HÍREINK‎ > ‎

Pluszjuttatással támogatják az anyákat

Nóra-Pont Balaton, 2015. nov. 18. 6:32
2015 március 18. 2015. március 8., 23:46, frissítve: hétfő 09:12 , forrás: MTI, szerző: BLM
A Vodafone Magyarország kibővítette az állami anyasági juttatáscsomagot és négy hónapon keresztül a teljes fizetést, a következő két hónapban pedig a munkabér 70 százalékát biztosítja női dolgozói számára a születési szabadság alatt – közölte a mobilszolgáltató.
Ezenfelül a születést követő fél éven belül ismét munkába álló kismamák a visszatérést követő első hat hónapban részmunkaidőben, heti 30 órában dolgozhatnak, szintén teljes munkabérért.
A Vodafone Csoport a modellt 30 nemzetközi leányvállalatánál vezette be, a rövidített munkaórák által a csoportnál dolgozó családok világszerte 608 millió nappal több időt tölthetnek gyermekeikkel és 14 milliárd dollárt takaríthatnak meg – derül ki a szolgáltató megbízásából készült kutatásból.
A felmérés szerint az új anyasági juttatáscsomaghoz hasonló rendszerrel 19 milliárd dollárt spórolhatnak a multinacionális vállalatok, mivel ugyan a bővített konstrukció bevezetése 28 milliárd dollár pluszköltség a cégnek, a szülés után távozó nők pótlásához szükséges toborzási és képzési költség évi 47 milliárd dollárba kerülne.

SMXLL
Comments