XVII. Szemes Fesztivál

Aki szeretne velünk eltölteni a nyárból néhány izgalmas napot, tele jó programokkal, aki kedveli a finom ételeket, jó italokat, szíves vendéglátást, aki szívesen hallgat közismert művészeket egy jó kávé vagy finom bor mellett, aki szeretne ott lenni egy izgalmas kiállítás megnyitóján, aki szereti a mosolyt, a derűt, a jó zenéket, annak ott a helye a XVII. Szemes Fesztiválon!
 
Immár hagyományos fesztiválunk idén is több izgalmas zenei csemegével (Janicsák Veca, Jamie Winchester, Dzsesszert, Chameleon Jazz Band, Four Bones Quartet, Török Ádám, St. Martin, Hangfestők trió), kiállítással, gasztronómiai varázslattal kedveskedik látogatóinak.  Idén először igazi világsztárt köszönthetünk a Szemes Fesztivál színpadán: Paul Camilleri, a kíváló brit-svájci blues-rock gitáros koncertjével búcsúzik majd az idei fesztivál.
 
Természetesen a Zenepavilonban, a katolikus templomban, a Balaton parton felcsendülő koncertek mellett izgalmas kiállítások, színvonalas kézműves vásár gyerek programokkal: Paprika Jancsi Csúzlizdája, vesszőkosaras körhinta, íjászat, kézműves foglalkozások, tűzzsonglőrök,  bor- és pálinka kóstoló, valamint  bábszínház, utcaszínház, főzőverseny, desszert verseny,  térzene, utcabál vár minket.
 
Nagy érdeklődés előző meg a Vigadóban a Képzőművészeti Egyetem tehetséges ifjú alkotóinak St.ég kiállítását.  A kiállítást Szüts Eszter képzőművész nyitja meg július 21-én 22.00-kor, a Caprice Quartet varázslatos koncertjével. Itt minden este különböző programokon - koncert, filmvetítés, jóga óra, relaxációs meditáció - vehet részt az érdeklődő közönség.

A tavalyi nagy sikerű Balatoni Mozaik III.. - melynek résztvevői: Vastag Éva, Dombi Gábor, Rajczi Zoltán, Susane Kertész, Takács Tamara, Szedleczky Rudolf - kiállítással egyidőben nyílik a Latinovits Zoltán Művelődési Házban Művész(et)barátok címmel Somogyi Ferenc és Kádár Gabriella szobrászművészek kiállítása... A Tűzoltószertár is kiállítói hellyé változik, Mórocz Viktor izgalmas képeiben gyönyörködhetünk.

Ha film, akkor idén Kis utazás (Buzás Mihály filmje), mely a 31. Magyar Filmszemle közönségdíját nyerte el, valamint Papp Gábor Zsigmond Balaton Retrója.

Minden reggel Tápai Éva testébresztő jógával ébredhetünk a Vigadóban, vagy késő délutánonként Hatha jóga  illetve relaxációs meditációban mártózhatunk Faragó Mártáék és a Ganga Jógastúdió jóvoltából..

A műfajok változatos kínálatával szeretnénk örömet okozni az itt és a környéken élő lakosoknak, felnőtteknek és gyerekeknek, színházat, táncot, zenét kedvelőknek egyaránt. A templomi és Állomás téri koncertek mindig is sok érdeklődőt vonzottak, de alternatív helyszíneink még izgalmasabbá tették fesztiválunkat: a régi Vígadó  egy lüktető művészeti központtá alakul át a fesztivál idejére.

Idén is  lesz ingyen ölelés a Szemes Fesztiválon. Balatonszemes erre az alkalomra az ország szívévé változik! Aki szeretne egy ingyen ölelést kapni, keresse szombaton az ingyen ölelés táblákat!

Péntek délutántól lovaskocsis pincelátogatások indulnak a szőlőhegyre! A Rózsapark a kézművesek mellett bor- és pálinkakóstolásnak ad otthont: az Ipacs Pince Kft. borait illetve a Rideg Pálinkaház pálinkáit ízlelgethetjük az Ínyencségek utcájában.

Balatonszemesre várjuk a környéken nyaralókat, az ország különböző tájairól idelátogatókat - nézzék meg, kóstoljanak bele a Szemes Fesztivál különleges hangulatába! Higgyék el - megéri!