Even voorstellen

Jeroen en Marieke wonen sinds 2009 met hun kinderen Stan (8), Micha (5) en Elianne (2) in Roemenië. In de zomer van 2012 hebben ze de grote stad Timisoara achter zich gelaten, waar ze de eerste stappen als zendingswerker hadden gezet. Ze verhuisden naar de zuidelijke regio Oltenia. Hier zijn ze actief in gemeentestichting, kinderwerk en sociale hulpverlening. Ze verlangen ernaar de Roemenen te laten zien dat God zo trouw is dat ze hun leven op hem kunnen bouwen.

Samen met het Roemeense gezin Gaby, Mary, Aby (2jr) & Naty (0jr) en de 23-jarige Ionuţ stichten ze gemeenten in de plaatsen Vânju Mare, Livezile en Valea Anilor. Dit doen ze onder meer door het wekelijks houden van diensten, kinderprogramma’s en het leggen van relaties met inwoners door hen thuis te bezoeken. Ook in het afgelegen dorp Odoblega wordt contact met mensen gelegd en is er een wekelijkse dienst bij een gelovige man thuis. Daarnaast helpen ze wekelijks kinderen in Livezile met lezen en schrijven en bieden ze hen een warme maaltijd aan. Zeer arme kinderen in dit dorp zijn veelal het slachtoffer van drankmisbruik, misstanden in het gezin en verwaarlozing. 

Voordat ze elkaar leerden kennen zijn Jeroen en Marieke afzonderlijk van elkaar al vaak in Roemenie geweest. Beiden hebben toen een roeping voor dit land ervaren. Terugkijkend zijn ze onder de indruk van hoe God hun samenbracht en hoe ze nu ook echt in het land wonen dat hun hart zo heeft geraakt. 
Jeroen heeft een bouwkundige achtergrond en Marieke heeft orthopedagogiek gestudeerd. In 2007 zijn ze door Citylight (Pinkstergemeente Alkmaar) en European Christian Mission uitgezegend als zendelingen. Samen met de bijna 1-jarige Stan zijn ze toen naar  de zendingstrainingsschool Cornerstone gegaan, waar ze een tweejarige opleiding gevolgd hebben. Micha is daar geboren. Elianne volgde in Timisoara, waar Jeroen en Marieke Roemeens leerden en stapje voor stapje meer vertrouwd werden met de Roemeense cultuur.   

 


BAKSNIEUWS

Wil je onze nieuwsbrieven ontvangen? 
Ga dan naar www.ecmnl.nl/baksdigitaal en vul het formulier in.
Voor eerdere nieuwsbrieven klik op http://www.ecmnl.nl/werkers/werker/342/en scroll naar beneden
                  

Weblog

Foto's, films en gebeurtenissen
Kijk voor foto's en verhalen op de blog van 
Jeroen en Marieke: http://baksnieuws.blogspot.ro/

Documentaire

In het voorjaar van 2014 is een documentaire over het werk en leven van de familie Baks uitgekomen. Zoek op Uitzending gemist 'Kerkdienst Missie in Roemenië' (Zendtijd voor de Kerken).