Articole

Motivatii si beneficii ale practicarii Baguazhang


    Oamenii vin să studieze Bagua pentru că doresc să învețe un sistem care este autentic, inteligent, frumos, al cărui aplicaţii se extind pe o arie mult mai largă decât cea a luptei, dar desigur este foarte eficient şi din punct de vedere marţial.


    Dacă practici Bagua, poți să te aștepți să te bucuri de beneficii pe mai multe planuri:

Obținerea calmului: concentrarea în practica Bagua este răsplătită prin creșterea abilității de a sta calm și centrat în diverse contexte.
Rezistența: posturile din Bagua întăresc musculatura, tendoanele și realiniază scheletul contribuind la o rezistență global funcțională ce poate fi folosită zi de zi.
Puterea: dezvoltarea unei „puteri relaxate” ce vine dintr-un corp unificat și o minte concentrată.
Adaptabilitatea:  Bagua nu reprezintă doar un simplu set de mișcări și tehnici ci reprezinta o abordare a vietii bazata pe transformare.  Nu numai ca vei învăța să folosești  întregul corp în confruntări marțiale și să faci față la tot felul de atacuri ci poți folosi aceste principii pentru a face față diverselor tipuri de  provocări din viața ta.  
Prezența: conștiința corpului și conștiința marțială se intersectează în contexte cheie ale vieții tale. Înțelegerea care vine din practica Bagua-ului îți va stârni abilitatea de a comunica, de a fi prezent în tine și în mediul în care trăiești.
Sănătate: o minte calmă într-un corp puternic și relaxat stă la baza sănătății. Bagua include multe metode subtile și eficiente de a cultiva energia internă, de a elimina blocajele fizice și emoționale.

    „De-a lungul timpului am studiat mai multe arte marțiale, începând cu Taijutsu, continuând cu Capoeira, Da Cheng Chuan și Yang Taichi Chuan. Cu câțiva ani în urmă l-am întâlnit pe Luo Laoshi care m-a introdus într-o lume pe care nu o mai văzusem până atunci dar pe care o simţeam că există: lumea Baguazhang-ului. Aceasta este plină de grație, fluență, profunzime, simplitate și în același timp de sofisticare. Tot ce studiasem până atunci s-a constituit imediat într-o bază pentru aprofundarea Artei Transformarilor.” (Adrian Silivestru)

Arhive