Bachbeweging Twente.  
Het ensemble voert Bachcantates uit o.l.v. Frank Deiman. Dit bij voorkeur tijdens kerkdiensten maar ook in concertvorm. Voor zover mogelijk wordt de cantate voor die bewuste zondag uitgevoerd. De naam Bachbeweging Twente is gekozen omdat het vooral speelt op saillante Twentse locaties. Komend jaar in Oldenzaal, Enschede, Borne, Goor, Diepenheim en Delden. De uitvoering gaat in kleine bezetting; Enkelvoudige stemmen en de koordelen worden door de solisten gezongen. Dit is een prachtige uitdaging voor de zangers en instrumentalisten, het maakt het ensemble flexibel en aantrekkelijk voor uitvoeringen in de vele intieme kerkjes. 


Actueel concert Bachbeweging Twente

Op zondagmiddag 22 mei om 15.30 uur geven het orkest en de zangers van de Bachbeweging Twente een concert in de Jacobuskerk in Enschede. Op het programma staan het feestelijke Brandenburgse concert nr. 4 en cantate 39: Brich dem Hungrigen dein Brot. Deze cantate werd geschreven in een tijd dat Europa door oorlogen geteisterd werd en er grote groepen vluchtelingen rondtrokken. De tekst van de cantate roept op tot solidariteit
met de medemens die minder geluk heeft. Zangers zijn Diet Gerritsen, Ingrid van Ree, Tom Grondman en Hans van der Werf.
Het Brandenburgse concert nr. 4 is vooral bekend door de aanstekelijk vrolijke blokfluitklanken en de zeer virtuoze vioolpartij. ArtEZ-studenten Gerjanne Dannenburg en Saskia Bittner spelen blokfluit, Piet Kommers is de violist. Het geheel staat onder leiding van Frank Deiman.

Toegang tot het concert is gratis, er wordt een vrije gift gevraagd
-------------------------------------------------------------------
nadere inlichtingen: Frank Deiman, tel. 06 45408299