HÍREINK‎ > ‎

Bennünk az Istennő… A NŐK ÜNNEPE ALMÁDIBAN

Nóra-Pont Balaton, 2015. nov. 18. 21:04


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által meghirdetett „Családbarát Ország 2015” című pályázaton sikeresen szerepelt a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete.


Pályázatunk címe: AZ ISTENNŐ BENNÜNK… A női szerepek és a női feladatok a 21. században. Rendezvényünk az ENSZ nőkről szóló pekingi világkonferenciáján elfogadott Nyilatkozat és Cselekvési Platform 20. évfordulójáról történő megemlékezés jegyében szerveződik, több területen foglalkozunk a női szerepekkel, feladatokkal, a nő személyiségével és az életben, a családban, a társadalomban elvégzett tevékenységével.


AZ ISTENNŐ BENNÜNK… elnevezésű program kiemelkedő hatással lehet a családok, a szülők, a gyermekek, a nők és a férfiak, az idősek életére, hiszen minden pontja, mint rendezvénye odafigyel a család minden tagjára, s ingyenességének köszönhetően rengeteg plusz tudással gazdagítja a résztvevőket. A nemzedékek közti együttműködést egyértelműen segíti, és sokszínűségével a család- és gyermekbarát közgondolkodást erősíti, nemcsak a résztvevőkben, a hanem mindenkiben, aki hallja vagy látja, hogy milyen nagyszerű dolgok történnek nálunk. Mivel a program a Balaton Nóra Pont ars poétikáját gondolja tovább, így egyértelműen erősíti a nők társadalmi szerepvállalásának megerősítését.


A Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete szerint a család a legfőbb érték, s ez a szemlélet minden egyes tevékenységében kiemelkedő szerepet kap, minden feladatban ezt a látásmódot erősítjük és igyekszünk mindenkibe beletáplálni. Ennek a programsorozatnak is ez az egyik célja.


AZ ISTENNŐ BENNÜNK… elnevezésű program elemeiben a családi értékek jelennek meg, s hiszünk abban, hogy ezek segítségével pozitív változást, javulást eredményezhetünk sok család életében, a gyerekek, a nők és a férfiak, az idősek helyzetében.

Comments