Főoldal‎ > ‎Energia, aura, csakra‎ > ‎

CSAKRAISMERET
Mindent a csakrákról, és azok tisztításáról!


Az egyik legokosabb rajzfilm, amit gyerekeknek (is) készítettek, az Avatár, ez biztos. Akárhányszor végignézek egy részt a lányommal belőle, annyiszor gondolkozom el rajta, vajon hogyan lehetne kötelezővé tenni, hogy például hittan helyett, ebből vetítsenek le mindig egy részt az iskolában.(Az Avatár állapot azt jelenti, hogy valaki tudatosan kerül a testén kívülre, és onnan képes irányítani magát. Erre egyébként mindenki képes, csak életei során – különböző okok miatt – felejti, szinte maga elől titkolja az ember. Tehát ezt a képességet bármikor elő lehet hozni magunkból.)
Az egyik rész, különösen érdekes témát taglalt, mégpedig azt, hogy hogyan tudod megtisztítani a csakráidat.

De hát, mik azok a csakrák?

A csakrák az ember energiamezőjében, étertestében található örvénylő és egymással is kommunikáló energiaközpontok. Találkozási pontok is egyben, amelyek a léthez tartozó tudatossági szintet tükrözik. Jelentésük a szanszkrit “cakra” (ejtsd csakra) szóból származik, melynek jelentése kerék, korong. Mindannyiunk bensejében hét, kerékhez hasonlatos csakra forog. Óramutató járásával megegyező, örvénylő vízhez hasonló mozgásuk biztosítja, hogy az energia a belsejükbe kerüljön környezetünkből.

Ha a forgási irány megváltozik és kifelé irányul, az energia a csakrákból kiáramlik. A forgási irányok váltakoznak, hogy az egyensúly a szervezetben megmaradjon. Az indiai filozófia szerint a csakrákon keresztül hullámzik az ember testében az életető energia vagyis a prana. Az életenergiát nemcsak befogadják, hanem módosítják és fizikai síkon transzformálják. 

Egy jól működő csakra megtartja az energiát. Ha az energia a csakrákban nem marad meg tartósan, annak több oka lehet. Amikor túlterheltek, stresszesek, feszültek vagyunk, rossz gondolataink vannak, akkor a csakrákat érdemes időközönként feltölteni, harmonizálni, nehogy valamelyik alulműködése egy másik túlműködéséhez vezessen. 

A negatív irányú hangulatváltozások, minden esetben energiavesztéshez vezetnek, míg a pozitív irányú hangulatváltozások a csakrát energiafelvételre késztetik. A csakrákat a tudatra ébredés kezdetén rendszerint fénykerekekként látni, vagy pedig a hely aurájaként, amely különböző színekben pompázik. Minden csakrának elsősorban biológiai funkciója van. A csakra a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ezáltal információkkal is a szerveket, végtagokat és a sejteket.

 Ha a test egy területén – például egy szerv aktivitása által – energiatöbblet keletkezik, akkor a megfelelő csakra a környezetbe vezeti el a fölösleges energiát. Ha a táplálékláncon át valamilyen okból megszűnik a test energiaellátása, az ember képes bizonyos ideig a csakrákon keresztüli energiaellátás segítségével is élni. Csakráink fejlődése összefügg életkorunkkal. Fogantatásunk pillanatától halálunkig mindig fejlődnek, alakulnak, attól függően, hogy mik a szükségleteink, és milyen a lelki állapotunk.

A hét nagy csakra ugyan nem észlelhető anatómiai értelemben, ám metafizikai úton összeköttetésben áll a fizikai test bizonyos rendszereivel. Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával – szervével – is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a „működő egész”-et. Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése – az elszenvedett energiahiány miatt –, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat. 

Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát. A hét fő csakrán kívül mellékcsakráink is vannak, amelyek a tenyéren és a talpon találhatók. Tehát a csakrák mozgása, nyitottsága vagy éppen zártsága nagy hatással van testi-lelki egészségünkre. Ezért a szellemi gyakorlatok, testmozgás, jóga és egészséges táplálkozás segítségével nagyban hozzájárulhatunk testünk energiaközpontjainak helyes működéséhez, vagyis az egészséges élethez. Az általánosan elfogadott rendszer szerint 7 fő csakra van.

Gyökércsakra (Muladhara)Jelentése gyökér, támaszték. A legalacsonyabb rezgésszámú csakra, amely a gerinc alsó végén, a végbélnyílás és a nemi szervek között helyezkedik el. Az itt beáramló energia a gerincoszlopot és a vese tájékát látja el energiával.

Hatása alá tartozó mirigyei a mellékvesék.

Színe vörös. Szervileg hozzátartoznak a csontok, csontváz, gerincoszlop alsó része, fogak, körmök, végbélnyílás, végbél, vastagbél, láb.

A gyökércsakra legfőbb területei és feladatai:

Leföldelés
Munka,pénzkeresés
Vitalitás, fizikai erőnlét
Biztonság megteremtése
Tisztulási folyamatok

Szervi elváltozások, amelyek helytelen működésekor lépnek fel: aranyér, vastag- és végbél betegségek, sipoly, isiász (ülőideg-gyulladás), súlyproblémák, vese-, hólyag-, epekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, hólyag- és gerincproblémák, reuma, izületi betegségek, vizelési problémák jelentkezhetnek.Nem kiegyensúlyozott működése esetén félelmek, depresszió, alvászavarok, agresszivitás, kapzsiság, mohóság, bizonytalanság, egzisztenciális problémák, túlzott ragaszkodás és anyagiasság, perfekcionalizmus és birtoklási vágy léphet fel.

A természetben való tartózkodás, kerti munkák, sport, mozgás sokat segíthet a csakra harmonizálásában. Szüksége továbba a pozitív megerősítés, miszerint biztonságban és szeretve vagyunk itt a Földön, értékesek és szerethetők vagyunk, az életet elfogadjuk.

Szexuális vagy keresztcsonti csakra (Svadhishthana)Jelentése édes íz, édeset érezni.

A szex csakra a párkapcsolattal, a szexualitással, a kreativitással, a táplálkozással és a fizikai erőnléttel van kapcsolatban. A köldök és a nemi szervek között helyezkedik el. Az ivarmirigyek (petefészek, herék) tartoznak a hatása alá, egyéb testrészek közül a méh, hüvely, hímvessző, vese, vékonybél, testfolyadékok tartoznak hozzá.

Színe narancssárga.

Szex csakra legfőbb területei:

Szexuálitás és párkapcsolat
Nemi vágy, nemzés
Alkotókészség

Helytelen működésekor orgazmusproblémák, impotencia, terméketlenség, kreativitás hiánya, étkezési problémák, bélgörcsök, menstruációs zavarok, petefészek, méh és here problémák, elhízás, derék panaszok jelentkezhetnek, melyek a lelki síkon sexuális viselkedési zavarokban, felfokozott nemi vágyban, partnerkapcsolati problémákban, másik nemtől való félelemben nyilvánulhatnak meg.

A szexuális csakra helyes működésének az érdekében fontos a mások felé való nyitottság, kreativitás erősítése és gyakorlása, művészettel való foglalkozás, iránta való érdeklődés.

Napfonat vagy köldökcsakra (Manipura)Jelentése fénylő drágakő.

Színe citromsárga.

A napfonat csakra jelképezi cselekedeteinket, akaraterőnket, magunkkal-árnyoldalunkkal és a külvilággal vívott harcainkat. A napfonat csakra a köldök és a szegycsont alja között helyezkedik el. Az itt beáramló energia a gerincoszlopot és a vese tájékát látja el energiával. Színe sárga.

Hozzátartozó szervek a hasnyálmirigy, emésztőszervek, máj, lép, has alsó része, epehólyag.

A napfonat csakra legfőbb területei:

Agresszió, düh, harag
Hatalom

Diszharmonikus működése esetén lelki szinten hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbrendűségi érzés, félelmek, szorongások léphetnek fel. Fizikai síkon gyomorfekély, epepanaszok, emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegségek, szemproblémák jelentkezhetnek.

A napfonat csakra helyes működésének visszaállításában fontos önmagunk elfogadása és kifejezése, a hatalom, akarat és erő helyes gyakorlása, érzelemek kimutatása

Szívcsakra (Anahata)Jelentése ép, sértetlen, érintetlen.

A szívcsakra a szeretet adásával, elfogadásával, önzetlenséggel, együttérzéssel, megbocsátással és vonzalommal van összefüggésben.A szív csakra a mellkas közepén, szívtájékon helyezkedik el. A belsőelválasztású mirigyek közül a csecsemőmirigy tartozik hozzá, egyéb szervek közül pedig a szív, mellkas, mellüreg és a tüdő.

Színe zöld (rózsaszín – általában gyerekeknél).

Kiegyensúlyozatlan működése esetén szeretetéhség, szeretet-függőség, gyűlölködés, harag, agresszivitás és embertársaink iránti éredektelenség léphetnek fel. Fizikai síkon szív- és keringési zavarokban, az immunrendszer gyengeségében, allergiákban, autoimmun-, tüdő és daganatos megbetegségekben nyilvánul meg.

Helyes működéséhez a szeretet adásának és elfogadásának képessége, szeretetteli gondolatok, embertársaink felé szeretettel, önzetlenül és bizalommal való fordulás szükséges.

Torokcsakra(Vishuddha)Jelentése:megtisztulás

A torokcsakra színe kék és a torok környéki szervekre van hatása.A torok csakra a kommunikációval, a kreativitással, az önfegyelemmel és az önkifejezéssel, inspirációval, őszinteséggel, nyitottsággal áll kapcsolatban. A toroknál, gégefőnél helyezkedik el. A pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, gége, nyak, állkapocs, garat, légcső, hörgők, fül, tüdő, nyelőcső, száj, hangszálak tartoznak hozzá.

Színe kék.

Torok csakra legfőbb területei:

Kommunikáció
Önfegyelem
Önkifejezés

Működési zavara esetén érzelmi síkon önkifejezési problémákban, különböző beszédzavarokban, hallás- vagy olvasásproblémákban, fecsegésben, hazudozásban, meggondolatlanságban, félénkségben nyilvánul meg. Fizikai síkon fülproblémák, asztma, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, nyelvproblémák, torokfájás, köhögés, bronchitis, mandulagyulladás, nyakfájdalmak, sclerosis multiplex, valamint száj- és tüdőproblémák jellemzik helytelen működését.

A torokcsakrát hatékonyan harmonizálható kommunikációs gyakorlatokkal, verbális és testbeszéd szintjén, a kifejezőkészség tudatos gyakorlásával, zeneterápiával.

Harmadikszem vagy homlokcsakra (Ajna)Jelentése érteni, tudni.

Színe indigókék vagy ibolya.

A hatodik csakra a mennyei testhez kapcsolódik, amely segítségével képesek vagyunk kapcsolatot teremteni az univerzum spirituális lényeivel. Ehhez a csakránkhoz tartozik: szellemi energia,bölcsesség, tisztánlátás, intellektus, emlékezet, szellemi akarat, intuíció, imagináció, tanulás, szellemi gyógyítás, holisztikus szemlélet, mindennemű érzékelés. Az érzelmi intelligencia, spirituális tudat és belső látásunk helye.

A homlok közepén, a két szemöldök között található.Hozzárendelt testrészek az arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer, agyalapi mirigy (hipofízis).

A harmadik szem csakra az intuíció és a hatodik érzék szerve. Ez vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket.

Harmadikszem csakra legfőbb területei

Intuíció
Felelősség önmagunkért

A csakra diszharmonikus működés esetén tanulási nehézségeket, rémálmokat, túlzott racionalizmust, materializmust, fanatizmust, másokkal való manipulációt, pszichés zavarokat, feledékenységet, butaságot eredmányez. Fizikai síkon fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog formájában nyilvánul meg.

E csakra működésének a helyreállításához együttműködés, információs energia, kommunikáció, objektív megismerés, inspiráció, művészi kifejezés, õszinteség, nyitottság, függetlenség, egységérzés szüségeltetik.

Koronacsakra (Sahasrara)Jelentése ezerszeres, ezerszirmú.

Színe: fehér, arany vagy ibolyakék

A fejtetőn helyezkedik el. Egy nagy aranyló tojáshéjhoz hasonló képződmény, amely rendkívül magas frekvencián mozog. Az univerzális tudat, a földi síkon túli dimenziók kapuja. Ezen a szinten kapcsolódik össze szellemünk a felsőbb szellemiségekkel.

Szervi megfelelői az idegrendszerünk, a nagyagy, a koponyalemezek, a tobozmirigy és a kutacs.

Lelki síkon a vallási öntudat, alázatosság, bűnbánat, fájdalom, nosztalgia, intelligencia, teremtésvágy, nyugalom, egységérzés és tudás kapcsolható hozzá.

Működési zavara esetén bánathoz, szenvedéshez, bizonytalansághoz, halálfélelemhez, szenvedélybetegséghez, céltalansághoz, gőghöz, gyászhoz, depresszióhoz, öngyilkos hajlamhoz vezethet. Fizikai síkon Parkinson-kór, öngyilkossági kísérlet, epilepszia, skizofrénia, Alzheimer-kór formájában jelenhet meg.

A korona csakra legfőbb területei:

Személyiségzavarok
Tudatosság

A korona csakra szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért és bízunk a megérzéseinkben és a belső vezetésben.

Mellékcsakrák

A testünkön számos kisebb csakra található még. Ezek közül jelentõsebbek a két tenyér közepén és a két talp közepén lévõ csakrák.

A csakra terápia segít a test, szellem, és a lélek harmóniáját a fizikai síkon megvalósítani. Segíti beindítani a csakrák egészséges működését, a sérült csakrák gyógyítását.

A csakrákkal való foglalkozás testgyakorlásból, légző- és tudatgyakorlatokból áll. Ezzel a háromfajta gyakorlattal ösztönözhetjük csakráinkat, hogy intenzívebb energiacserét folytassanak a külvilággal. Nem elég elméletileg megérteni, speciális gyakorlatokkal ösztönözni is kell a csakrákat, ha nagyobb harmóniára, gyógyulásra vágyunk. Meditáció során mindenki által megtanulható hatékonyan a saját tudatalattija működési folyamatának irányítása, csakráinak működésbe hozása, hogy boldog, egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessünk.

Forrás: http://illuzio.cafeblog.hu/


Doreen VirtueCsakratisztítás 

http://www.lelekfeny.hu/wp-content/uploads/2013/07/dr_doreen_virtue_-_csakra_tisztitas.pdf
Om ... ॐ

A csakrák megtisztítására.

BEVEZETÉS

A fény gyermeke vagy!

Fényből, szeretetből és intelligenciából állunk. Ezek a tulajdonságok a pusztaenergia lényegi összetevői. Így tehát energiával rendelkező lények vagyunk. Bár lehet, hogy ennek ellenére érzed. Akárhogy is legyen, határtalan energiák lelhetők fel most is benned, és ez az energia figyelemre méltó ajándékokat tartogat a számodra. Gondolataid kontrollálják a benned lévő és a téged, körülvevő energiaáramlást. Bármit is gondolsz, az meghatározza, hogy érzed magad és azt is, hogy mit tapasztalsz. 

A bennünk lévő és a testünket körülvevő különböző energiaközpontokra gondolkodásmódunk nagy befolyással bír. Más szóval, azok a dolgok, amelyekre a legtöbbet gondolsz – pénz, spiritualitás, kapcsolatok, és így tovább – hatással vannak az energiaközpontokra. Ezek az energiaközpontok olyanok, mint a legyezők, lapjaik fedik egymást. Csakráknak nevezzük őket, amely ősi keleti szanszkrit nyelven „kereket” jelent. Habár testünkben sok csakra található, a médiumok és gyógyítók általában csak a nagyobbakra koncentrálnak. Ezen csakrák mindegyike a belső elválasztású mirigyekhez közel található. 

Ezek a csakrák életerőt (nevezik „ki”-nek, „chi”-nek vagy „prana”-nak is) áramoltatnak a testben, hogy biztosíthassák a vitalitásunkat. Olyanok, mint a flipperjátékok lapátjai, amelyek lökik a labdákat. Ez az energia isteni eredetű, és biztosítja nekünk az utat minden bölcsességhez vagy spirituális információkhoz. A csakráink megállás nélkül sugározzák és fogadják az energiát. Ha negatívgondolataink vannak, akkor a csakrák sötét és sűrű energiával telnek meg. A szennyezett csakrák nem tudják továbbítani a szükséges energiát, így tehát tétlennek és kiegyensúlyozatlannak érezzük majd magunkat. Mindamellett pedig elveszíthetjük kapcsolatunkat természetes spirituális képességeinkkel. 

Minden egyes dolognak, ami foglalkoztat bennünket, megvan a megfelelő csakrája. Az egyes csakrák a pénzzel és a karrierrel, a kapcsolatokkal, a jövőnkkel, étvágyunkkal, életstílusunkkal, vágyainkkal és céljainkkal állnak összefüggésben. Ha gondolatainkban a szeretet és hűség kapja a legnagyobb szerepet, akkor ezek a csakrák tökéletesen áramlik, mi pedig harmóniát és boldogságot tapasztalunk. 

Mégis, majdnem mindenki hajlamos arra, hogy rendszeresen aggódjon vagy gyötrődjön az élet dolgaival kapcsolatban. A félelemmel telt gondolatok hatnak arra a csakrára, mely megfelel annak a témának, mely éppen foglalkoztat téged. Aztán ez a bizonyos csakra beszennyeződik, összezsugorodik, vagy megdagad. Következésképpen, anélkül hogy tisztában lennél vele, miért, fáradtnak és egykedvűnek érzed magad.

 A csakrák egyaránt hatnak az intuitív képességekre is. Ha a csakrák tiszták és egyensúlyban vannak, akkor könnyen szerezhetsz információt a jövődről, másemberekről, valamint hallhatod az angyalok és Isten hangját. Ez a könyv ismerteti a csakrák főbb feladatait, és azokat az ezoterikusmódszereket, amelyek segítségével azok megtisztíthatók a félelem érzésétől. Az a természetes állapotod, hogy energiával feltöltött, intuitív és kreatív vagy. Nem kell semmi többet tenned ahhoz, hogy ezeket élvezhesd, ezek már most megvannak benned. Akár egy szobrásznak, neked is csak annyit kell tenned, hogy a szobor azon részeit lecsipkeded, amelyek nem tartoznak ahhoz feltétlenül. Csak a félelmet kell legyőzni, hogy belső értékeidet feltárhasd.

ELSŐ FEJEZET

CSAKRÁK FUNKCIÓI

Csakrák százai vannak benned és vesznek körül téged. Valójában minden emberi lénynek, beleértve a földet is, vannak csakrái. Fókuszáljunk most először azokra a főbb csakrákra, amelyek mindennapjaidat befolyásolják. Ezek a csakrák, mélyen fizikai tested központjában helyezkednek el. Azok a csakrák, amelyek tested alsóbb részében foglalnak helyet, lassabban örvénylenek, mint azok, amelyek a felsőtestedben és a fejedben találhatók. Az alsó csakrák a mentális világ ügyeivel kapcsolatosak, míg a felsőbb csakrák inkább, a spirituális dolgokra koncentrálódnak. A csakrák az óramutató járásának megfelelő irányban örvénylenek. Képzelj el egy olyan ventillátort, amely az ipari épületek tetején láthatókhoz hasonlít. Miközben egyenesen az adott emberre nézel, csakrái úgy jelennek meg, mint legyezők, melyeket oldalról látsz. Felülről a csakrák úgy néznek ki, mint a pörgő legyezők felülnézetből. Ahogyan a lassú mozgású fényhullámok meleg színárnyalatokban jelennek meg, az alacsonyabb és lassúbb csakrák is piros, narancssárga, sárga árnyalatokban láthatók. A felsőbb csakrák, amelyek gyorsabban örvénylenek a zöld hidegárnyalataiban, valamint kékben, ibolyaszínben és lilában pompáznak. Amint megtisztítod a saját csakráidat, újjáéled az a képességed is, amellyel tested és mások csakráit látod. Ráadásul, láthatod az aurákat is, amelyekről kicsit később lesz szó.

A gyökércsakra

A gerinc alapján elhelyezkedő gyökércsakra minden csakra közül a leglassabban örvénylik. Ez a kis sebesség ragyogó rubinvörös színt hoz létre. Amikor agyökércsakra tiszta, kristály fehér fény és a gazdag, tiszta piros árnyalatának elegyével szikrázik. A tiszta gyökércsakra olyan, mintha egy ragyogó rubint reflektorfény alá helyeznénk. Ezzel szemben, ha szennyezett, akkor sötétpiros színű. A gyökércsakrához a biztonság tartozik, a következőkre vonatkozó gondolatokkal és érzésekkel:

Pénzügyek: pénz, megtakarítások, számlák, nyugdíj, gazdaság, szerencsejáték, lottó és pénzügyek.

Karrier: elengedő pénz megkeresése, a megfelelő munka végzése, juttatások és nyugdíjjal kapcsolatos ügyek, ingázás, munkanélküliség, előléptetés, és jövőre vonatkozó gondolatok.

Otthon: költözési szándék, biztonságérzet, otthonod energiája és állapota.

Lakberendezés (Feng Shui): lakásfenntartás, otthonvásárlási tervek.

Fizikai Biztonság: biztonságérzet vagy annak hiánya.

Szükségletek: legyen elegendő étel, ruha magad és a szeretteid számára.

Vagyon: járművek, bútorok, ékszerek és munkával kapcsolatosfelszerelések.Az ahhoz kapcsolódó félelmek, hogy fizikai szükségleteid, kielégítődnek-eösszezsugorítja a gyökércsakrát, sötétté és szennyezetté téve azt. Valósággal elfojtod a csakrákat akkor, amikor gondolataid állandóan a pénz, a karrier és a vagyon körül forognak. Mindezek a hiány és a korlátozás érzetét keltik, mintha „soha nem lenne elég az, ami van”. Egy elzáródott csakra általában önmagát beteljesítő jóslatként vonzza a pénzügyi gondokat. A pénzzel, karrierrel és vagyonnal kapcsolatos rögeszmés gondolkodás – a munkamániás gondolkodásmód – általában beszennyezi, és rendkívül megnöveli a gyökércsakrát. Igazából, nincs abban semmi rossz, ha nagy a gyökércsakra, a könyvben szólni fogok arról, hogyan lehet a csakrákat megnövelni. Az egyedüli probléma az, ha a csakráid más-más méretűek. A rögeszmés gondolkozás egyensúlytalanságot szül, mivel egy vagy több csakrát nagyobbá tesz, mint amilyen a többi. A csakrák tisztítása segít a csakrák kiegyensúlyozásában, így akkor mindegyikük egyforma nagyságú és egyformán tiszta lehet.

A szakrális csakra

A második legfontosabb alsó csakra, amely a köldök és a farkcsont között félúton helyezkedik el. A szakrális csakra egy picit gyorsabban örvénylik, mint a vörös gyökércsakra, így gyönyörű narancssárga árnyalata van. A kiegyensúlyozott és tiszta csakrának tiszta fehér a belseje. A szennyezett szakrális csakra ezzel szemben kiégett narancs színezetű. A szakrális csakrára a következő gondolatok és érzések vannak hatással:

Fizikai örömök: étkezés, ivás, szex és az izgalom keresése.

Káros szenvedélyek: drogok, alkohol, ételek és más anyagok.

A test: edzési, alvási szokások, súly, egészség, megjelenésünkkel kapcsolatos gondolatok. Ha testeddel kapcsolatosan aggodalmaid vannak vagy stresszes vagy, akkor ez a szakrális csakra zsugorodni kezd, és szennyezetté válik. Ennek eredményeképpen fáradtságot és csüggedtséget tapasztalhatsz. Másrészt, ha túlzottan el vagy foglalva a testeddel, akkor a szakrális csakra beszennyeződik, és túlméretezetté válik. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni: nincs semmi baj azzal, ha valakinek a csakrája nagy. De igenis fontos, hogy mindegyik csakra egyforma méretű és tiszta legyen.

A napfonat csakra

A harmadik legnagyobb csakra, pontosan a köldök mögött található. Ez a csakra gyorsabban örvénylik, mint a gyökér- és a szakrális csakra, így világos citromsárgaszínben pompázik. Egy tiszta és egyensúlyban lévő napfonat csakra olyan, mint a napfénygömb, sárga és szikrázó fehér fénnyel. Amikor beszennyeződik, sárga színt vesz fel, melyen helyet kapnak barna és fekete foltok is. A napfonat csakrára a következő gondolatok és érzések vannak hatással:

Erő: az erős emberré válástól való félelem, hatalommal kapcsolatos megszállottság, olyan emberekkel vagy nemzetekkel való foglalkozás,akiknek, amelyekben úgy érezted, hogy egy másik embernek hatalma van feletted.

Kontroll: attól való félelem, hogy más kontrollál minket, az irányítás elvesztésétől való félelem, magad, helyzetek és mások feletti kontrollmegszerzése, olyan jelenlegi vagy múltbéli események, helyzetek, amelyekben kontrollálva vagy kontrollvesztettnek érezted, érzed magad. Ha attól félsz, hogy mások hatalmaskodnak feletted, vagy kontrollálnak téged, akkor a napfonat csakra sötét sárga színt vesz fel, és kicsi lesz. Ha hatalmat vagy irányítást akarsz magadnak, a napfonat csakra megnagyobbodik, és szennyezett sárga színűvé válik. A könyvben leírt csakra tisztító gyakorlatok elvégzésének köszönhetően elengedhetsz minden félelmet és rögeszmét a napfonat- és többi csakrából is.

A szívcsakra

A negyedik fő csakrát, amely a mellkas közepén helyezkedik el, szívcsakrának nevezzük. Ez a csakra jelenti a felsőbb csakrák kezdetét, amelyek a magasabb szintű, spirituális témákhoz tartoznak. Az alacsonyabb csakrákhoz elsősorban a fizikai és mentális dolgok sorolhatók. A szívcsakra, amely középgyors sebességgel örvénylik, gyönyörű zöld árnyalatban pompázik. Egy tiszta és egyensúlyban lévő csakra olyan, mint egy smaragd ékszer, egy fehér pontfény alá helyezve. Egy szennyezett csakra sötét erdő zöld színben látható. A szívcsakrára hatással vannak a gondolatok és érzelmek egyaránt, beleértve:

Kapcsolatok: anyával, apával, mostohaszülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel és más családtagokkal, régi szerelmekkel vagy házastársakkal, barátokkal, munkatárasakkal, munkáltatóval, tanárokkal,idegenekkel, és haverokkal.

Szeretet: az Istentől és felsőbb rendű énedtől származó szeretet, romantikus, plátói és családi.

Emberi kapcsolatok: függőségek, nem működő kapcsolati függőségek, vagy egy személlyel kapcsolatos rögeszme.

Megbocsátás és haragtartás: saját magunkkal, egy másik emberrel szemben (élő, eltávozott, híres, barát vagy családtag) vagy egy ország, embercsoport, kormányzati hivatal, képviselet vagy szervezet felé. A szeretet adástól, vagy a szeretetben való részesüléstől való bármely jellegű félelem zsugorítja, és szennyezetté teszi e csakrát. A kapcsolati függőségek és rögeszmék megnagyítják és eltömítik a szívcsakrát. Bármely esetben is, a nem tiszta szívcsakra megakadályozza azt, hogy az egyén megtapasztalhassa az igazi szeretethatalmas áldását. Majdnem mindenki fél attól, hogy valakivel igazi, bensőséges kapcsolatot alakítson ki, elsősorban azért, mert a legtöbben sérültünk már szerelmi kapcsolataink során. Ennek eredményeképpen a szeretet, szerelmet kapcsolataink során. Ennek eredményeképpen szeretetet, szerelmet, a fájdalommal azonosítjuk. Aztán a szívcsakránkban gátakat építünk fel azért, hogy nehogy elveszítsük a kontrollt vagy azért, hogy nehogy túl mély érzelmeket kezdjünk el táplálni valaki iránt (legalább nem sérülünk meg újra). Annak ellenére, hogy saját isteni eredetünk a spirituálisszeretet. A szeretet minden erőnk forrása, és mindennek, amire vágyunk vagy szükségünk van. Ha blokkoljuk a szeretetet, akkor mindent blokkolunk. A csakratisztító munkában, amely ezután következik, az angyali birodalommal fogunk együtt dolgozni, hogy eloszlassuk ezeket a félelmeket. A szívcsakra központi szerepet tölt be az intuíciók vagy a tisztán érzésképességének fejlesztésében. Minél jobban megtisztítjuk és megnyitjuk a szívcsakráinkat, annál intenzívebb és pontosabb lesz a tisztán érzékelésünk.

A torokcsakra

Az ötödik legfontosabb csakra, az ádámcsutka területén található, és torokcsakrának hívjuk. Gyorsan örvénylő és égszínkék. A tiszta torokcsakra olyan, mint egy napsütéses nap, míg a szennyezett torokcsakra egy kietlen és gyászos naphoz hasonlító. A torokcsakrára a következő félelmek és gondolatok hatnak:

Igazmondás: magadnak, szeretteidnek, ismerőseidnek, klienseidnek és vásárlóidnak, munkatársaidnak, munkaadóidnak, hallgatóságodnak.

Kommunikációs projektek: ide tartozik az éneklés, az írás, a beszéd, a művészi munka, a médiumi közvetítés, és a tanítás.

Szükségletek kielégítésének kérése: Istentől, szeretteidtől, munkaadóktól és munkatáraktól, és saját magadtól. A kommunikációtól való félelem összezsugorítja a torokcsakrát, és gyakran fizikai kényelmetlenségeket hoz létre azon a területen. A kommunikációval kapcsolatos rögeszmék gyakran túlingerlik a torokcsakrát, és ennek következtében a kiegyensúlyozatlanná és arányaiban túl naggyá válik.

A fülcsakra

A hatodik és hetedik csakra a fejben található, éppen a bal és a jobb fül felett. Harminc fokos szögben helyezkedik el, és gyönyörű vöröses-ibolyaszín árad ki belőle. A tiszta fülcsakrák olyanok, mint a fénylő gesztenyeszínű ékszerek, fehér és halványibolya színnel keverve. A szennyezett fülcsakrák nem átlátszóak, semmilyenfény nem hatol keresztül rajtuk. Szennyezettek és sötét színűek. A fülcsakrák a következő gondolatokkal és érzésekkel állnak összefüggésben:

Isten hangja: saját hajlandóságod, vagy vágyad arra, hogy meghalld Isten és az angyali birodalom hangját.

Amit hallasz, vagy amit hallottál: a szeretetteljes és félelemmel telt gondolatok, mentális megválaszolása, neheztelés egy olyan emberre, aki szóban megsértett téged, pozitív vagy negatív, a médiából felkapott üzenetek, a zene tartalma és energiája, környezeti zajok. A fülcsakrák fontos szerepet töltenek be a tisztán hallás kifejlesztésében. A tisztán hallás segít meghallani Isten, felsőbbrendű éned, az angyalok és a felemelkedett mesterek, mint például Jézus, Quan Yin, Buddha, Mózes, Krisna és Mohamed hangját. A fülcsakrák legtöbbször akkor tömődnek el, ha valakinek, aki olyan dolgot közölt velünk, amit fájdalmas volt hallani, nem tudunk megbocsátani. Akkor is sötétté, szennyezetté válnak és összezsugorodnak, ha félünk meghallani Isten hangját bármely okból kifolyólag.

A harmadik szem

A nyolcadik főcsakra, a két szem között található. Gyakran nevezzük a szemöldök vagy ajna csakrának. Legtöbbször azonban mégis harmadik szemnek hívjuk, és jó okkal. Ha lehunyod a szemeidet, végy pár mély lélegzetet, s figyelmedet koncentráld a két fizikai szemed közötti területre. Ekkor egy ovális alakú objektumot fogsz érzékelni, vagy látni. Ez a harmadik szemed, és egyenesen rád néz. Ez valódi éned, vagy magasabb rendű éned szeme. Azért fordul feléd ez a szem, mert minden benned található. Nincs semmi más azon kívül, mint ami a szívedben és a fejedben van. Az csupán illúzió, hogy a földi világ rajtad kívül és tőled elszigetelve létezik. Ez a szem egész életed minden történését elraktározza, azt is, amit gondolsz, amit érzel, és azt is, amit teszel. Minden olyan érzelmet is elraktároz, amelyet azon emberek részéről érzel, akikkel kapcsolatba kerülsz. Halálod után, az egész „filmet”végig fogod nézni. A harmadik szem egy kissé különbözik a többi csakrától, mivel szem van a középpontjában. A harmadik szemre a következő gondolatok és érzések vannak hatással:

A jövő: a vágy vagy visszakozás, hogy tisztán lásd, mi vár rád.

A múlt: ha egy látomás megrémített téged, vagy ha ebben az életben, vagy előző életedben üldöztek amiatt, hogy pszichikai képességekkel rendelkezel, (a médiumokat gyakran kivégezték a régi időkben arra hivatkozva, hogy boszorkányok, és azok a gyerekek, akiknek azt mondták, hogy a pszichikai képességek és a tisztánlátás ördögi dolog, bezárták a harmadik szemüket).

Szellemekben való hit: az a vágy, hogy láss, vagy az angyalok látásától és a jelenésektől való félelem. Amikor a harmadik szem megtisztul, akkor azt fogod látni, hogy magasabb rendű éned szeme egyenesen rád néz. Ha a harmadik szem fölött egy szemhéjat látsz, akkor a harmadik szemed csukva van. Ez a szemhéj lehet teljes mértékig zárva, részlegesen csukva van. Ez a szemhéj lehet teljes mértékig zárva, részlegesen nyitva vagy pisloghat. Vagy lehet felette egy ernyő, mely akadályozza a teljes spirituális látást.

A koronacsakra

A kilencedik fő csakra, a fejtetőn található, és olyan, mint egy bíborszínű mennyezeti ventilátor. A koronacsakra megkoronázza a testünkben lévő csakrát. Elengedhetetlen a tisztán érzékeléshez, vagy „a tisztán dudáshoz”, amely az a képesség, hogy gondolatokat, információkat és ötleteket tudjunk átvenni az isteni tudattól, vagy a kollektív tudatalattitól. Azok, akik magas szinten tisztán érzékelnek, rá tudnak csatlakozni a kreativitás és felfedezések gazdagságára, amely bővelkedik a spirituális síkon. A koronacsakrára a következő érzelmek és gondolatok hatnak:

Isten: akár közel, akár idegennek, akár közömbösnek érezzük, vagy dühöt táplálunk iránta.

Vallás vagy spiritualitás: ha negatív tapasztalatunk volt egy vallással, a bennünk lévő düh, vagy megbocsátani nem tudás, eltömítheti a csakránkat.

Isteni vezettetés: érzéseink azzal kapcsolatban, hogy irányítást, vagy ötleteket kapjunk az Univerzális Forrástól. Néhány embert megrémít az a tudat, hogy más mondja meg nekik, mit csináljon, még akkor is, ha az a valaki Isten, vagy a kollektív tudatalatti.

Bizalom: az a hajlandóság vagy annak hiánya, hogy információkat, vagy tényeket fogadjunk el az éteri síktól, anélkül hogy tudnánk, hogyan tudjuk.

Egy tiszta koronacsakra, gyönyörű, gazdag bíbor árnyalatban pompázik, amelyben itt-ott felvillannak gyémánt-fehér fények. Ha a koronacsakrát eltömítik a sérelmek, és az isteni vezettetésről, az Istenről alkotott keserű gondolatok, hivatalos vallással kapcsolatos negatív tapasztalatok, akkor olyan sötétté válik, mint az éjszaka. Szerencsére a csakrák gyorsan reagálnak a megtisztító technikákra, amelyeket később ismertetek.

A fő csakrák

CSAKRA ELHELYEZKEDÉS MEGFELELŐ TÉMÁK SZÍN


Koronacsakra: Fejtetőn. Tisztán érzékelés és Isteni vezettetés. Bíbor

Harmadik szem: A két szem között. Tisztánlátás. Sötétkék

Fülcsakrák: A fej belsejében,a fülünk feletti területen. Tisztán hallás. Pirosas lila

Torokcsakra: Az Ádám csutkánál. Kommunikáció, az igazmondás. Világoskék

Szívcsakra Mellkas. Szeretet, az egység érzékelése. Smaragdzöld

Napfonat csakra: A gyomor területe. Erő és irányítás. Sárga

Szakrális csakra: 7-10 cm-el a napfonat csakra felett. Fizikai vágyak, függőségek. Narancssárga

Gyökércsakra: A gerinc alapjánál. Túlélési és életszükségletek(pénz,

fedél és alapvető anyagi szükségletek) Piros

MÁSODIK FEJEZET

Meditációs gyakorlatok, a csakrák megtisztítására.

Majdnem minden nap vannak olyan gondolataink, melyeket a félelem szül. Gyakran találkozunk olyan emberekkel, vagy helyzetekkel, akik valamilyen félelmet váltanak ki belőlünk. Ennek eredményeként a csakráink, magukba szívják ezt a félelemmel telt energiát. Épp ezért jó, ha mindennap tisztítod a csakrákat. Ahogyan mindennap megfürdesz, megmosod az arcod, épp úgy részesülhet energiatested az állhatatos tisztításból. A csakra tisztításnak két lépcsője van:

1.Tisztítás: minden negatív gondolatforma és éteri kötelék elengedése, illetve

2.Egyensúlyteremtés: addig nagyítani a csakrákat, amíg mindegyikegyforma méretű nem lesz.

A csakrák összezsugorodnak akkor, amikor olyan témákban vannak félelemmel telt gondolataink, amelyek megfelelnek az összezsugorodott csakráknak. Ilyenkor az adott csakrák nagyobbra nőnek a többinél. Például, ha a pénz miatt aggódunk, akkor annak összezsugorodott gyökércsakra lesz az eredménye. Ha pedig a pénzszerzésre koncentrálunk, akkor a gyökércsakra aránytalanul nagyra nő. Alapvetően nincs azzal semmi baj, ha valakinek nagy csakrája van, az igazság az, hogy ez egészséges. De azért fontos, hogy minden csakra állandóan egyforma nagy legyen, mert így az energia fennakadás nélkül áramolhat.

 A szennyezett vagy nem kiegyensúlyozott csakráknak köszönhetően érezhetjük magunkat letargikusnak, fáradtnak, látható jelei vannak annak is, hogy egyfajta gát keletkezet kreativitásunkban és a bőség áramlásában. 

A tiszta és kiegyensúlyozott csakrák lehetővé teszik az energia áramlását, új ötletek születnek, és nagyobb összhangot érünk el. Tucatnyi útja-módja van a csakrák megtisztításának, és én rendkívül örülök annak, hogy számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre. Az is élvezetes, ha valaki képes arra, hogy variálja a csakra tisztítási rutint. 

Én például, ha sietek valahová, akkor a rövidebb módszert választom, és az átfogóbb, hosszadalmasabb technikákat meghagyom arra az időre, amikor jobban ráérek. Ebben a könyvben számos kedvenc technikámat ismertetem.

 Arra bátorítalak, hogy a tapasztalatszerzés érdekében próbáld ki mindegyiket. Aztán természetesen választhatod azt a módszert, amely számodra a leghatásosabb és legkényelmesebb. 

A legelterjedtebb módszer talán a meditáció. A következő meditációkat alkalmazom magamra, a hallgatóimra és a klienseimre egyaránt. (A gyakorlatok megtalálhatók a Csakra Tisztítás CD-n is, zenei aláfestéssel.) Ezek a meditációk 12-15 perc hosszúságúak. 

Én azt tapasztaltam, hogy a legtöbbünk még sűrű elfoglaltsága közepette is tud időt szakítani a meditációra. Van egy reggeli meditáció, mellyel gyönyörűen, pozitív és megerősítő törekvésekkel indulhat a nap. Aztán, ott van az esti meditáció, mely eltávolíthat belőled mindenfeszültséget, mely napközben ért, s amely álmaidba angyalokat szólít. Alapvető meditációs útmutatás.

Ha nem meditáltál még azelőtt, az alábbiakban felsorolt néhány alapelv a segítségedre szolgál. Természetesen, a meditáció – vagy ami azt illeti bármely mástevékenység – során is a legfontosabb útmutatást a belső vezettetésed adja.

 Tedd, azt, ami természetes módon jön, és így az egyetlen Hatalmat követed majd. Először is, keress egy csöndes helyet, ahol egyedül lehetsz, és ahol a többiek nem zavarhatják meg a gondolataidat. Ez a hely lehet a hálószobád sarka, a fürdőszoba, a kerted, egy park, vagy éppen az autód. Ezután, helyezkedj el kényelmesen. 

Nincs szükség arra, hogy a lábaidat kényelmetlen pozitúrákba tedd, a belső béke nem egy olyan dolog, melyet csak nehezen lehet kivívni. Inkább ülj úgy, ahogyan a legkényelmesebb. Aztán hunyd le a szemeidet vagy nézz lefelé, hogy ne zavarjon, amit látsz. Ezután, végy két-három nagyon mély lélegzetet. Szívd be a levegőt a szádon, és fújd ki az orrodon. 

Amint belélegezted a levegőt, tartsd benn pár másodpercig, majd fújd ki teljesen. Meditáció közben alacsonyabb rendű éned vagy az egód megpróbálhat megzavarni téged. Azért teszi mindezt, mert fél, hogy megtalálod tudatod békéjét. Ha békés vagy, és nem félsz, akkor az egód minden hatalmát elveszíti fölötted, hogy pont a félelemmel kontrolláljon. 

Épp ezért az egód rögtön számlákkal, jelentéktelengondolatokkal, konfliktusaiddal, testeddel, vagy a közlekedéssel, kapcsolatos gondolatokkal kezd majd bombázni. Fontos, hogy ne harcolj vele, és ne légy dühös. A düh, hatalmat és valóságot ad neki. 

Az az igazság, hogy az ego nem más, mintegy lidérces illúzió. Ha tehát meditáció közben félelemmel telt gondolataid támadnak, egyszerűen csak vedd észre, és engedd el azokat. 

Elengedhet úgy, hogy a félelmetes gondolatok egy szappanbuboréknak képzeled el, és aztán látod magad, amint odaadod ezt a buborékot az őrangyalodnak. Vagy, elképzeled, hogy belső isteni fényedet szórod a gondolatra, és látod, amint eltűnik. Ki is fújhatod a gyötrő gondolatot, és helyébe, szeretetet és igazi erőt lélegezhetsz be. 

A következő meditációkban több megerősítés is foglalkozik az elengedés technikájával. Észre fogod majd venni, hogy ezekben a megerősítésekben, állandóelemként mindig előfordul a következő mondat: „Hajlandó vagyok elengedni…”, ezek a mondatok rendívül hatásosak. Ha hajlandó vagy elengedni a negatív gondolatokat, és meg van a törekvés benned arra, hogy tartósan a békés erőre összpontosíts, akkor garantált a siker. 

Az angyalok újra meg újra azt mondják: „Szándékaid határozzák meg tapasztalataidat.”Ha hajlandó vagy változtatni a negatív gondolkodásmódon, akkor könnyen és gyorsan engeded majd el azt. Csak akarnunk kell a gyógyulást, és az bekövetkezik. Miután kényelmesen elhelyezkedtél, és az elméd is nyugodt, olvasd el vagy hallgasd meg reggelenként és esténként a csakra tisztító meditációkat:Reggeli csakra tisztító meditáció. Amint megnyílsz az isteni fénygyógyító ereje előtt, lélegezz nagyokat ki és be. Tökéletes, egész és teljes vagy, és semmivel sem kell kiegészítened magad ahhoz, hogy megtapasztald igazi erődet. 

Csupán néhány gátlást kell feloldanod, amelyek megakadályoznak abban, hogy teljes mértékben megtapasztald és átélhesd isteni valódat. Ébreszd fel a benned szunnyadó spirituális erőt, hogy meggyógyíthasd önmagad, szeretteidet és jobbá tehess bármely olyan szituációt, amelyben találod magadat. Ébredj rá arra, mit tartogat számodra a pszichikai megérzés ajándéka, mivel a végtelen bölcsesség szeretett gyermeke vagy. Kezdjük a következővel: irányítsuk tudatunkat a kristály fehér fény isteni szikrájára, mely a gyomor területének közepében csillog.

 Lásd, vagy érezd ezt a fehér fényt, amely mint jelző-fény sugárzik benned. Akarattal és elhatározottsággal tudod növelni ennek az isteni fénynek a méretét. Érezd, vagy lásd, hogy ez az isteni fénynek azonnal növekedni kezd benned, és megtölti egész testedet és aurádat az Istentől származó fénnyel. Érezd a melegséget, mely teljes mértékben szeretettel és békésenergiával tölt meg.

Most, irányítsd figyelmedet a farok csontodra. Lásd, vagy érezd a piros kört, mely az óra járásának megfelelő irányában örvénylik. Ez a kör úgy néz ki, mint egy ventilátor, gyönyörű rubinvörös fény, árad belőle. Ez a gyökércsakra, az az energiacentrum, amely a fizikai biztonsághoz és pénzhez kapcsolódik. Lásd, vagy érezd magadban a gyökércsakrát, és ellenőrizd le, van-e benne vagy körülötte sötét terület, amelyet a félelem és az aggodalom teremtett. Teljesen normálisak ezek az érzések, és nem bírálnunk kell, csak el kell engednünk azokat,hogy megtisztíthassanak és átalakulhassanak szent fényünkben. Amint mélyen be-és kilélegzünk, kérjük szent lelkünk belső fényét, hogy tisztítson meg és mondjuk a következőket:

„Megengedem a fénynek, hogy eloszlasson minden félelmet, aggodalmat és gondot, mely a pénzzel, a biztonsággal függenek össze.”

Lásd és érezd, hogy gyökércsakrád teljesen megtisztul, fényessé válik, és tökéletesen kiteljesedik az Isteni fehér fénnyel. Végy nagyon mély tisztító lélegzetet és mondd magadban:

„Tudom, hogy minden tekintetben tökéletesen védett vagyok, és hogy mindenszükségletem kielégítődik, és biztosítva van minden pillanatban.”

Miután vettél egy újabb mély lélegzetet, irányítsd félelmeidet arra a területre, mely gyökércsakrád felett kb. 10 cm-rel található. Láss, vagy érezz egy narancssárga kört, mely úgy forog körbe, mint egy gyönyörűen megvilágított narancssárga ventilátor. Most éppen a szakrális csakrát ellenőrzöd, azt az energia központot, mely avágyakkal áll összeköttetésben. Figyelj meg minden sötét területet a szakráliscsakrában, amelyeket félelmetes gondolataid hoztak létre. Engedd el és tisztítsd meg a félelem és sötétség minden nyomát, és add át szentlelkednek, miközben azt mondod:

„Kész vagyok minden vágyat átengedni a Fénynek és megengedem, hogy azok tökéletesen összehangolódjanak, magasabb rendű énem és Isten akaratával”.

Doreen VirtueCsakratisztítás 


A szénatom vegyérték elektronjai tudományosan igazolják spirituális szimbólumok jelentését


Az ősi szentek meditációba mélyedve kerültek kapcsolatba a tudás kimeríthetetlen tárházával. Egy csodálatos világ tárult fel lelki szemeik elött, miközben meditációba mélyedtek. A világegyetemet mozgató erőket ismerhették meg és kerülhettek velük kapcsolatba. A lenti videó öt ősi, több ezer éves szimbólummal foglalkozik.
Ezek a: Szvasztika, Ohmkara, Alfa, Omega és a Kumba.
Gondoljunk bele még egyszer, hogy ezek a szimbólumok ősi időkből valók, már akkor ismerték őket, amikor még nem is feltételezték, hogy léteznek az atomok, az anyag "legkisebb" építőkövei. Pláne az elektronról meg a protnról nem is gondolták azt, hogy léteznek. Így azt gondolhatnánk, hogy ezek a szimbólumok csupán "csak" szimbólikusan jelképezik az adott tulajdonságot. De nem így van, pontosan a valóságot ábrázolják, életünk alapelemével kapcsolatosak. Mielött továbblépnénk, nézzük meg jól a lenti videót.

A felvételen a szénatomot - az élet alapkövét, ami nélkül az élet nem jöhetett volna létre - egészen pontosan a szénatom 4 vegyérték elektronját látjuk ábrázolni különböző szögekben. (A vegyérték elektronok pályája mutatja azt a területet, ahol az adott elektron a legnagyobb valószínűséggel fordul elő). Na nem kell megijedni, nem lesz ennél bonyolultabb.:)

Szóval a szénatom négy vegyérték elektronja spirituális szimbólumokat rejt, amit az ősi szentek több ezer éve ismertek. Azt hiszem megdöbbentő, nem igaz? Azért vizsgáljuk csak meg egy kicsit jobban, hogy mik is ezek a spirituális szimbólumok.

Szvasztika:

Az élet alapját jelképezi, a kedvezőséget, ami az univerzumot áthatja. Indiában több ezer éve tisztelik ezt a szimbólumot, ill az őt megtestesítő Istenséget, Shri Ganéshát. Úgy tartják, hogy a nélkül, hogy ne tisztelték volna ezt a szimbólumot és az őt megtestesítő Isteni aspektust, egyetlen jelentős eseménybe sem fognak bele.
Természetesen ismerős lehet ez a szimbólum számunkra, hiszen a németek a második világháborúban pont ennak a szimbólumnak az erejét igyekeztek kihasználni. Viszont erre az erőre is igaz, hogy ha nem tisztelettel közelítenek felé, akkor hatalmas pusztító ereje nyílvánul meg. Így is lett.

Ohmkara:

Ez a szimbólum a világ teremtésével kapcsolatos, a teremtésben az első hangot az Ohm-t jelképezi, ami nem más, mint az ÁMEN.

Alfa és az Omega :
Nem is gondoltuk, hogy ezen szimbólumok - vagy inkáb a görög ABC első és utolsó betüi - bármilyen spirituális tartalmat hordoznának. Jézus ugyan utalt rá, hogy ő az Alfa és az Omega, ami az evolúciós folyamat kezdetét és végét jelenti, amik megfelelnek az első csakrának (muladhara) ill. a hatodik, Agnya csakrának.

Kumba :
Ez a szimbólum nem más, mint az univerzum mátrixa.

Összegzés:

Mindegyik szimbólum jelentős spirituális alapelvet rejt magában, alapvetően az élet alapját ábrázolják. Még megdöbbentőbb, hogy a szimbólumok egyrészt Shri Ganesha, a Muladhara csakra Istenségének tulajdonságait árbrázolják, más részről viszont Jézus - aki az Agnya csakránkat irányítja - egy nagyon fontos kijelentését támasztják alá, amiből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a két Istenség nagyon közel állhat egymáshoz.


www.csakra-kerek.hu


Prezentációk a csakrákról

  
Éteri szív


Muladhara

„Nagyon fontos megjegyezni, hogy az első központ, a mooldhara, melynek neve azt jelenti: a gyökér támasza, a Kundalini alatt helyezkedik el. Ez a csakra a medencei idegfonatot irányítja, amely a kiválasztás funkciójáért felel. A funkciók egyike a szex. Minthogy ez a csakra a Kundalini alatt helyezkedik el, semmiféle szerepet nem játszik a felemelkedésben. Épp ellenkezőleg, mikor a Kundalini elkezd felemelkedni, hogy megadja az egységet (a jógát) az Isteni Erővel, minden működését beszünteti, és olyan ártatlanokká válunk, mint a gyermekek."Szvadisthán

„Amikor a szvadisthán, a második központ megvilágosodik, kreativitásunk mérhetetlenül megnõ. Sok olyan mûvész, zenész, festõ, építész és sokféle más alkotó ember volt, akik hirtelen világhírre tettek szeret, és a kreativitás nagyon magas fokát érték el. A swadhistan központ a bal oldalon az Isteni törvények ismeretét adja nekünk, annak tudását, hogyan mûködnek ezek a törvények, hogyan kell a bennünk lévõ erõket használni, hogyan használjuk õket a magunk és mások javára. A szvadisthán csakra a nabhi csakrából jön, amely a köldök központja. A swadhistan csakra lótuszként úszik ebben az óceánban mindenütt. És mikor a bal oldal felé emelkedik, a bal oldalt táplálja azzal, hogy elpusztítja azokat a negatív erõket, melyek a helytelen spirituális gyakorlatból származnak. Ez a központ a Tiszta isteni tudás (Shuddha Vidya) számára teremtõdött. Az isteni törvények mûködése és használata mind emberi probléma, melyek megjelennek a központi idegrendszerben, és automatikusan képessé válunk a magunk és mások problémáinak megoldására. Amikor azonban a jobb oldal felé halad a csakra, közvetlen kapcsolatba kerül a Pingala Nadival, mely által az emberei intelligenciát nagyon bölcs és kiegyensúlyozott tudatossággá változtatja.”


Nábhi csakra

„Amikor a Kundalini a harmadik központhoz, a nabhi csakrához ér, teljes mértékben tisztességessé válunk. Ezt a területet, melyet az illúziók óceánjának nevezünk, a mester-elv tíz princípiuma világosítja meg. A nagy mesterek teremtették meg a parancsolatok eme tíz központját, melyek megvilágosodnak, és szentté válunk. Nincs szükség rá, hogy szigorúan viselkedjünk. Automatikusan valóságosan spirituálissá válunk. Mint ahogyan a tojásból madár lesz, mi is kétszer születetté válunk. A szanszkritban a jógit, vagy azt, aki ismeri Brahmat, vagyis a mindent átható erot, Dwijának nevezik, mint ahogyan a madarat is, mely azt jelenti, hogy kétszer született. Ábrahámmal és Mózessel együtt összesen tíz mester volt, akik újra és újra megszülettek a Földön. Zaratusztra öt alkalommal született meg, és a mesterek közül oly sokan születtek meg különbözo helyeken, különbözo országokban, hogy a vallásos élet felé fordítsák az embereket, hogy megalapozódhasson bennük a felemelkedéshez szükséges egyensúly.”


Bhavasagara

"De ha csak beszélünk a vallásos életről, az nem elég. Ha csak a szentírásokat olvasgatjuk, elveszünk a szavak hálójában (Shabda Jalam). Mikor a Kundalini felébred és felemelkedik ebbe az illúziók óceánjának (Bhavasagara) nevezett részbe, természetes módon megérezzük a bensőnkben lévő univerzális tiszta vallás létezését.

Mikor ez a központ teljesen megvilágosodik, és megalapozódik a spiritualitásban, automatikusan erényessé válunk. Tiszteljük saját értékrendünket, erkölcsösek leszünk, becsületesek, erőszakmentesek és természetes módon együttérzők. Mindezek a tulajdonságok bennünk olyannyira kézzelfoghatóvá válnak, hogy megváltozunk, új emberré válunk, tökéletesen erényessé, olyanná, mint egy szent. Az ilyen embernek nem kell megmondani, hogy mit szabad csinálnia, és mit nem. ”

Anahat csakra

„A középsõ csatornán, a gerincvelõben, a szegycsont mögött helyezkedik el a negyedik, a szív központ (anahatha). Ennek két mellékközpontja van, az egyik a bal, a másik a jobb oldalon. A szív központ középsõ részét anahathának nevezik, mert a szívdobogás hangja minden ütés nélkül keletkezik. Mindazonáltal van bal oldala és jobb oldala. Ez a központ nagyon fontos, mert egészen tizenkét éves korig ez termeli a szegycsontban az antitesteket, melyek azután az egész testben keringenek és a szegycsont irányítása alatt állnak. Ha az ember megijed, vagy támadásnak van kitéve, a szegycsont pulzálni kezd, és üzeneteket küld az antitesteknek, melyeket szanszkritül „gánáknak" neveznek. Az antitestek veszik fel a harcot a betegséggel, vagy a támadóval. A szív központ közepe az immunrendszerünk központja. Mikor bûnt követünk el az Õsi Anya ellen, vagyis perverz szexuális szokásokat veszünk fel, alkoholhoz, vagy droghoz folyamodunk, szorongunk vagy az elnyomástól való félelem miatt stresszes állapotba, kerülünk, akkor ez a központ veszélybe kerül, legyengül az immunrendszerünk, és így elveszíti erejét, amivel segíthetné a betegség elleni küzdelmet.”

Visshudi

„A gerincvelõben, a szív központ fölött, a két nyakszirt-csont közötti bemélyedés fölött helyezkedik el a „vishuddinak" nevezett központ. A Vishuddi központ a kommunikációt szolgálja. A központ jobb oldalának túlzott aktivitása azt eredményezi, hogy az ember nagyon arrogánsan, agresszíven beszél, és viselkedik. Az ilyen ember jó szónok lehet ugyan, de az elõadásmódja teljesen száraz. Az az ember, aki a jobb oldali vishuddi csakra túlmûködésében szenved, nagyon durva szavakat használhat, üvölthet akár egy oroszlán, és kíméletlen beszédével uralkodik másokon. Sok más fizikai tünet is megfigyelhetõ kezdve a rekedt hangtól egészen a hang elvesztéséig. A vishuddi csakra bal oldala akkor kerül veszélybe, ha az ember bûnösnek érzi magát. Az ilyen ember nagyon szégyenlõs, félénk és alattomos. Ha a középsõ vishuddi csakrával van baj, az ember kommunikációja szegényes, nem tudja élvezni mások társaságát, és nem tud énekelni. A bûntudatba való túlzott belemerülés szívkoszorúér megbetegedést okozhat, vagy torokrák alakulhat ki. Ha ez a központ nem jól mûködik, és ez ugyanakkor néhány más központ problémájával is kombinálódik, olyan komplikált betegség alakulhat ki, amelynek gyógyítása túl van az orvostudomány lehetõségein.

Agnya

    

„Az agnya csakra az agyban, a látóidegek kereszteződési pontjában található központ. Két szirma van, az egyik a tobozmirigyet, a másik pedig a hipofízist, az agyalapi mirigyet táplálja. A tobozmirigy tárolja szuperegóként az összes feltételhez kötöttségeinket, míg az agyalapi mirigy hozza létre az egót.

Az ego és a szuperego két ballonja a látóidegek kereszteződésénél egymással ellentétes irányban helyezkedik el, ahol az Agnya csakra van. Ekképpen a jobb oldal egójának ballonja az agy bal oldalán található, míg a bal oldal kondícionáltságai és a szuperego ballonja a jobboldalon. Ha valakinek lebénul a jobb oldala, tudhatjuk, hogy agyának bal oldala károsodott. Nem tudom biztosan, hogy ez elfogadott-e az orvostudományban. Ha túl sokat gondolkozunk, problémát okozunk a központ jobb oldalán, ahol az ego egyre nagyobb ballonná fúvódik fel az agy jobb oldalán, és teljesen elfedi ítélőképességünket. A feltételekhez kötöttségeink, melyek gyermekkorunktól fogva bennünk vannak, felhalmozódnak a bal oldalon, és problémákat okoznak. Azonban ha valaki rosszfajta vallásos embereket és úgynevezett hamis gurukat, vagy szektákat látogatott, ahol megpróbálják megbabonázni az embereket, fanatikussá válhat. Ezekben a kondíciókban nincsen igazság, de ha ezekben nevelkedünk, csak úgy elfogadjuk őket. Ahogyan növekszünk, a feltételekhez kötöttségeink is szaporodnak, és néha nagyon rossz hatást gyakorolnak a pszichénkre.”

Szahaszrara

„Az utolsó központ a limbikus rendszer. Ennek tetején található a kutacs, mely evolúciónk utolsó áttörésének színtere (Brahma Randra). Ez a legfontosabb központ a (Sahasrara), melynek ezer szirma, vagyis ezer idege van. Ha megvilágosodnak, ezer lángnyelvhez válnak hasonlatossá, melyek más-más színben izzanak, nagyon csendesen és nyugodtan. Nagy vita van a szirmok számát illetõen. Ez sok vitatkozó hajlamú orvos számára lehetetlenné teszi a Sahaja jóga megértését, tudásuk ugyanis nagyon korlátozott. A Bibliában az áll: „Lángnyelvekként jelenek majd meg elõttetek." Természetesen az indiai szentírások számos könyvében is leírták ezt. Amikor a Kundalini áthalad a hetedik energiaközponton, átfúrja a kutacsot, amely egy kicsit újra lágyabb lesz, mint amilyen gyermekkorban volt, és összekapcsolódik, eggyé válik és egyesül az Isteni Szeretet Mindent Átható Erejével. Ennek hatására elkezdjük érezni a Szentlélek hûvös szellõjét az ujjaink hegyén, késõbb a kezeinken, és érezzük a kutacsból is kiáramlani. Ez az elsõ alkalom, hogy érezhetjük az Isteni Szeretet Mindent Átható Erejét.”

Shri Mataji Nirmala Devi


http://www.csakra-kerek.hu/

csakra-rendszer
Comments