Főoldal


AZ ÉLET IRÁNYÍTÁSA
Az élet irányítása, a sorsod kézben tartása. A sorsod kézben tartása, személyes küldetésed véghezvitele és álmaid megvalósítása. Ki ne akarná ezt? Mégis nézz körbe, hány embert látsz aki efelé halad? Te ezt akarod, azért vagy most itt. Mégis majdnem biztos, hogy nem fogod elérni.

Nem értesz egyet velem? Felháborodtál? Nagyszerű. Ez azt jelenti, hogy megvan benned az akarat a céjaid megvalósítására. De ez még nem elég. Van 5 dolog, amit tudnod kell, mert akik nem azt az életet élik, amit mindig is szerettek volna, nincsenek tisztában ezekkel.

Ez az 5 dolog hallatlanul fontos, de nem tanítják az iskolában. Még az önfejlesztő irodalomban sem találod meg őket így, csak szétszórva, idább-odább, egyes részleteket. A pozitív gondolkozásra és a vonzás törvényére nevelő iromány a divat, a trendi. Nincsen ezzel semmi baj, de amíg az alábbi 5 dologgal nem vagy tisztában, a fentebbiekkel semmire sem mész.
Az élet irányítása 1. - Belső motivációBelső motiváció


Ezentúl senki sem fog bíztatni. Senki sem mondja, hogy ezt, vagy azt kell tenned. Senki nem kényszerít semmire. Nem pénzért fogsz cselekedni.

Az igazi motiváció egy legeslegbelülről jövő vágy, amely akkor is jelen van, amikor semmi más nem kényszerít cselekvésre. Mindennél erősebb és azonos önmagaddal, abban amiben hiszel, amit képviselsz, a legbelső értékeiddel és az életed küldetésével.

Ha ez nincs meg benned, akkor hagyd abba az egészet, és ne olvass tovább. Élheted továbbra is átlagos életedet. Nincsen ebben semmi rossz, csak kevesen képesek felülemelkedni a saját maguk, vagy a társadalom által rájuk kényszerített korlátokon. Egyszerűen nem várhatsz másokra. Ha magadtól nem mozdulsz, semmire sem jutsz.

Ha megtalálod magadban ezt a mindent lebíró erőt, amely akkor is ugyanolyan erős marad benned, amikor mindent elveszítesz, vagy senki sem áll melléd, már úton vagy. Senki sem fog, vagy tud feltartóztatni. Minden ami történik életedben, a javadat fogja szolgálni, csak azért, mert a hozzáállásod mindent előnyödre formál.
Az élet irányítása 2. - Eredmény és értékEredmény és értékAz emberek többsége azért dolgozik, hogy pénzt kapjon. Te csak akkor fogsz jutalmat kapni, ha eredményeket érsz el. A legtöbben úgy gondolkoznak, hogy „ha dolgozom, pénzt kapok érte”. Neked így kell gondolkoznod: „ha eredményeket érek el, jutalmam lesz, ha nem, akkor nem érdemlek jutalmat”.

Értéket kell létrehoznod, teremtened, létrehoznod valami újat, vagy szolgáltatnod. Előbb adnod kell, hogy kaphass. Nem várhatod el, hogy olyan cselekvésért jutalmat kapjál, amivel senkinek nem adtál értéket. A mai világ a fogyasztásra van beállítva, a fogyasztásra ösztönöz. Te termelj, mielőtt fogyasztasz, és máris kiemelkedsz a tömegből.

Az átlagos „dolgozók” a jutalomért hajtanak, ezért sosem elégedettek, újra és újra kezdik elölről. Te a küldetésért, a szolgálat élvezetéért cselekedj, akkor mindig az „áramlásban” leszel. Meg fogod szokni, hogy a ma munkája a jövőben gyümölcsözik. A legtöbben azonnali kielégülésre hajtanak, és mindig kimerülnek. Te tudd, hogy minden egyes gondosan megtervezett cselekedeteddel elültetsz egy magot, amely a jövőben ki fog hajtani és gyümölcsöt hoz.


Míg mások azon agyalnak, hogyan szerezzenek pénzt, Te járj utána mire van szükség, hol segíthetsz a legtöbbet, hogyan nyújthatsz olyan értéket, ami nagyon sokat ér. Keress szükségleteket és igényeket és elégítsd ki. Ha ezt jól csinálod, nem kell majd azon gondolkodnod, hogyan legyen több pénzed, inkább azon, mit tegyél vele.
Az élet irányítása 3. - Az idő mesteri használataAz idő mesteri felhasználásaHa Te használod az időt, mindenre jut időd, ha az idő használ téged, semmire sem jut időd. Mindezt csupán egy dolog határozza meg, a Te tudatosságod az idő felhasználásában. Az átlagemberek nem terveznek, nem osztják be az idejüket, nem döntik el mi a fontossági sorrend. Így elvesztegetik az idejüket, amely végül elfogy.

Azt akarod, hogy korlátlan mennyiségű szabadidőd legyen? Tessék, teremtsed meg! Ehhez meg kell tanulnod, hogy ne az idődet bocsátsad áruba a pénzért, hanem az időt dolgoztasd a javadra. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy megtanulod az idő helyes kezelését. Az időnek minden része amelyet a küldetés szellemében, tervszerűen és tudatosan használsz fel, idővel növelni fogja azt az időt, amellyel azt kezdesz, amit akarsz.

A saját időd korlátozott. Ezért eszközöket szükséges használnod, hogy megtöbbszörözd azt. Ami sokáig tartana kézzel, pillanatok alatt megy géppel. Amin sokáig gondolkozol, egy programnak csupán egy pillanat. Amit sokszor elmondasz, egyszer leírva és közzétéve, folyamatosan beszél helyetted. A tudás, amit átadsz és a belső erő, amit másokba áramoltatsz, mások által megtöbbszöröz téged.

Az idő mesteri használata olyan művészet, amely többszörösen megtérül és varázslatos életet teremt a számodra. Az alkalmazott tudás megszerzésére, és a megvalósítandó cél tervezésére fordított idő a legértékesebb. Utána már csak az a dolgod, hogy megkeresd azokat az eszközöket és embereket, amelyek és akik megtöbbszörözik a termelékenységed, s ezáltal az idődet.
Az élet irányítása 4. - SzokáserőSzokáserőBármilyen szokásod lehet, feltéve, ha bármikor abbahagyhatod és nem okoz semmilyen problémát. Az átlagos embereket a szokásaik irányítják. Te magad válaszd meg azokat a szokásokat, amelyek téged szolgálnak. Miért is vennél fel olyan szokásokat, amelyek nem jók neked?

A szokásokban olyan erő van, amely átlendít a holtpontokon, a félelmeken, a habozáson, és minden olyan jellemzőn, amely meggátolhat feladatod véghezvitelében. A szokásokat senki nem kényszeríti rád. Te döntesz.

Szokjad meg, hogy mindig előre nézel. Teljesen mindegy, mit mondanak mások, amíg az utadat követed, jó irányba haladsz. Szokjad meg, hogy Te irányítasz, Te döntesz, Te tervezel, és végre is hajtod, amit akarsz. Így az élet irányítása mindig a kezedben marad.

A szokásokon nem kell gondolkodni, automatikusak. Ha jók és hasznosak a szokások, automatikusan jól és hasznosan cselekszel. Bármilyen szokást elsajátíthatsz. Csak szokd meg! Lehet, hogy most nevetsz, de az életed minősége áll a szokásaidon.

A jól kialakított szokások felszabadítanak a gondolkozás terhe alól, irányítást adnak a tetteid felett. Nincs szükség külső motivációra a szokásból való cselekvésben. A szokás áldás, vagy átok, egyedül tőled függ. A legjobb szokás tudatosan irányítani az életet.
Az élet irányítása 5. - VonzáserőVonzáserőAzt akarod, hogy erős és magával ragadó legyen a kisugárzásod? Hagyd el a felesleges dolgokat, és tedd azt, amit bensődben érzel! Tanulj meg annak lenni, aki vagy. Arról gondolkodj, amit helyesnek érzel, arról beszélj, amit gondolsz, és azt tedd, amit mondasz!

Aki irányítja az életét, kezében tartja a sorsát. Aki kézben tartja a sorsát, jó példával jár elöl, és azt követik. Az élet irányítása nem bonyolult, csak annyiban áll, hogy ne mondj ellent önmagadnak, minden kétely ellenére vidd véghez, amire belső késztetést érzel.

Nem attól leszel vonzó, hogy vonzó akarsz lenni. Az tesz azzá, hogy harmóniával vagy önmagaddal és az életeddel. Nincs olyan ember aki mindenkinek szimpatikus és aki mindenkinek tetszene, erre nem is érdemes törekedni. De az olyan ember aki teljes mértékben önmagát adja, hatalmas vonzerőt képvisel!

Az erőteljes kisugárzású ember nem figyel minden szíre-szóra. Azzal törődik, ami a dolga, arra hallgat, akik előreviszik. Efogadja mások véleményét, de nem befolyásolják vélemények. Nem akar megváltoztatni senkit, mégis a példája hallatlanul motivál másokat.


Most, hogy ezeket megtudtad, máris tudatosabb vagy, mint az emberek többsége. Már minden rajtad áll.

Készen állsz arra, hogy a gyakorlatban is megvalósítsad, amit most olvastál?
Akkor olvasd el ezt:

Az önmegvalósítás iskolája


Eyn © 2014        Az oldal tartalmának másolása szigorúan tilos, megosztása erősen javasolt!