Főoldal‎ > ‎Sri yantra‎ > ‎

Shri Yantra kő titka

Szerencsére fel!

shri yantra kőShri Yantráról azt tartják, hogy az emberiség egyik legősibb, legerőteljesebb szimbóluma. A térbeli mandala általában kristályból (hegyikristályból) készült apró spirituális eszköz. Úgy hiszik, hogy szerencsehozó erején túl az egyén életébe "bevonzza" az egészséget, a hírnevet, a hatalmat, a fejlődést és a mentális békét.

A nyugati kutatókat sem hagyta nyugton a mágikus kő. Dr. Patrick Flanagan amerikai fizikus alaposan megvizsgálta a csodálatos formájú hegyikristályt. Az általa feltárt tulajdonságai alapján „az erő diagramok királyának” nevezte el. Megállapította, hogy egy 3 cm-es Shri Yantra kőnek hétszer nagyobb energetikai hatása van, mint egy két méteres piramisnak. Nézzük hát, hogyan látja Rajiv Arora indiai asztrológiával foglalkozó szakértőnk e mágikus kő hatását.

A Shri Yantra szerkezete ősi indiai védikus tudományon alapul. Minden negatív rezgést eltávolít és pozitív kozmikus energiává alakít- összegyűjti az öt őselem és az egyéb, a környezetünkben előforduló tárgyak által kibocsátott negatív energiákat, és átformálja őket építő energiákká.

Minden ember ugyanazzal a szellemi és intellektuális energiával születik a Földre, de a csillagok határozzák meg, hogy "győztesek" és szerencsés emberek leszünk-e vagy sem.

Például, ha egy kiváló tanuló a ház egy rossz energetikájú sarkában tanul, butává válhat. Ennek a fordítottja is igaz, ha egy buta gyerek a ház kiegyensúlyozott, jó energiájú szegletében szívja magába a tudományt, akkor okossá válhat. Ugyanez a jelenség alkalmazható a munkavégzésre, de az alvásra  és az evésre is stb.

A Shri Yantra működése

A Shri Yantra hasznosítja az embert körülvevő különböző energiákat, így teremt harmóniát.

shri yantra diagramA yantra mandala

A Yantra a 2000 éves tantrikus hagyományból származik. A yantra a buddhista mandala jóga megfelelője. Shri Yantrát az összes yantra anyjának tartják, mert minden yantra belőle eredeztethető. A Shri Yantra kilenc egymáshoz kapcsolódó (egymásba fonódó) háromszög, amely körül veszi a bindut (a yantra középpontját). Úgy rajzolják meg, hogy az öt lefelé mutató háromszög, amely a női princípiumot, a Shaktit jelképezi és a négy felfelé mutató háromszög, amely Shívát, a férfi princípiumot jelképezi optimális hatást gyakorolhasson egymásra. Az ember spirituális útja az anyagi lét szintjéből a végső megvilágosodáshoz vezet. Ez a Shri Yantrába van feltérképezve. A spirituális út olyan, mint egy zarándoklat, amely során minden egyes lépés a felemelkedést szolgálja.

Öt különböző szemszögből vizsgálhatjuk az alakzatot felépítő mértani formákat. Alapzataösszegyűjti a föld őselemből eredő negatív energiákat. A szerkezetét alkotó körök a levegő őselem negatív energiáit fogják fel. A nagyobb háromszögek a tűz őselem negatív energiáit alakítják át. A kisebb háromszögek pedig a víz őselemből származó negatív energiákat transzformálják. A Shri Yantra tetején lévő forma a kozmoszból érkező negatív energiákat "kezelik".

Shri Yantra a jóvátétel/ az eszköz, amelyet arra használnak, hogy a speciális pozitív energiákat vonzza magához a kozmoszból, így eltávolítja a negatív hatásokat, és növeli a bolygók, a csillagok pozitív hatásait.

A Yantra hatással van az elménkre, a testünkre, és a bennünket körülvevő környezetünkre, amelyben élünk.

Az univerzumban minden energiából van. A kozmosz a legnagyobb forrása ennek, és a bolygók a legnagyobb testek, amelyek a leginkább befolyásolják az energia áramlását. Ha csinálunk valamit, bevonzunk egy bizonyos energiát. Ha még sem járunk sikerrel, problémáink adódnak, ez azt jelenti, hogy nem a kívánt energiát hívtuk be.

A Shri Yantrát a fejlődés és az egészség istennőjéhez való imádkozásra használják a hívő emberek. Jótékony hatást gyakorol majdnem mindenkire: a vallásosakra, és a nem hívőkre egyránt. Manapság nagyon sok üvegből készült Shri Yantra kerül a piacra, amelyeket kristályként adnak el. Az igazi Shri Yantra hegyikristályból készül, és a használata előtt szanszkrit nyelven (általában egy mester által) "meg kell mantrázni". Vagy 24 órán keresztül sós vízbe áztatva majd hideg vízzel átöblítve havonta egyszer „kezelni” kell.

Szerző: Rajiv Arora

Angolról fordította és szerkesztette: Illés Sarolta


Comments