 1: Ontsnapping Puntje, zwakke start Kietel
De eerste ronde van de poulefase is gespeeld. In poule A zette Plantika een grote stap door Biekie met 0-3 te kloppen. Vrees deed goede zaken met een 1-3 zege bij Armageddon. In poule B opende Rabbit prima met een 4-1 zege, Soal en Kietel hielden elkaar in balans. Poule C kende de Antiklassieker, Antipuntje speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Antikietel. Vent won moeizaam van het sterk gestarte Splitsing met 1-0.
Heer opende met een zege bij VOW al ging dat met 0-2 niet makkelijk. Puntje kwam op achterstand tegen Hypria maar maakte voor rust gelijk. Daarna creëerde Puntje kans op kans totdat Vrob de rode kaart kreeg. Hypria ging in de aanval, maar in de slotfase viel het kwartje toch de kant richting Puntje op: 1-2. "Een dikverdiende overwinning, al hadden we uiteindelijk wel veel geluk. Het heeft ons nog niet mee gezeten dit seizoen dus dit mag dan ook wel een keer. Volgende wedstrijd thuis tegen VOW winnen en als Heer dan niet verliest zijn we door."
Zwenkje veegde Gargie met 5-0 van de mat. Painkiel had het minder makkelijk met Miesje maar won met 1-0. In poule F stelde Kietel teleur door thuis niet te scoren tegen War. Omdat War dat ook niet deed bleef het 0-0. Het andere duel, tussen Snaini en DESO, eindigde ook gelijk (2-2) waardoor alle ploegen nog gelijk staan. "Een schande, meer kan ik er niet van maken. Toch is er nog niets aan de hand. Hoofddoel is toch de competitie," aldus de Kietelcoach.
Zwomming en Piranja wonnen in poule G hun eerste duels, Katjaratja en Revolution deden hetzelfde in poule H.

Speelronde 3: Puntje moet winnen, kraker tussen Painkiel en Vent
Puntje moest winnen thuis tegen Zwomming om niet in de degradatiestrijd terecht te komen. Zwomming was net als Vent de enige ploeg zonder puntverlies. Na een kwartier stond Zwomming voor en leek het weer een dramatische avond voor Puntje te worden. Puntje knokte en dwong nog voor rust een gelijkmaker af. Het spel van Puntje was stukken beter dan in de eerste twee wedstrijden, toch bleef het lang 1-1. In de 85e minuut viel het doelpunt dan toch voor Puntje, waardoor de eerste driepunter een feit is.
Vent kon met een overwinning goede zaken doen. Painkiel is een taaie tegenstander en dat bleek op het veld. Geen van beide teams was in staat om een serie kansen te creëren. Het afwachtende duel eindigde dan ook logisch met 0-0.
Kietel tegen Heer kende een merkwaardige eerste helft. Geen van de ploegen durfde aan te vallen en zowat iedere overtreding leverde een gele kaart op. De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld, Heer wisselde zeer defensief en probeerde het punt binnen te slepen, maar Kietel sloeg in de 74e minuut ineens toe via Kijee. Die score werd met moeite naar de eindstreep gebracht. "Is dit het grote Kietel, ze hebben alle geluk. Als we de volgende keer een beetje beter ingespeeld zijn pakken we ze gewoon. Vond ook dat die scheidsrechter wat makkelijk was met zijn kaarten," was de reactie van de coach van Heer.
Plantika was de favoriet bij Kiekan. De 0-1 volgde snel, maar in de tiende minuut moest Plantika met een man minder nadat Bloem de rode kaart kreeg. Kiekan boog het duel om en liep nog voor de rust naar 2-1. Plantika gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kreeg zelfs loon na werken, 2-2. Beide ploegen kregen daarna kansen op de overwinning, en in de 82e minuut pakte Kiekan de voorsprong. Plantika knokte zich opnieuw terug en in de 89e minuut werd het nog 3-3. Daar bleef het bij. "Die rode kaart deed ons veel pijn, daar hadden we wel even last van. In de rust kon ik de zaken wat anders neerzetten waardoor we terug kwamen in de wedstrijd. Ik moet de jongens een groot compliment maken dat ze zeker na zo'n 3-2 nog terugkwamen. Uiteindelijk kan ik daarom nog leven met een punt al moeten we natuurlijk wel een keer gaan winnen", zei de trainer van Plantika na zijn derde gelijkspel.
Soal dacht de buit binnen te hebben tegen Snaini. In de slotfase kantelde het duel volledig en wist Snaini zelfs te winnen in extremis. Een soortgelijk scenario tekende zich af bij Piranja - Rabbit, Rabbit won in de slotfase eveneens met 1-2. Ook Hypria pakte in blessuretijd de volle mep, bij Vrees was de uitslag 0-1 waardoor Vrees als enige nog puntloos is. Splitsing blijft goed voor de dag komen, Revolution werd overklast en 3-1 was de uitslag. Zwenkje en Katjaratja scoorden niet.
Volgende ronde krijgt Plantika bezoek van Painkiel. Puntje speelt bij Snaini, Vent ontvangt het sterke Splitsing. Kietel zal bij Rabbit de punten moeten halen.


Speelronde 2: Puntje al kansloos voor titel
Al na twee speelronden kan Puntje afstand doen van de titel. Tegen Revolution kon de ploeg niet domineren, het leek alsnog te gaan winnen, maar in de slotseconde pakte Revolution terecht een punt. Puntje, dat in de jaren 90 domineerde en ook in het vorige decennium vaker wel dan niet kampioen werd wint de laatste jaren nog amper prijzen, en ook nu kan de titel eigenlijk al vergeten worden. Verwacht wordt dat nog deze week radicale beslissingen genomen gaan worden om Puntje opnieuw te laten starten. "Ploegen spelen tegen ons niet meer om zo min mogelijk te verliezen, maar spelen om 1 of zelfs 3 punten te pakken. Tegen niemand zijn we dominant, grote overwinningen zijn er nauwelijks. Puntje onwaardig. Tijd voor harde actie. Dan maar alles op de beker."
Kietel speelde tegen Kiekan een ijzersterke wedstrijd. Al in de eerste minuut sloeg Kietel toe en het liep rond de rust rap uit naar 4-0. In de slotfase stond Kietel een tegentreffer toe, maar beantwoorde deze met de 5-1. 
Heer heeft het eerste puntje binnen, Plantika werd knap op 1-1. "We speelden op 80% van ons kunnen en pakken daarmee een punt tegen de kampioen. Als we de financiën van deze klasse beter in kaart hebben kunnen we een perfect omkopingsschema uitvinden en dan ben ik er van overtuigd dat we mee kunnen doen".
Painkiel herstelde zich wel van de misstap vorige week. "Vorige week legden we het af tegen 12 man, nu winnen we 'gewoon'. Hopelijk kunnen we hiermee verder". Vent had het lastig bij Vrees, maar won wel.
Piranja, Rabbit en Katjaratja schreven hun eerste driepunter bij. Zwomming won de topper bij Zwenkje met 2-5. Zwomming had het lastig, maar een rode kaart van Zwenkje tekende de ommekeer aan. Zwomming en Vent zijn hierdoor de enige ploegen met de volle buit uit twee duels.
Volgende week speelt Puntje thuis tegen Zwomming. Kietel speelt een topper tegen Heer. Andere toppers zijn Painkiel tegen Vent en Kiekan tegen Plantika. Veel topwedstrijden dus. De Kieteltrainer denkt daar echter anders over. "Zwomming heeft een weekendje vrij. Zij hebben al 9 punten uit drie wedstrijden. Heer zal geen partij zijn voor ons, al willen wij niet te ver van ze winnen zodat ze op doelsaldo Puntje voorbij kunnen. Plantika zal over Kiekan heen gaan lopen en ik verwacht dat Vent sterker is dan Painkiel. Jammer dat Vrees en Hypria tegen elkaar spelen, want dan is de kans kleiner dat ze Puntje allebei passeren. Eén van deze ploegen zal hoe dan ook boven Puntje staan na volgende week".

Speelronde 1: Heer, Puntje en Painkiel bestolen door arbitrage.
Heer heeft het niet getroffen met de seizoensopening tegen Snaini. Eén minuut voor rust ging het mis. Heer was even daarvoor op 1-2 voorsprong gekomen en was veel beter, maar een rode kaart betekende een ommekeer in de tweede helft. "Ik begrijp dit niet, niemand weet waarom hij geel gaf. Hij had die kaart ineens in de hand, ik vraag me af waarom. Ik stap naar de politie, dit kan echt niet. Is dit Paragua A? Als dat zo is speel ik liever in B. Onthutsend gewoon, ongelooflijk schandalig; gewoon overspelen dit of uitspelen met 1-2." Heer ging in de tweede helft met 5-2 eraf.
Puntje speelde thuis tegen Zwenkje. Het leek goed te gaan na een 1-0 voorsprong, maar Vrob kreeg nog voor rust (volgens neutrale fans niet onterecht) een rode kaart voorgeschoteld. Puntje kon niet doordrammen en Zwenkje sloeg na rust toe voor 1-1. Puntje speelde in het vervolg wel voor de winst, maar kreeg het deksel op zijn neus toen Zwenkje vijf minuten voor tijd 1-2 maakte. "Belachelijk. Was dit al rood en zo vroeg al. Ongelooflijk gewoon. Een klootzak, dat is het. Ik hoop dat die man nooit meer hier komt. Als je voor zoiets rood geeft snap je het spelletje niet. Het begint structureel te worden, gaan ze net zo lang door totdat Kietel kampioen wordt? Want dan gaat het eeuwig door". De coach van Heer stelde na afloop van zijn interview en het horen van deze uitslag de volgende vraag: "Is het normaal dat topploegen hier in de eerste wedstrijd rood krijgen of wat?".
Plantika - Kietel was vorig seizoen de laatste wedstrijd, daarin pakte Plantika in de slotminuut de titel. Dit jaar begon het duel afwachtend. Na de rust werd een afstandsschot beloond en kwam Plantika op 1-0. Kietel ging daarna op jacht maar had moeite om kansen te creëren. In de 84e minuut was het toch raak waardoor Kietel nog een punt overhield.
Verbazing was er ook bij Painkiel tegen Splitsing. Ook hier door een rode kaart en de uiteindelijke 0-1 zege van Splitsing. Beide kaarten waren erg makkelijk gegeven, vandaar dat ook bij Painkiel de woede zich op de scheidsrechter richtte.
Vent kroop door het oog van de naald. Lang stond er thuis tegen Hypria 0-1 op het bord, maar in twee minuten tijd trok Vent de zege naar zich toe. De Ventcoach was duidelijk: "We hebben geluk dat we hier geen onterechte rode kaart oplopen anders hadden we hier verloren".
Kiekan wist Vrees met 3-0 te verslaan. Soal won met 2-1 bij Piranja. Een wedstrijd waar niemand lang over zal napraten. Zwomming won na 1-2 achterstand met 3-2 thuis van Rabbit. Katjaratja leek te winnen tegen Revolution maar moest in de slotseconde de punten delen.
Volgende ronde speelt Puntje bij Revolution en treft Kietel Kiekan. Het interessantste affiche is wellicht Heer tegen Plantika.

Supercup: Plantika - Vent
De wedstrijd om de Supercup is traditioneel de seizoensopening. Kietel was er dichtbij maar greep zowel naast de titel als naast de beker waardoor Plantika en Vent uitverkoren waren om dit duel te spelen. De wedstrijd kende een verdedigende houding van beide teams. Het noodlot sloeg voor Vent toe toen er in de 83e minuut voor de tweede keer geel en dus rood getoond werd aan Vincent. Plantika wist wel raad met de meerderheid want een minuut later was het 1-0. Toen het in de 90e minuut ook nog 2-0 werd wist Plantika dat de buit binnen was. Komende week zal het seizoen beginnen.

Seizoen 2016-2017: Speelschema bekend.
Het speelschema van 2016-2017 is naar buiten gebracht. Nadat Plantika en Vent de Supercup hebben afgewerkt begint het seizoen direct met het kampioensduel van vorig jaar: Plantika - Kietel. Vent begint 'rustig' thuis tegen Hypria, Puntje ontvangt Zwenkje. Promovendus Heer zal bij Snaini voor het eerst een poging doen om de scheidsrechter om te kopen. Splitsing wacht een zware klus bij Painkiel.
Puntje tegen Kietel staat op het programma tijdens speelronde 11, de terugwedstrijd is in ronde 27. Tijdens de laatste ronden staan er in tegenstelling tot afgelopen seizoen geen grote wedstrijden gepland.
Puntjecoach: "Ik vind het fijn dat we niet meteen met een kraker beginnen zoals voor Kietel en Plantika geldt. Echter worden er wel in de eerste 7 wedstrijden 21 punten gevraagd en dat valt niet mee. Vanaf ronde 8 volgen de toppers elkaar snel op". De Kietelcoach was des duivels: "Het is weer duidelijk dat de Puntjecoach is gevraagd het speelschema op te stellen, zoals al vaker gebeurt is. Dacht dat de bond zelf ook wel een schema kon opstellen, maar het is duidelijk dat die slijmbal erbij zat. Ik kan ook wel een schema opstellen dat we zeker kampioen worden, maar dan is het toch niet leuk". De Plantikacoach woog zijn kansen af: "Puntje gaat die 7 makkelijke openingswedstrijden niet zonder kleurscheuren doorkomen. Kietel kunnen we na de eerste wedstrijd al doorstrepen. Verwacht veel van Vent dit jaar". De Ventcoach was tevreden: "Moeilijke en makkelijke wedstrijden wisselen elkaar af in de beginfase, een mooi en gebalanceerd programma". De coach van Heer zag ook opties: "Die eerste wedstrijd moeten we kunnen winnen zonder de scheidsrechter om te kopen. Tegen Plantika in ronde 2 hebben we de centen keihard nodig". Ook leuk dat we in de slotfase Puntjeland in rouw kunnen dompelen". (Heer speelt in ronde 33 bij Puntje).
Het nieuwe seizoen zal begin september beginnen. 


Het seizoen 2015-2016 is weer ten einde. Volgend seizoen zal vermoedelijk eind augustus aanvangen met de strijd om de supercup tussen Plantika en Vent. Rond die periode verdwijnen ook deze wedstrijdverslagen, dus wees er vlug bij als je wat wil bewaren. Anders is het altijd mogelijk om contact op te nemen via het e-mailadres bambombim@NOSPAMgmail.com (waarbij NOSPAM uit het e-mailadres weggehaald moet worden).
We wensen alle teams en bewoners een fijne zomerstop toe. In het bijzonder Kietel, lekker uithuilen en volgend seizoen weer een nieuwe kans. Hopelijk komt Puntje dan wat beter voor de dag.

Eindstand Paragua 2015-2016
Team Duels Winst Gelijk Verlies Punten Saldo Voor Tegen
Plantika 34 20 12 2 72 39 68 29
Kietel 34 19 12 3 69 53 86 33
Vent 34 19 11 4 68 44 71 27
Puntje 34 17 11 6 62 27 51 24
Painkiel 34 17 10 7 61 24 64 40
Zwomming 34 12 11 11 47 9 50 41
Katjaratja 34 10 17 7 47 6 47 41
Kiekan 34 12 8 14 44 -2 47 49
Snaini 34 11 10 13 43 -1 55 56
Hypria 34 12 7 15 43 -13 46 59
Vrees 34 10 9 15 39 -12 49 61
Revolution 34 9 11 14 38 -1 48 49
Zwenkje 34 8 14 12 38 -8 49 57
Rabbit 34 10 8 16 38 -30 38 68
Piranja 34 8 11 15 35 -17 43 60
Soal 34 8 6 20 30 -32 41 73
Antipuntje 34 7 8 19 29 -33 38 71
Antikietel 34 4 9 21 21 -53 28 81

 
Comments