Aki szeretne velünk eltölteni a nyárból néhány izgalmas napot, tele jó programokkal, aki kedveli a finom ételeket, jó italokat, szíves vendéglátást, aki szívesen hallgat közismert művészeket egy jó kávé vagy finom bor mellett, aki szeretne ott lenni egy izgalmas kiállítás megnyitóján, aki szereti a mosolyt, a derűt, a jó zenéket, annak ott a helye  a XVIII. Szemes Fesztiválon!

 

Immár hagyományos fesztiválunk idén is több izgalmas zenei csemegével ( Szekeres Adrienn, Mandel Quartet, Folk Error, Harmonia Garden&Szirtes Edina Mókus&Four Bones Quartet, Firkin, Ferenczi György és a Rackajam, Gesarol, Csengeri Attila, Egyházi Géza), kiállítással, gasztronómiai varázslattal kedveskedik látogatóinak.

 

Természetesen a Zenepavilonban, a Baptista Imaházban, a Balaton parton felcsendülő koncertek mellett izgalmas kiállítások, színvonalas kézműves vásár gyerek programokkal: Paprika Jancsi Csúzlizdája, vesszőkosaras körhinta, íjászat, kézműves foglalkozások, tűzzsonglőrök,  bor- és pálinka kóstoló, valamint  bábszínház, utcaszínház, főzőverseny, desszert verseny,  térzene, utcabál vár minket.

 

A Vigadó július 19-én 22.00-kor a Vodku zenekar Cseh Tamás estjével nyitja meg ideiglenes kaput. Itt minden nap különböző programokon - koncert, filmvetítés, jóga óra, hangrezgés terápia, relaxációs meditáció - vehet részt az érdeklődő közönség. Fényfestés, kávéház, interaktív foglalkozások, „anno Mókus-disco Kalovits Istvánnal”,  jazz koncert bor kóstolással, animációs és játékfilmek várják a betérő vendégeket.

 

Varga Gyöngyi drámapedagógus vezetésével izgalmas nyomozáson vehetnek részt a gyerekek  színészek vezetésével, de minden napra jut a gyerekek részére meglepetés: bábszínházi előadás, koncert, zenés színházi előadás, ügyességi vetélkedő, kézműves foglalkozás.

A műfajok változatos kínálatával szeretnénk örömet okozni az itt és a környéken élő lakosoknak, felnőtteknek és gyerekeknek, színházat, táncot, zenét kedvelőknek egyaránt. Célunk, hogy az ország különböző pontjairól ide vonzzuk az érdeklődőket, tartalmas és igényes kikapcsolódást kínálva számukra.

Nézzék meg, kóstoljanak bele a Szemes Fesztivál különleges hangulatába!